Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Njord Lawsta kuultiin viimeksi noin vuosi sitten, kun kirjeiden tiedot eivät pitäneet paikkaansa. Niistä puuttui mm. tuomioistuimen päätökset yhteystietojen saamiseksi. Onko sinun kirjeessäsi päätös- tai diaarinumeroa?
   
 2. Pasi68

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  6
  Heitin kirjeen jo roskiin, viitsi paljoa katella näitä..
  Jos en väärin muista, niin aika tyhjä kirje oli liittyen numerosarjoihin.
   
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  683
  Njord Law:sta puheenollen:

  ISPs Win Landmark Case to Protect Privacy of Alleged Pirates

  'Undeterred, the companies took their case to the Østre Landsret, one of Denmark’s two High Courts. Yesterday their determination paid off with a resounding victory for the ISPs and security for the individuals behind approximately 4,000 IP addresses targeted by Copyright Collection Ltd via law firm Njord Law.

  “In its order based on telecommunications legislation, the Court has weighed subscribers’ rights to confidentiality of information regarding their use of the Internet against the interests of rightsholders to obtain information for the purpose of prosecuting claims against the subscribers,” the Court said in a statement.

  Noting that the case raised important questions of European Union law and the European Convention on Human Rights, the High Court said that after due consideration it would overrule the decision of the District Court. The rights of the copyright holders do not trump the individuals right to privacy, it said.'

  Huomiotavaa on myös se, että Telia oli mukana jutussa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2018
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Tässä menee vähän sekaisin suositus ja velvoite. 10 vuotta on kirjanpidollinen velvoite.
   
 5. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  683
  Tästä ei taida olla ennakkotapausta, joten spekulointia.

  Mutta nyrkkisääntö on tuo kolme vuotta ja pelkkä trollien kirje ei riitä katkaisemaan vanhenemista, kun mitään velkaa ei ole syntynyt eikä tekijää ole edes tiedossa. Laissa puhutaan vahingon kärsineen aktiivisuudesta selvittää tekijä, jälleen kerran: pelkkä kirjeiden lähettely parin vuoden välein ei ole aktiivisuutta, haaste MAO:n mahdollisimman pian voisi olla sitä.

  Ja ylläoleva on omaa ei-lakimiehen mutuilua asiasta, kun kukaan asiantuntija ei ole tähän päivään mennessä täällä kyennyt antamaan selkeää vastausta tähän.
   
 6. Aphelion

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2018
  Viestejä:
  93
  Tervehdys!

  Tänne tuli myös Njordilta kirje, taisi olla nyt myös neljäs tai viides sellainen, viime kirjeestä on tosiaan pitkä aika, juurikin jotain puoli vuotta, kuten nimimerkki Pasi68: kin kertoi. Kirjeessä myös sama kuvio, että joku vuoden 2015 leffa ja päivämäärä ja aika on hämärä, joku tasan klo 00:00 ja päivämäärä sama kun monilla muillakin. (muistan googlanneeni tätä Njord kirjettä ja niissä oli monella täysin samat kellonajat ja päivämäärät.) Kyseistä leffaa ei ole tullut ladattua ja kirjeen ip: ei myöskään mätsänny, tämä tuli tarkastettua jo heti ekan kirjeen tultua. Silti ei ollut mitään halua vastata heille yhtään mitään, koska kyse ihmisten sumuttamisesta. Sumuttamisesta siitäkin huolimatta, että osa kirjeistä varmasti mennyt oikeaan osoitteeseen lataajille ja osa taas näköjään vedetty ihan lotolla, kuten tämä kirje mikä tänne kopsahti. Summatkin ihan naurettavia jostain yhdestä leffasta, että voi morjes.

  Muistaakseni operaattorifirman joltain työntekijältä tuli jopa ohje, että heitä se kirje roskiin ja unohda se, tosin tämä taisi olla vain "epävirallinen" toteamus..eikä varsinaiseta kyseisen puulaakin virallinen ohjeistus. Mitään en aio Njordille vastata, en maksaa, enkä mitään muutakaan. Itseasiassa jos olisi vähänkin enemmän aikaa ja poliisit enemmän kiinnostuneita tästä hämärän rajamailla menevästä kiristyksestä, tekisin rikosilmoituksen Njordista. Tosin oikeastaan kuluttajaasiamiehelle voisi jopa laittaakin tästä viestiä, ehkä heitä kiinnostaisi, mutta eiköhän tämäkin kortti täällä kyllä varmasti jo katottu tai ainakin kyselty heidän mielipiteensä tähän toimintaan :) ?

  Katson huomenna oliko niissä noita päätös- ja diaarinumeroita. Mikäli muistan oikein, ei ollut, mutta oli jotain selitetty että Telia vai oliko Dna ei ole tässä mukana, mutta heiltä saatu nämä tiedot jollain oikeudenpäätöksellä jne.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2018
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Loistavia uutisia Tanskanmaalta!:) Onneksi operaattorit ovat lähteneet puolustamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja korkein oikeus siellä teki viisaita päätöksiä. Ilmankos se Njord Law yrittää nyt vielä kokeilla kepillä jäätä, että löytyisikö Suomesta höynäytettäviä.
   
 8. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  563
  Nyt vähän järkeä peliin. Se, että joku aspan työntekijä antaa sulle tiskin alta "vinkin" heittää kirje menemään, ei ole millään tavalla luotettava ohje tässä eikä missään muussakaan asiassa. Yhtä hyvin olisit voinut kadulla nykäistä satunnaista ohikulkijaa hihasta ja kysyä apua. Sen jälkeen, kun operaattorisi on vapaaehtoisesti luovuttanut tietosi näille haaskalinnuille, sitä ei kiinnosta sinun etusi eikä hyvinvointisi vitun vertaa.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Tervehdys!

  Tosiaan yli vuosi sitten näitä Njord Lawin juttuja ruodittiin (löytyy hakusanalla). Vanhoilla osoitetiedoilla yrittävät vielä kalastella, että jos Suomessa ei olisi tieto tästä huijauksesta kiirinyt joka kolkkaan.
   
 10. Aphelion

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2018
  Viestejä:
  93
  No en tietenkään heittänyt kirjettä roskiin kirjaimellisesti, vaan kyse oli enemmän vertauskuvallinen toteamus, että kirjeen voi unohtaa, eikä sen takia kannata panikoida. Mutta kuten sanoin, tämä oli epävirallinen "neuvo", kun asiasta yleisesti juttelin ihan mielenkiinnosta alan ihmisen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2018
 11. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 068
  Njörtit muistivat minuakin, oliskohan neljäs lappu nyt ja edellisestä tosiaan pitempi tovi aikaa. Taitaa olla jotku haulikkoammunnan Tanskan mestaruuskisat Köpiksessä menossa paraikaa.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Niin näyttää ja hutit yltää Suomeen asti. Tuossa Hasturinpojan linkittämässä jutussa Jeppe uhriutuu, että työ pitää jättää poliisin niukoille resursseille. Poliisit piupaut välittävät näiden uikutuksista. Suomen poliisikin jätti tutkimatta, kun ei oikeita todisteita ja johtolankoja ollut.
   
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 301
  Tässä vielä tämä juttu tanskan keissistä.
  Telenor ryhtyi vastarintaan yhdessä kilpailevan operaattorin Telian kanssa, jotta yhtiöt voisivat suojella asiakkaitaan tekijänoikeustrollaukselta. Viime lokakuussa operaattoreiden oikeustaisto sai kuitenkin ikävän käänteen, kun paikallinen oikeusistuin määräsi tiedot paljastettaviksi.

  Operaattorit veivät asian korkeampiin oikeusistuimiin. Se kannatti, sillä Østre Landsretin päätöksen mukaan Telian sen paremmin kuin Telenorinkaan ei tarvitse luovuttaa liittymänomistajien tietoja Njord Law -lakitoimistolle. Näin ollen ainakin 4000 ip-osoitteen omistajan tiedot ovat turvassa, TorrentFreak huomauttaa.

  Oikeuden päätöksen mukaan tekijänoikeuksien haltijoiden oikeudet eivät aja kansalaisten yksityisyyden edelle. Oikeustaiston hävinneen Njord Law’n Jeppe Brogaard Clausen pahoittelee oikeuden päätöstä.


  https://www.mikrobitti.fi/2018/05/t...00-epailtya-piraattia-saastyy-seuraamuksilta/
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2018
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Hieno homma! Mikrobitin Timo Tamminen on hyvä tyyppi, kun uutisoi näistä. Telialle ja Telenorille isot pisteet, että yhdessä nousivat puolustamaan asiakkaidensa oikeuksia yksityisyyden suojaan. Jos operaattorit aikovat menestyä kovassa kilpailussa asiakkaistaan, niin sen eteen on tehtävä töitä.
   
 15. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  136
  Myös muistaa, että yritys tekee parempaa tulosta kun työvoiman effortit ei mee siihen, että keräävät nämä tiedot trolleille.
   
 16. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 328
  Siis pointti oli, että vuoden 2006 jälkeen maksetuille ei ole enää tuota suositustakaan.
   
 17. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Jotenkin tuntuu että ulosannissani jotain sanomista, jos tällaiseen tulokseen olet tullut kommenttini luettuasi. Mielestäni kuitenkin yritin juuri todeta sen, että millään muulla(ministerit,työryhmä,jne) ei ole ollut juurikaan vaikutusta tämän asian suhteen..sitä vastoin tämä ketju ja murolaisten aktiivisuus siinä, aiheuttanut sen että julkisuuteen tuotu koko tämä keissi ja siitä ruvettu myös käyttämään oikeaa nimitystä, eli kiristyskirje, eikä höpötetä mistään tekijänoikeusvalvonnasta, tjms bullshitistä.
  Ja vaikka itse alussa olen ollut hieman "skeptinen" tähän täällä olleeseen Dame Ednan jalustalle nostamisen suhteen, niin olen toki tullut asiassa toisiin aatoksiin ja olen sen myös hänelle yvn välityksellä kertonut. Toki kiitokset hänelle näin julkisesti, kuten myös kaikille muillekin(varmasti myös itsellesi) jotka jaksaneet tapella tämän asian kanssa.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Kiitokset tosiaan kiitoksista, mutta en ole millekään jalustalle halunnut, koska en ole sitä yksin ansainnut. Olen joka yhteydessä tuonut esille, että ilman murolaisten apua tämä ei olisi onnistunut. Minä olen ollut nimellisenä äänitorvena ja sitä eivät viranomaiset/muut toimijat voi ohittaa. Kaiken tiedon tähän asiaan olen saanut täältä ja minä olen sitten vienyt viestiä eteenpäin. En edes pidä siitä, että henkilöstäni keskustellaan, koska se ei ole relevanttia tässä asiassa, vaan se, että köyhien ihmisten oikeudella pelottelun avulla saadaan kiristettyä rahaa, vaikka juuri se raha olisi tärkeämpää tämän perheen ja lasten hyvinvointiin.
   
 19. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Olen toki huomannut ettet halua olla mikään "minäteinsen", mutta totuus kuitenkin se, että panoksesi tässä kiristyskirjekusetuksessa, tahi oikeammin sen vastustamisessa on suuri ja siitä kiitän sinua. En jatkossa enää keskustele sinusta.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 862
  Se on tietenkin totta, että trollit eivät ymmärtäneet, että joskus se kirje menee väärään postilaatikkoon.

  Oikein hyvää helatorstaita kaikille! Äitini muistaa aina sanoa, että tämä on niin suuri päivä, ettei ruohokaan edes kasva.
   
 21. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  563
  Viestini paino oli siinä, että operaattorin leivissä työskentely ei anna kellekään auktoriteettia tai uskottavuutta tässä asiassa. Ne tyypit ymmärtävät laista ihan yhtä vähän kuin me muutkin. Kirjeet minäkin heitän roskiin ja se on ainoa oikea tapa toimia, mutta tekipä mitä teki, niin pitäisi ymmärtää, että miksi niin tekee. Se on väärä tapa toimia, että otetaan valeauktoriteetin laukomat väitteet todesta.
   
 22. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  225
  Taitaa olla tiensä päässä tämä " kusetus " ....
   
 23. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  993
  Seuraavaksi rahastamaan paperittomien oikeuksien puolustajina tai turhapaikanhakijoiden valituksilla? Valtio ja veronmaksajat maksaa...
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2018
 24. leecher

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  79
  Eikö näitä kusettajia saisi millään ilveellä edesvastuuseen tästä kirje rumbasta? Eikö mitään lakia ole rikottu heidän puolelta? Laiton uhkaus tms.?
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 119
  Jos olet itse tai tiedät jonkun, joka on saanut kirjeen ja suostuu todistamaan poliisille että ei ole ldannut kaikkia tv-sarjan jaksoja joista kirjeessä syytetään, mutta osan niistä on, niin sitten saattaisi olla riittävästi näyttöä esitutkinnan aloittamiseen. Samalla tietysti joutuisit tunnustamaan tekijänoikeusrikkomuksen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti