Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Jos, ja kun MAO antaa kielteisen päätöksen hakemukseen (jossa trollit yrittävät kiertää merkittävyyskynnyksen teoksilla joihin heidän päämiehellä ei ole oikeuksia) tässä piakkoin, niin sitten trollaus on Suomen osalta tässä.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Pelissä on niin isot rahat, että tekijänoikeusmafia yrittää tavalla tai toisella päästä taas rahastamaan, jos ei muuten niin lobbaamalla uutta lainsäädäntöä. Kansalaisten tulee pysyä valppaana vaikka toistaiseksi näyttääkin hyvältä. Ja eihän sitä tiedä jos MAO tai KKO meneekin muuttamaan linjaa takaisin.
   
 3. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  180
  Eiköhän nämä trolli kiristäjät tienneet että on toimittava nopeasti ennen kuin tietoisuus leviää ja ihmiset alkavat heräämään siihen kuinka kieroa tämä toiminta on. Monissa muissakin maissa on saatu tämä homma jo aisoihin joten trollit varmasti tiesivät että aikaikkuna syyttömien ja tietämättömien kiristykselle on suhteellisen pieni.

  Ei tässä bisneksessä koskaan ollut kyse suurista jakajista vaan mahdollisimman isosta massasta. Sekunninkin jos sattunut joku ip näkymään parvessa niin kirje on lähtenyt.

  Toivottavasti vaan jää nyt kaikille tässä bisneksessä olleille leima otsaan. Eli ennen kaikkea Hedman partnersille ja Scanboxille ja toivoaan että muut paremmat jakelukanavat jyräävät Scanboxin konkurssiin ja ihmiset muistavat asianajo palveluita valitessaan Hedman Partnersin mummojen kiristykset.
   
 4. rattari

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  3
  3. kirje tuli tänne Hedmanilta, edellinen tullut 2015 joulukuussa. :mad:
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2018
 5. Bylsma

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2008
  Viestejä:
  385
  Sama täällä, 2. kirje tullut muistaakseni Tammikuussa 2016.
   
 6. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Hedmannien epätoivoisia viimeisiä kalastuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2018
 7. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Hedman varmasti tietää, että tapaukset vanhentuvat 3 vuodessa teosta (ei kirjeiden saanti päivästä), joten sen takia kiirettä pukkaa. Toki voivat vängätä/pelotella, että kirje katkaisee vanhentumisprosessin, mutta kun se kirjeen saaja ei ole välttämättä itse tekijä, niin ei voida väittää että on tavoitettu "velallista". Tällä menolla trollien yhteistiedot ovat vanhentuneet lopullisesti ensi vuoden loppuun mennessä.
   
 8. rattari

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  3
  Havaittu loukkaus oli itsellä tammikuussa 2015, eikös se jo kerennyt vanheneen;)
   
 9. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Tietosuoja-asetuksen soveltamisesta uusia ohjeita: aiheina tietoturvaloukkaukset, automatisoitu päätöksenteko ja profilointi

  http://www.tietosuoja.fi/fi/index/a...tautomatisoitupaatoksentekojaprofilointi.html

  Ohjeesta huomioitavaa:

  Sivulta 17 "right of access"

  "Recital 63 provides some protection for controllers concerned about revealing trade secrets or intellectual property, which may be particularly relevant in relation to profiling. It says that the right of access ‘should not adversely affect the rights or freedoms of others, including trade secrets or intellectual property and in particular the copyright protecting the software’. However, controllers cannot rely on the protection of their trade secrets as an excuse to deny access or refuse to provide information to the data subject.

  Recital 63 also specifies that ‘where possible, the controller should be able to provide remote access to a secure system which would provide the data subject with direct access to his or her personal data.’"

  http://www.tietosuoja.fi/material/a...ng_for_the_purposes_of_Regulation_2016679.pdf
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  jaa että HP vielä kalastelee tosi vanhoilta tapauksilta? hyvä juttu sillä se tietää että hermannelta on yhteystiedotloppuneet :D eikai kukaan ole maksamassa jos ekoja kirjeitä ei maksettu :D nyt jonin rahahanat sulkeui.ä ja kohta jätkä joutuu oikeisiin töihin joita ei varmasti ole helppo löytää kiristyskirjelähettäjänä.
   
 11. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  180
  HP:llä paniikki pitää kuolevaa bisnestä pystyssä. Ois hauska nähdä maossa yritys haastaa jotain vuosia sitten ensimmäisen kiristyskirjeen saaneista.

  HP: "Me lähetettiin ensimmäinen kirje melkein pari vuotta takaperin ja ei saatu maksua vaikka kuinka uhkailtiin oikeuteen viennillä, mutta nyt sitten päätettiin lähteä haastamaan. Joo onhan noista uhkailu määräajoista mennyt jo vuosi mutta mutta..."

  Tuosta sitten vaan voi puolustus helposti vedota siihen että kirjeitä pidettiin merkityksettöminä sillä mitään haastetta tai jatkotoimia ei määräaikojen jälkeen tullut vaikka uhkailu oli kova.

  Edelleen kaikki haastetut on valittu jo ennen ensimmäisen kirjeen lähetystä ja haastettu heti määräajan umpeen mentyä. Ei se HP muuten pysty näyttämään esimerkiksi langattomien verkkojen tilannetta siltä alueelta. Heidän on pitänyt jo palkata se yksityisetsivä mittailemaan tuloksia ennen kuin kirje on lähtenyt.
   
 12. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Oikeusturvan kannalta ne mittaukset pitäisi lisäksi olla juuri siltä ajalta, kun väitetty loukkaus on tapahtunut. Toki on epätodennäköistä, että joku räplää salausta päälle-pois-päälle-pois jatkuvasti, mutta sen sijaan riittää hyvin, että jossain vaiheessa on vain huomannut verkon olevan avoin ja sulkenut sen. Tämä on vallan mainiosti voinut tapahtua vaikka sekunti sen jälkeen, kun havainto ip-osoitteesta parvessa on tehty. Tai päivä, tai viikko, jopa kuukausi. Ja tämän valossa pidän erittäin ihmeellisenä, että jossain muussa vaiheessa hankittu mittaustulos wlan-verkon avoimuudesta on markkinaoikeudessa mitään muuta kuin naurunaihe.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Viimeisimmissä haasteissa ei enää edes käytetty mitään wlan-mittauksia, joten eiköhän nuo ace control uhkailut ole mennyttä maailmaa. Nyt Joni yrittää tiristää viimeisiä rahoja ja toivoo kovasti että markkiaoikeuden linjaus saataisin kumottua. Ja ehkä vielä haastetaan varmoja tapauksia, jos saa ylipuhuttua Scanboxin maksamaan viulut ja ottamaan riskin
   
 14. RekyyliAnnikki

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2013
  Viestejä:
  7
  Uusi kirje headmanilta vaativat samaa 800e summaa kuin 1 kirjeessä mutta nyt 7päivää aikaa maksaa.....
  1 kirje tuli marraskuussa 2015, 2 kirje joulukuun lopussa 2015 ja nyt 16.2.2018 3 kirje

  onko syytä huolestua vai antaako asian olla taas seuraavat pari vuotta?
   
 15. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Anna olla ihan kokonaan.
   
 16. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  180
  Tuskin Scanbox/Crystalis lähtee ketään haastamaan. Kuitenkin ne pari varmaa tapausta on saatu kynittyä ja oikeuden kautta he saisivat vähemmän rahaa kuin kirjeessä vaaditaan, sekä hävitessään 30 000 euron laskun. Melko riskialtista puuhaa kuitenkin nykyään lähtä haastamaan turpaahan heillekkin on jo oikeudessa tullut, vaikka itse valikoivat parhaimmin haastettavat.
   
 17. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  180

  Sehän se on ollut HP:n vahvin näyttö että kirje on tullut oikeaan osoitteeseen. Eli mittaukset otettu jo ennen kun kirje lähetetty ja nähty että on jakoja juuri sillähetkellä päällä, eikä avointa wlania ole. Sitten toteavat että jaot katkennut, eli kirje todistelevat kirjeen tulleen oikeaan osoitteeseen. Puolustus vedonnut avoimeen wlaniin ja HP näyttänyt että sellaista ei ole ollut. Jos puollustus olisi ollut sen varassa että wlanilla on useita käyttäjiä ja että salasanaa ei ole vaihdettu vuosiin, kunnes kirje tuli, niin se olisi ollut paljon vakuuttavampi puolustus ja todennäköisempi tapaus varmaan monen kirjeensaajan kohdalla. Nyt tietenkin haastettu vielä mokannut sillä että somessa kirjoitellut omalla nimellä warettamistaan levyistä kommentteja samalla kun torrentilla ollut hänen ip:stä jaossa kyseistä levyä.
   
 18. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Vaan kun pointtini siis oli seuraava, täysin hypoteettisilla päivämäärillä:
  - Havainto torrent-parvesta 1.5.
  - Wlan-mittaukset 1.6., ei avoimia verkkoja
  Näillä hypoteettisilla päivämäärillä on 1 kuukauden ero. Tällöin mittauksen ei pitäisi voida toimia todisteena kumpaankaan suuntaan. Vähän kuin jos olisin itse syytettynä murhasta, joka tapahtui 1.5., ja pystyisin todistamaan oman olinpaikkani 1.6. ja perustaisin alibini sen varaan. Ei vain saisi toimia. Mikäli mittaus ei ole väitetyn teon hetkeltä, sillä ei pitäisi olla mitään arvoa.
   
 19. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  781
  Linnaan Joni + Texcipion kumppanit oikeasti joutais.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Sama logiikka "tuskin Scanbox/Crystalis lähtee ketään haastamaan" oli yhtä pätevä viime lokakuussa, kun uudet haasteet siitä huolimatta laitettiin vireille. Siksi en sulkisi sitä mahdollisuutta vielä pois. Kyllä, haasteista ei ole juurikaan iloa päämiehille, mutta toisaalta Hedmannit saavat siitä isot massit, joten pidän realistisena että A) Joni on onnistunut sopimaan jonkin minimilukumäärän haasteita per vuosi, tai B) Joni on sulavakielisenä lakimiehenä myynyt ajatuksen esim Scanboxille että näitä haasteita pitää tehdä ja riski tappiosta on pieni.

  Varmoilla tapauksilla tarkoitan lähinnä sellaisia, jotka ovat typeryyttään itse tunnustaneet tai joita vastaan näyttö on niin vahvaa että riski on todella pieni. Siis kenenkään joka nyt saa uusia kirjeitä jostain vuoden 2015 tapauksista ei pitäisi huolestua tai maksaa, tehtäköön se selväksi.
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  no johan ajat puhuvat puolestaan, joka kirjeessä on 1-2 vk aikaa maksaa ja samat vollottelut kuinka on MAOssa voitettu kerran 30K.... jos et maksanut ekalla kerralla miksi maksaa nytkään? korkeintaan pyydä omia tietoja tai käske jonin poistamaan tietosi EU GDRP:een mukaan sen pitää poistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2018
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Hanki minulle todistaja, joka suostuu omalla nimellään tulemaan todistajaksi petokseen jossa HP vaatii korvauksia kokonaisesta tuotantokaudesta, vaikka tekijä on jakanut vain yhtä tai kahta jaksoa, niin kalterit kolahtavat varmasti.
   
 23. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tosin toihan voisi olla tulkintakysymys. Jos se torrent on kattanut koko kauden, niin tällöin oltaisiin oltu osallisia sen esille saattamiseen kokonaisuudessaan, vaikka oma lataaminen olisi koskettanut vain osaa siitä. Tai noin kai sitä voisi ainakin yrittää selitellä. En sitten tiedä onko kirjeessä eritelty jaksot vai onko siellä ollut vain maininta koko kaudesta.
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Laskutuksessa ainakin eritellään joka jakso.
   
 25. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 456
  Taitaapi viimeistään marraskuussa saatava jo vanhentua, eikä silloin asialla ole enää menestymisen mahdollisuuksia rikosasiana, kiitos viivyttelyn.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti