Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  ei tarvitse/kannata maksaa, sun kaverin serkun mummon kissan osoite ollut varmaan siinä viimeisessä yhteystietopaketissa jonka HP on maosta saanut.
   
 2. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Haaste olisi jo tullut jos olisi tullakseen. Ainut virhe tässä tilanteessa olisi maksaa. Siellä HP:lla joku laittaisi rastin ruutuun että tältä henkilöltä saa ilmaista rahaa ja uusia uhkailu kirjeitä liikkeelle. Tämähän todettiin jo siinä viimeksi televisiossa näytetysssä ohjelmassa tästä hommasta.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Sen verran väliaikatietoja, että Hedman Partners joutuu vastaamaan myös moitteeseeni vanhentumisajan katkaisemisesta Asianajajaliiton valvontalautakunnalle. Siitä tuli tieto tänään, mutta muuta ei voi tuosta sanoa, koska asiakirjat pitää pitää salassa niin kauan, kunnes asia on ratkaistu valvontalautakunnassa. Mutta tämä tiedoksi, että homma etenee.
   
 4. AitoMenninkäinen

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  3
  Oliko niin, että näitä kerättyjä tietoja on käytetty ristiin eri oikeudenhaltijoiden kanssa? Ja henkilötietoja käsittääkseni luovutetaan myös oikeudenhaltijoiden käyttöön?

  Tietosuoja-asetus artikla 4, kohta 12:

  "'henkilötietojen tietoturvaloukkauksella' tietoturvaloukkausta, jonka seurauksena on siirrettyjen, tallennettujen tai muuten käsiteltyjen henkilötietojen vahingossa tapahtuva tai lainvastainen tuhoaminen, häviäminen, muuttaminen, luvaton luovuttaminen taikka pääsy tietoihin,"
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Tämä tietojen vuotaminen oikeudenhaltijalta toiselle ilman markkinaoikeuden päätöstä on myös Asianajajaliiton valvontalautakunnassa sekä tietosuojavaltuutetulla käsittelyssä.
   
 6. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Hyvä että on muutakin puuhaa, kuin kiristää maksamaan olemattomista latauksista..
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Tämä on totta ja nimenomaan niin, että Hedman Partnersin/Joni Hatanmaan on pakko vastata säilyttääkseen statuksensa, kun taas kenenkään kirjeensaajan ei ole pakko vastata yhtään mitään, jos ei itse halua. Nyt Hedman Partners on vastaajan paikalla hallinto-oikeudessa, tietosuojavaltuutetulla ja Asianajajaliiton valvontalautakunnassa.

  Kuka tahansa kirjeensaaja voi siis pysytella täysin incognito niin halutessaan, mutta sitä taasen kirjeidenlähettäjänä Hedman Partners ei voi. Tai tietenkin voi, mutta jos ei vastaa, niin voi olla ikävät seuraukset.
   
 8. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  949
  Tuli mieleen tämä ketju ja @Dame Edna n taisto kun luin tuota juttua poliisien laittomista urkinnoista ja niiden lokitietojen piilottelusta.

  https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201802282200718063_u0.shtml

  Onneksi sinulla on vastassa "vain" headman partnersin kaltainen paskakasa, joten tuskin pystyvät yhtä hyvin piiloutumaan järjestelmän taakse korruption ja hyväveli verkoston taakse.
   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  no siinähän on stoori :D ei ne poliisitkaan mitään järkeviä vanhenpia ole aina, ja kyyliä nähtävästi kerra tietoja urkkinut :) siitä vaan poliisillekkin tietojentarkastus pyyntöjä menemään. myös voisi mennä poliisilaitokselle jossa on kamera ja vaatia että haluaa nähdä nauhoitteen sillä siihen on 100% oikeus EUGDPRrän mukaan. siinä olisikin sitten kiroamista kun aina joutuisivat nauhat kaivamaan.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Onhan se hyvä testata järjestelmän toimivuutta. Hyvä kun Jankuttaja huomasi tuon henkilörekisterin tarkastuspyynnön ja tietosuojavaltuutettu onkin ollut paras viranomainen tässä keississä. Sinänsä poliisikin viimein, kun keskeytti erään henkilön kohdalta tutkinnan tietosuojarikoksesta, kun johtolankoja ei ollut. Mielenkiinnolla tässä odotellaan hallinto-oikeuden päätöstä, että onko ihmisellä oikeutta omiin tietoihinsa.

  Aikaa nämä näyttävät vievän, kuten tuonkin jutun perheen taistelu oikeuksiensa puolesta. Onneksi perheenisä näyttää olevan sinnikäs sissi, joka ei anna periksi.

  ---

  Huomasin, että olin kirjoittanut lööperiä, eli tekijänoikeusrikoksesta poliisi keskeytti tutkinnan johtolankojen puutteessa. Löytyy tuolta, kun rullaa alaspäin. http://www.ritvapuolakka.fi/437839388
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2018
 11. Xee9

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2018
  Viestejä:
  4
  Toivottavasti hedmani joutuu vastuusee ja lopettaa koko homman!!
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2018
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Niin kauan kuin Hedman Partners ei riko nykyistä lakia, niin se voi tietenkin jatkaa toimintaa, ellei joku instanssi laita sille stopin. Se on nyt markkinaoikeudesta kiinni, että määrääkö yhteystietoja luovutettavaksi niillä uusilla perusteluilla, joita Hedman Partners oli sinne laittanut.
   
 13. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Katsoin tuolta sivulta jotain päätöksiä ja niiden perusteella en oikein usko että HP saa tuosta mitään sapiskaa. Pari tapausta löytyy(3.5.2016), jotka liittynevät tähän trollibisnekseen, mutta niistä ei ainakaan tunnu lautakunta löytävän mitään moitittavaa.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Sivuiltani ei löydy kaikkea aineistoa, mikä on mennyt valvontalautakuntaan. En voi oikeastaan tätä kommentoida sen tarkemmin, koska asiakirjat on määrätty salassapidettäviksi siihen asti, kunnes valvontalautakunta antaa päätöksensä, johon menee varmasti useampi kuukausi. Lopputulosta on vaikea ennustaa, mutta onpa sitten testattu tämäkin instanssi.
   
 15. heke91

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  840
  Tännekkin tuli neljäs kirje ja pyyhin perseeni sillä. Edellisestä kirjeestä aikaa noin vuosi ellei enemmänkin, joten kuvittelin ettei tarvitsisi enää lukea kiristyksiä ja muuta paskaa. Koskaan en ole jakanut heidän väittämäänsä elokuvateosta, joten mitenkään en tule koskaan reagoimaan näihin.
  Älkää hyvät ihmiset maksako mitään!
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2018
 16. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  EI TODELLA KANNATA MITÄÄN MAKSAA !!!!!!
   
 17. dk988

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  9
  Osallistun tähän keskusteluun vähän satunnaisesti, joten en tiedä onko aihetta vielä käsitelty, mutta tuli mieleen että mitenkös tämä EU:n uusi tietosuoja-asetus (https://fi.wikipedia.org/wiki/Yleinen_tietosuoja-asetus) tulee vaikuttamaan tähän kiristysbisnekseen tullessaan voimaan 25.5? En tunne asetusta täydellisesti, mutta ainakin osa sitä on tietääkseni ettei yksityishenkilöistä saa kerätä mitään rekisteriä ilman heidän lupaansa poislukien jotkut viranomaiskäytöt ja ulosottorekisteri. Lisäksi yksityishenkilöillä kuuluu olla oikeus tarkastaa tietonsa ja pyytää niitä poistettavaksi halutessa. Kiristyskirjebisnes ei tietääkseni lukeudu kumpaankaan noista sallituista kategorioista. Asetuksen tottelemattomuudesta taitaa vieläpä seurata myös aika tuntuvat sakot.

  Te keillä on aikaa ja energiaa tämän paskakasan setvimiseksi, suosittelisin ottamaan yhteyttä eri viranomaisiin ja pyytämään kommenttia kirjekiristyksen suhtautumisesta tähän tietosuoja-asetukseen. Mahdollisesti myös 25.5 lähtien on mahdollista tehdä rikosilmoitus Hedman partnersista mikäli he eivät asetuksen suomiin oikeuksiin suostu.
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  veikkaan että 25.5 on jo pillit pussissa eetullakin ja homma lopetettu jos ei mene se tämänhetkinen hakemus läpi johon ovat lisää "todisteita" antaneet. varmaan vaikea 1 sekunnin jaosta vääntää enemmän aineistoa.
   
 19. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263


  Kun lähes vuoteen ei ole saanut uusia yhteystietoja, niin nyt on aikaa lennättää dronea.
   
 20. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Itse olen miettinyt samaa. Muistaakseni tätä on sivuttu, muttei käyty mihinkään johtopäätökseen asti.
  Eli nyt kun tämä euroopan unionin tietosuoja-asetuksen (GDPR) siirtymäaika päättyy keväällä, pohdin mikä mahdollisuus ihmisillä on poistattaa tietonsa HP:n ja muiden henkilötietorekistereistä. Käsittääkseni tiedot on oikeus vaatia poistamaan, jos niiden säilyttämiselle ei enää ole perusteita. Jos rikosprosessia ei ole aloitettu tekijänoikeusloukkauksen selvittämiseksi, nähdäkseni ei tietojen säilyttämiselle silloin ole perusteita.
  (Tästä varmaan täytyisi kysyä tietosuojavaltuutetulta ...kunhan vaan saisi aikaiseksi.)
  Sehän toki on selvä etteivät tähän suostu ilman viranomaisten puuttumista asiaan, mutta miten asian lakien mukaan kuuluisi mennä?
  Ensimmäisistä tietojen poiston vaatijoista varmaan tehtäisiin tarpeeton, mihinkään johtamaton tutkintapyyntö poliisille, jotta syntyisi tekosyy säilyttää tietoja jatkokiristämistä varten. Mutta entä sitten kun esitutkinta keskeytetään? Syntyykö pysyvä tila keskeneräisestä rikosprosessista?
  Varmaan asian vanhetessa tekosyytkin lakkaavat olemasta, mutta milloin tämä tapahtuu, onkin sitten taas yksi loputon vääntö lisää...
  Entäs jos kaikki 200 000:n IP-osoitteen haltijaa tekisi tiedoistaan poistamisvaatimuksen? Kymmeniätuhansia tutkintapyyntöjä? Tuskin.
  (Vaatisipa poistoa edes muutama kymmenen...)

  Vaikka markkinaoikeus jatkaisikin tämän hetkistä linjaansa, eikä luovuttaisi enää ihmisten yhteystietoja millä sattuu verukkeella, HP tuskin rekisteriään mihinkään hävittää. Se pidettään ihan varmasti tallessa siltä varalta jos joskus tulevaisuudessa olosuhteet taas muuttuisivat jollain tavalla kiristystoiminnalle suotuisaksi.
  Vaikka on eri asia miten helppoa vanhoja tietoja olisi käyttää lain puitteissa, tiedoissa saattaisi silti olla jotain vihjeitä mitä kautta mahdollista tulevaisuuden kiristystoimintaa voisi tehostaa.
  Samaten pidän HP:n puuhastelijoita moraaliltaan niin alhaisina, etten sulkisi pois mahdollisuutta yhteystietojen päätymisestä jossain vaiheessa jollekin jolle ne eivät millään verukkeella kuulu. Kaikella todennäköisyydellä ne ovat jo päätyneet Excipion/Texcipion/minkähyvänsä taustalla toimiville ulkomaalaisille rikollisille, kenties muillekin HP:n tekijänoikeusyhteistyökumppaneille. On kiinni vain lakien muutoksista mihin rekisterit seuraavaksi vuotavat, yrityskauppojen myötä tapahtuvaa tietojen siirtymistä unohtamatta.
  Sitten taas on ihan oma lukunsa poistetaanko tiedot todella vaikka näin kerrottaisiinkin menetellyn. Kaikki on varmaan siitä kiinni keksivätkö tiedoille tuottoisaa käyttöä vai eivät. Tietosuojavaltuutetun mahdollisuuksia ja kiinnostusta valvoa asiaa käytännössä vaikkapa pistokokein pidän erittäin pienenä.
  Kenties epätodennäköisiä skenaarioita, mutta jotain mitä kannattaa kuitenkin pohtia vakavasti.

  Riippumatta siitä jatkuuko toiminta vai ei, ja onko tietojen vuotaminen muualle todellinen riski, pidän mahdollisuutta poistattaa tietonsa ehdottoman tärkeänä ihmisten oikeussuojan kannalta.
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  onko kellään muuten tietoa onko tommi pistänyt yhteystietojen hakuja maoon vai onko jo lopettanut kokonaan?
   
 22. Jarec

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  18
  Minua kiinnostaisi enemmän se, miten GDPR tulee vaikuttamaan itse Saksan sylttytehtaan toimintaan. Jos laitan kesällä viestiä Karlsruuheen, jotuvatko poistamaan kaikki minusta keräämänsä tiedot?
   
 23. demas

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2013
  Viestejä:
  232
  Kyllä se taitaa lain mukaan niin mennä. Käsittääkseni jos firma kerää tietoja niin sen pitää uuden lain myötä pystyä näyttämään pyydettäessä että mitä tietoja asiakkaasta on kerätty ja pyynnöstä poistamaan ne. Laki on vähän epäselvä eikä vielä käytössä niin en tiedä miten noita eri yhteyksissä sovelletaan mutta periaatteessa noin.
   
 24. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Saksaan taitaa vaan olla hieman "haastavaa" laittaa yhtään minkäänlaisia pyyntöjä (poisto tai tarkastus), eihän heillä siellä (oletettavasti) ole tallennettuna muuta kuin IP-osoitteita...
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  listat on nähty ja kyllä siellä on verified by isp. siitä ei tiedä onko nimeä kokonaan siellä....
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti