Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 100
  Ainakin minä itse ja @Jankuttaja olemme omia tietojamme pyytäneet, emmekä ole kaikkia tietoja saaneet edelleenkään. Asia on hallinto-oikeudessa vieläkin käsiteltävänä. Sitä en tiedä, onko kukaan nyt GDPR:n aikana laittanut omien tietojensa tarkistuspyyntöä menemään ja minkälaisen vastauksen saanut.
   
 2. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  214
  Periaatteessahan niillä on nyt velvollisuus antaa kaikki tiedot pyydettäessä :) voisinpa kokeilla.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 100
  Hyvä, niin saataisiin siihenkin vastaus! Jos eivät luovuttaisi kaikkia tietoja, niin sitten tietosuojavaltuutetulle valitusta menemään.:)
   
 4. automaatti123

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2018
  Viestejä:
  1
  On tärkeää, että kirjeensaajat ilmoittavat esim. tänne uusista kirjeistä. Silloin muutkin tietävät kyseessä olevan taas uusi massapostitus.
   
 5. Dimetyyli

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2016
  Viestejä:
  33
  Itsellekin tuli sama lappu reilu viikko sitten, enpä anna vittujakaan. Suosittelen samaa toimintamallia muillekin Eetun ja Jonin yksipuolisille kirjekavereille. Pistin lapun talteen jos jostain syystä tulee tarvetta näyttää jollekin viranomaiselle näiden roistojen hyväntekeväisyysrahaston itkukirjeet.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 100
  Saattaa muuten olla, että ovat laittaneet massapostituksen käyntiin ennen valvontalautakunnan päätöstä, jos joku vahingossa maksaisi useamman päämiehen teoksista, vaikka vain yhden osalta oli haettu markkinaoikeudesta yhteystietojen luovutuspäätös.
   
 7. Dimetyyli

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2016
  Viestejä:
  33
  Kyllä se siltä vaikuttaa, että Reppana Partners yrittää vielä kusettaa rahat pois viimeisiltä pelokkailta uusilla loruilla ja termeillä kesähessun (Kiristäjä-Eetu) kustannuksella. Eiköhän se kohta lopu tämä pelleily. Hyvää työtä olet asian eteen tehnyt, että saadaan loppu tämmöiselle toiminnalle.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 100
  Kiitosta vaan, pitäähän sitä parhaansa yrittää. Nyt vaan tuo Eetukin joutuu tarkastelun alle, kun näitä kirjeitä lähettelee. Tuonne OKM:n sivuille oli tullut uusi juttu ja siinäkin otetaan kantaa tähän kirjevalvonnan laillisuuden valvontaan:

  "Tietosuojavaltuutettu valvoo kirjevalvonnassa tarvittavien henkilötietojen käsittelyä. Viestintävirasto valvoo yhteystietojen luovuttamista markkinaoikeuden päätöksen perusteella. Poliisin toimivaltaan asia kuuluu, jos kirjevalvonnassa on syytä epäillä rikosta. Asianajajaliiton valvontalautakunta valvoo ammattieettisten säännösten noudattamista myös kirjevalvonnassa." https://minedu.fi/tekijanoikeuksien-valvonta
   
 9. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  346
  Eetu Ahonen ei ole asianajaja ja Asianajajaliiton valvontalautakunta ei voi käsitellä hänen asioitaan?

  Sikäli hassua, että Eetu on ilmeisesti ainoana allekirjoittanut kirjeet joissa lukee "tämä kirje katkaisee", joten "tämä kirje katkaisee" -osio ei oikeastaan kuulunut valvontalautakunnalla ollenkaan, mutta kuitenkin ratkaisivat myös sen?
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2018
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 100
  Eetu Ahonen on lakimies ja luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, joten kuuluu näihin valvottaviin. Joni Hatanmaa otti noista aiemmista vastuun, mutta nyt nämä uudet valitukset voi laittaa Eetu Ahosen nimellä.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 100
  Laitoin nyt sivuilleni Warner Brosin viimeiset hakemukset 2018/184 ja 2018/185 sekä 2018/186.
  Liitteitä en vielä ole saanut, mutta näyttää, että noissa haettaisiin sarjoista Arrow ja The Big Bang Theory ja leffasta Dunkirk.
   
 12. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  326
  Trolleille aika helvetin iso voitto toi yhteistyö Warnerin kanssa. Aina mietinkin, että miksi ei mitään isompia sarjoja/leffoja, vaan aina jotain ihan karmeaa sontaa. Mutta nyt on hallussa jo Supernatural ja Big Bang Theory. Näytepaloja löytyy tästä maasta molemmista varmaan aika paljon siellä Saksan päässä ihmeteltäväksi. Tietysti trollien ja Warnerin kannalta ikävää, että tämä tuli vasta tässä vaiheessa, eikä suinkaan silloin kun tehtiin kunnolla sitä massia. Taidetaan olla täällä aika etunenässä näitä puimassa (elikkäs kenttätutkimus on vielä aluillaan), sillä ei ole missään näkynyt edes ennen, että olisi jostain noista edellä mainituista sarjoista joku saanut lappuja? Ja kaikkihan sen tietää, että jollain Warnerilla sitä massia riittää, joten jotain varmaan kohta tapahtuu ainakin edellyttäen, että joku niitten hakemuksista menee läpi.

  Mutta ne joille on tullut lappuja sieltä jostain parin vuoden takaa, älkää te olko näistä huolissanne.:)
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 13. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  @peternorth En usko, että yksikään oikeudenhaltijoista on maksanut HP:lle, tai muillekaan toimijoille, penniäkään. Uskon, että HP toimii tässä täysin omalla kuluriskillään eli HP pitää kaikki korvaukset, niin sovinnolla kuin markkinaoikeuden ohjauksella maksetut, mutta kantaa myös riskin mahdollisista kuluista. Varmasti suuri syy miksi näitä tapauksia on markkinaoikeudessa käsitelty suhteellisen pieni määrä.

  Kukaan oikeudenhaltija tuskin haluaa syytää kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa juristille kirjeiden lähettämisestä, varsinkin kun ko. taktiikka piratismin vähentämiseksi ei tutkitusti toimi. Mutta jos joku tämän ilmaiseksi tekee niin toki, kokeillaan ihmeessä. "Toki, pitäkää varat, jotka saatte nyhdettyä, mutta penniäkään me emme teille maksa."
   
 14. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  346
  :o, Dame, ok, Eetu Ahonen onkin nyt luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, aloittaessaan "legal trainee" Hedman Partnersilla - ei ainkakaan ole toistaiseksi haitannut urakehitystä mennä harjoittelemaan HP:lle.
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 15. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Tätä ihmettelin itsekin, en oikeastaan ymmärtänyt koko kappaletta. Yrittävätkö ne nyt sanoa, että ovat niputtaneet yhden heidän teostaan alle ladanneen IP-osoitteen alle kaikki muutkin samassa parvessa olleet, samaa BT-ohjelmaa ja porttia käyttäneet eri IP-osoitteet ja tällä perusteella kyse olisi samasta liittymästä? Vai että yhdellä liittymänhaltijalla olisi käytössään useita samalla hetkellä useita IP-osoitteita, joilla he lataavat samoja teoksia useita kertoja, ja että nämä IP:t olisi jollain muulla teknisellä keinolla haarukoitu kohdistumaan ns. alkuperäiseen IP-osoitteeseen.

  Käytännössähän tämä tarkoittaisi, että IP-osoite vaihtuisi tuon 1-7,5 kuukauden aikana kerran tai useammin. MAC-osoitteita, tai muita ns. oikeita tunnistetietoja, Saksan kaverit tuskin pystyvät selvittämään? Itse en tekniikkaa siinä määrin tunne, että tähän osaisin vastata.
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 16. Keijonarhi

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2018
  Viestejä:
  9
  Mitäköhän tuo 250 koepalaa sitten tarkoittaa edes. jos esim ladataan 16kb x 250 palaa samaa teosta vaikka 10 sek välein niin sekö siitä tekee nyt merkittävää entiseen verrattuna että ladattiin vain 1 koepala päivässä. hakemuksesta tuo ei käynyt ilmi
   
 17. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  689
  Ei yhtään mitään, ellei koepaloja ole ladattu pitkältä aikaväliltä, mitä myös MAO ihmetteli, mutta silti hyväksyi pari % hakemuksien IP:stä. Nyt Hedman ja Saksan päätrollit näkevät että 250 on se maaginen raja, jolla kaikki menee läpi.
   
 18. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  849
  Yksi asia mikä MAO:lta tuntuu unohtanee on mitä vaativat jatkossa todisteetksi [MAO:333/17] päätöksessä:

  -oikeudenloukkauksen toistuvuus
  voidaan todistaa usealla koepalalla, jonka trollit ovat tehneet


  -pitkä kesto,
  Trollit eivät ole tätä todistaneet, mutta MAO:kaan ei ole määritelty miten pitkä kesto todistetaan..eli yks koe-pala 1.1.2017, ja toinen 1.6.2017 ei kerro että teosta jaettu 6kk putkeen.

  Eikä MAO ole määritellyt mikä on pitkä kesto...ja onko pitkällä jakamisajalla väliä jos torrentissa on vain pari peeriä kiinni. ks merkitys yksittäisen jakajan toimilla


  -useiden teosten jakaminen tai näyttö siitä
  - tämän trollit ovat tehneet, mutta myös jääneet valheesta kiinni (yks jakso vs koko tuotantokausi)


  -mikä tosiasiallinen merkitys yksittäisen jakajan toimilla on ollut toisiin vertaisverkon käyttäjiin.
  Trollit eivät ole tätä tehneet ja tätäpä ei voi todistaa mitenkään käytännössä, mutta osaan jo arvata millaista tekstiä HP olisi laittamassa MAO:lle.

  Eli vain ~2/4 vaadituista tiedoista trollit ovat toimittaneet, mutta silti MAO luovutti kymmeniä osoitteita....
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 143
  Käsittääkseni olisi asianajajan ammattietiikan vastaista tehdä hommia "tulospalkkiolla". Eli esittämäsi tapa jossa HP joutuisi itse maksamaan omat kustannuksensa tuskin pitää paikkaansa. Sitä paitsi kuka lakimies työskentelisi omalla riskillä? Ei taatusti kukaan.

  Kirjeiden lähettely tuskin maksaa kymmeniä tuhansia. Ison osan saaliista vie valvontafirma. Isolla otannalla pelkkä kirjeiden lähettely on tilastollisesti aika ennustettavaa, joten siinä ei ole samanlaista riskiä kuin oikeudenkäynneissä (tai yhteystietojen hakemuksissa).
   
 20. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  346
  Ehtojen välissä on kai tarkoitettu olevan "tai", mikä vain noista ehdoista täyttyy, riittää?

  Uudessa hakemuksessa ei ehtojen edes tarvitse täyttyä yhtä IP-osoitetta kohden, kun IP-osotteita on kerätty liittymää kohti joillekin useitakin ja laskettu yhteen liittymän eri IP-osotteiden rötökset (koepalat, teokset) merkittävyyskynnyksen ylittämiseksi? (tai en tiedä, kun ei ole sitä taulukkoakaan)

  Aiemmissa hakemuksissa, jos liittymän IP-osoite oli kerinnyt vaihtua ennen merkittävyskynnyksen ylittymistä, niin voi voi, sitä ei mitenkään huomioitu että samassa hakemuksessa saattoi olla saman liittymän rötöksiä useita, eri IP-osotteilla, nyt huomioidaan.

  Hattua täytyy kyllä nostaa Eetulle, hakemushan on kyllä erittäin pätevän oloinen, ei puhettakaan, että olisi diipadaapaa, vaan perusteluina mm. hakemusten yhdenvertaisuusperiaate ja tekijänoikeuskirjetyöryhmän loppulausunto, hoputtaessaan ratkaisemaan hakemukset kuudessa viikossa (pitäisi olla jo ratkaistu), sekä Eetu kylmästi toteaa että hakemus on nyt sellainen kuin MAO edellisessä ratkaisussa linjasi ja mao lipsuu taas linjoistaan jos venkoilee, sekä vielä opasti mao:a lukemaan taulukkoa, ettei vain taas tule väärää tulkintaa "epävarmuustekijöistä".
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 21. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Asianajajien koskevan palkkio-ohjeen mukaan ns. pactum de quota litis ja pactum de palmario -palkkioperusteet ovat sallittuja eli palkkioksi voidaan sopia määräosa siitä, mitä asiakkaalle saavutetaan. Mikä sitten on sopiva (so. ei liian suuri määräosa) jäänee viime kädessä valvontalautakunnan ratkaistavaksi, mutta asia tuskin sinne etenee. Kannella kun voi vain asiakas, ja heillä tuskin intressiä valittaa jos piratismi Suomessa edes näennäisesti vähenee ja tämä ei heille mitään maksa.

  Kuluriski päämiehellä on myös melkoinen kun katsoo korvauksia, joita MaO on määrännyt. Päämiehellä on kuitenkin velvollisuus maksaa omat kulunsa, jotka hän toki saa periä vastaajalta, mutta Ware-Petterillä tuskin on kolmea kymppiä sukan varressa eli ne oikeudenkäyntikulut joudutaan (teoriassa) ulosmittauksen kautta kuittaamaan vuosien saatossa. Tähän päälle vielä Jonin ja Eetun työtunnit á n. 200 €+alv niiden prosessien osalta, jotka eivät ikinä etene oikeuteen siitä syystä, että uhkailtu joko maksoi tai ignoorasi koko kirjeen. Jos HP on kirjeitä lähettänyt vuosien aikana esimerkiksi 80.000-150.000, tästä on syntynyt jo postimaksuissa kuluja alkaen 40.000 euroa (0,5 €/kirje). Sitten itse työ, yhden kirjeen kirjoittamisesta voinee laskuttaa n. 20-30 €+alv (aikaperusteinen palkkio) tai sitten on sovittu jostain kiinteästä korvauksesta (5-10 €/kirje) eli aletaan puhua jo aika isoista summista. Ja sitten kun lopuksi muistaa vielä, että oikeudenhaltijat eivät ole kauhean innokkaita innovoimaan uusia tapoja kuluttaa viihdettä tai suojata teoksiaan paremmin, he mieluummin itkeä tirauttavat kyynelen kun heidän oikeuksiaan loukataan ja jonkun pitäisi nyt sitten tehdä jotain (Lex Karpela)...

  Jos kuluriski on HP:lla, yksi oikeudessa hävitty tapaus kuitataan yhdellä voitetulla. Muuten kulut (sihteerien ja avustajien palkat, postimaksut, paperi, kirjekuoret, maksut NARS-logeista, oikeudenkäyntimaksut jne) katetaan kyllä huonoimmassa tapauksessa toimiston muista toimeksiannoista saatavalla katteella. Leivän päälle se voi kuitenkin saadaan sovintomaksuilla.

  Tämä toki on vain oma valistunut arvaukseni. Saksan poikien osuutta en osaa arvioida, mutta uskoisin, että heidän palkkionsa on X snt per IP-osoite. Toki ovat voineet neuvotella jonkin pienen provision vielä päälle jokaisesta maksusta, mutta tähän en usko. Sitä nyt olisi käytännössä melkeinpä mahdotonta valvoa..

  Edit: typo
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 22. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  502
  Dunkirk löytyy Netflix:stä. Riippuu onko ollut saatavilla väitettyyn tekoaikaan
   
 23. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Siinä turvaamistoimihakemuksen 305/18 liitteessä ei eritelty mitenkään mikä se aikaleima on mihin perustuen yhteystiedot halutaan. Eikä näköjään tossa hakemuksessakaan. Eli mitä teosta/parvea se koskee vai koskeeko jotain muuta. On lätkäisty joku aika ja siihen perään epämääräisesti teosten lukumäärä. Onkohan tossa ideana hämärtää sitä, että se hetki jolta yhteystiedot halutaan, on edelleen vain se sekunti ja koskee tiettyä yksittäistä parvea/teosta? Sillä hetkellä siitä liittymästä ei ole tapahtunut muuta, vaikka siihen hakemukseen satuileekin tarinoita muista teoksista muilta ajankohdilta. Periaatteessa tolla tavoin voisi hakea yhteystietoja keräämällä osoitteita jostain muualta kuin parvesta liittämällä kyseiseen osoitteeseen jotain muulloin tapahtunutta toimintaa. Hakemuksessa ei muuta edes väitettäisi, kun ei selvitetä sitä mikä se aikaleima on.

  HP on itsekin todennut hallinto-oikeudelle, että eri ajankohtina tapahtuneet havainnot samasta ip-osoitteesta ei liity välttämättä mitenkään samaan liittymään. Saati sitten useasta eri ip-osoitteesta tehdyt havainnot. Warnerkin päättänyt sitten pilata maineensa lähtemällä tällaiseen pelleilyyn mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2018
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  näyttää että suosituimmatkin sarjat menevät tähä kusetukseen mukaan.... no onneksi on laillisia ilmaisia paikkoja katsoa niitä ettei tarvitse tukea kusetusta.
   
 25. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  323
  Mitä onko trollit nyt pokerilla vaan muka ottaneet enemmän koepaloja ja lyöneet ne kiinni hakemuksiin? Haluaisin kysyä MITÄ KOEPALAT TODISTAVAT? Pitäisi maossa olla pikkasen enemmän hereillä ja luulisi että siellä ollaan jo tutustuttu tähän huijaukseen ja jos ei niin kannattaisi varmaan ottaa joku asiantuntija oikeasti selittämään heille mitä tämä kaikki on.

  Koepalalla ei voi todistaa sitä onko kukaan ikinä ladannut teosta siitä ip:stä. Lisäksi koepaloissa olisi parempi olla aikaleimat. Pelkkä koepalojen määrä ei todista yhtään mitään. Tuon kokoisia paloja voi ladata yhdestä ip:stä tuhat minuutin aikana. Sekö todistaa jos siitä ip:stä on ollut joku teos jaossa että minuutin että jakaminen on ollut huomattavaa?

  Ei jumalauta minkälaista sakkia siellä maossa säätää.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti