Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Olisiko aihetta käyttää tätä (Rikoslaki):

  1 a § (13.12.2013/879)
  Viestintärauhan rikkominen

  Joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle huomattavaa häiriötä tai haittaa, on tuomittava viestintärauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

  Tämäkin voisi tulla kyseeseen (Rikoslaki):
  9 § (13.12.2013/879)
  Kunnianloukkaus

  Joka
  1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
  2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
  on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon.

  Jatkuva kirjeiden lähettely voidaan ymmärtää häirinnäksi ja kirjeiden sisältö valheelliseksi tiedoksi tai vihjaukseksi todentamattomasta rikoksesta tai rikkomuksesta (jos tapausta ei voida todistaa oikeaksi ja kohdentaa vastaanottajaan). Ja kun ei voida, koska tekijää ei voida varmentaa 100 % tarkkuudella. !!!

  Ja miksi liittymän omistajan pitäisi maksaa kirjeen lähettäjälle? Liittymän omistajaahan ei tavanomaisesti edes syytetä tekijänoikeuslain rikkomisesta. Kyseessä on siis kolmanteen osapuoleen kohdistuvasta kiristyksen yrityksestä.
   
 2. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  136
  Viestintärauha tuskin rikkoontuu vielä 5:llä kirjeellä.

  Voiko yritystä syyttää kunnianloukkauksesta?
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ei nämä lait näytä olevan oikeita lakeja kun poliisia ei kiinnosta hpeen kirjeet.
   
 4. nuuskamuikku

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Viestejä:
  30
 5. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  uus kirje tipahti, allekirjoittaja on nyt tämä Eetu ja sitten on esitetty eräpäivä. Ihan oikeasti nyt comon man, antakaa jo asian olla ja siirtykää uuteen elämään.
  Pitäisi tässä vaiheessa jo tietää että jos eivät tokan kirjeen jälkeen ole tehneet mitään niin miksi nyt tekisivät ?

  Asiasta kukkamultaan, mitä tapahtui sille jollekkin opiskelija caselle. Pitikös sen maksaa vai täh ?

  mukavaa kesän alkua kaikille ja onnea valmistuville ketkä valmistuu :D
   
 6. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  214
  "Mitä tekevät viranomaiset ja muut toimijat?

  1. - Tietosuojaviranomainen on aloittanut virallisen huomautuksen tarkastelun, jotta voidaan katsoa, että niitä on pidettävä keräyskirjeenä, koska se edellyttää erityistä lupaa. Arviointi ei ole vielä valmis.

  2. - Kuluttajavirasto on vastaanottanut useita ilmoituksia virallisesta ilmoituksesta, mutta toteaa, että se ei ole tällä hetkellä parhaillaan katsomassa, koska tekijänoikeudet ja tiedostojen jakaminen eivät ole viraston työskentelevien lakien ja asetusten ulkopuolella.

  3. - Asianajaja ei halua kommentoida menettelyä virallisella ilmoituksella, mutta viittaa toukokuussa tehtyyn kurinpidolliseen päätökseen. Sitten Rambergin asianajajien asianajajan ilmoitettiin lähettäneen kirjeen, jonka mukaan ilmoittaja oli erittäin uhkaava. Asianajaja vapautettiin kuitenkin, kun asianajajayhteisö katsoi hankkineen asiakkaansa kiinnostuksen ja että kirje oli laadittu hyvien oikeusjuttujen mukaan."

  Googlen translatorilla käännetty jutun lopusta
   
 7. Nuevo

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2018
  Viestejä:
  5
  Uutena täällä.panikoin kun 5 kirje tuli hp.ltä.helpmitä ootte tehnyt..kuumottaa tää painajainen
   
 8. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  211
  MAPPI Ö:hön !!!! Ei enempää kannata murehtia.....
   
 9. Nuevo

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2018
  Viestejä:
  5
  Kiitos.eli jatkan roskakorin täyttämistä.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Totta hemmetissä kannattaa maksaa. Muutenhan ne voivat lähettää vielä kuudennenkin kirjeen.
   
 11. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  6 954
  Ainoa mitä kannattaisi maksaa, on potut pottuina näille kiristäjille.
   
 12. Viltsukka

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  390
  Tännekin heilahti uusi kirje 6kk hiljaisuuden jälkeen ja vaaditaan sitä 500 euroa. Allekirjoittajana Eetu.

  Tuuttaanko aikuisten oikeasti "mappi ööhön" vai mitä helvettiä pitää tehdä? Ei mulla ole aikaa tämmöiseen.
   
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 107
  Mihin sulla ei ole aikaa, roskapostin vastaanottamiseen vai mihin? Jos aikaisemmat kirjeet eivät ole aiheuttaneet ongelmia niin miksi tämän pitäisi?
   
 14. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Miksi jotkut täällä tärisevät vielä noiden kirjeiden jälkeen? Oikeasti monesko kirje sieltä on jo tullut? Kuudes? Luuletteko että HP on haastamassa oikeuteen? Latauksista vuosia ja nämä kiristäjät eivät ole muuta tehneet kun pommittaneet kirjeillä. Varmaan heillä paljon näyttöjä lähteä asiaa viemään oikeuteen päin ja edustajat eivät varmasti halua lähteä viemään eteenpäin. Jos voittavat saavat satasen jos häviävät saavat 30 tuhannen laskun. Eetu poloisella on työ löyhässä pitää nyt yrittää ennen kesälomia lähettää kirjeitä ja kannatti varmasti niitä kouluja käydä tämän homman takia. Pääsee laittamaan kirjeitä kuoriin.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Luultavasti tämä viimeisin kirje on oikeasti viides, koska käsittääkseni Hedman Partner feikkasi kirjeessä, jossa mainittiin, että ovat kolmena perättäisenä kuukautena lähettäneet muistutuskirjeen, koska useat ovat tuoneet esille, etteivät olisi saaneet noita kaikkia mainittuja kirjeitä. Ns. neljäs (kolmas?) kirje näkyy tuolla. http://www.ritvapuolakka.fi/437680522

  Tämä uusin olisi kai oikeasti viides, mutta sitä en ole saanut nähtäväksi, joten pitää luottaa niihin sanamuotoihin mitä täällä on esitetty. Eiköhän tämä ole tosiaan viimeinen tiristysyritys, että jos joku säikähtää tuota ystävällistä neuvoa ottaa lakimieheen yhteyttä prosessiosoitteen saamiseksi;)
   
 16. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  211
  Mitähän toi prosessiosoitteen saamiseksi oikeastaan tarkoittaa ???
   
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 107
  Prosessiosoitteella tarkoitetaan asianosaisen osoitetta johon tiedoksiannot lähetetään. Yleensä prosessiosoitteena käytetään asianosaisen asiamiehen osoitetta.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ja tässä pitää nimenomaan muistaa, ettei mitään prosessia ole aloitettu, paitsi yksipuolisesti Hedman Partnersin puolelta kirjeiden lähettely. Kenenkään kansalaisen ei tarvitse missään tapauksessa ottaa yhteyttä keneenkään lakimieheen, jos ei itse halua. Tämä on taas vaan uusi painostustekniikka, jolla yritetään saada viimeisimmältä heikkohermoiselta rahat lypsettyä.
   
 19. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  211
  Näin sen ajettelinkin menevän..... eli täydellä radiohiljaisuudella kannattaa mennä ...
   
 20. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Keskusteltuani paikallisen henkilön kanssa, näyttää alkuperäinen arvioni pitävän paikkansa eli kaikki tulevat saamaan kirjeitä tuohon kymmenen vuoden lopulliseen vanhenemisajan rajaan asti, jonka jälkeen alkaa uusi turha ja turhauttava vääntö letkuselkäisten viranomaisten kanssa onko asia vanhentunut vai ei.

  Eli siis viides kirje saapunut paikalliselle henkilölle, edellisestä noin puoli vuotta. Väitetty jako jostain lähemmäs kahden vuoden takaa (tätä ei vaivautunut paikallinen enää tarkistamaan), sama potaska prosessiosoitteesta yms. Viimeinen viimeinen viimeinen mahdollisuus maksaa seitsemässä päivässä, allekirjoittajana "lakimies" Eetu.

  Näyttää siltä että yritys on rahastaa Joni-pojan jalanjäljissä pikavoiton toivossa. Vähän epäilen ettei osakkaan paikkaa näillä eväillä heru. Vaan mistä tuota tietää varmasti.
  Henk. koht. en usko tällä toiminnalla uran pilaantuvan, koska vain sillä on merkitystä virtaako kassaan rahaa vai ei. Toki mitään yhteiskunnallista vastuuta kantavaa virkaa ei (toivottavasti) tällaisilla uravalinnoilla saa, mutta työt on muuten varmasti taattu. Siis kunhan raha virtaa.

  Epäilen josko maksajia riittää niin paljon että kirjeitä kannattaa kaikille kahdesti vuodessa lähettää, mutta ihan taatusti vuoden parin välein näitä paskapapereita ihmisten postiluukuista tunkee.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 104
  Luulen, että homma loppuu viimeistään sitten kun viimeiset maksuerät on maksettu HP:n kautta oikeudenomistajille.

  Varmasti kyllä Jonilla on nyt kova paine keksiä jokin uusi hämäräbisnes kun markkinaoikeus laittoi hanat kiinni.
   
 22. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Oletteko muuten huomanneet että nämä kirjeet on kuin herppes: saattaa uusiutua ajoittain.

  Itseäni huolestuttaa enää miten röyhkeitä riskejä Herppes Partners uskaltaa ottaa helpon rahanlähteen hiljalleen kuivuessa kokoon. Nähdäkseni ihmisten oikeusturva tässä asiassa on hyvin lähellä nollaa: käytännössä syytetty joutuu todistamaan syyttömyytensä, mikä lähes aina on täysi mahdottomuus. Kokeilematta oikeudessa on tietääkseni vielä riittääkö "valvontaohjelmiston" lokitiedot yksinään tuomioon. Toivoisin ja uskoisin että ei, mutta mistä sen voi tietää. Tietääkö joku täällä onko oikeudessa jokin periaate joka vaatisi ihan oikeaakin näyttöä? Ainakin Kapteeni Flintin tuomio viittasi mielestäni siihen ettei todistusaineisto ole niin justiinsa. Lähinnä merkitystä on syyttömyytensä todistamisella. (En tietysti vieläkään ole lukenut kaikkia asiakirjoja mainitusta oikeudenkäynnistä).

  No, lohtua tuo ettei ole todellakaan kovin todennäköistä nähdä uusia oikeudenkäyntejä jollei markkinaoikeus uudelleenkäynnistä osoitteidenjakelukonettaan. Toki vanhoja osoitetietoja on varmasti valtava määrä. Onko kaikki osoitteet jo läpirahastettu, on arvoitus.

  En todellakaan pidä mahdollisena kirjeen jo saaneiden joutumista oikeuteen. Ainoa poikkeus voisi olla kirjeensaajan tunnustaessa.

  Eli: mitä useampi saapunut kirje, sen helpottuneempi voi olla.
   
 23. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Niin joo, voit muuten olla oikeassa. Toivotaan niin.

  Mielenkiinnolla seurailen Jonin urakehitystä. Aika limaisia kuvioita on tähän asti ollut uralla. Harmi kun ei kontaktit riitä selvittää onko oikeita töitä ollut seassa.
   
 24. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Itse olen myös tätä mahdollisuutta pohtinut, mutta rehellisesti sanoen en usko oikeuden pitävän tätä edes vihjailuna, kun kirjeissä tavallaan annetaan muka vaihtoehto: "jos olette jakaneet" jne.
  En usko tässä asiassa tavallisella ihmisellä olevan mitään oikeusturvaa nyt eikä tulevaisuudessa, kunhan kirjeissä on vain tarpeeksi monia sanamuotoja tulkittavaksi "hyvän asianajotavan" mukaisiksi.
   
 25. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Heh, tajusin juuri ajatusvirheeni: ei tietenkään riitä. Pitää pystyä todistamaan tekijä, pelkkä IP lokitiedoilla tai ilman ei vielä riitä.
  Vaan sellaista tapaustapa ei vielä ole ollut, että syytetty kiistää teon mutta pystyy todistamaan talon olleen täynnä väkeä tapahtumahetkellä. Esim kotibileet. Ei siis avoin langaton verkko vaan paljon kävijöitä muuten.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti