Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. mASENTAJAh

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2017
  Viestejä:
  15
  Miten nämä "todisteet" ovat riittäviä tai päteviä kun minäkin kirjeen saatuani tutustuin tämän palstan kautta mikä on torrent. En pysty keksimään kuka olisi yhteyttäni käyttänyt tai miten muuten ip-osoite olisi näille kiristäjille joutunut kuin jollain random lisäyksellä. Kirje, jokainen niistä sisällöltään on uhkaava, halventava ja ainoa ratkaisu sopia tai selvittää on lähettäjien mielestä maksaa. Edelleenkin väitän, että nämä ip-osoitteen on repäisty aivan käsin ja markkinaoikeutta on kusetettu oikein urakalla.
   
 2. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Esittämässäni vertauksessa lähtisin selvittämään yhteystietoja yrityksen verkkosivuilta, tai fonectasta.
  Markkinaoikeus astuisi kuvioon vasta kun kuvaa käyttänyt taho ei reagoi pyyntöön.

  Jos hakemus maksaa sen ~250€ per laaki, niin hakemuksen kustannus on varsin pieni verrattuna esimerkiksi 3000 kirjeen lähettämiseen. Tällä ensimmäisellä, varoittavalla kierroksella kun saataisiin karsittua pois kaikki jotka eivät ole olleet edes tietoisia siitä, että heidän verkkoaan on voitu käyttää laittomuuksiin, niin "toisella kierroksella" lähtevä "jaat ilmeisesti vieläkin, joten maksa" olisi hyvin suurella todennäköisyydellä aiheellinen. Hilaisivat vaikka valvontakustannuksiaan satasella oikeutetusti ylöspäin.

  Se, että pelokkaille syyttömille jotka eivät vastaa kirjeen uhkauksiin edes yhteydenotolla lähetetään jopa kuusi uhkauskirjettä ei vaikuta kovinkaan mielekkäältä ajan ja pääoman käyttämiseltä .
   
 3. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 146
  Minkä takia invite sivulta torrentteja lataileva olisi jotenkin enemmän oikeutettu lataamaan noita kuin "perjantaipiraatti" "haluun nähdä GoT ilmaiseksi jannu"? Kyse on täysin samasta asiasta ja jos lauot tuollaista niin siitä saa kuvan, että invite sivuilta lataavat olisivat jotenkin parempia ja oikeutetuimpia. Joko jokaisella on oikeus ladata materiaalia tai sitten ei kenelläkään. Ihan sama mistä tai minkä motiivin takia materiaalia lataat. Ymmärrän tottakai logiikan jossa sinä haluat harrastaa piratismia mutta pelkäät, että toiminnasta tulee loppu jos tarpeeksi monta ihmistä alkaa tekemään samaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2018
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Ei se ole sen oikeutetumpaa. Mutta mitä hankalampaa torrentien löytäminen ja käyttö on, sen vähemmän on käyttäjiä, joista osa siirtyy sitten helppokäyttöisten, kohtuuhintaisten ja laillisten palvelujen asiakkaiksi (olettaen että sellaisia on tarjolla). Tämä on oikeudenomistajienkin etu. Ainoat jotka siinä kärsivät ovat tekijänoikeustrollit.
   
 5. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 023
  Kovin "yksityisiä lomakuvia" ei kannata alunalkaenkaan mihinkään Facebookiin lähettää, come on.

  Toisekseen ei ketään kiinnosta sun lomakuvat niin paljon, että niitä kävisi torrentissa jakamaan tai lataamaan. Jos niissä paljasta pintaa näkyy, niin sitten ehkä muutamia ihmisiä voi kiinnostaa, mutta maailma on niin paljon pornoa täynnä, että kyllä hyvin vähäistä on kiinnostus yksittäisten ihmisten random-kuviin. Ja vielä epätodennäköisempää on, että joku sun tuttu sattuisi niitä näkemään.

  Eikä tämä oikeastaan liity tekijänoikeuksiin koko asia.
   
 6. osa-aikainen

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  6
  Ei tietenkään mitenkään, vaan kyseessä on ontuva trolli.

  Erästä Damen nostamaa pointtia en osannut aikaisemmin ajatellakaan. Kyseessähän on rahanpesu. Tästä pitää ilmoittaa eteenpäin rahanpesua tutkiville tahoille.
   
 7. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Vittu sä oot pihalla. Koko ajatus, mistä sinä teet omat tulkintasi minun latailustani koski sitä, että torrentien käsiin saamisesta tulisi normi ihmisille hankalampaa. Niinkuin pitääkin.
  Samalla Sinun mielestäsi "kaikilla pitää olla samat oikeudet päästä käsiksi laittomaan materiaaliin". Sama kuin alkaisit vouhkaamaan siitä, miten epäreilua on se, että on olemassa pimeät markkinat aseille kun "kaikilla pitää olla samat oikeudet".
   
 8. Hemmo P Paskiainen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2015
  Viestejä:
  283
  jos asian kääntää päinvastoin....

  Ikään kuin kaikki HP:n haastamat olisivat suorittaneet teitomurron ennen jakamista, yksityiseltä Facebook-tililtä tai pilvipalvelusta

   
 9. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  Siis tarkoitin, että jos vaikka sinulta varastettaisiin nyt kovalevyltä joku sinulle tärkeä tiedosto ja se ilmestyisi p2p-verkkoon -> ketään ei kiinnosta koska merkittävyyskynnys ei ylity, jakajat saavat pitää yksityisyytensä ja jatkaa tiedostosi jakamista, mitään menettelyä selvittää asiaa ei ole?

  En sitten tiedä, onko ok että mitään menettelyä selvittää pientä (tekijänoikeuden) loukkausta ei ole ja sen vuoksi kysyinkin: "kaikki hyvin, vai pitäisikö muuttaa jotain?"

  Ei siis ole vielä varmaa, saavatko edes HP:n päämiehet hakemuksiaan läpi vaikka niihin on kerätty merkittävyyskynnyksen ylittämiseksi mm. 470 teosta yhdestä liittymästä.

  Mutta ok, anteeksi oli huono esimerkki.
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2018
 10. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Jos tätä kärjistystä jatketaan pidemmälle, niin päästään kysymykseen "Miksi sellaiset henkilöt, jotka ylensäkin osaavat käyttää tietokoneita ovat enemmän oikeutettuja..."

  Kyllä näissä "teknisemmissä hommissa" aina joku "raja" löytyy, jonka ylittämiseen osa ei halua nähdä lainkaan vaivaa, ja jää sitten huonommalle puolelle.
   
 11. Atrium

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2012
  Viestejä:
  31
  Tuo "lomakuva" esimerkki on siinäkin mielessä huono vertaus kun niitä sinun ykstyistiedostoja ei ole ollut alunperinkään tarkoitus jakaa pitkin verkkoja/teattereita/tv kanavia rahaa vastaan toisin kuin näillä mediajäteillä jotka elokuvia/sarjojia tuottavat.
   
 12. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 930
  Jos ihmiset jakavat kerran leffoja niin samalla tavallahan he myös varastaisivat ja jakaisivat koko Suomen terveydenhuoltorekisterin (samalla myös tappaisivat anoppinsa)?
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2018
 13. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Ja toisaalta, eivät trollaamiseen erikoistuneet firmatkaan mitään levitystoimintaa harrasta, ostavat vaan levitysoikeudet, joita käyttävät vain ja ainoastaan trollaamiseen.

  Mutta sisältö on tosiaan (ylensä) tehty kaupallista levittämistä varten.
   
 14. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  180
  Olen tässä selvitellyt joiltain tuttavilta jotka myös aikanaan saivat kirjeitä... näitä uusimpia ei ole tullu eräälle tuttava perheelle jossa oli sama tilanne kuin itsellä, ettei elokuva ollut edes tuttu. Eivät maksaneet muttei myöskään ole olleet yhteydessä. Mitenhä HP: lla tämmöinen lipsshdus on päässyt käymään.

  Mitenkähän mahtaa käydä jos tähän ei nyt vastaa? Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin kiistää syyllisyys, koska meillä ei taloudessa oo kukaan syyllistynyt ko tekoon. Aiheuttaako sähköpostin laittaminen vain lisää vaivaa ja ahistusta??
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2018
 15. JedinPaluu

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  34
  JSN:n sääntöihin muistaakseni sisältyy velvollisuus seurata loppuun saakka sellaiset uutistapaukset, joiden seuraaminen on aloitettu. Tästä säännöstä voisi muistutella medioita nettivinkkien yhteydessä.

  edit:

  https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2018
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kiitos tästä vinkistä!:) Minäpä muistuttelen mediaa, että ovatko unohtaneet tämän.
   
 17. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Pahoin pelkään että tällä ohjeella on pyyhitty persettä vuosikymmeniä sitten, päätellen siitä miten likipitäen kaikki asiat jää nykyisin roikkumaan tyhjän päälle. Kun huuto-otsikot on revitty, asia unohtuu jos jatko ei ole dramaattinen. Poikkeuksena hiljaiset uutispäivät.
  Omituisesti myös YLE:ä näyttää vaivaavan tämä sama tauti.
  Näin ollen on loistava idea muistuttaa median edustajia tästä ohjeesta. Muutenkin kuin tämän asian yhteydessä.

  Edit: Typo.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2018
 18. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Asian voisi nähdä vaikkapa niin, että jos teosta levitetään pitkiä aikoja/suuressa määrin, merkittävyyskynnys ylittyy vaikka kyse olisi yhdestä ainoasta teoksesta.
  Teosten kokonaismäärällä lienee merkitystä vain jos kaikkien teosten oikeudet kuuluvat hyvitystä vaativalle taholle. Siinäkin tapauksessa "suuressa määrin" tulisi täyttyä jokaisen teoksen kohdalla erikseen, sikäli kun halutaan pysyä kohtuudessa myös jakajan suhteen.

  Millä jatkuva jakaminen osoitetaan, onkin sitten aivan toinen juttu. Sen verran aiheesta ymmärrän, että viikkojen yhtäjaksoinen jaossa pitäminen ei tarkoita että bittiäkään olisi siirtynyt. Vaikka koepaloja olisi miljoona, se ei tarkoita että lataajia olisi ollut yhtä ainoaa, trollien lisäksi siis.
  Jos ihmisiä aletaan piinata vain koska "olisi voinut tapahtua" ollaan aikamoisessa oikeudentajullisessa suossa. Vaikkapa: "sinulla on auto, olisit siis voinut mahdollisesti ajaa humalassa".

  Ehkä tässä on pakko taipua jonkinlaiseen kompromissiin. Jos pitää jatkuvassa jaossa jotain, se kertonee aikomuksesta jakaa.
  Ja toisaalta: jos kukaan ei lataa, pysyy teos jaossa vaikka vuosia. Vaikka jakosuhteeksi olisi laitettu murto-osa koko teoksesta, näkyy teos jaossa kunnes se manuaalisesti jaettavista poistetaan tai joku vihdoin lataa tuon murto-osan verran. Tässä tapauksessa "suuressa määrin" ei täyty vaikka teos olisi ollut yhtä jaksoisesti jaossa 10 vuotta. Jos muutaman kilotavun koepaloja on ladattu säännöllisesti tuon kymmenen vuoden aikana vaikka kerran viikossa, sekään ei todista yhtään mitään jakamisen merkittävyydestä. Koepalat ei todista yhtään mitään yhtään mistään. Jos mitään koepaloja on todellisuudessa edes ladattu...

  Tämä nykyinen järjestelmä ei takaa sen enempää todellisten oikeudenomistajien kuin jakamisesta syytettyjenkään oikeuksia. Tässä voittaa ainostaan lakitekstin liirumlaarumilla kalastelevat iilimadot.
   
 19. flakki

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  124
  Postitukset ilmeisesti jatkuu. Kaveri sai kirjeen, joka tuli ilmeisesti ihan väärään osoitteeseen, kun oli toisen jampan nimellä
   
 20. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Kyllä. Uusia kiristettäviä eivät ole saaneet joten pommittavat vanhoja jos vaikka joku erehtyisi vielä maksamaan. Naurettavaa että kehtaavat edes useiden vuosien takaisia juttuja yrittää vielä kiristää ja vielä naurettavampaa jos joku vielä vaivautuu entisistä ottamaan edes yhteyttä.
   
 21. flakki

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  124
  Joo todella vanha sen täytyy olla, koska on tuolla jo 4 vuotta (muistaakseni?) asunut, eli lienee vanha asukki
   
 22. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Eiköhän tuossa tapauksessa kannata olla täysin hiljaa.

  Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että olisivat kohdetta oikeuteen haastamassa, on varmaan paljon vahvemmilla, kun voi vedota siihen (todistetusti), ettei ole saanut kirjeitä.
   
 23. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Missäköhän universumissa luulet HP:n haastavan henkilön joka on kirjeen saanut jo vuosia sitten? Ne muutamat henkilöt joka on haastettu on valittu jo ennen kirjeiden lähetystä ja haastettu heti kolmannen kirjeen lähettämisen jälkeen. Edelleenkään yhteyden otto HP:n suuntaan ei hyödynnä kirjeensaajaa yhtään mitenkään.
   
 24. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Mistä on peräisin tämä tieto että haasteet on tulleet heti kolmannen kirjeen lähettämisen jälkeen? En ole lukenut koko ketjua, joten on saattanut jäädä huomaamatta keskustelu aiheesta.
  Tuntuu oudolta että etukäteen valituille haastetuille annettaisiin toistuvia mahdollisuuksia maksaa. Yhden kirjeen vielä ymmärrän, sellainen lienee kulissien takia tarpeen. Ehkä joku logiikka useammassa kirjeessä saattaa olla, mutten jaksa keksiä mikä.
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  täällä on tullut ilmi. lue ketjua jos kiinnostaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti