Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Minua siis oikeasti vituttaa yhteiskunnan loiset, kuten Hedman Partners, Suvi Lindén jne., jotka vetävät rahat tavallisilta veronmaksajilta.
   
 2. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Juuri tämä. Eikö ensimmäinen jatko-oikeus uhkaus ollut jo toisessa kirjeessä? Noh mikä on HP:n Eetu missä ne jatkotoimet viipyy? Ihmisille ensimmäiset uhkaukset tullut jo kaksi vuotta sitten. Nämäkö niitä jatkotoimia on kun laitetaan uusi kirje pikkaisen uusilla sanamuodoilla postiin? Hahaha aika säälittävää.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Nyt asia on mennyt eteenpäin siitä päättäville viranomaisille. En edes usko, että he tätä touhua hyvällä silmällä katsovat.
   
 5. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Hyvä Edna. Naurattaa tuo että viimeisessä kirjeessä itse myöntävät että eivät tiedä kuka on mahdollisesti ladannut. "Mikäli te tai toinen taloudessanne asuva henkilö..." Tuo rivi menee jo yli ymmärryksen. Mistä asti sinä olet henkilökohtaisesti vastuussa nettiliittymäsi käytöstä. Uskomatonta että tuollaista saa edes laittaa kirjeisiin. Tuo jos mikä todistaa sen että heillä ei ole hajuakaan kuka liittymää on käyttänyt.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Sepä se ja jatkoa vaativat. Pellejä, ei voi muuta sanoa.
   
 7. ZekeDope

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  225
  Samanlainen kirje tullut parin vuoden tauon jälkeen itsellekin mitä muillekin. No pistetään mappi ö:hän tuo.
   
 8. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  34
  Viimeksi muokattu: 24.02.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Jotenkin tuntuu, että yhtä tyhjän kanssa ovat nuo suositukset, koska eivät nämä näytä näitä noudattavan. Mitään erittelyä kuluista ei ole, eikä tekijä ole tiedossa ja kuitenkin velkomusta yritetään jatkaa loputtomiin.
   
 10. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Tuosta suosituksiin vastaamattomuuksista voisi myös asianajajien valvontaliittoa informoida.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kun nuo ovat vain suosituksia, niin eihän niitä pakko ole noudattaa, joten siitä tuskin mitään sanktioita tulee. Mutta siellä on nyt sisällä se tekemäni kantelu, jossa jo puututaan näihin laskutusepäselvyyksiin ja tietojen vuotamisiin päämieheltä toiselle, jonka lisäksi tietosuojavaltuutettu tutkii näitä. Kuluttaja-asiamies ei ole tietääkseni ottanut kantaa näihin, mutta noissa laskutuksen perusteiden puuttumisessa voisi ottaa ja nyt sitten tuossa vanhentumisajan katkeamisessa. Kuluttaja-asiamies on katsonut, että se on sovintoehdotus, mutta nyt tuon viidennen kirjeen perusteella se olisikin tulkittavissa laskuksi.

  Odotan mielenkiinnolla mitä vastaavat.
   
 12. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Tottahan tuo ettei ehkä yksittäisenä asiana ole kovinkaan merkittävä.

  Mutta toisaalta taas kun ovat itse olleet mukana tuossa työryhmässä eivätkä sitten sen ohjeiden mukaan kirjoittele kirjeitään, niin kyllähän se kokonaisarvioinnissa olisi hyvä olla tiedossa.

  Antaa taas hyvää osviittaa tämän puljun toimintatavoista.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2018
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Ilman muuta, kuka vaan voi laittaa kantelua Asianajajaliiton valvontalautakunnalle tuostakin näkökulmasta, mutta jos eivät tässä kuitenkaan riko lakia, niin tulokset eivät ole kirjeensaajien kannalta positiivisia. Kannattaa tietenkin pitää tämä asia myös mielessä, mutta vaikuttaa että kirjetyöryhmän anti oli melko heppoinen tältä osin.

  ---

  Nyt sain tilaisuuden mainita asiasta, kun Asianajajaliiton valvontalautakunnalta tuli kyselyä viestiini liittyen. Laitoin siihen vielä kuvat kirjeestä uudestaan sekä linkin OKM:n sivuille hyviin käytäntöihin kirjemenettelyssä, jota Hedman Partners on itse ollut hyväksymässä.

  En tiedä otetaanko tätä aiempaan kanteluun, mutta perästä varmasti kuuluu. Ilmoittelen sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2018
 14. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Unohditko Lex Karpelan, jonka ansiosta saamme näitä kirjeitä....
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Sekin vielä.. Karpelakin sitä sopeutumiseläkettä nyt nauttii. Onko kenelläkään tietoa, että tekeekö Effi sen kansalaisaloitteen?
   
 16. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140
  Heh, otsikossa : "ilmoitus asian etenemisestä jatkotoimiin".
  Selvää kiristystä toi on, mutta me kaikki murolaiset tiedämme, että silkkaa bluffia.
   
 17. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Juuri näin. Jatkotoimiin ryhtyessään Shitman bastards nimenomaan ei ilmoita mitään, vaan vie asian varoittamatta markkinaoikeuteen. Rohkenen väittää, että kaikki kyseisen uhkauksen saaneet ovat turvassa nyt ja aina.
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  varsinkin kun eetu pyörittää hommaa nyt, ei ole oikeudessa paljoo juossut. joni antoi homman pois, ja porno tommikin taisi lopettaa.... onko hedman partners ainut joka vielä yrittelee? luulen että alkoi olemaan kuumat paikat ja lähdettiin pois hommista :D joku apulainen jätetty hedmanneille ottamaan syyt niskaan....
   
 19. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Tekijänoikeuskirjeiden hyvät käytännöt – 15 tapaa vahvistaa kirjeensaajan oikeusturvaa

  https://www.turre.com/tekijanoikeus...5-tapaa-vahvistaa-kirjeensaajan-oikeusturvaa/

  "Opetusministeriö julkaisi "Tekijänoikeuskirjeiden hyvät käytännöt"-mietinnön. Mietinnössä ministeriön asettama työryhmä linjasi 15 hyvää käytäntöä, joilla ministeriö vahvistaa tekijänoikeuskirjeen saajan oikeusturvaa. Mutta onko mietinnöstä hyötyä, vai tuliko se liian myöhään? Tekijänoikeuslakimies vastaa."
   
 20. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Copyright Trolls Target Up to 22,000 Norwegians for Movie Piracy

  Norjassa meni trollien hakemus läpi tällä merkittävyyskynnyksellä:

  "Using information supplied by German anti-piracy outfit MaverickEye (which is involved in numerous copyright troll cases globally), Njord Law set out to show that the conduct of the alleged pirates had been exceptional for a variety of reasons, categorizing them variously (but non-exclusively) as follows:

  – IP addresses involved in BitTorrent swarm sizes greater than 10,000 peers/pirates
  – IP addresses that have shared at least two of the plaintiffs’ movies
  – IP addresses making available the plaintiffs’ movies on at least two individual days
  – IP addresses that made available at least ten movies in total
  – IP addresses that made available different movies on at least ten individual days
  – IP addresses that made available movies from businesses and public institutions

  While rejecting some categories, the court was satisfied that 21,804 IP addresses of the 23,375 IP addresses presented by Njord Law met or exceeded the criteria for disclosure. It’s still not clear how many of these IP addresses identify unique subscribers but many thousands are expected."

  Mukana taas niitä muita kuin päämiehen elokuvia. Tuomiosta voi vielä valittaa, ja tuotahan ei voi verrata Suomeen, kun Norjan ei tarvitse mennä EU linjausten mukaan. Mielenkiintoista on myös että Hedmanin hakemuksessa Hatanmaa pyysi ettei mitään selkeitä rajoja tuotaisi julki kun uutta merkittävyyskynnyssä määritellään, muuten ware-jonnet tietää miten vältellä heidän 100% varmaa valvontasoftaa (aivan kuin VPN ei olisi keksitty).
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2018
 21. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Melko on hepposella pohjalla Norjassa hommat. Kahtena päivänä näkyny joku ip jonku elokuvan osalta niin saavat liittymän tiedot. Tuskin Suomessa EU:n alueella menee noin naurettavat selitykset läpi. Eiköhän se olisi trollien tehtävä näyttää se koko aikaväli milloin ollut elokuvat yms jaossa. Eikä vaan että 20.1.2016 kello 10:45:40 näkyi ip parvessa minkä lisäksi heidän tulisi näyttää että siitä liittymästä oikeasti on jaettu merkittävissä määrin, eli ei mitään 1kb/h.

  Suomessa melkein olisi hyvä asettaa tuo parven koko kymmeneen tuhanteen käyttäjään. Ei varmasti ole HP:n asiakkaiden edustuksissa sen tason materiaalia että kiinnostaa porukkaa noin paljon. Toisaalta en usko että MAO nyt kumoaa linjaansa varsinkaan kun EU:ssa sitä tiukennetaan.
   
 22. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140
  Vaikka Turrea on usein morkattu (itsekin), niin kyllä tässä oli Jussi Karilta melko hyviä selvennyksiä/lisäkysymyksiä.

  p.s. 16:ta kohta olisi voinut olla: miten saada loppumaan kirjeiden lähettely.
   
 23. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Juu, etenkin kohta 11. Kirjeessä tulee välttää harhaanjohtavia ilmaisuja.

  "Sen sijaan ilmaus, että ”liittymän haltija on ensisijassa vastuussa loukkauksen selvittämisestä” antaa yksiselitteisen väärää tietoa, sillä liittymän haltijalla ei ole mitään vastuuta selvittää oikeudenhaltijoiden epäilemää loukkausta kenellekään. Luonnollisesti oikeudenhaltijat varmasti toivovat tätä, mutta vastuuta kirjeensaajalla ei ole. Tämä ilmaus on siis yksiselitteisen harhaanjohtava."

  Asiaan liittyen, lainaus uudesta KKO:n päätöksestä liittyen velkojen vanhentumiseen:

  "16. Hallituksen esityksessä todetaan edelleen, että vahingonkärsijältä edellytetään tavanomaista aktiivisuutta vahingon ja siitä vastuussa olevan selvittämiseksi (selonottovelvollisuus). Vanhentumisajan alkamisajankohta määräytyy sen perusteella, milloin vahingonkärsijällä on riittävät tiedot tosiasioista. Koska velkoja voi katkaista vanhentumisen vapaamuotoisella muistutuksella, merkitystä ei voida antaa sille, milloin mahdollista oikeudenkäyntiä varten tarvittavat todisteet on saatu tai milloin vaadittava korvausmäärä on täsmentynyt (HE 187/2002 vp s. 49 – 50)."

  http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/precedent/1518596187113.html

  Onko se aktiivisuutta, jos 2 kirjeessä sanotaan "mennään jatko-toimiin" ja yli 2 vuoden pässtä toistetaan sama uhkaus? Todellisuudessa ei ole mitään tehty asian selvittämiseksi, vaan yritetään kaataa tämä vastuu kirjeen saajalle.

  HE 187/2002:

  " Ei myöskään olisi hyväksyttävää, että korvausvaatimuksen esittämistä voitaisiin pitkittää sillä perusteella, että vaatimuksen esittäjä vetoaisi omaan huolimattomuuteensa tai välinpitämättömään suhtautumiseensa. Vahingonkärsijälle on siksi perusteltua asettaa selonottovelvollisuus. Esityksen mukaan vahingonkärsijältä edellytetään tavanomaista aktiivisuutta vahingon ja siitä vastuussa olevan selvittämiseksi."

  ...

  "Jos vahingon ilmeneminen viivästyy tai vastuussa olevasta tahosta ei ole selvyyttä, myöskään määräaika ei ala kulua. Ei kuitenkaan ole perusteltua, että tällä tavoin epäselvien korvausten, edun palautusten tai muiden hyvitysten vanhentumisajan alkaminen siirtyisi epämääräiseksi ajaksi pitkälle tulevaisuuteen."

  https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2002/20020187
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2018
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 25. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Siis yksittäinen kategoria riitti muka merkittävyyskynnyksen ylittämiseen. Toivotaan että ylempi (mahdollisesti väärennetyt) tulokset eivät menisi läpi Suomessa. Kun Texcpio saa ip-osoitteen tietoon, kaikki 6 kohtaa kyllä pystyy äkkiä feikkaamaan.
   
 26. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  "Hallituksen esitys velan vanhentumisesta ..." eli HE 187/2002 kuin tästä tehty lakikin käsittelee pääosin velan vanhentumista. Lähettämällä "kiristyskirjeen" ei ole syntynyt velkasuhdetta, vahingonkorvausvelvoitetta tai muutakaan velvoitetta. Ko. lakia ei siis voida soveltaa tässä asiassa kaikilta osiltaan.

  "Kiristyskirjettä" on usein pidetty ns. sovintoehdotuksena. Mistä asiasta tässä tehdään sovintoa? Ajatelkaapa tätä hieman tarkemmin! Eihän tässä ole mitään varsinaista riittaa tai edes "epäiltyä" syyllistä - kirjehän osoitetaan vain liittymän omistajalle, jonka syyllisyydestä ei ole mitään todistetta tai muutakaan tietoa. Todellisuudessahan tässä kiristetään kirjeen saanutta maksamaan, jotta asiassa ei tehtäisi siviilikannetta häntä vastaan (Markkinaoikeudessa). Kirje - ja maksukehoitus - osoitetaan siis täysin "syyttömälle" vastaanottajalle.

  Sovintoehdotuksena voisi pitää kirjettä, joka todella osoitetaan "syylliselle" - jota tosin tässä prosessissa ei ole selvillä tai pystytty osoittamaan. Koska kirje lähetetään siis täysin väärälle henkilölle, jota ei ole osoitettu syylliseksi, voidaan todellisuudessa puhua kiristyksestä. Ei ole sovintoa, jos ei ole riitaakaan - joten ei ole sovintoehdotustakaan. Kirjehän on osoitettu ns. kolmannelle osapuolelle, eli liittymän omistajalle - jolle ei tässä ominaisuudessa voida esittää mitään vaateita, ei edes selvitysvelvollisuutta (vaikka tätä tosin yritetään). Vastaava ei voi olla hyvän asianajotavan mukaista - tai sitten asianajajille on "jossain" annettu lupa kiristää täysin syyttömiä ihmisia ... Muiden ihmisten yläpuolellahan nämä useinkin kuvittelevat olevansa!

  Jos tämä on hyvää asianajotapaa, kenelle tahansa voidaan osoittaa kirje, jossa syytetään olemattomasta riidasta tai rikoksesta - mutta luvataan maksua vastaan unohtaa asia tai olla tekemästä tästä kannetta oikeuteen. "Tiedän rikoksestasi, mutta maksamalla saat minut hiljaiseksi ....". Tämäkö on Suomen asianajajalaitoksen tila nykymaailmassa?

  Eipä oikeusturvamme ole nykyisin kovin hyvissä kantimissa ...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti