Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tietojen vanheneminen voidaan estää turvaamistoimella. Käsittelyaika ei tule olemaan trolleille mikään ongelma, onhan ennenkin ollut tapauksia joissa havainnosta on yli vuosi ennen kuin kirje kolahtaa postiluukusta.

  Yksi muutos jonka havaitsin, oli että tietoja ei saa käyttää kuin sen nimenomaisen sarjan tekijänoikeuksien selvittämiseen. Eli siis ei edes Warnerin muiden teosten. Tämä saattaa kivasti rajoittaa toimintaa.
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 889
  Turvaamistoimien haku vie myös aikaa. Kolme kuukautta on lyhyt aika, ei siinä trolleille jää aikaa copypasteta filejä. MAO on ihan tyydyttävästi kiristänyt toimintaansa trollibisneksessä.
   
 3. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  960
  Tuosta Elisan uusimmasta casesta ja laista. Laki määrää lokeja säilytettäväksi 9kk ajan viranomaiskäyttöä varten. Mutta HP ei ole viranomainen edes MAO:n myönteisen päätöksen jälkeen, näin ollen aika jona operaattorit tietoja heille luovuttaa voi olla merkittävästi lyhyempi.
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 378
  Tyydyttävyyden arviointiin kannattaa varata vielä hieman lisää aikaa, että nähdään kuinka hyvin keinot lopulta käytännössä purevat, mutta alustavasti näyttää kyllä ihan kohtalaiselta. Se on ihan oikein todettu, että turvaamistoimihakemustenkin käsittelyyn menee aikaa, ja niiden kanssa voi tulla kiire varsinkin Telian kohdalla, joka säilyttää tietoja omiin tarpeisiin vain sen 6kk 3kk. Lisäksi turvaamistoimiin liittyy lisäkuluja, vakuuksia ja muita asiaa mutkistavia seikkoja, jotka eivät välttämättä ole ylitsepääsemättömiä, mutta sotivat silti trolli-ideologian mukaista "mahdollisimman paljon rahaa mahdollisimman helpolla" -periaatetta vastaan. On varsinkin hyvä pitää mielessä, että ainoat tahot jotka ovat väittäneet turvaamistoimien olevan pätevä ja kivuton työkalu operaattorien säilytysaikoja vastaan ovat olleet trollit itse.

  Ja jos MAOon meinaa täräyttää yhdessä hakemuksessa isomman potin merkittävyyskynnyksen ylittäviä IP-osoitteita, niin niitä varmastikin pitää kerrytellä useampi kuukausi. Se kun ei ole kovin uskottavaa, jos yhtäkkiä saadaan parissa viikossa tai kuukaudessa kerättyä kauhea kasa merkittävyyskynnyksen ylittäneitä loukkaajia. MAOlla on mielestäni tässä selvä motiivi yrittää luoda tilanne, jossa kohtuulliseksi jäävien yhteystietomäärien hankkiminen on vielä suhteellisen helppoa, mutta massatietokantojen kerääminen taas vaikeaa. On se märkä rätti heidänkin kasvoilleen, jos huomaavat etteivät toimet johtaneet aiottuun lopputulokseen, vaan osoitekalastelu jatkuu niin kuin ennenkin. Silloin varmasti herää halu vähintäänkin tarkistaa, että voiko tämä pitää oikeasti paikkansa, ja hakijalle esitetään pyyntö esittää vielä vähän vahvempaa dokumenttia kuin pelkkää koostettua excel-filettä.

  Mutta en nyt lähde omaa analyysiani tilanteesta herran sanaksi väittämään, vielä pitää katsella mitä seuraavaksi tapahtuu. MAOn tavoitteita pidän kuitenkin varsin selkeinä, eli nyt jännätään millaisia toimia trollit niiden sivuuttamiseksi keksivät, vai keksivätkö minkäänlaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018
 5. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Ehkä sittenkin pidän markkinaoikeutta paskan vitsin sijaan ontuvana vitsinä. Onhan tämä viimeisin päätös kuitenkin hurjasti parempi kuin aiemmat. Mutta vitsi-statuksella mennään niin kauan kuin nykyisen kaltaiset epämääräiset excel-taulukot kelpaa todisteena.

  Toisaalta: jaon tapahtumisen todistaminen oikeasti on yhtä mutkikasta kuin lokitiedostojen todistaminen vääräksi. Mikä tahansa lokitiedosto voi olla alusta loppuun väärennetty, eikä tiedossani ole mitään menetelmää varmistaa ettei näin olisi. Mitä tahansa tietokoneilla tuotetaan, voidaan tietokoneilla muokata. Näin ollen on tolkuttoman vaikeaa todistaa lokitietonsa paikkansapitäviksi vaikka ne sitä olisivatkin.
  Siinä mielessä voisi ajatella olevan kohtuullista oikeudenhaltijoiden saada yhteystietoja vähemmänkin varmojen todisteiden varassa asian selvittämiseksi. Jos siis olisi tarkoitus selvittää asiaa, eikä harjoittaa järjestelmällistä kiristystoimintaa lain vikojen takana piilotellen. Jos oikeudenhaltijat olisivat oikeita oikeudenhaltijoita. Jos ihmisillä olisi oikeita, kunnolla toimivia laillisia vaihtoehtoja. Vähän niin ja näin tuon viimeisen kohdan kanssa. Paremmin kuin kaksi ensimmäistä toki.
  Vain ja ainoastaan kolmas, riippumaton osapuoli voisi vahvistaa väitteet jaosta, puolesta ja vastaan. Tavallaan hyvä ettei tällaista osapuolta ole. Ainakaan itse en kaipaa mitään järjestöä, viranomaista tai yritystä tallentamaan tauotta kaikkea mitä teen internetissä.
  Arvaan että jos ikinä nykyiset lokitietojen tehtailijat oikeuden toimesta todetaan epäluotettaviksi, alkavat kyseiset lafkat tuottaa lokeja yhdessä, toisistaan riippumattomiksi tekeytyen. Tietenkin uusien pöytälaatikkoyhtiöiden suojista. En kuitenkaan odota lähivuosina moista käännettä. Ennemmin lainsäädännössä ja/tai tekniikassa tapahtuu muutoksia, jotka johtavat kokonaan uuteen tilanteeseen ja luultavimmin kokonaan uuteen taisteluun. Toivoakseni seuraava taistelu ei ole valtion tiedusteluorganisaatiota vastaan.

  Jos käsitykseni lokitietojen todenperäisyyden varmistamisesta on väärä, olisi kiva kuulla joltain verkkotekniikka oikeasti tuntevalta miten asia on. Minä en millään muotoa ole asiantuntija tässä(kään) aiheessa.
   
 6. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Eikös Telia pudottanut säilytysaikoja kahdestatoista kuukaudesta kolmeen? Ja DNA:lla ollut jo pitempään 6kk. Elisasta ei liene tietoa?
   
 7. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Takana yksi lokitietojen tehtailija Saksasta, joka muttaa nimeään aina tilanteesta riippuen. Suomessakin on jo parilla nimellä toiminut valvontasoftan tuottajana ja päämiehenkin kaapua välillä käyttänyt.

  Kannattaa lukea tämä sepostus, jos ei ole jo tuttu:

  In devastating detail, defense attorney documents years of copyright trolls’ fraud on the federal judiciary

  https://fightcopyrighttrolls.com/20...yright-trolls-fraud-on-the-federal-judiciary/
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2018
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Aika voi olla myös pidempi, jos operaattori säilyttää tietoja omaan käyttöönsä yli 9kk.
   
 9. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Eiköhän tuossa Maon päätöksessä tullut selväksi että haluavat antaa mahdollisuuden jahdata suuria jakajia ja lopettaa massapostitukset. Tällä tavallahan sen oikeasti pitäisikin toimia. Jos joku haluaa jakaa vuodesta toiseen tiedostoja, pitäisi hänen ollakin uhan alla.

  Tämä ei tietenkään ollut ikinä trollien toive vaan he halusivat rahaa tuhansilta viattomilta ihmisiltä joiden nettiä joku muu on todennäköisesti käyttänyt. Trollien tavoite oli pelotella eläkeläisiä, äitejä ja kaikkia epätietoisia maksamaan tuulesta temmattuja hintoja.

  Katsotaan nyt sitten seuraavaksi onko trolleilla hermoja esittää tekaistuja näytteitä? En varsinaisesti epäile sitä yhtään sen verran moraalitonta porukkaa tämä sakki on. Lisäksi MAO voisi oikeasti heittää nuo koepala esitykset roskiin. Mitä ne todistaa? Ei yhtään mitään ellei oikeasti voida todistaa että se koepala on otettu esimerkiksi tunnin välein samasta ip:stä viimeisen kuukauden ajan ja silloinkin se todistaa vaan sen että se torrent on ollut jaettavissa siitä osoitteesta. Se ei todista että sitä on jaettu tai jos on niin kuinka paljon. Ainut joka sitä torrenttia on ladannut on helpostikin voinut olla se koepalan ottaja.

  Loppuun voisin sanoa että kyllä tämän on yksi naula lisää trollien arkkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018
 10. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Juuri näin, tällä menolla trollit saavat 1 - 2 % haluamistaan yhteystiedoista. Riittääkö tämä määrä toimivaan trollaukseen, kun ottaa huomioon että Saksan trollit maksavat tästä toimeenpanosta Hedmanille varmasti ihan kivan summan. Ei riitä, kun noista vähäisistä määristä varmasti suurin ei tule maksamaan mitään kiristäjille.
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 378
  Oho. Ja jep. Tuli joku hajatuskatkos tuossa. Telialla se aika on tosiaan nykyään 90pv eli 3kk, mikä pitikin tuohon edellisviestiin kirjoittaa. DNA ainakin viimeisimmän tiedon mukaan säilyttää puoli vuotta, ja Elisa 9kk.

  Kuten jo aiemminkin olen ketjussa todennut, pidin aikanaan hieman pöljinä näitä "Telia boikottiin" -reuhaajia, kun tuli ilmi se pieni skandaali, että heiltä oltiin luovutettu trolleille enemmänkin asiakastietokannan tietoja kuin olisi saanut - varsinkin kun kyse oli yksittäistapauksesta. (Ainakaan muuhun viittaavaa ei ole tullut ilmi, netin salaliittoteoreetikkojen luulot kun eivät ole tiedon väärtejä.) Telialla on kuitenkin ns. "trollisuoja" nykyoperaattoreista kokonaisuutena parhaalla tolalla, kiitos tuon todella lyhyen säilytysajan. Sitä vastaan on turvaamistoimikin jo todella tehoton, ja yhdessä uusien merkittävyyskynnysmääreiden kanssa aikarajaa voisi pitää trollien kannalta jopa käytännössä mahdottomana. Siis ainakin jos on tarkoitus hankkia iso kasa yhteystietoja rahan massakalastelua varten.

  Sen sijaan jos oikeuksienhaltijan tavoitteena on saatella nalkkiin pieni kourallinen isoja tuhmureita, ne tapaukset Markkinaoikeus ehtinee kyllä käsitellä tarvittavassa ajassa, vaikka kyse olisikin Telian asiakkaista. Ja näin sen kuuluukin mennä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kyllä itsekin näen tämän niin, että MAO antoi mahdollisuuden jahdata isoja tekijöitä, mutta suitsi massapostitusta. Se on sitten eri juttu, ketkä saavat kirjeen, että ovatko itse jakaneet näitä teoksia, niin toimivat sitten sen mukaan. Jos eivät ole itse jakaneet, niin joko kiistävät ja tilaavat omat henkilörekisteritietonsa tai ovat hiljaa. Ketkä taas ovat itse jakaneet näitä teoksia, voivat miettiä mikä olisi heidän kohdallaan paras tapa toimia.

  Joka tapauksessa päätös ei varmasti ollut trolleille myönteinen, kun entisenlainen massapostitus ei enää onnistukaan. Rahahanat luonnollisesti pienenevät, kun viattomat ihmiset eivät peloissaan ylläpidä systeemiä maksamalla teosta, jota eivät ole itse tehneet.
   
 13. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Mielenkiintoista nähdä lähtevätkö trollit enää siihen leikkiin, että aletaan jahtaamaan oikeastikin niitä ihmisiä, joitten kuuluukin saada pientä näpäytystä. Uskonpa, että eivät lähde, koska se ei kiinnosta enää Saksan ketkuja. Vain helppo raha kiinnostaa. Kyllä tää homma taisi olla tässä.
   
 14. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2018
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 378
  Ja trollit maksavat hymyssä suin sen 2000e käsittelymaksun per hakemus...

  Tuohan se suurin syy on, miksi yhteen hakemukseen pyritään sisällyttämään mahdollisimman monta IP-osoitetta.
   
 16. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Mulla on kyllä vahva usko siihen, että markkinaoikeus ja operaattorit teki trollaamisen sen verran hankalaksi, ettei se enää kannata. Mutta on mulla vahva usko myös siihen, että samat lakimiehenketkut keksii jonkun vastaavan systeemin, vain hieman soveltaen tätä samaa kaavaa.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Käsittelymaksu on hakemusasioissa 250 euroa. Ei sitäkään tietenkään joka päivä aleta tekemään. Mitä tulee tietojen vanhenemiseen ja turvaamistoimeen, asiassa 2017/817 joka jätettiin markkinaoikeudelle 5.9.2017, turvaamistoimipäätös tehtiin 20.9 eli n. parin viikon sisällä. Kun lasketaan mukaan että turvaamistoimeen pitää ulosottomieheltä hakea toimeenpanoa, ja hakemuksen jättöön yms. muuhunkin menee aikaa, sanoisin että turvaamistoimi teliankin säilytysajoilla onnistuu jos hakemus jätetään kuukauden sisään havainnoista. Eli hakemus pitäisi jättää suurinpiirtein kahden kuukauden välein jotta kaikki IP-osoitteet varmasti saadaan. Ei tämä minusta estä kovinkaan paljon toimintaa, ennenkin hakemuksia taisi HP laittaa noin 3-4 kuukauden välein joka operaattorille.

  Enemmän toimintaa rajoittaa se uusi merkittävyyskynnys jossa ainakin alustavasti näyttää olevan vaatimuksena yli 300 koepalan lataus samasta teoksesta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018
 18. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Edit: Poistoon.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 378
  Käsittelymaksu on 250 euroa sellaisissa asioissa, jotka eivät kuulu markkinaoikeuden normaaliin toimenkuvaan, mutta kuitenkin on ohjattu laitettavaksi vireille markkinaoikeudessa. Myönnän, etten ole koskaan vaivautunut ottamaan selvää, lasketaanko nämä tietojenluovutushakemukset sellaisiksi. Ei niitä kuitenkaan ymmärtääkseni missään muualla voi edes teoriassa käsitellä.

  Mutta ei se kaksi ja puoli sataakaan ole tosiaan sellainen summa, että sitä viitsisi päivittäin maksaa.

  Kuukaudessa taas on varmaankin aika vaikea saada kasaan entisellä volyymilla sellaisia IP-osoitemääriä, jotka ylittäisivät merkittävyyskynnyksen ja tekisivät touhusta yhtä tuottoisaa. Siis ainakin jos rehdisti pelataan eikä tietoja peukaloida. Vaikken minäkään Saksan ketkuihin niin sinisilmäisesti suhtautuisi, on onneksi pari asiaa, jotka saattavat hillitä peukalointi-intoa. Ensinnäkin se, että päämiehinä toimii yrityksiä, kuten Warner Bros, joille jo pelkkä oikeuden esittämä epäily tietojen peukaloinnista olisi aika iso PR-katastrofi. Toiseksi, markkinaoikeudessa olisi helppo huomata mahdollinen peukalointi, koska ne varmastikin olisivat aika silmäänpistäviä aiemmin jätettyihin hakemuksiin verrattuna. Esimerkiksi tässä tuoreimmassa tapauksessa ne 1800 IP-osoitetta oli pääosin haalittu kasaan kolmen kuukauden aikana, ja 98 prosenttia niistä oli ei-merkittäviä. Että olisi se aika epäilyttävää, jos yhtäkkiä löytyisi kuukaudessa säännöllisesti tuhatkunta osoitetta, jotka kaikki olisivatkin merkittäviä. Oikeuskin varmasti siihen valtuuksiensa rajoissa reagoisi.

  Eli joko yhteystietoja on haettava huomattavasti pienemmissä tipoissa, jolloin kulut kasvavat, tai sitten käy niin, että isompaa kertapakettia haaliessa ison osan niistä on ehtinyt operaattori hävittää jo silloin kun turvaamistointa haetaan. Niitä turvaamistoimiakin saattaisi joutua hakemaan entistä tiheämpään, jolloin kulut kasvaisivat myös niihin liittyvien hakemusmaksujen ja vakuuksien osalta.

  Ja kun bisnes on globaalia, on hyvä muistaa sekin, että jo pieni asioiden vaikeutus voi saada "yrittäjän" hylkäämään kyseisen maan markkinat. Vaikka homma jotenkin vielä toimisi ja voisi olla jopa tuottoisaa, ei maahan kuitenkaan ole mitään järkeä jäädä, jos vielä paremmin irtoaa hilloa, kun investoi samat summat jonnekin missä on vähän enemmän vietävissä oleva oikeuslaitos. Suomi kun ei ole "markkina-alueenakaan" varmasti trollitoiminnalle mitenkään merkittävä.

  Tämä on toki suurelta osin spekulointia. Sen paikkansapitävyys/pitämättömyys nähdään ensinnäkin sitten jos trolleilta löytyy pokeria pistää vetämään suuren määrän mukamas merkittäviä IP-osoitteita sisältävä hakemus, ja toiseksi sitten kun selviää miten MAO sellaiseen hakemukseen reagoi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2018
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Color Technologies on näköjään Collection Systems nykyään. Liittyen jos joku noita rekisterikyselyitä vielä tekee.

  https://lasso.dk/firmaer/38566288/c...xMjowMDowMCBBTXxDb2xsZWN0aW9uIFN5c3RlbXMgQXBT

  Torben Zimmermann ei ole enää Michael John Brandtin omistaman firman palveluksessa. Joten linkki katki HP:n rekisteriin pääsyn omaavan firman ja Tanskassa trollaavan lakifirman välillä :) Nyt sitä pyörittää Opuksen Tirana Koser Akram eli sen Brandt & Laurtizen tytäryhtiön, joka kirjeitä on postittanut Tanskassa.

  https://lasso.dk/firmaer/38495232/a...pcnxFTlRFUklOR3xEaXJla3TDuHJ8NDAwNzAxNDQ3MA==

  Jos joku tekisi vastaavan rekisterikyselyn Tanskassa, niin kaippa se sama firma voisi hyvinkin löytyä heidänkin rekisteriselosteestaan, jos se noita yhteystietoja laajemminkin hallinnoi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2018
 21. pampula

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  20
  Vai että on adultia ja filmia sulkeneet ovensa, sepä lämmittää kivasti. Taidan kuitenkin säilyttää kirjeet vielä jonkin aikaa, kaiken varalta.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Ehdottomasti kaikki kirjeet talteen. Niitä voi vielä käyttää näitä koijareita vastaa kiristyksen yrityksestä. Mitään todistusaineistoa ei siis kannata hävittää!:)
   
 23. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2018
 24. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  tiedot on myyty eteenpäin mainostajille ja eri hämäräfirmoille
   
 25. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  949
  Mutta eihän nyt rehellinen asianajotoimisto nyt noin tekisi? Eihän?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti