Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Viimeksi muokattu: 10.04.2018
 2. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Minä kun luulin, että työryhmässä oli mukana lakimiehiä ....

  "11) Kirjeessä tulee kaikilta osin välttää harhaanjohtavien ilmaisujen käyttöä. Työryhmä suosittelee, että esimerkiksi henkilön, jonka nimissä tietty IP-osoite on loukkauksen ajankohtana ollut (teleliittymän haltija), katsotaan olevan ensisijassa vastuussa loukkauksen selvittämisestä eikä liittymän haltijana ”ensisijaisesti loukkauksesta epäilty”."

  Kuka katsoo? Miksi katsotaan? Millä perusteella? Milloin katsotaan? Työryhmä siis tällaista "katsoo" ...
  Teleliittymän haltija ei ole ensisijassa vastuussa loukkauksen selvittämisestä, ei toissijaisesti eikä vastuussa lainkaan! Missä lakipykälässä tämä määritellaan - siis selvitysvelvollisuus?

  Edelleenkin halutaan sumentaa se juridinen rooli, mikä kirjeen vastaanottajalle annetaan. Jos kirjeen saajaa ei epäillä tekijänoikeuden loukkauksesta ja sitä ei todellakaan kirjeesssä mainita ... mitä "virkaa" kirjeellä sitten on? Muuta kuin että vastaanottaja liittymän haltijana halutaan velvoittaa maksamaan "kiristyssumma"?

  Mutta työryhmän suositus on kyllä hyvä - etenkin kirjeen saajan juridisen aseman kannalta. Häntä ei siis enää epäiltäisi "ensisijaisesti" tekijänoikeuden loukkauksesta ... mutta häneltä vaaditaan kuitenkin selvitystä asiasta (selvitysvelvollisuus). Millä sitten perustellaan hyvitys tekijänoikeuden loukkauksesta, kun "ei ole" syyllistä tai loukkauksesta epäiltyä? Määrätyn teleliittymän hallinta kun ei ole peruste siitä mahdollisesti tehdyn tekijänoikeuden loukkauksen hyvitykselle!
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 184
  Helppo yhtyä tähän kommenttiin. Mielenkiintoista nähdä minkä kannan Asianajajaliiton valvontalautakunta ottaa tähän kulujen selvittämättömyyteen ja kuitittomuuteen. Ollaanko noudatettu hyvää asianajajatapaa?
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 184
  Ihmetystä tosiaan herättää, miksi kenenkään pitäisi alkaa selvittämään asiaa, johon ei itse ole syyllistynyt. Selvitystyö on Hedman Partnersin tehtävä, ennen kuin lähettää yhtään ainutta kirjettä, eikä harjoittaa kalastelua, jota se koko ajan tekee.
   
 5. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Juridiikan perusperiaatteita Suomessa on, että kenenkään "syytetyn" ei tarvitse todistaa itseään vastaan. Senkään takia "selvittäminen" ei sovi henkilölle, joka myöhemmin voidaan tarvittaessa haastaa oikeuteen käsiteltävässä asiassa. Ja on myös huomattava, että totuudessa pysymisen velvollisuus koskee vain todistajia, ei "syytettyä".
   
 6. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 411
  Riita-asia != rikosasia
   
 7. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  64
 8. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Tässä keskustellaan ns. "kiristyskirjeestä". Ja tässä tilanteessahan ei kirjeen vastaanottajalle ole esitetty, kumpaa "oikeudenkäyntitapaa" kirjeen lähettäjä on aikonut käyttää. Suosituksessa tätä yritetään selventää, eli asia ilmoitettaisiin samalla vastaanottajalle. Myöskään riita-asian käsittelyssä kenenkään ei tarvitse todistaa itseään vastaan, totuudessa kuitenkin täytyisi pysyä kummankin osapuolen (vaikka eivät todistajia olekaan).
   
 9. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  375
  Tuskinpa kaikki vastaajat ovat pysyneet totuudessa, tiedä siitä. Trollien todisteissa on havaittu epäjohdonmukaisuuksia eikä todisteita ole kukaan ulkopuolinen todennut luottaviksi, saati nähnyt niitä.
   
 10. morgu

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2009
  Viestejä:
  19
  On tainnut tämä kiristyskirjetehtailu laantua, kun edellinen viesti yli viikon takaa. Aikoinaan kun jaksoin tätä ketjua vielä lukea, niin parhaina päivinä tuli kymmeniä ellei satoja viestejä.

  Harmi. Tätä showta oli kiva seurata. Toivottavasti Hedman löytää vielä uutta virtaa jatkaa taistelua oikeuden toteutumisen puolesta! Lol.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 184
  Siltä vaikuttaa. Ei ole yksärilläkään tullut viestiä uusista kirjeistä. Nyt pitää vaan odotella mitä päätöksiä viranomaistahoilta tulee ja niissä menee varmasti kuukausia.

  Nyt on aikaa kuunnella Elviksen biisejä ja opetella pelaamaan bridgeä.;)
   
 12. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Kun ei nyt sitten mitään muuta tekemistä ole, eikä Haajan kirjeiden lukemiseen tarvitse käyttää aikaa, niin pohditaanko kuka, tahi mikä toimenpide auttanut meitä kirjeidensaajia eniten?
  Joku linkitti täällä HPn vastauksen tuohon työryhmän esitykseen..ihan kaikkea en jaksanut lukea, mutta lopputulos oli että HP mielestään noudattaa kaikkia käytäntöjä ja on tehnyt niin alusta asti.
  Oliko siis tuon työryhmän "työ" turhaa. Mielestäni oli, paitsi että saihan ne kait jotain palkkaa siitä. Poliisi ei ole auttanut asiassa, oikeusministeri ei ole auttanut asiassa. Jotain toimittajia, virkamiehiä(naisia), joihin Dame Edna yhteydessä, ei mitään apua.
  Näkisin itse, että julkisuus tämän ketjun myötävaikutuksella vaikuttanut toistaiseksi eniten. Siltikin, kun meidän viranomaiset, poliitikot, sun muut päättäjät ovat sen verta munattomia mitä ovat, niin en ole ollenkaan varma että nähty lopullinen ratkaisu.

  Itse siis ehdottomasti sitä mieltä että tässä kohtaa pitäisi nostaa syyte näitä oikeudenomistajia, heidän asiaansa ajavia yms. kohtaan ja sitä kautta tehdä selväksi että kiristyskirjebisnes on loppu. Toinen vaihtoehto, että EUn kautta tulee joku ratkaisu tähän. Ymmärtääkseni jotain asetuksia tähän liittyen onkin jo olemassa/tulossa.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Onko kukaan tarkistanut markkinaoikeudelta, että tietojen hakeminen on oikeasti loppunut?
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2018
 14. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  953
  Dame Edna on kiistattomasti tehnyt eniten työtä trollien hävittämiseksi Suomen kartalta, suuret kiitokset kansalaisaktivismista!
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 184
  Hyvä kysymys. Laitoin nyt kyselyä menemään, että onko tämän vuoden puolella tullut uusia hakemuksia.

  Kiitokset kyllä lämmittävät, mutta pitää muistaa, että olen vaan yksi ihminen tässä meidän yhteisössä. Ilman kaikkien apua, minulla ei olisi ollut tietoa, mitä tämä touhu on. Kahden vuoden matka kanssanne on ollut huikea kokemus ja minun pitää kiittää siitä jokaista yhdessä ja erikseen. Kiitos!:)
   
 16. werthers

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2007
  Viestejä:
  242
  Kaine kirjeet laantuu, ainenkin itse sain edellisestä sellaisen käsitteen ettäse oli viimeinen sovittelumahdollisuus Ja jos ei sovitellu niin sitse teoksenokeudenhaltia päättää, tuleeko sit seuraavana haastelappu
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Sitä samaa sanovat kirjeet nro 2-4... kirjeitä lähetellään juuri niin kauan kuin löytyy tyhmiä maksajia. Täytyy vain toivoa, että MAO:n uusi linjaus on riittävän tiukka jotta kiristysbisnes ei ole enää kannattavaa. Hakemuksien perusteella raja menee n. 300 koepalan latauksen kohdalla.
   
 18. werthers

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2007
  Viestejä:
  242
  ainenkin tää viimeinen oli taas ihan erinlainen kuin 2-4 kirjeistä. jossa annettiin ymmärtää että enää ei tule sovittelu lappuja. ainoastaan haaste jos tulee
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2018
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 184
  Oliko se viimeinen kirje sivuillani oleva ns. viides kirje, vai onko tullut senjälkeen vielä erilainen? http://www.ritvapuolakka.fi/438883976
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 184
  Markkinaoikeudelta tuli vastaus kyselyyni, eli vuonna 2018 on markkinaoikeudelle tullut asiaryhmässä 0351 (Muu tekijänoikeudellinen hakemus) vireille kuusi uutta juttua. Niiden perustiedot ovat oheisessa liitteessä.
   
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 335
  Kaikki näköjään TTVK ry:n juttuja.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  5 kpl teoston hakemuksia.

  Kuudes onkin jännä; TTVK hakenut isojen tuottajien (Warner, Columbia, Disney, Fox, Universal) puolesta TOL 60 e § nojalla kaikilta operaattoreilta. Eli siis ei haeta yhteystietoja, vaan että operaattori laittaa hanat kiinni piraateilta. Tietysti myöhemmin siitä voi seurata näytösluonteisia oikeudenkäyntejä tai sovitteluehdotuksia, mutta TTVK ei varsinaisesti ole kuitenkaan kiristyspulju vaan ihan oikeasti kiinnostunut piratismin kitkemisestä.

  Positiivista on, että Hedmanin pösilöiltä ei ole tullut hakemuksia. Taisivat asiakkaat kaikota kuin pieru saharaan kun yhteystietojen hakeminen vähän vaikeutui.
   
 23. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  638
  Vai voisiko olla kyseessä jonkin piraattisivuston esto? Muistaakseni TTVK oli juuri mukana jossakin vastaavassa jutussa pari vuotta sitten.
   
 24. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  298
  Voipi olla joo. Onhan noita isoja torrenttisivuja vielä vaikka kuinka monta pystyssä. Hyvä kumminkin, että trollit joutuu pistää vähitellen lappua luukulle.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 070
  Hyvä pointti. Toivottavasti omat vakiot torrent-saitit pysyy niin ei tarvitse etsiskellä uusia. ;)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti