Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Kiitos jdee-!:) Milloin se olikaan, kun Warner alkoi Hedman Partnersin kanssa näihin hommiin, eli voiko nuo olla kuitenkaan pidemmältä ajalta ennen sopimuksen alkamista? Tietenkään tarkkaa sopparien päivämääriä me ei tiedetä, kun ne on salattu. Aika epälooginen tuo lista on, kun siinä on sekunnin tarkkuudella yksi aikaleima, eli onko se tarkastettu 522 kertaa? Pitäisihän siinä näkyä tarkastelujakso, jos se on pidempi.
   
 2. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  36
  Ei tällä palstalla valitettavasti ole muita kuin omia hoksauksia rakastavia mutuilijoita ja sitten epämääräisten voi olla, mutta voi olla olemattakin -kommenttien viljelijöitä. Käytännössä kirjebisnes ei ole saanut yhtäkään takaiskua tämän palstan mutuilijoiden ansiosta, vaan se on nyt viimeisimpänä saanut myös valtiovallan virallisen hyväksynnän hyvät käytännöt -ohjeistuksen myötä. Täällä asiaa "masinoineet" tahot ovat lähinnä lisänneet vaan kirjeensaajien jännitystä odotuttamalla vuosia jotakin pilipalipäätöstä, jolla ei ole mitään vaikutusta yhtään mihinkään. Joku pseudopolitiikko on välissä luvannut homman lopettamista, ja näin nuoleskellut "piraattien" haavoja, mutta ei asialle ole kukaan tehnyt mitään. Ihan mielenkiintoista "saippuaa" tää tietysti on, mutta ei valitettavasti sen enempää.

  "Tekijänoikeuksien valvonta" on de facto aivan törkeän hyvä keino kiristää rahat pois veronmaksajilta ja valtiokin siitä hyötyy. Jos kaikki vielä saadaan puettua laillisuuden kaapuun, niin luuletteko, että tämä tulee koskaan loppumaan? Eikö Hatanmaa joskus ihan lipsauttanutkin, että kaikki viranomaiset ovat tässä mukana, poliisia ja hallitusta myöten? Tietysti yksi syy lisää äänestä jaloilla ja lähteä tästä paskapöntöstä nimeltä Suomi.
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 110
  Mitään estettä sille, että osa havainnoista olisi ennen HP:n ja Warnerin sopimusta (joka lienee tehty n. vuosi sitten, koska ensimmäinen hakemus meni sisään 2017 kesäkuussa juuri ennen kuin markkinaoikeus muutti linjaansa) ei ole, mutta käytännön rajoituksena tuossa on se että suurin osa listan riveistä koskee vain yhtä IP-osoitetta. Osoitteen pysyminen samana vuosikausia ei ole mahdotonta, mutta ei myöskään kovin todennäköistä.

  Tietysti siinä on niitäkin, jossa on listattu useita IP-osoitteita. Nämä liittymät ja ne joista on oikeasti ollut jaossa hulluna sarjoja ja leffoja vuosikausia periaatteessa ansaitsevatkin joutua haastettavaksi.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Tietenkin se, että kirjeet menisivät niille, jotka ovat suurkuluttajia, on oikein, mutta mistä sittenkään tietää, että kuka se konkreettinen henkilö on näiden tekojen takana?
   
 5. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  HP taisi luvata aikoinaan, ettei lähetä uusia kirjeitä enää niille jotka ovat maksaneet? Päteeköhän sama vielä Warnerin kohdalla? :) Jos uusia tekijöitä saapuu markkinoille, niin ei näistä maksamalla pääse eroon. Siis jos tietää warettaneensa enemmänkin ja havaintoja on kerätty vuosia. Toki eihän toi Warnerin lista ole vielä mennyt läpi eikä sieltä kaikki osoitteet läpi menekään.

  Warner kai tarvitsee sen operaattorin vahvistuksen kuitenkin tietylle aikaleimalle, jos se meinaa oikeuteen asti joskus mennä? Siis vaikka HP:lla olisikin muka tietyn "liittymän" tiedot jo hallussaan aiemmin.

  Miten tarkastettu 522 kertaa? Siis operaattorilta haetaan yhdellä aikaleimalla tieto siitä kenelle liittymä on kuulunut sillä sekunnilla. Tätä tietoa yritetään saada listaamalla myös havaintoja muilta ajankohdilta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2018
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Otin tuon esimerkkitapauksen sivulta 4, jossa on yksi teos ja koepaloja 522. Onko siis näitä koepaloja otettu 522 kertaa tuon sekunnin aikana vai joltain muulta ajanjaksolta, se tieto puuttuu. Markkinaoikeudenhan pitäisi tietää, että onko tekijänoikeudenloukkaus pitkäkestoista, vai onko tämän sekunnin aikana havaittu, että teosta jaetaan 522 kertaa.
   
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Eikö Jankuttaja tämän saman jo kertonut? :) Tuskin niitä ihan yhden sekunnin ajalta ladataan tai ei ole ladattu ainakaan niissä aiemmissa liitteissä. Mutta noissa jo käsitellyissä hakemuksissa ei oltu selvitetty sitä miltä ajalta ne lataukset on tehty, senhän MAO itsekin toteaa arvioinnissa. Tollainenkin maininta siellä arvioinnissa oli:

  "Sarakkeen "Tarkastetut teokset" määrät ovat paikoin ylittäneet hakemuksen kohteena olevien teosten lukumäärän. Selvää on, että tarkastettuja teoksia ja kaikkia koepaloja koskevissa määrissä on otettu huomioon myös muita kuin hakemuksen kohteen olevia hakijan teoksia. Näistä muista teoksista ja niihin liittyvästä yleisön saataviin saattamisesta ei ole kuitenkaan esitetty mitään selvitystä."

  Onkohan Warnerin tapauksessa nyt esitetty tarpeeksi selvästi toi mitä teoksia esille saattamiset koskee, kun on lätkäisty muutama DVD-kansi ja juliste mukaan. Ja kuinka pitkältä ajalta havainnot on kerätty. Kumpikaan ei tosta listasta selviä. Tarkastetut teokset kuitenkin vaihtunut nyt hakijan teoksiin.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Jos hakija laittaa joitakin listauksia markkinaoikeuteen, niin mielestäni on relevanttia kertoa, miltä ajalta ne koepalat ovat. Eihän noin epätäydellisen listan perusteella, josta puuttuu tarkentavat ajanjaksot, edes voisi mitään yhteystietojen luovutuspäätöksiä antaa. Ei voi olla niin, että olettamuksilla mennään eteenpäin, että tuo on se yksi sekunti, jonka perusteella yhteystiedot saataisiin ja sitä tukee 522 on oletetusti muulloin tapahtuneet tekijänoikeudenloukkaukset. Pitäähän tämän olla kuitenkin täsmällistä ja markkinaoikeuden pyytää lisäselvitykset milloin nuo 522 havaintoa on tehty.
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Noinhan sen vois äkkiseltään olettaa menevän. Mutta nyt on annettu myönteisiä päätöksiä koepalojen määrän perusteella ilman sen kummempaa selvitystä miltä ajalta ne on. Ja MAO tuskin ihan heti taas muuttaa linjaansa uudestaan?

  Toi tuorein hakemus eroaa nyt siten, että aiemmassa lueteltiin yhden teoksen koepaloja(lueteltiin siis muutakin, mutta MAO ei hyväksynyt muita selityksiä) ja niiden perusteella MAO määräsi yhteystietoja luovutettavaksi, mutta nyt haetaan useamman teoksen koepalojen perusteella kerralla. Eli todennäköisesti paljon pidemmän ajanjakson perusteella verrattuna siihen, että listataan vain yksi teos ja sen koepalat. Milläs todistat kaikkien havaintojen koskevan samaa liittymää.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2018
 10. pinppi

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2009
  Viestejä:
  222
  Mitä nämä uusimmat päätökset nyt pähkinänkuoressa tarkoittavat, jos/kun kirjeitä rupeaa kolisemaan ihmisten postiluukuista?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Nuo uusimmat yhteystietojen luovutuspäätökset ovat vanhoista hakemuksista. Näistä Warnerin uusista hakemuksista ei ole tullut vielä päätöksiä, joten niistä ei osaa vielä sanoa mitään.

  Noista kahdesta voi tulla kirjeitä, eli sitten kannattaa tilata se oma päätöksensä markkinaoikeudesta ja katsoa asia omalta kohdaltaan tarkemmin.

  3. Päätös 11.5.2018, nro 276/18, dnro 2017/331

  - Scanbox, havainnot 2016 loppu-2017 alku. Leffat: Snowden, Neon Demon, Captain Fantastic, Hell or High Water, Eye in the Sky, Southpaw ja The Hateful Eight.

  - Haettu yhteystietoja 3529:stä IP-osoitteesta, saatu 68 eli noin 2%.


  4. Päätös 11.5.2018, nro 277/18, dnro 2017/411

  - Warner Bros., havainnot 1-5/2017. Leffat: Sully, The Accountant ja War Dogs.

  - Yhteystietoja haettu 1688:sta IP-osoitteesta ja saatu 43 eli n. 2,5%.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2018
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 110
  Veikkaan että isompia summia vaaditaan. Koska warnerilla on hemmetisti teoksia. Laskutuskaava voi ehkä muuttua, koska en usko että kiristys onnistuu jos vaaditaan esim. 522 teoksesta á 100 euroa eli 50 tonnia jo kättelyssä (kun oikeusprosessissa tulisi pahimmillaankin alle kymppitonnin kulut).

  Kuten sanottu, päätöksiä ei siis vielä ole kuitenkaan tullut eli ekat warnerin kirjeet lähtevät matkaan heinä-elokuussa jos markkinaoikeus on lepsu ja päästää hakemuksen läpi. Markkinaoikeus saattaa myös miettiä asiaa kauemmin koska tämä on periaatteessa uudenlainen hakemusformaatti ja vaatii ehkä useamman tuomarin ja asiantuntijan pohdintaa.

  Itse pidin syksyllä mahdollisena, että warnerilta saattaa tulla kirjeitä vanhojenkin osoitteiden perusteella. Julkisuuteen ei kuitenkaan ole tietääkseni tullut ketään joka olisi kertonut saaneensa kirjeen warnerilta, joten ehkäpä HP on varovainen eikä uskalla käyttää vanhoja osoitteita koska se on periaatteessa markkinaoikeuden päätöksen vastaista (vaikka aiemmin on niin tehnytkin).
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2018
 13. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Varsinainen ongelmahan tässä on, että sinun tietojasi voidaan antaa ilman, että sinua ei lasketa asianosaiseksi, so. et voi riitauttaa asiaa. Tätäkin tosin voisi joku kokeilla ...
  Täytyisi myös muistaa, että jos tiedot eivät pidä paikkaansa, tällöin on kysymys aidosta rikoksesta: perätön lausuma tai vastaava erehdyttämistarkoituksessa. Asianajotoimistokaan ei ole lain yläpuolella - vaikka varmasti luulee niin olevansa.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 110
  Tietojen todistaminen perättömiksi voi olla ongelmallista.

  Mitä tulee riitauttamiseen, se on periaatteessa mahdollista JOS tietää olevansa listalla (esim. on jakanut kyseisiä teoksia ja numerot/päivämäärä hakemuksessa näyttävät osuvan yhteen omaan torrent-käytön kanssa), ja tekee valituksen KKO:lle. Silloin on asianosainen ja valitusta ei ainakaan sillä perusteella hylätä. Tosin se voidaan hylätä muilla perusteilla.

  Mutta tässä vaiheessa siis päätöstä ei ole vielä tehty, joten periaatteessa on mahdollista epävirallisesti vaikuttaa MAOon esimerkiksi kirjoittamalla tuomareille selvitys jossa nostetaan esiin havaitut epäkohdat. Vaikkei se olisikaan virallinen paperi, niin ainakin se saattaisi estää sen että markkinaoikeus taas omaa ajattelemattomuuttaan tekisi ennakkotapauksen täysin naurettavilla perusteluilla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2018
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Nyt tuli markkinaoikeudesta selvitys päätökseen 274/18, eli siinä on annettu yhteytietojen luovutuspäätös kahteen IP-osoitteeseen ja muut IP-osoitteet oli peitetty markkinaoikeuden päätöksestä. Laitoin kuvat päätöksen alle sivuilleni. http://www.ritvapuolakka.fi/428787497
  En oikein ymmärrä millä perustella nuo on valikoituneet, vaikuttaa että arpomalla..
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2018
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 110
  Tuo liite ei voi pitää paikkaansa. Tekstissä puhutaan "koepaloista", mutta liitteessä on edelleen käytetty vanhoja "parven kokoja" ja "kokonaisyleisöä". Luulen että hakemusta on täydennetty, ja MAO:lle toimitettu uusi listaus, mutta MAO mokasi ja laittoi päätöksen liitteeksi alkuperäisen taulukon.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Näin sieltä minulle vastattiin juuri. Laita sinne kyselyä, että voiko tuo pitää paikkaansa. Minusta nyt näyttää, että markkinaoikeus on tehnyt linjauksen, että 2% hyväksytään muodon vuoksi.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Se tietenkin on suurin ongelma, ettei ihminen tiedä häneen kohdistuvasta asiasta, ennen kuin vasta kirjeen muodossa ja siksi operaattorien pitäisi olla tässä aktiivisempia. Heidän tulisi vaatia hakijaa kunnolla perustelemaan yhteytietojen luovutushakemukset, eli saada nähtäväkseen ne alkuperäiset lokitiedostot. Nyt niitä ei näe kukaan; ei markkinaoikeus, ei operaattori, eikä ihminen ketä tämä asia koskee.

  Kun katsoo esimerkiksi tuota Scanboxin päätöstä 276/18, niin markkinaoikeus toteaa sivulla 13(16), että hakijan itse laatimaan taulukkoon ja sen luotettavuuteen liittyy epävarmuustekijöitä, niin ihmettelen sitä, että edes noihin 2%:iin annetaan tietojenluovutuspäätös, ilman alkuperäisiä lokitiedostoja.

  Elisa on kylläkin tuossa kyseisessä päätöksessä sivulta 4(16) alken puuttunut hyvin tähän ongelmaan, eli on pyytänyt markkinaoikeutta arvioimaan huolellisesti merkittävyyskynnyksen ylittymisen. "Yleisön saataviin saattamisen merkittävyys on jäänyt kaikkien havaintojen osalta näyttämättä."
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2018
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Onko Elisasta tulossa Suomen Bahnhof? Nyt kun luin nuo päätökset asianosaisen lausuntojen osalta, niin Elisa on jokaisessa vastustanut tietojenluovutusta, koska sen mielestä edellytykset yleisön saataviin saattamisen merkittävyydestä ovat jääneet kaikkien havaintojen osalta näyttämättä.

  Valitusaika päättyy noiden osalta 2.7. ja 10.7.2018, joten ainakin te, jotka olette Elisan asiakkaita, kannattaa pyytää Elisaa tekemään valitus päätöksistä.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 110
  Ei päätöksiä warnerin keisseistä ole vielä tehty; Elisa ei siis voi valittaa, mutta asianosaisena sillä on oikeus antaa markkinaoikeudelle lausuntot tjsp.
   
 21. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  221
  Noin vuosi sitten Elisalta tuli kysely heidän laajakaista palveluistaa yleisellä tasolla.
  Laitoin sinne miinusmerkkisen palautteen alkaen siitä, että teillä jaellaan yhteystietoja, kuin nallekarkkeja.
  Tietenkin unohtamatta ns. Leikkioikeuslaitosta, josta kerjätään yhteystietoja, jolla parhaat excel-taulukot palkitaan ... Ja meni ainakin läpi ainakin silloin....
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Puhun siis noista päätöksistä, joita MAO on vastikään antanut ja joihin on valitusaikaa jäljellä (siellä on myös yksi Warneria koskeva päätös). Elisalla olisi oikein hyvä syy valittaa, koska sitä asianosaisena ei ole kuunneltu riittävän tarkasti. http://www.ritvapuolakka.fi/428787497
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Ehkäpä palautteesi on otettu vakavasti, koska nimenomaan Elisa kyseenalaistaa nämä taulukot, eikä pidä niitä riittävinä näyttöinä.
   
 24. ozimandius

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2018
  Viestejä:
  3
  Moi,
  sain tänään kirjeen jossa sanotaan että asia etenee jatkotoimenpiteisiin. Sanovat että ovat olleet minuun yhteydessä yli vuosi sitten. Kirjettä ei minulle asti ole tullut, luultavasti koska olen muuttanut tuolla päivämäärällä niin kirje on toimitettu väärin. Mitä tässä vaiheessa olisi hyvä tehdä?
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 110
  Jos kirje ei tullut markkinaoikeudelta, niin ei se mihinkään jatkotoimenpiteisiin etene sen todennäköisemmin kuin kenenkään muunkaan kirjeensaajan kohdalla. Eli mieti omalle kohdallesi oletko syyllinen, haluatko maksaa kiristäjille mielenrauhasta, vai kenties jatkaa radiohiljaisuutta. Jos olet muuttanut niin kuinka todennäköistä on että vanhan asunnon tapahtumista voidaan mitään todistaa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti