Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Mitäs veikkaatte laitetaanko seuraaviin exceleihin vähän Lapin lisää?
   
 2. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  "Hakemuksen liitteestä ilmenee, että havainnot, joiden osalta hakija on vaatinut saada Elisa Oyj:n teleliittymiä koskevat yhteystiedot, ovat olleet ajalta 12.1.2017–19.5.2017."

  Koska Elisalla ei ole enää tietoja ko. ajalta, toukokuussa tapahtuneet ovat puhdistettu tietokannasta helmikuussa. Jos noista olisi olemassa turvaamispäätös, niin sitten olisi toinen tilanne.
   
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Sama asia tuli heti mieleen, kun ei noita exceleitä tarkista kukaan.

  Mielenkiintosta kuitenkin, ettö jopa MAO ilmaisi epäilyksen Excelien luottevuudesta:

  "Markkinaoikeus toteaa vielä, että hakijan itse laatimaan taulukkoon ja sen luotettavuuteen liittyy epävarmuustekijöitä ottaen huomioon muun ohella sen, että eräissä tapauksissa "kaikkien koepalojen" määrä on ollut pienempi kuin "teoksen koepalojen" määrä, miltä osin on jäänyt epäselväksi, miten tämä olisi ollut esitetyllä menettelyllä mahdollista."
   
 4. jyttäkuttu

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2017
  Viestejä:
  4
  Njoo eikö ole sitten vähän turhaa edes hakea päätöksillä tietoja.. Vai koittaako ne väkisin saada ees jotain että voivat sitten pommittaa kirjeitä?
   
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  jos pari nollaa perään lipsahtaa "vahingossa"..... mutta siitähän se soppa syntyy kun joni jää tästä kiinni
   
 6. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Tosin varmasti epäilyttää jos nyt hakemuksessa vain 30 merkittävää ja ensi kerralla oho JOKAINEN
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  No johan myrkyn lykkäsi. Tämä linjaus avaa trollausbisnekselle uuden alun Suomessa, sillä merkittävyyskynnykseksi hyväksytään edelleen ainoastaan hakijan väite "koepalojen" lukumäärästä. Näillä hakemuksilla ei välttämättä paljon kostu mutta HP ainakin varmasti aloittaa koko rumban uudestaan nyt kun on tiedossa minkälaisella koepalojen määrällä hakemukset menevät MAO:ssa läpi.

  Ihmettelen myös seuraavaa:

  Siis miten koepalojen lataus voi edes teoriassa olla "passiivisesti odottamalla teleliittymästä tapahtuvaa yhteydenottoa"? Olin käsittänyt että bittorrent toimii aina niin, että se joka haluaa ladata palasia tiedostoista ottaa yhteyttä?
   
 8. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Ihmettyttää myös, miksi MAO edes päästi nuo muutamat tapaukset läpi, kun myöntävät Excel-listojen ongelmat?

  Nyt pitää laittaa painetta Elisan ja DNA:n päähän, jotta valittavat korkeimpaan oikeuteen, ettei tästä koepallottelusta tule uusi tapa. Molemmat ovat kuitenkin viime aikoina kyseenalaistaneet trollien Excel listat.

  Valitusaikaa on 21.5. saakka. Ilmeisesti myös "potentiaalinen kirjeensaaja" voi tehdä valituksen tästä, näin taisi joku jostain hakemuksesta tehdä aikaa sitten.

  "media" ei onneksi hehkuta MAO:n päätöksiä:

  Tekijänoikeuskirjeitä lähettävät halusivat 1860 osoitetta - heikoin seurauksin

  https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/...vat-1860-osoitetta-heikoin-seurauksin-6712489

  TEKIJÄNOIKEUSKIRJEIDEN LÄHETTÄJÄT JÄIVÄT NUOLEMAAN NÄPPEJÄÄN: 1860 IP-OSOITETTA, MERKITTÄVYYSKYNNYS YLITTYI VAIN KOURALLISESSA

  https://www.mikrobitti.fi/2018/03/t...avyyskynnyksen-ylittyneen-vain-kourallisessa/


   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  joni nyt odottelee kaikilta yhteydenottoa :D
   
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Kaikki osoitteet lienevät vanhentuneet, joten potentiaalisia kirjeensaajia ei taida olla olemassa. Elisa puolestaan on ollut kaikkein saamattomin asiakkaidensa puolustaja kiristäjiä vastaan, mutta aina kannattaa toki yrittää.

  Tässä threadissähän aiemmin todettiin, kuinka koepaloja on latailtu jossain tapauksissa esim. keskimäärin kymmenen minuutin välein jos exceliin on uskominen. On siis aika virheellistä MAO:lta käyttää koepalojen lukumäärää osoittamaan pitkäaikaista jakamista: trollihan on voinut imuroida vaikka saman koepalan sata kertaa tunnin sisään.
   
 11. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Muistelin väärin, DNA oli noista se aktiivisempi osapuoli valitusten suhteen.

  Norjassa oli yksi merkittävyyskynnyksen ylittymisen vaatimus, että oli jaettu yli 10 päivää, eli trollien "erehtymätön" supersofta saisi tämän tiedon irti.

  "– IP addresses that made available different movies on at least ten individual days"

  https://torrentfreak.com/copyright-trolls-target-up-to-22000-norwegians-for-movie-piracy-180220/
   
 12. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  "Markkinaoikeus toteaa vielä, että hakijan itse laatimaan taulukkoon ja sen luotettavuuteen liittyy epävarmuustekijöitä ottaen huomioon muun ohella sen, että eräissä tapauksissa "kaikkien koepalojen" määrä on ollut pienempi kuin "teoksen koepalojen" määrä, miltä osin on jäänyt epäselväksi, miten tämä olisi ollut esitetyllä menettelyllä mahdollista."

  Todetaan epäluotettavuus, luovutetaan silti ihmisten yksityisyys.


  "Markkinaoikeus hylkää Elisa Oyj:n vaatimuksen täytäntöönpanokulujen korvaamisvelvollisuuden vahvistamisesta."

  Eli jatkossa ei kiristäjien tarvitse edes maksaa tietojenkalastelustaan, kun palveluntarjoaja ei voi vaatia tekemästään työstä eli yhteystietojen selvittämisestä korvausta? Tämä korvaus kuitenkin otetaan asiakkaalta, joka haluaa tarkistaa ettei virhettä ole tapahtunut.
  Joku kulu kai näiden hakemusten lähettelystä oikeudelle menee, vaan liekö millään muotoa merkittävä.


  Koko markkinaoikeus on paska vitsi.
  Onneksi sentään ihan kaikki ei tällä kertaa mennyt läpi. Tapauksesta noussut kohu ei mennyt hukkaan.


  Uutta lakia ei ole tulossa, ei ainakaan järjellisen ajan puitteissa, enkä usko kenenkään voivan oikeudessa onnistuneesti kiistää excipiTipitiipiontionmikävittuonkaan excel-taulukoiden todenperäisyyden. Miten helvetissä kukaan voisi todistaa lokitietojen olevan tarpeen mukaan manipuloituja? Ihan sama onko koko softa oikea vai ei, taulukoita voi muokata niin paljon kuin haluaa ja koepalojan voi copy-pasteta "todiste"hakemistoon niin monta kuin haluaa. Kuka pääsee edes tarkistamaan onko koepaloissa muuta kuin nollia tai onko niitä edes olemassa? Epäilen myös josko muualla maailmassa kerätty todistusaineisto kyseisen firman hämäräperäisyydestä riittäisi.

  Tämä riesa ei pääty koskaan jos palveluntarjoajat ei ala laittamaan tosissaan vastaan.
  Täytyy vain toivoa hakemusten käsittelyn olevan jatkossakin hidasta, jotta yhteystiedot ehtivät poistua palveluntarjoajien järjestelmistä. Turvaamistoimet ei sentään ole ilmaisia, vaikka mikään todellinen hidaste sekään ei ole.
  Nähtäväksi jää meneekö vielä jossain vaiheessa joitain tapauksia oikeuteen asti. Niistä varmaan saa paremman kuvan onko ihmisellä mitään muuta keinoa puolustautua kuin avoin langaton verkko yhdistettynä yleisötapahtumaan pihalla. Niin ja henkilötodistajat.

  ...niin, onhan tässä vielä niitä valituksia ja omien tietojen tarkastusoikeuteen liittyvä asia vireillä. En vaan odota niillä olevan mitään vaikutusta kokonaistilanteeseen. GDPR:stä en ole vielä muodostanut vahvaa mielipidettä, mutta ei sekään kiristykseltä pelasta. Korkeintaan voi katkaista kierteen.

  EDIT:
  Toki jos "onni" potkaisee ja oikeuteen joutuu, trollit joutuu vielä todistamaan liittymän haltijan olevan jakaja. Yksin asuvalle tuottaa lisää päänvaivaa todistaa jonkun muun jakaneen liittymästä toistuvasti jotain, kommuunissa tai perheessä asuvalle varmasti helpottava seikka. Kiristykseltähän tämäkään ei suojaa, vain rangaistukselta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2018
 13. Asiaaaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2018
  Viestejä:
  1
  Adultian ja filmian sivut on poistettu. Tainnut lopettaa tämän tuohun!!
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tommi Haaja taisi tosiaan lopettaa vuodenvaihteessa. Onnea vain "Porno-Tommille" elämässään ja toivottavasti saavutuksesi tekijänoikeuslakimiehenä eivät jää koskaan unohduksiin.
   
 15. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Porkkeli-Tommin vitutus alkoi olemaan melko konkreettista, kun tänne asti kantautui työryhmän kokouksissa huutelutkin. Ilmeisesti tämä siis ei ole enää kannattavaa rahallisesti nyt kun ihmiset ovat tietoisempia asioista. Sitä minä tässä mietin, että uskoiko Tommi olevansa oikeastikin oikealla asialla toiminnan aloitettuaan vai tiesikö alun alkaenkin miten kierosta bisneksestä tässä on kyse?
   
 16. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  eiköhän kaikki kirjeen lähettelijät ole ollut tietoisia, paitsi ehkä pentti kun sillä ne parvetkin nousi miljooniin....
   
 17. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Itsekin olen tätä kysymystä pyöritellyt keskuudessani, enkä ikinä keksi järjellisiä perusteluita miten kukaan voisi toimia kiristysalalla tietämättä mihin touhu perustuu. Korkeintaan alkumetrit saattaa mennä oikeuksien puolustamisen illuusiossa, mutta viimeistään informaatiota etsiessä pitäisi kenelle tahansa edes puolipäiselle tulla selväksi miten mätää koko touhu on.
  Kuvittelisin myös laista mitään ymmärtävän tutkivan asiakkaansa ja aihepiirin taustoja edes ylimalkaisesti. Jo siinä vaiheessa pitäisi hälyytyskellojen kilkattaa, sikäli kun sellaisia omaa.
  Toki älyllinen epärehellisyys itselleen (ja muille) toimintansa moraalisen oikeutuksen perustelemiseksi on toinen juttu kokonaan.
  Ehkä hyvinkin joku juuri firmaan tullut ja/tai harjoittelija saattaa tahtomattaan haksahtaa kirjetehtailuun. Uskon kuitenkin täydestä sydämestäni kiristyskirjebisnekseen omasta vapaasta tahdostaan jäävän olevan ihmisenä läpimätä. En ole yhtään varma kykenevätkö tällaiset ihmiset ollenkaan välittämään tai edes ymmärtämään tekojensa seurauksia. Korkeintaan vastuuseen joutuminen saattaa pelottaa, sikäli kun kyse ei ole psykopaatista.
  Tämän sanottuani on kuitenkin vielä todettava ihmisillä olevan uskomattoman kyvyn löytää keinoja vaientaa omantuntonsa ääni. Liekö Tommin pinnan kiristymisenkin taustalla ollut toimintansa moraalittomuuden aiheuttama ahdistus. Vai olisiko sittenkin kyse ollut vain helpon rahanlähteen kuivumisesta kokoon?
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Niinpä näyttää:"Kotisivut on suljettu sivuston ylläpitäjän toimesta!"
   
 19. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  64
  Toivosttavasti ei oo vaan hämyä
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Näin pääsiäisen kunniaksi toivon, että se olisi ollut omatunto, mutta nämä lakimiehet tietäen uskon kuitenkin, että rahahanojen ehtyminen oli lopettamisen syy.
   
 21. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
 23. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Veikkaanpa että 3-4kk sisään tulee uus pyyntö HP:ltä jossa jokainen ip... tai 90%+ niistä täyttää saman vaatimuksen mikä meni läpi noiden 30 kohdalla.
   
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Veikkaanpa että 3-4kk sisään joni, eetu ja mikko ovat kortistossa.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 378
  Noista MAOn uusimmista päätöksistä pitää nostaa esiin pari oikeuden menettelytapoihin liittyvää seikkaa, jotka todennäköisesti jollakin tapaa tulevat tyrehdyttämään uusien osoitetietojen saantia.

  Ensinnäkin, vaikka oikeuden on oltava ratkaisuissaan johdonmukainen suhteessa aiempiin samantyyppisiin ratkaisuihin, se ei tarkoita, että kaikkia samantyyppisiä todisteita on käsiteltävä täysin samalla tavalla. Eli vaikka oikeudessa on tähän asti päädytty pitämään riittävinä todisteina trollien toimittamia Excel-tiedostoja, se ei tarkoita että oikeuden pitäisi jatkossakin uskoa mitä tahansa sille toimitettua Excel-tiedostoa. Ei niitä toki voi täysin mielivaltaisesti hylätäkään, mutta jos oikeuden mielestä niissä on jotain, mikä edellyttää lisäselvityksiä, oikeudella on kaikki valtuudet pyytää niitä. Tällainen voi hyvin olla esimerkiksi tilanne, jossa sieltä yhtäkkiä alkaa pukkaamaan entisen kaltaisella volyymilla IP-havaintoja, jotka kummasti ylittävät nyt jokseenkin määritellyn merkittävyyskynnyksen. Silloin oikeus voi pyytää nähtäväkseen esimerkiksi alkuperäislokeja varmistuakseen, ettei exceleitä ole peukaloitu. Voi jopa olla, että tuo päätöslauselmaan lisätty huomio todisteluun liittyvistä epävarmuustekijöistä oli hienovarainen varoitus, ettei näin kannata toimia.

  Toiseksi, oikeuden on sitten jatkossa pidettävä huolta, että kaikki luovutetut yhteystiedot ylittävät merkittävyyskynnyksen. Se tarkoittaa, että kuten tässäkin ratkaisussa, niin myös jatkossa ne excel-tiedostot oikeasti syynätään rivi riviltä läpi. Ja siihen menee aikaa. Ja vielä vähän lisää aikaa, jos yhdessä hakemuksessa on sellainen mukavan rapsakka nelinumeroinen määrä IP-osoitteita, mitä niissä on parhaimmillaan (tai pahimmillaan) ollut. Ja jos aikaa kuluu liikaa, niin operaattori ehtii hävittämään halutut tiedot, kuten nytkin mitä ilmeisimmin kävi. Eli jos trolli haluaa olla varma, että hakemus menee läpi säällisessä ajassa, on trollin rajoitettava yhteen hakemukseen sisällyttämiensä osoitteiden määrää.

  Tyrehtyykö määrä niin paljon, ettei massaluontoinen kiristyskirjebisnes enää käy leiville, niin no... se jää nähtäväksi. Selvästi vaikeampaa ja jonkun verran kalliimpaa siitä kuitenkin juuri tuli.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti