Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  308
  NÄIN JUURI !!!!
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 231
  Hatanmaan ja Eetu-apulaisen kirjeiden lähettelyn vakavuus on hyvin tiivistetty mankelin sketsisarjassa:

   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Ainakin ne ihmiset, jotka ovat maksaneet tai maksavat edelleen kirjeistä, joissa on vain yhden päämiehen teoksista haettu yhteystieto, mutta kirjeissä on vaadittu useamman päämiehen, voisivat miettiä, mitä tekevät..
   
 4. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  308
  EI AINAKAAN MAKSAA SENTTIÄKÄÄN ja täydellinen ratiohiljaisuus......

  Sitten asian vierestä jonkin matkaa.......

  Periaatteessa kiristyskirje bisneksessä Helppo Heikit, estävät myös kestävän kehityksen ja pienemmän hiilijalan jäljen syntymisen, koska esim. käytettyjä kovalevyjä ei uskalla ostaa / ottaa käyttöön.
  Itse olen saanut monia kovoja rikkinäisistä koneista hyötykäyttööni..
  Pikkasen kyllä arveluttaa käyttää niitä..Kiitos hedujen ...

  Pitää hankkia täysin uusi kovalevy, että on varma, ettei ole torrentilla imetty langat kuumina.
  Onhan niitä ohjelmia millä sen voi nollata, mutta olen sitä mieltä, että ainoa tapa on antaa

  ” Sledgehammeria ” sille....
   
 5. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 037
  Miten saat tähän käytetyt kovalevyt vedettyä mukaan?
   
 6. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  308
  Sieltä löytyy bit torentin tiedostot.....Kun viitsii etsiä.....Määrätyillä ohjelmilla ...
   
 7. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 037
  Ja sillä ei ole mitään merkitystä näissä asioissa.
   
 8. Sipuliosmo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  3
  Uutta kirjettä pukkaa, nyt sanovat jo että ryhtyvät toimenpiteisiin ja olis parasta ottaa yhteyttä asianajajaan. Tokkopa nuo ennakko varotuksia antais, lisäksi siinäpä haastakoot kun en ole mitään edes ladannut ja vastineet kyllä löytyy jos oikeuteen menee. Siinä on hpn päämiehellö mukava maksella oikeudenkäynti kulut jos häviää
   
 9. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  tuo on käsittääkseni ns "viides kirje"
   
 10. Sipuliosmo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  3
  Taitaa olla mallia kuudea kirje kun alkuvuodesta tuli se missä jo ilmoitettiin että ryhtyvät toimenpiteisiin. Nyt jo ilmoittavat että pitäisi toimittaa oikeusavustajan yhteystiedot
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Laittakaa minulle tämä ns. kuudes kirje, niin voin kannella ja valittaa siitä eteenpäin. Eihän tästä mitään tule, että ihmisiä häiriköidään, vailla edes tarkoitustakaan, että oltaisiin haastamassa oikeuteen.
   
 12. Ugrilainen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2008
  Viestejä:
  93

  ilmoitan vain että stocmannin kortti lensi takkaan epämääräisten yhteityökumppaneiden
   
 13. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Onko joku kaivellut näiden kusettajien (henkilö, lakitoimisto), verotietoja muutamalta vuodelta. Että noin niinkun näkisi mitä määriä huijarit on netonnut tällä toiminnalla?
   
 14. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Älä nyt helvetissä ainakaan maksa!
  Toisaalta voisi olettaa samassa kirjeessä olevan kaikki väitetyt rikkeet, toisaalta ei voi tietää tuleeko maksamisen jälkeen silti vaatimuksia uusista rikkeistä. Aiemmin kuullun perusteella maksamisen jälkeen saattaa tulla uusia maksuvaatimuksia. Itse en usko näin tapahtuvan näin pitkän ajan jälkeen, vaan mistä sen tietää miten kärsivällisiä ovat. Toiminta on kuitenkin pitkän aikavälin rahastusta.
  Jos lapsesi ovat alaikäisiä, olet vastuussa. Jos lapsesi ovat täysi-ikäisiä, joutuvat vain kiristyksen kohteeksi.
  (Tämä onkin mielenkiintoinen aihe laillisuuden kannalta: voiko maksuvaatimuksia lähetellä ilman seurauksia ihan kenelle sattuu vain sen perusteella, että joku osoittaa sormella.)
  Jos kuitenkin päädyt ottamaan yhteyttä, kerrothan täälläkin miten kävi. Olisi hyvä tietää Kirje Kavereiden toimintamalli. En usko yhteydenotolla olevan mitään saavutettavissa, mutta varma en voi olla.
   
 15. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Ensinnäkin:
  :O :O :D
  En tosiaan uskonut huomautusta tulevan. Loistava uutinen!

  Mutta:

  Näinhän tuo varmaan menee. Käytännössä juuri mikään ei muutu. Täytyy muistaa että kirjeet allekirjoittaa nykyään Eetu, ei Joni. Eetu tuskin haluaa huomautusta, joten jatkossa varmaankaan ei tule maksuvaatimuksia teoksista joista ei ole haettu erikseen yhteystietoja. Mielenkiintoista seurata miten käy. Muuten touhu jatkunee entisellään.
  Joni on rikkonut tekijänoikeuslakia ja markkinaoikeuden määräyksiä, mutta mitä sitten? Asia ei ole tällä hetkellä menossa oikeuteen, joten mitään rangaistusta ei käsittääkseni ole luvassa. Lakitoimiston kannalta asia on mennyttä aikaa, sillä Eetu liimaa kuoret. Partnerin paikkakin tuli niljakkaalla toiminnalla. Varmaan ainoa todellinen vaikutus on kunniallisempien asiakkaiden suhtautuminen Joniin. Voisin kuvitella yhteistyön joidenkin asiakkaiden kanssa jäävään Jonille haaveeksi.
  Toisaalta: ihmettelisin jollei osakkaan rötöstely vaikuttaisi koko toimiston maineeseen. Pitävätkö asiakkaat aihetta millään tapaa merkittävänä, tai tietävätkö edes tapahtuneesta, on oma kysymyksensä.
  Itse pitäisin huomautusta tärkeänä, mutta yksinään riittämättömänä askeleena. Nyt pitäisi lyödä arkaan paikkaan kun se on avoimena. Tietäisi vain miten. Itse en ole asianosainen jotta voisin viedä asian oikeuteen. Toivottavasti tietosuojavaltuutetulla on asiaan painavaa sanottavaa.


  Tämä lienee kirjeiden saajien kannalta yksi tärkeimmistä asioista.


  Kaiken kaikkiaan silti hieno uutinen! Jos Jonia edes vähän tapahtunut vituttaa, ollaan saavutettu jotain merkittävää.
   
 16. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Vakiomoniste jonka saavat ihan kaikki kirjeitä joskus saaneet. Henkilökohtaisesti tiedän useamman vastaavan kirjeen saaneen. Näiden kohdalla kirjeet arkistoitiin paperinkeräysastiaan.
  Joka kirjeessä kerrotaan uusia haasteita satelevan ihanjustnytkohta satamäärin vaikkei mitään ole tapahtumassa.
  Ihmetyttää miten kukaan ei puutu ilmiselvään ja järjestelmälliseen valehteluun. Näemmä kaikki on sallittua jollei erikseen joku sitä estä.
   
 17. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Muista kertoa myös stockmannille asiasta.
   
 18. Jussi_00860

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2018
  Viestejä:
  2
  Kiitos minunkin puolesta Ritva Puolakalle täytyy sanoa väsymättömästä työstä. Täytyy tunnustaa ,että itse en olisi jaksanut.

  Asianajajaliiton valvontalautakunnan ratkaisussa oli outo kohta.

  6. Hatanmaan ilmoitus kirjeensaajalle, että vaatimuskirje katkaisee saatavan vanhenemisen, ei estä sitä, että kirjeen tarkoituksena voi myös olla sovinnollisen ratkaisun saavuttaminen. Vaihtoehtoisesti riita-asiaa on mahdollista käsitellä myös markkinaoikeudessa. Valvontalautakunta katsoo, että Hatanmaa ei ole menetellyt hyvän asianajajatavan vastaisesti tältä osin.

  Eli onko valvontalautakunnan kanta, että jonkinlainen saatava on syntynyt jo pelkällä kirjeellä. Se on mielestäni todella outo tulkinta. Voisiko Hedman lautakunnan mielestä mennä suoraan käräjäoikeuteen vaatimaan laskusaatavaa? Ja mikä tässä vaatimuskirjeellä jatkuu, mahdollisuus kanteennostoon tekijänoikeusrikkomuksesta vai laskun perintä?

  Muutenkin koko kohta on erittäin epäselvästi kirjoitettu. Jos näin tulkitsee asiaa, tekijänoikeusrikkomuksen 2 vuoden vanhenemisajalla ei ole mitään vaikutusta oikeastaan mihinkään.

  Itse tulkitsen asian vanhenemisen siten, että jos ensimmäisen kirjeen lähettämisen jälkeen tekijänoikeudenomistaja ei ole vienyt asiaa 2 vuoden sisällä markkinaoikeuteen, niin se vanhentunut. Voisin kuvitella, että esim. näissä Hedman-kirjeissä, he ovat "varmoja" juuri kun lähettävät ensimmäisen kirjeen. Saa olla melkoinen selittäjä markkinaoikeudessa, jos väittää "löytäneensä" lisätodisteita syyllisyydesta vaikka vuoden tai 2 vuoden jälkeen 1. kirjeesta ja on sen vuoksi vasta nyt oikeudessa.
  Muussa tapauksessa tekijänoikeudenomistaja (ja vaikka olisi lähettänyt kuinka monta kirjettä) on ollut passiivinen ja siten vaikeuttanut asian tutkintaa ja ratkaisua.Tietenkin voi yrittää nostaa syytteen nimikettä rikkomuksesta tekijänoikeusrikokseksi ja yrittää menestyä sen avulla kanteessa, luulisin että sekin on kohtuu epätoivoista .

  Tästä ei ole tietenkään vielä minkäänlaista markkina- tai käräjäoikeuden päätöstä, mutta epäilen todella haluaako Hedman edes sellaista. Heidän business on vain massapostittaa kirjeitä ja toivoa ,että mahdollisimman moni maksaa. Selkeät vanhenemisajat tai vain sotkevat asioita heidän kannaltaan.

  t . Jussi
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Moi Jussi ja kiitos kiitoksista:) Itsekin ihmettelin tuota kohtaa, koska minähän nimenomaan moitin tuosta vanhenemisajan katkaisusta, että miten siihen noin vastattiin. Se on tietenkin selvä, että jos Hedman Partners on ollut varma tekijästä, niin se olisi haastanut ihmisen oikeuteen mahdollisimman pian, eikä kuudennen kirjeen jälkeen.
   
 20. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  248
  JOS päädyt vastaamaan (en tätä siis varsinaisesti suosittele), kannattaa mainita vain ja ainoastaan oleellinen - eli miksi sinä itse et ole tekoa voinut tehdä. Kirje on osoitettu Juuri Sinulle(tm), joten asia on vain sinun ja HP:n välinen. Sinun ei tarvitse (eikä kannata) esittää minkäänlaisia epäilyjä siitä, kuka muu tämän järkyttävän rikosoperaation on mahdollisesti tehnyt. Eikä sitä varmaan näin pitkän ajan jälkeen pystyisikään selvittämään.

  IHAN varma, että vastan tulee "Kuka teki / kelle me nää kirjeet sitten jatkossa lähetetään?" -kyselyä, tähän voinee vastata vaikka vastakysymyksellä "Onko minulla mitään velvollisuutta vastata tähän kysymykseen?"

  Ja JOS vastaat, niin muista toki sekin, että ainoastaan niissä tapauksissa, joissa epäilty 1)maksaa tai 2)osoittaa toisen epäillyn (jolle kirjeet jatkossa lähetetään), HP jättää sinut rauhaan. Muutoin ns. "Oikeudenkäynnin uhkaa" pyritään (valheellisesti) pitämään yllä, "jos vaikka silti maksaisit". Mutta toisaalta, oletpa sitten antanut vastineen, mikäli tällä mitään käytännön merkitystä on. Itsehän kirjeissä uhkailevat (tyhjästi) tyyliin "Mikäli et anna vastinetta..."
   
 21. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  234
  Niin, pitäisikö valvontalautakunnalle vielä teroittaa sitä asiaa, että tämä niinsanottu ”saatava” on syntynyt yksinkertaisesti vain lähettämällä kiristyskirje nettiliittymän omistajalle, todella hataralla todistuspohjalla ja kaiken lisäksi vailla minkäänlaista tietoa siitä kuka oikeastaan elokuvan väitetyn jakamisen on tehnyt.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Olisi kyllä hyvä, että tämmöisen kirjeen saanut laittaisi itse valvontalautakunnalle kantelua uudestaan, niin ei olisi kolmannen osapuolen tekemä, niin sitten saattaisi mennä paremmin perille. Jotenkin tuntuu, että valvontalautakunta kiersi tätä kysymystä kuin kissa kuumaa puuroa.
   
 23. Kiitos Edna jaksamisesta! Edes jotain moitittavaa löytyi Asianajajien valvontalautakunnalta HP:n toimista, enemmänkin olisi saanut moittia. Hyvä uutinen olisi, jos Elisa vielä ilmoittaisi, ettei heillä ole enää niitä viimeksi haettuja osoitetietoja tallessa. Tämä "saatavan" vanhentumisen katkaisu, kanteen nostamisajan pituus ja jatkuva kirjeiden lähettely useiden vuosien takaisista rikkeistä, joiden tekijää ei edes tiedetä, on kyllä loputon vyyhti! Kuinka pitkään ihmisiä voi kiusata ja uhkailla olemattomilla toimenpiteillä. Jos joku tälle stopin keksisi, ansaitsisi vähintäänkin "nobelin".
   
 24. Kiitos Yxakka! :) Kyllähän sitä yrittää omalta osaltaan tehdä jotakin hyvää tämän yhteiskunnan eteen, jotta edes pieni osa oikeudenmukaisemmaksi muuttuisi. Nuo asiat mitä sanot, ovat epäkohtia, joihin toivotaan vielä viranomaistaholta puututtavan. MOT:in toimittaja kiitteli tiedosta ja syksymmällä miettii, että katsoittais kokonaisuutta. Muita yhteydenottoja ei ole tullut medialta vielä, eli voi olla, että nolottaa tämän tekijänoikeussankarin puolesta, kun itse toimii moitittavasti.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2021
 25. uhkailtunyymi

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2018
  Viestejä:
  2
  Sainpa tässä viimeisimmän hedman partners uhkailukirjeen.

  Aika manipuloivaksi uhkailuksi menee. Muutamia aika häiyjä seikkoja:

  • Annetaan ymmärtää, että asiaa viedään eteenpäin, ja erityisesti niitä, jotka eivät vastaa mitään, mutta ei kumminkaan suoraan sanota, että tämä kyseinen tapaus on menossa eteenpäin
  • Otsikossa on "Ilmoitus asian menemisestä jatkotoimiin", mutta seuraavalla sivulla puhutaan mahdollisuudesta "ennen jatkotoimien käynnistämistä"
  • Annetaan ymmärtää, että vastaamatta jättäminen tarkoittaa, että on tietoinen ja vastuussa liittymän kautta tehdystä jakamisesta, vaikkei itsellä ole siihen mitään osaa eikä arpaa
  • Uhkaillaan vielä, että jos ei ota yhteyttä, niin tuskin tulee saamaan oikeudenkäyntikuluja takaisin, vaikka voittaisikin "ks oikeudenkäymiskaari luku 21, 4 §", (mutta sanotaan, että asian sopiminen oikeudenkäyntikuluja korvaamatta jatkotoimien alettua on mahdotonta...)
  • Muodolla "te tai toinen taloudessanne asuva henkilö" lisätään ymmärrystä, ettei olisi väliä onko itse vai joku muu taloudessa ollut henkilö syyllinen.
  • Viestissä viitataan myös aikaisemmin tänä vuonna lähetettyyn kirjeeseen, jota en kyllä ole koskaan saanut.
  • Lisäksi: Kirjeessä puhutaan elokuvateoksesta vaikka alkuperäisessä viestissä omalla kohdallani syytettiin yhden sarjan muutaman jakson jakamisesta.
  Jotenkin viestistä tuntuu, että hedman partners yrittää kaikin keinon uhkailla ja saada edes yhteydenottoa, että heillä on jotain enemmän konkreettistä mihin tarttua.

  Miten tällainen voi olla mitenkään laillista toimintaa tai hyvän tavan mukaista?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti