Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  209
  Ei kenelläkään olisi pikaiseen laittaa tänne tuota mihin valvontalautakunnalle valituksen voi tehdä?? Nuissa nyt ei varmaankaan ainakaan mitää valmista pohjaa löydy näistä mistään
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
 3. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  130
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
  Tämähän on hyvä uutinen, kiitos markkinaoikeuden fiksuille tuomareille!:) Hyviä vastauksia ovat kaverit antaneet, joten näistä voi vastaisuudessa katsoa mallia, jos nyt näitä turvaamistoimihakemuksia enää tuleekaan:


  380/18

  "VASTAUS


  Vaatimukset

  A on vaatinut, että markkinaoikeus hylkää hakemuksen.

  Perusteet

  Vastapuolen taloudessa käytettävät laitteet ovat vaihtuneet hakemuksessa väitettyjen loukkausten tapahtumisen jälkeen. Kyseisten laitteiden sisällön kopioimisella ei siten ole mitään merkitystä arvioitaessa, onko oikeudenloukkauksia tapahtunut hakemuksessa mainittuna ajankohtana.

  Hakemuksessa ei ole esitetty mitään näyttöä vastapuolen toimesta tapahtuneesta oikeudenloukkauksesta. IP-osoite ei yksilöi liittymän käyttäjiä. Vastapuolen nimissä ollut liittymä on ollut lukuisten henkilöiden vapaassa käytössä.

  Hakemuksessa esitetty näyttö valvonnasta on sellaisen saksalaisen yhtiön suorittamaa, jonka toimintaa ja luotettavuutta on kyseenalaistettu monissa tapauksissa. Kyseistä aineistoa ei voidakaan pitää luotettavana.

  Hakemuksessa vaaditun turvaamistoimen toteuttamisesta aiheutuisi merkittävää haittaa usealle henkilölle sekä työasioiden että normaaliin elämään liittyvien asioiden hoitamisen kannalta. Turvaamistoimen toteuttaminen loukkaisi myös perustuslaissa määriteltyä yksityisyyden suojaa sekä viestintäsalaisuutta useamman henkilön osalta."


  381/18

  "VASTAUS


  Vaatimukset

  A on vaatinut, että markkinaoikeus hylkää hakemuksen.

  Perusteet

  Hakija ei ole esittänyt yhtään henkilöä yksilöivää tietoa oikeudenloukkauksesta. Pelkkä IP-osoite ei yksilöi liittymän käyttäjää."


  382/18

  "VASTAUS


  Vaatimukset

  A on vaatinut, että markkinaoikeus hylkää hakemuksen.

  Perusteet

  Hakijoilla ei ole asiavaltuutta esittää tekijänoikeuden loukkaukseen perustuvia vaatimuksia hakemuksessa mainittujen elokuvateosten osalta.

  Asiassa asiakirjatodisteina esitettyjen elokuvateosten kansista ei voi päätellä, että hakijoilla olisi asiavaltuutus hakemuksen esittämiseen.

  Myöskään hakijoiden asiakirjatodisteina esittämät otteet sopimuksista eivät osoita, että hakijoilla olisi asiavaltuus hakemuksen esittämiseen.

  Asiakirjatodisteena 6a esitettyä sopimusta ei ole allekirjoitettu asianmukaisesti. Siinä ei myöskään anneta hakijoille asiavaltuutta hakemuksen kohteena oleviin kieliversioihin.

  Asiakirjatodisteena 6b esitetty sopimus ei puolestaan kata vertaisverkkojakelua eikä torrent-jakelua. Sen allekirjoituksesta ei myöskään saa selvää, kuka sopimuksen on allekirjoittanut lisenssinantajan puolesta.

  Asiakirjatodisteina 7a, 7b ja 8 esitetyistä sopimuksista puuttuvat nimenselvennykset, joten niistä ei käy ilmi, että asiakirjat olisivat allekirjoittaneet siihen valtuutuksen omaavat henkilöt. Sama pätee myös asiakirjatodisteina 7c ja 7d esitettyihin sopimuksiin, minkä lisäksi niistä puuttuu virallinen leima, vaikka se tekstin mukaan pitäisi olla. Asiakirjatodisteena 9 esitetyssä sopimuksessa ei puolestaan ole päiväystä, joten siitä ei käy ilmi sen voimassaoloaika.

  Lisäksi on huomattava, että hakijat ovat toimittaneet sopimuksista vain otteita, joten ne voivat sisältää sellaisia ehtoja ja rajoituksia, jotka osoittavat, että hakijoilla ei ole asiavaltuutta.

  Hakijat ovat myöntäneet, että niille ei ole lisensoitu yksinoikeutta jakeluun vertaisverkossa. Näin ollen niillä ei ole asiavaltuutta esittää vaatimuksia vertaisverkossa tapahtuneen jakelun osalta.

  Hakemuksessa viitatun tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaista hakemusasiaa koskevan markkinaoikeuden päätöksen perusteella teleoperaattori on voinut luovuttaa IP-osoitteeseen liittyvä tilaajan yhteystiedot vain Scanbox Entertainment A/S:lle. Käsillä olevassa asiassa hakijana toimii kuitenkin myös Scanbox Entertainment Distribution Rights ApS -niminen yhtiö. Viimeksi mainitulla yhtiöllä ei mainitun markkinaoikeuden päätöksen mukaan ole mitään oikeuksia kyseisiin tietoihin.

  Vastapuoli ei ole jakanut hakemuksessa viitattuja elokuvateoksia vertaisverkoissa tai muulla keinoilla tekijänoikeuslain vastaisesti. Vastapuoli ei ole antanut kenellekään lupaa käyttää internetyhteyttään tekijänoikeuslain vastaiseen toimintaan. Hakijat eivät ole esittäneet mitään näyttöä siitä, että vastapuoli olisi toiminut tekijänoikeuslain vastaisesti. Kyseessä olevan internetliittymän osoitteessa on ollut käytössä monia videopalveluita, joten laittomia elokuvia ei ole ollut edes tarpeen ladata. Hakemuksessa viitattu IP-osoite ei ole ollut vastapuolen tilaaman liittymän käytössä aikavälillä 12.9.2015–21.1.2017. Hakijat eivät ole olleet vastapuoleen missään yhteydessä ennen turvaamistoimihakemuksen vireille panemista. Hakemuksessa on käytetty osoitetta, jossa vastapuoli ei asu.

  Asiassa ei myöskään ole olemassa vaaraa, että vastapuoli kätkisi, hävittäisi tai luovuttaisi todistusaineistoa millään tavalla taikka vaarantaisi todistusaineiston säilymisen, sillä vastapuolen omistuksessa ei ole mitään hakemuksessa lueteltuja laitteita.

  Vaadittua laitteiden takavarikkoa ei voida pitää kohtuullisena toimena väitettyjen tekijänoikeuksien loukkauksien selvittämiseksi.

  Takavarikko aiheuttaisi turvattavaan etuuteen nähden huomattavaa haittaa sekä vastapuolelle että kolmansille tahoille, mikäli takavarikko kohdistuisi näiden omistamiin laitteisiin. Tässä arvioinnissa on otettava huomioon, että markkinaoikeuden oikeuskäytännössä kohtuulliseksi hyvitykseksi on elokuvateoksen osalta katsottu 100 euroa."


  383/18

  "VASTAUS


  A ei ole hänelle varatusta tilaisuudesta huolimatta antanut vastausta asiassa."
   
 5. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Samalla saatiin myös lisää ennakkosensuuria kun markkina'oikeus' määräsi Rarbgn ja jonkun Yifyn sivun estettäviksi. Estoon tuli myös sivustojen IP-osoitteet siitä huolimatta että DNA selitti markkinaoikeuden 'asiantuntijoille' että sivustojen IPt voi muuttua ja niiden alla voi toimia myös asiaan liittymättömiä sivustoja.
  Sitä en jaksanut enää kahlata salliko markkinointioikeus oikeudenhaltijoille mahdollisuuden lisätä jälkikäteen lisää estettäviä osoitteita.
  Hyvänä puolena voidaan todeta, että nyt piratismi Suomen alueella vihdoinkin loppuu kokonaan vähintään vuodeksi.
  Vähemmän sarkastisesti ainoa hyvä puoli tällä on mahdollisesti lisääntyvä VPN-palveluiden käyttö.

  DNA näyttää tässäkin tapauksessa olevan ainoa joka ei anna automaattisesti periksi.

  Markkinaloikkaoikeuden kanssa kaikki on yksi saatanallisen hankala askel eteen ja toisella jalalla taakse.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
 7. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  27
  Nämä "estot" ovat täysin hyödyttömiä. Rarbg ja Yify toimii mirror sivustojen kautta edelleen.
   
 8. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Ja sitä mukaa kun mirroreita mahdollisesti estetään, syntyy tuplasti uusia.
   
 9. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Kappas. On niin harvinaista selkärankaa Elisalta, että oli mennyt minulta ohi. Hyvä että Elisalla joku ajattelee jotain.
  Sehän näissä firmoissa ja oikeusistuimissa, kaikissa suurissa organisaatioissa siis, on että eri ihmiset hoitaa eri asioita. Kaikki päätökset ja linjaukset ei tule ylimmältä taholta. Sopii toivoa että vastuuhenkilöt on hereillä ja päteviä hoitamaan tehtäviään. Yleensä sen varmistamiseen vaaditaan kuitenkin ulkopuolisia, eli kuluttajia ja kansalaisia.
   
 10. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  On muuten nämä turvaamistoimihakemukset niin käsittämättömän ylimitoitettuja ja röyhkeitä, että herää ajatus hakemusten tehtailijoiden olevan joko täysin häikäilemättömiä tai totaalisen epäpäteviä. Luultavimmin molempia.
  Tai epätoivoisia.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 109
  Turvaamistoimihakemusten tarkoitus ei ole niinkään saada todisteita epätoivoiseen keissiin, kuin pelotteeksi muille. Jos yksikin turvaamistoimihakemus olisi mennyt läpi, olisi HP voinut heti laittaa kirjeisiin uhkauksen että jos et vastaa niin ulosottomies tulee hakemaan talouden kaikki läppärit ja tabletit tutkittavaksi... hyvä ettei niin käynyt.

  Epäilen, että turvaamistoimien kohteet eivät ole vielä kuivalla maalla vaan joutuvat edelleen taistelemaan varsinaista haastetta vastaan (tai maksamaan tuhansia euroja).
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2018
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
  Se on selvä, että pelotevaikutusta tällä haettiin, mutta tuosta tuosta viimeistä lauseesta olen eri mieltä. Miksi ensinnäkään kukaan maksaisi teosta, jota itse ei ole tehnyt? Toiseksi huomaa, ettei Hedman Partners ole varma tekijänoikeuden loukkaajasta, koska olisi halunnut laitteet takavarikoitaviksi lisätodistusaineiston saamiseksi.

  Markkinaoikeus perustelee päätöstään mm. näin: "Hallituksen esityksessä todetun mukaan arvioitaessa sitä kysymystä, voidaanko aineistolla olettaa olevan merkitystä todisteena, tuomioistuimen tulee kiinnittää huomiota oikeudenkäymiskaaren säännökseen, jonka mukaan todisteen esittämistä ei voida sallia esimerkiksi silloin, kun se koskee seikkaa, joka on asiaan vaikuttamaton. Jos todisteella, eli sen esille tuomilla todistustosiseikoilla, ei selvästi voi olla näyttöarvoa ilmoitetulle todistusteemalle, hakemus on hylättävä.", eli vaikka näillä laitteilla olisi tekijänoikeuden loukkaus tehty, niin selvittämättähän on edelleen se, kuka tuon teon olisi tehnyt.
   
 13. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  681
  Kuitenkin HP myöntää hakemuksessa, että ilman turvaamistoimea heidän todisteet mahdollisessa haasteessa ovat paskoja:

  "Markkinaoikeus on asettanut ratkaisukäytännössään korkean näyttökynnyksen vastaajan osallisuudesta oikeudenloukkauksiin. Riittävän näytön hankkiminen ilman todisteiden turvaamista olisi suhteettoman vaikeaa."
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
  Juuri näin, eli Hedman Partners suoraan siis myöntää, ettei heillä ole riittävää näyttöä tekijästä. Kuten poliisikin siinä heidän tekemässään rikosilmoituksessa totesi, ettei voi jatkaa tutkimuksia, kun johtolankoja ei ole.

  Kuvittelikohan Hedman Partners ihan tosissaan, että markkinaoikeus vieläkin toimisi heidän käsikassaranaan, kun jopa Asianajajaliiton valvontalautakunta on antanut moitteet, ettei Hatanmaa noudata tekijänoikeuslakia ja markkinaoikeuden määräyksiä?
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2018
 15. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  282
  No siis hakemuksissahan ilmoitettiin että vastaajilta tullaan vaatimaan 3000, 8000, 12250 ja 26000 euroa hyvityksinä , eri asia, tullaanko haasteet oikeasti kirjoittamaan, esim 380/18:

  "Hakija valmistelee vastapuolta vastaan kannetta tekijänoikeuslain 57 §:n mukaisen hyvityksen vaatimiseksi tekijänoikeuden loukkauksen johdosta. Hakija tulee vaatimaan hyvitystä tekijänoikeuden loukkauksesta 500 euroa kutakin teosta kohden eli yhteensä 28.000 euoa."

  Hedman Partners ei aiemmissa varsinaisissa haastehakemuksissa ole kertonut haasteen perusteista muuta kuin että liittymästä on jaettu paljon ja liittymän haltijaa itseään pidetään (tarkemmin määrittelemättömäästä syystä) vastuullisena - vasta oikeudenkäynnissä on tuotu esille Facebook, Ace-Control, jne todisteet, sekä taustalla mahdollisesti olevista "ylimääräisistä" todisteista ei myöskään ole oikeudessa esitetty laskua jos niitä ei ole tarvinnut käyttää?

  -> turvaamistoimen menestyksellinen hakeminen on vaikeaa kun hakemuksessa ei voi taktisista tai "hyvä asianajotapa" syistä kertoa kaikkea mitä tietää.

  Noin muuten, 380/18:n vastaaja ei ollut antanut vastinetta -> kantajien hakemus hylättiin silti, eli melkein sama, mitä vastineissa selitti.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
  Se oli muuten 383/18, joka jätti vastaamatta, mutta kukaanhan tätä ei voinut etukäteen tietää.

  Markkinaoikeus oli kuitenkin johdonmukainen päätöksessään: "15. Edellä esitetyn perusteella hakijoiden vaatimus turvaamistoimen määräämiseksi ei ole hyväksyttävissä hakijoiden vaatimassa laajuudessa kummallakaan hakijoiden esittämällä toteuttamistavalla. Hakijoiden vaatimus turvaamistoimen määräämiseksi on siten jo tällä perusteella hylättävä. Asiassa ei näin ollen ole tarvetta lausua turvaamistoimen myöntämisen muista edellytyksistä."
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2018
 17. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  282
  Tekivätköhän vastineiden kirjoittajat virheen kun eivät vaatineet itselleen mitään? (anteeksi, jos luin päätökset huonosti ja niissä olikin vaatimukset)

  MAO 351/17:ssä Elisa oli vaatinut turvaamistoimen osalta seuraavaa:

  "markkinaoikeus määrää hakijan asettamaan Elisa Oyj:n oikeuksia turvaavan vakuuden määrältään vähintään miljoona (1.000.000) euroa.

  Lisäksi Elisa Oyj on vaatinut, että markkinaoikeus määrää hakijan korvaamaan Elisa Oyj:lle asiassa aiheutuvat oikeudenkäynti- ja muut kulut täysimääräisesti myöhemmin esitettävän laskun mukaan viivästyskorkoineen."
   
 18. nonniiii

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2018
  Viestejä:
  5
 19. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Hyvä että asiasta uutisoidaan. Olisin vaan kovasti kaivannut että toimittaja olisi vaivautunut kirjoittamaan jutun josta asiaan perehtymätönkin saisi käsityksen miten röyhkeästä toiminnasta moitteet tuli. Liekö toimittaja itsekään käsittänyt mistä on kyse. Vai oliko taas vaan kiire.
  Mielenkiintoisesti tämäkin lehtijuttu muuttui Jonin markkinointipuheeksi: "LISÄÄ on tulossa! ENTISTÄKIN suurempaa!" Mikä on viimeaikaisten markkinaoikeuden päätösten valossa aikamoista potaskaa. No, jollei sitten ole onni potkaissut ja joku jossain tekaissut oikeudenkäyntiin sopivaa todistusaineistoa nettiin nähtäville.
  Se ongelma näissä lehtijutuissa on, että ylimalkaisesti uutisoidaan jostain ja annetaan sitten jutun kohteen selitellä asia itselleen parhain päin. "Ihan oli vaan tulkinta. Ei ole mitään väärin tehty!" Juttuun vähän syvemmin paneutuessa huomaa että aika häikäilemättömästä asenteesta on kyse tässä huomautukseen johtaneessa toiminnassa.
  Saas nähdä lähteekö Joni kokeilemaan onneaan hovioikeuteen.

  Edit: Onko kukaan lukenut Torrent Freakia onko siellä uutisoitu aiheesta? Olisi paikallaan vinkata heitäkin, mutta itsellä ei taida riittää harrastuneisuus (taito) kääntää valvontalautakunnan lausuntoa englanniksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2018
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
 21. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  216
  Tuttavalle tuli 5 vai 6 kirje vuosien takaisesta rikkomuksesta.... Ei muistanut tarkalleen kirjeiden lukumäärää kun sytyttää grillinsä niillä....

  SÄÄLITTÄVÄÄ alkaa oleen jo tuo ruinaaminen....
   
 22. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Arvaan että näin on sanottava vaikkei mitään oikeusjuttua olisi valmisteilla. Miksi muuten markkinaoikeus hyväksyisi turvaamistoimet? Pelotevaikutuksestahan tässä kuitenkin suurelta osin on kyse. Oikeusjuttu olisi vain lisäbonus. Aika yllättynyt olisin jos tämä menisi nyt oikeuteen asti. Toisaalta kuihtuva suojelurahavirta varmaan pakottaa ottamaan riskejä. Ilman näkyvää voittoa oikeudessa ei maksajia kuudennen ja seitsemännen kirjeen saajista varmaan ihan kamalasti löydy. Jos sittenkään. Näin ainakin toivon. Jokainen euro tuolle sakille on euro kiristykselle, piinaamiselle ja hyväksikäytölle.
   
 23. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 154
  Viimeksi muokattu: 14.07.2018
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 789
  Nyt kannattaa klikata uutista, se on tällä hetkellä jo toiseksi luetuin. https://www.hs.fi/
   
 25. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  216
  Harmi kun on tilaajille vain .... Sen vois copypastettaa tännekkin...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti