Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 757
  Mielestäni erittäin hyvää pohdintaa ja kysymyksiä. Tuo Hedman Partnersin viides kirje viimeistään kertoi missä mennään, eli vaikka heillä ei edes ole varmuutta kuka on tekijänoikeudenloukkauksen tekijä, niin pyritään jatkamaan perintää, vaikkei edes velkasuhdetta ole syntynyt. Mielenkiintoista on nyt nähdä mitä mieltä eri viranomaiset ovat tästä asiasta.
   
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  hedmanien mielestä kaikki ovat heille velkaa about 600€, turren mielestä vähän vähemmän mutta sitten on turrellekkin velkaa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 757
  Kyllähän tämä perin merkillistä on! Jos olet täysin syytön tähän oletettuun tekijänoikeudenloukkaukseen, niin miten on voinut velkasuhdetta edes syntyä? Viidennen kirjeen mukaan kirje katkaisee tekijänoikeuslakiin perustuvan hyvityksen ja korvauksen vanhentumisen. Siis ehkä voi katkaista oikean tekijän suhteen, mutta kun sitä Hedman Partners ei edes tiedä, kuka tekijä on, niin viidennen kirjeen lähettäminen tietämättä oikeaa tekijää, on niin kiristystä kuin olla ja voi. On kyllä ihme, jos tähän ei jo puututa viranomaisten taholta.
   
 5. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Tässä tapauksessa oikeus (MO) vahvistaa velkasuhteen, jos vastaajalle määrätään joku hyvitys- ja/tai korvausvelvollisuus. Tätä ennen ei ole mitään "velkasuhdetta", josta tehtäisiin sovintoa. Ja tätä varten kirjeensaaja pitää oikeudessa osoittaa syylliseksi tekijänoikeuslain loukkaukseen ja näyttää tämä (vahvasti) toteen. Ei se, että "saat kirjeen" tai että sinua jopa epäillään jostakin (kustannuksia tai hyvitystä vaativasta toimesta) tee sinusta velallista hyvitystä vaativalle.

  Jos velkasuhteen tekeminen olisikin näin helppoa ... vain kirje kaverille, "olet velkaa" ja siitäpä sitä rahaa alkaisi tulemaan. Normaalisti ns. velan peruste tulee näyttää toteen ja sen näyttäminen kuuluu velkojalle. Tässä ei ole mitään velan perustetta ennen oikeuden päätöstä, ei myöskään ole tiedossa velan suuruutta (siis määrää). Etenkään, koska varsinaista hyvityksen kohdetta (maksajaa) ei ole näytetty toteen tai edes sitä yritetty - kirjeessähän ei ole mitään asiaan liittyviä todisteita. Ei edes sitä kuuluisaa Excel-listausta.

  Kirjeessä pyydetään hyvityksen maksamista liittymän omistajalta. Tai siis maksua kiristetään oikeudenkäynnillä ... siis asia jatkokäsittelyllä ... uhkaamalla. Miksi riita-asian ulkopuolinen maksaisi hyvityksen? Eihän hän ole syyllistynyt mihinkään tässä roolissa. Voi toki joskus harvoin olla mahdollista, että liittymän haltija on todella se syyllinen ... kaikkihan on tässä maailmassa mahdollista ... mutta tämän kuuluu kirjeen lähettäjän näyttää toteen. Tässä kyllä ns. syyttömyysolettaman, vaikka kyseessä olisikin siviilijuttu, tulisi pitää paikkaansa.

  Oma vaatimaton käsitykseni on, että vastaamalla ja selittämällä asioita voit helposti joutua asianajotoimiston "silmätikuksi" ja "kaikkea sanomaasi voidaan käyttää todisteena sinua vastaan" ... kuten amerikkalaisissa rikosfilmeissa usein sanotaan. Vastata ei ole pakko eikä se voi muuttaa kirjeen saajan juridista asemaa millään lailla - vastaamatta jättäminen ei tee kenestäkään syyllistä. Tämä toki olisi herkullinen asia riideltäväksi ... mutta koska kyseessä voivat olla melkoiset rahalliset arvot, tätä ei voi suositella.

  Ehkä HP:n kirjeessä kuitenkin tarkoitetaan mahdollisesta tekijänoikeuden loukkauksesta johtuvan kanneoikeuden vanhentumista? Toki näinhän siinä ei lue. Kirjeessähän käytetään tarkoituksella "hienoja sanoja" ja "epämääräistä kieltä". Siis tarkoituksella. Kyllä äkkinäinen saaja tästä pelästyy ja maksaa, kun lähettäjänä on oikein asianajaja!
   
 6. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  31
  Olen niin samaa mieltä DXpertin ajatusten kanssa. Kukaan ei vain uskalla viheltää peliä poikki, kun on tehty jo lukemattomia virheitä, aiheutettu ihmisille perusteettomasti suurta vahinkoa ja se kaikki pitäisi myöntää ja muuttaa käytäntöä. Onko tuo kanneoikeuden ajan katkaiseminen mahdollista ja kuinka kauan sitä voisi pitkittää?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 455
  Se on pläkkiselvää, ettei pelkällä yksipuolisella kirjeen lähettämisellä voida synnyttää lähettäjän ja vastaanottajan välille minkään valtakunnan velkasuhdetta. Se syntyy vain, jos oikeus vahvistaa suhteen olemassaolon.

  Sen sijaan se, missä laissa on tulkinnanvaraa, on mitä tapahtuisi jos trolli haastaisi jonkun sen kolmen vuoden yleisen vanhenemisajan jälkeen pommitettuaan tätä ensin säännöllisesti kirjeillä. Katsotaanko velka vanhentuneeksi siltä pohjalta, ettei oikeus ole vahvistanut velkaa määräajassa, vai katsotaanko velka edelleen voimassaolevaksi, koska "velkoja" on ollut "velalliseen" jatkuvassa yhteydessä - vaikkei olekaan tiennyt, onko haarukassa varsinainen velallinen vai ei? Toki ennen kuin tätä kysymystä päästäisiin ratkomaan, oikeuden pitäisi tietenkin todeta vastaaja syypääksi.

  Tuollainen skenaario olisi mielenkiintoinen myös siksi, että siihen liittyy lisäksi eräs kieronpuoleinen mahdollinen vapaudu vankilasta -kortti. Nimittäin jos tuollaisen +3-vuotta -haasteen kohdalla jostain takavasemmalta ilmestyisikin joku muu ja tunnustaisi teon, niin tällöin ensinnäkin alkuperäistä vastaajaa ei tuomita millään tavalla, mutta lain mukaan ei myöskään tunnustajaa - koska teko on jo ehtinyt kaikin puolin vanhentua kun trolli ei ole tavoittanut "oikeaa velallista" määräajassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2018
 8. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  Käsittääkseni kirjeiden lähettäjä ei tuossa vaiheessa (eikä muulloinkaan) pystyisi mitenkään edes todistamaan, että kirjeen vastaanottajalle asti on ikinä kulkenut yhtäkään kirjettä, ellei ole käytetty jotain kirjattuja kirjeitä. Tuo kirjehomma on tässä koko kuviossa mielestäni todella outo ja on ihmetyttänyt alusta lähtien, tai sitten olen missannut jotain oleellista. Ei tavalliset kirjeet tarkoita mitään. Aidosti merkityksellisiä asioita ei ikinä lähetellä tavallisina kirjeinä, koska tavallisten kirjeiden perille menemisestä ei ole minkäänlaisia takeita, eikä niiden perille menemistä voida todentaa. Tuossa +3 vuoden skenaariossa trollin puheilla että "olemme olleet teihin tähän asti säännöllisesti yhteydessä" ei voisi olla minkäänlaista merkitystä, jos yrittäisivät siihen vedoten viedä asioita eteenpäin.
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 455
  Periaatteessa näin, mutta toki tuo vaatisi sen, että vastaaja oikeuteen toimittamassaan vastineessa ensinnäkin kivenkovaan väittää, ettei ainutkaan vaatimuskirje ole tullut perille, eikä hän ole tiennyt asiasta mitään ennen haasteen saapumista. Sitä täälläkin suositeltua radiohiljaisuutta lähettäjän suuntaan on siis täytynyt pitää.

  Lisäksi oikeudessa tarkasteltaisiin tämänkin väittämän osalta luonnollisesti sen uskottavuutta. Jos yksi kirje ei saavu perille, niin se on vielä ihan uskottavaa. Mutta jos vastaaja ensinnäkin asuu osoitteessa, johon kirjeet on lähetetty, ja trolli on pukannut niitä matkaan sen kolme tai neljä, ehkä enemmän - kirjaamattomia tai ei - niin ei se silloin enää kovin todennäköiseltä vaikuta, että lähes kaikki ovat hukkuneet postissa, ehkä päälle koira syönyt pari, yhdestä on perheen teini taitellut lennokin, ja viimeisen taapero kiikuttanut avaamatta lehtiroskikseen.
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  tämä olisi kiva nähdä, HP luulee että on fiksu kun lähettää 3v päästä viimeisestä kirjeestä uutta kirjettä.
   
 11. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  679
  KKO:ssa on ollut pari tapausta, joissa normaali kirjeitä oli käytetty velan vanhenemisen katkaisemiseen ja muistaakseni yhden kirjeen katoamista pidettiin uskottavana. Toki näissä tapauksissa oli olemassa vahvistettu velkasuhde.
   
 12. Nuuskamuiggunen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2018
  Viestejä:
  1
  Katseleeko joku VPN kautta popparia, onko turvallista?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 23.02.2018
 13. AitoMenninkäinen

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  3
  Uusimpia kirjeitä on ilmeisesti tullut parilla eri päiväyksellä. Onko jollain käsitystä niiden kokonaismäärästä?
   
 14. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Ehkä oleellisempi kysymys on, onko kirjeitä ylipäätään lähetetty, kuin ovatko saapuneet perille. En pitäisi kovin todennäköisenä useiden kirjeiden hukkumista matkalle.
  Toisaalta ei kuulosta hirveän uskottavalta sekään, että kirjeiden lähettelyyn toimintansa perustava kiristystoimisto jättäisi kirjeet lähettämättä ja pelkästään väittäisi näin tapahtuneen. Ehkä näin vielä saattaisi ollakin joidenkin porno-Tommin kaltaisten hämärähemmojen kohdalla, mutta muiden rakentaman maineen luoman uskottavuuden varassa ratsastavien, kuten HP:n nykyiset toimijat, luulisi yrittävän, osaamisensa rajoissa, välttää kaikista helpoimmin paljastuvia vedätyksiä. Ainakin toistaiseksi kun mainetta ei ole vielä kokonaan pilattu.
  Samaten tässä mittakaavassa kirjeitä lähettelevien voisi kuvitella ulkoistaneen kuorien liimailun jollekin toiselle, jolloin lähetystapahtuman todentaminen saattaisi olla astetta helpompaa.

  Jos kyse olisi jostain yksittäisestä kirjeestä, tilanne olisi varmasti toinen.
  Samoin jos saajan osoite on muuttunut useaan kertaan kirjeiden väitettyjen lähetyspäivämäärien välillä. Erityisesti koska lähetysajat näemmä saattavat olla vuosien päässä toisistaan.
   
 15. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Oma arvioni on, että lähes kaikki osoitetietovuodon uhriksi joutuneet tulevat saamaan kirjeitä vähintään kerran vuodessa ainakin kymmenen vuotta väitetystä jakotapahtumasta. Ehkä pitempäänkin jos maksajia riittää eikä viranomaistoimet uhkaa saattaa kirjekiristäjiä mihinkään vastuuseen.
  Toivon olevani väärässä.
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 101
  Kuinka pitkiä maksusuunnitelmia Hedarit ovat uhreilleen laatineet? Itse arvelisin, että niin kauan kun maksuja vielä suoritetaan, niin HP:lla on sopimus asiakkaidensa kanssa kirjeiden lähettelystä. Eli kirjeitä tulee niin kauan kun maksuja menee toiseen suuntaan, ja sitten ne loppuvat (elleivät trollit keksi jotain uutta).
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2018
 17. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  VPN-palveluiden käyttö on suhteellisen turvallista sikäli kun (ainakin) kolme ehtoa täyttyy:
  - Käytetty VPN-palvelu on luotettava
  - Asetukset on tehty oikein
  - Asiasta ei huutele missään omalla nimellä tai tunnistettavalla nimimerkillä

  Lisäksi käydyt oikeuskäsittelyt ovat opettaneet, että voi olla syytä pitäytyä tavanomaisissa pääteohjelmissa ja asetuksissa. Tämä toki menee tuohon asetus-osioon.

  Mikä on tänään turvallista, ei välttämättä ole sitä huomenna. Kannattaa siis seurata tarkkaan palveluntarjoajan toimia, lainsäädännön muutoksia ja uutisia paljastuneista tietoturva-aukoista.
  En myöskään ole asiantuntija (eikä ole minkäänlaista kokemusta 'popparista') joten EI kannata luottaa pelkästään minun sanomaani!
  En ota mitään kantaa minkään asian laillisuuteen enkä moraaliin. Itse näen VPN-palvelut oleellisena osana ihmisen oikeutta suojata itsensä ja läheisensä muiden suorittamilta väärinkäytöksiltä. Tämä kiristyskirjebisnes on oivallinen esimerkki siitä mikä on mahdollista.
   
 18. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  292
  Tuskin saavat. Tuo kirjeiden lähettely ja henkilötietojen ylläpito vaatii työvoimaa ja rahaa. Tästä HP laskuttaa varmasti Crystalista tai Scanboxia tai muita kiristys asiakkaitaan. Jos kyseiset asiakkaat eivät enää saa kiristettyä rahaa niin kirjeiden lähettely loppuu melko nopeaa. Veikkaan että raha hanat ovat jo kuihtuneet melko olemattomiin sillä uusia osoitteita trollit eivät ole saaneet yli puoleen vuoteen ja tietoisuus tämän bisneksen kieroudesta on levinny laajalle. Miksi muuten HP lähestyisi monen vuoden takaisia uhreja viidennellä kirjeellä? Tämä on kiristyskirje bisneksen kuolinhuuto.
   
 19. RottaRoteva

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Viestejä:
  18
  Jatkan samaa mitä täällä on jo toistettu: kuka hemmetti maksaa kuudennen kirjeen, jos viisi on jo heitetty aiemmin roskiin? Saa olla aika helevetin uhkaavaa tekstiä, että mieli yhtäkkiä muuttuu. Ilman uusia osoitetietoja MAOsta, Joni and the Boysin on keksittävä jotakin täysin uutta. Nuo vanhentumiskysymyksillä pelailu ("jos et maksa, kiusaamme sinua loppuelämäsi") on sinällään mielenkiintoinen uusi lisä, mutta viime kädessä kyse on ainoastaan kuolevan kalan rimpuilusta. Mutta jos uusia osoitteita saadaan MAOsta urkittua, sitten homma on toinen.
   
 20. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Luulisin, että ainakin joku tai jotkut maksavat tai ovat maksaneet useamman ”varoituksen” jälkeen. Tuskin niitä muuten lähetettäisiin. Sillä yhdellä maksulla lähettää aika monta kirjettä lisää, etenkin kun niitä postimerkkejä on lipomassa joku palkaton harjoittelija. Helvetin tyhmää sitä on maksaa alun perinkään, mutta vielä todella paljon tyhmempää on tarttua siihen yhdeksänteen ”oljenkorteen” ja maksaa silloinkaan. Mutta kaikenlaista tallaajaa mahtuu tällekin pallolle.
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  kuka helvetti enää popparia käyttäisi 2018 kun suoratoistona saa saman paskan samaan hintaan?
   
 22. Keijonarhi

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2018
  Viestejä:
  9
  Tännekkin tuli kirje jossa todettiin että ryhtyvät jatkotoimenpiteisiin: kirjeessä luki otsikkona "ilmoitus jatkotoimenpiteisiin ryhtymisestä", viime kirjeestä olikin aikaa. 7 Päivää kertovat että on aikaa ennen kuin aloittavat toimenpiteet. Ensimmäisessä kirjeessä olikin vain parina päivänä näkyvät jaot joita en edes ole itse tehnyt. Tekisi mieli lähettää vaan sähköpostia: haastakaa oikeuteen niin selviää olenko syyllinen
   
 23. RottaRoteva

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Viestejä:
  18
  Vaikka kirjekuorien nuoleminen ei paljoa maksakaan ja vaikka homman hoitaisi palkaton harjoittelija, pitää maksajia kuitenkin olla enemmän kuin muutama, jotta toiminta olisi mielekästä. Porno-Tommilla on tainnut näin käydä: Toimintaa voisi varmaan plusmiinusnolla-tasolla pitää yllä, mutta ei siinä ole mitään järkeä, kun voittoakin pitäisi tehdä. Ihan tässä vain arvaillaan. Jonilla tuntuu kuitenkin vielä olevan monenlaista rimpuilua jäljellä - saattaahan se olla, että pelkää vallesmannin käyvän hänen itsensä kimppuun.


  Ihan kiinnostuksesta, milloin kirje oli päivätty? Toisin sanoen, kauanko kesti tulla? Nämä ei kuitenkaan mitään pikakirjeitä ole olleet ainakaan toistaiseksi, joten tuo 7 päivää tuntuu aika lyhyeltä varoitukselta. Tosin eipä tällä kirjeen sisällöllä oikeasti ole mitään merkitystä...
   
 24. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Siteeraan (hieman harhaanjohtavasti) itseäni: "... jos maksajia riittää ..."
  Epäilen ettei automatisoitu massapostittaminen ole kamalan kallista. Kalliimpaa lienee henkilötietojen haalimiseen menneet maksut. Maksajia kiristettävistä tietysti täytyy löytyä riittävästi jotta myös voittoa jää, muuten lähettely loppuu.


  Kyse on siitä onko heitetty roskiin vai laitettu laatikkoon epävarmuuden ja pelonsekaisin tuntein mahdollista jatkoa odottamaan. Aina on niitä jotka ovat riittävän vaikeassa ja stressaavassa elämäntilanteessa jotta pienikin lisäharmi saattaa ajaa sietorajan yli. Uhka kymmenientuhansien oikeuskuluista lienee melkoinen pelote. Täytyy kuitenkin muistaa ettei suurimmalla osalla kirjeen saaneista liene omakohtaista kokemusta tai ammattiosaamista lakiasioista. Suurin osa tuskin lukee edes tätä keskustelua.


  Tästä olemme samaa mieltä.

  Ei ole tarkoitus lietsoa tappiomielialaa, ainoastaan muistuttaa ettei homma ole vielä ohi. Lähinnä potentiaalisia maksajia on uskoakseni niissä jotka nyt pitkän tauon jälkeen saavatkin yllättäen lisää kirjeitä. Tätä palstaa pitempään lukeneille on selvää, että kyseessä on epätoivoinen kalastelu loppuvilla osoitteilla. Kirjeen parin vuoden tauon jälkeen saavalle saattaa kuitenkin syntyä ajatus että 'eikö tämä sittenkään ole unohdettu?' tai ' saatanko sittenkin vielä joutua oikeuteen?'. Kuten sanottu harvalla on tästä aiheesta syvempää tietämystä ja säikähtäessään ihmiset saattavat tehdä hätiköityjä ratkaisuja.

  Toivokaamme kuitenkin että olen täysin hakoteillä eikä yhtään kirjettä enää kesän jälkeen lähetellä.
   
 25. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  ...tarkemmin ajatellen kirjeen lähettäminen joka vuosi kaikille lienee vähän epätodennäköistä, mutta koepalloja varmasti lähetellään useille vielä pitkään. Jotain se tohun kannattavuudesta kuitenkin kertoo, että neljä kirjettä on kannattavaa lähettää kuulemani mukaan jopa sellaisille joita syytetään yhden TV-sarjan jakson jakamisesta yhden sekunnin ajan. Vai mikä se minimihavainto nyt oli, sekunti, 16kt, jotain muuta ääliömäistä.
   
 26. RottaRoteva

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Viestejä:
  18
  On totta että meitä on moneen lähtöön ja jokaisen elämäntilanne vaikuttaa ahdistuksen määrään ja niin edelleen. Pointtini on kuitenkin siinä, että esim. vaikkapa nämä hedareitten neljä ensimmäistä kirjettä ovat olleet retoriikaltaan ja yksityiskohdiltaan siinä määrin uhkaavia, että yhtään pelko perseen alla elävä ihminen on jo siirtonsa tehnyt. Mitään sellaista Joni ei voi siihen enää lisätä, millä kamelin selkäranka katkeaisi, ellei sitten kirje tule MAOsta. Toki yksittäisiä tapauksia saattaa olla, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että niistä ensimmäisistä kirjeistä on jo mennyt aika kauan aikaa.

  Tuo "kiristämme sinua loppuelämäsi" messagen lisääminen kirjeeseen osoittaa, että kyllä siellä edelleen tehdään työtä asian eteen. Ja työlle pitää saada korvaus. Toki pelon ilmapiirin ylläpitäminen on kiristyskirjebisneksen selkäranka, joten saattaahan se tietenkin olla niinkin, että ihan sitä varten noita uusilla mausteilla väritettyjä kirjeitä pommitetaan ilman taloudellista hyötyä. Mutta jotakin Jonin näkökulmasta positiivista tarvitsee tapahtua, että homma pidempään jatkuu. Työryhmän lopputulos oli tavallaan voitto Jonille, mutta ei hän sen avulla tienaa yhtään sen enempää, niin kauan kun MAO pitää luukkunsa kiinni.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti