Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Pari huomiota tuosta kirjekaverikerhon yhteenvedosta.

  http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/.../160506/OKM_2_2018.pdf?sequence=1&isAllowed=y

  MAO:n pomon puolustelu kumileimasin menolle hieman toisessa muodossa:

  "Samaan aikaan haettavien yhteystietojen suurista määristä johtuen huolia on aiheuttanut erityisesti summaariselta näyttävä menettely sekä toimistojen kirjevalvonnasta vaatimat valvontakulut, joita on pidetty suurina. Markkinaoikeuden edustaja on työryhmän kuultavana ollessaan vahvistanut, että hakemuksiin sisältyvä jokainen yhteystietopyyntö on käsitelty IP-osoitekohtaisesti."

  Käytännössä tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin, että tuomarit ovat katselleet excel-listaa.

  ja kyynisestä katsottuna koko työryhmän saanti on vain hyödyllistä trolleille, koska se antaa nyt toiminalle hallituksen virallisen hyväksynnän:

  "Kirjeeseen tulisi sisällyttää viittaus opetus- ja kulttuuriministeriön sivuille, jossa kirjevalvontaa varten muodostetut suositukset on saatavilla ja jossa menettelyä kuvataan tarkemmin."

  Koska useat kirjeen saajat tästä nyt sen kuvan, että koko touhu on viranomaisten hyväksymä ja maksavat kiristyssumman helpommin.

  No, odotellaan mitä MAO päättää merkittävyyskynnyksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2018
 2. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Tämä ei ole kyllä yhtään hyvä juttu. Tietysti tältä nykyiseltä hallitukselta voi jotain tällaista odottaakin, että käytännössä annetaan näiden toimia virallisina valvojina. Koko homma on sitten MAO:n käsissä?
   
 3. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  23
  Olen täysin samaa mieltä Hasturinpojan kanssa tämän työryhmän annista. Eikö nyt millään näiden ministerien kaaliin uppoa, että tämä laki, jolla operaattorit velvoitettiin MAO:n päätöksellä yhteystiedot luovuttamaan, oli susi jo syntyessään. Kyllä kovasti paasataan syrjäytyneiden nuorten puolesta, mutta näillä keinoin vain edistetään syrjäytymistä. Jaetaan sattumanvaraisesti kenen tahansa IP-osoitteiden haltijoiden yhteystietoja minne tahansa ilman varmaa tietoa mistään syyllisyydestä. Näin heppoisin perustein sallitaan asianajajien mielivaltainen rahankeruu ja uhkailut oikeuteen joutumisesta. Herätkää jo opetus- ja kulttuuriministerit ym:t, jotka voivat asiaan vaikuttaa.
   
 4. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Siltä näyttää. Lakimuutokset, jos niitä koskaan tulee, ovat niin kaukana tulevaisuudessa.
   
 5. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Voi ****.

  Jep, valitettavasti työryhmän osottautui nykykäytännön kumileimasimeksi. MAO:lle on yksi ja sama onko excel-listalla 10 vai 2000 ip-osoitetta kaikki menee läpi. Trollien vastustajat halusivat nimenomaisesti että listaa pitäisi tulkita ip-kohtaisesti jota nyt ei tehdä vaan kokonaisuus ratkaisee. Jos yksi osoite listalla täyttää MAO:n mielestä "merkittävän jakamisen" määritteet niin niin kaikki muutkin ip:t listalla.
   
 6. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Onkos tästä nyt joku keissi menossa MAO:ssa johon odotellaan päätöstä?
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  On.
   
 8. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  169
  Eikös oikeuden tuomitsemiin kymmenien tuhansien korvausten aiheuttamaan masennukseen & syrjäytymiseen auta se, että pistetään tukien leikkaamisen uhalla kuntouttavana työtoimintana johonkin yritykseen tekemään palkatonta tuottavaa työtä 9e / pv korvauksella? Problem solved :p

  (Ja kun kaikki eivät sitä näytä helpolla hoksaavan - kyllä, tämä oli sarkasmia, mutta samalla valitettavan monen kohdalla totta)
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Nyt on Effin tilaisuus tehdä tästä kansalaisaloite, jota sitten voidaan käydä kannattamassa, jolloin aloite menee eduskunnan käsittelyyn saatuaan 50 000 kannattajaa. Luulisi, että tämä määrä tulisi helposti ja nopeasti täyteen, kun markkinaoikeus on IP-osoitteiden perusteella tehnyt luovutusmääräyksiä jo lähes 200 000.
   
 10. Decimal

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Viestejä:
  18
  Kyllä, juuri näin, nopein tapa saada asia käsittelyyn ja edes toivoa lakiin muutosta. Ihmettelen että tätä ei ole jo tehty. Kaveripiirissä paljon kirjeistä keskusteltu ja joukossa niiden saajia sekä saamattomia, mutta yhteinen mielipide on se, että trollien touhu perceestä. Uskon että tuon aloitteen allekirjoittajia löytyy myös niistä, jotka kirjettä eivät ole saaneet. Tilannehan on ihan kestämätön, kun voidaan ihmisen tulevaisuus pilata kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikuluilla. Helvetin virkamiehet eivät kasvata palleja ja totea touhua totaaliperseilyksi.
   
 11. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 545
  Varmasti käyn allekirjoittamassa mikäli järkevä ja sanakäänteiltään loppuun asti mietitty kansalaisaloite tästä saadaan aikaiseksi. Läheskään kaikki kun eivät ole, vaikka oikealla asialla olisivatkin niin hätiköity aloite jättää paljon toivomisen varaa.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Uskoisin, että nimenomaan Effillä on nyt tässä näytön paikka. Yksittäiset kansalaisaktiivit ovat tehneet jo kaiken voitavansa, niin nyt on aika Effin laatia hyvä kansalaisaloite, jota voi sitten käydä mielihyvin kannattamassa.
   
 13. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Tämä kirjasesta "Hyvät käytännöt yksityishenkilöihin kohdistuvassa kirjevalvonnassa" eli OKM 2018-2:
  11) Kirjeessä tulee kaikilta osin välttää harhaanjohtavien ilmaisujen käyttöä.
  Työryhmä suosittelee, että esimerkiksi henkilön, jonka nimissä tietty IP-osoite on loukkauksen ajankohtana ollut (teleliittymän haltija), katsotaan olevan ensisijassa vastuussa loukkauksen
  selvittämisestä, eikä liittymän haltijana ”ensisijaisesti loukkauksesta epäilty”.

  Ja minä kun luulin, että työryhmässä oli juridiikan asiantuntijoita! Liittymän haltija ei ole tosiaan "ensisijaisesti loukkauksesta epäilty", mutta hänen ei myöskään voida katsoa olevan ensisijaisesti vastuussa loukkauksen selvittämisestä. Kun ei ole vastuussa asian selvittämisestä lainkaan. Loukkauksen selvittämisestä on vastuussa kannettaja ajava valtuutettu tai asianajotoimisto (esim. HP) - jos nyt sekään on todella tästä "vastuussa". Kirjeen saajalla ei ole mitään velvollisuutta selvittää asiaa tai edes vastata kirjeeseen. Ja kirjeen saajalle ei voi tulla tämän perusteella mitään muutakaan velvoitetta tai oikeudellista seuraamusta, vastaa hän tähän tai on vastaamatta - kyseessähän on vain ns. sopimusehdotus ... jos nyt ei sitten oikein puhuta oikealle nimellä eli "kiristyskirjeestä".

  Jostain asiasta vastuussa oleva kun yleensä velvoitetaan tekemään joku asia ... siis jos on vastuussa, pitäisi selvittää, kuka tai ketkä varsinaisen loukkauksen ovat tehneet. Ja tästähän ei tosiaankaan ole kysymys.

  Ja kukaan ei ole "epäilty" muutoinkaan tässä tapauksessa juridisessa merkityksessä, ei ensisijaisesti tai muutoin, koska kyseessä ei ole rikosasia. Riita-asiassa ei tarvita epäiltyä - on vain mahdollisesti eri mieltä olevia osapuolia. Ja jos asia menee oikeuteen saakka (MAO), tällöinkään kumpikaan osapuoli ei ole vastuussa mistään, puolustus yms. on sekin vapaaehtoista, toki tarpeellista.

  Tulisi todella välttää harhaanjohtavien ilmaisujen käyttöä ...
   
 14. *Crispies*

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  1 686
  Kävisin ensimmäisenä päivänä allekirjoittamassa kyseisen aloitteen vaikken olekaan saanut kirjettä, ainakaan vielä. Mitä olen näiden vuosien aikana täältä seurannut tätä tapahtumasarjaa niin tunteet ovat olleet vihaa, inhoa ja muita sinne negatiivisen tunneskaalan puolelle kallistuvia tuntemuksia. Sananvapaus, ilmaisuvapaus, yksityisyydensuoja, hitto jopa lähdesuojakin ovat pian täysin mennyttä. Ja kaikki ”laillisesti”. Miten siinä sitten yrität sanoa olevasi oikeassa, kun tiedät olevasi oikeassa, kun ”laki” mätkii päähän myös jo maassa maatessasi. Kirosanoja trollien suuntaan ja kiitosta tälle triidin väelle!
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Toivotaan, että Effi nyt tekee ko. kansalaisaloitteen, eikä vaan vakavasti harkitse sitä. Piraattipuolueellakin olisi tässä näytön paikka, joten odotan nyt oikeasti näiden toimijoiden aktiivisuutta tässä asiassa.
   
 16. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  toivottavasti media ei ainakaan mene kysymään piraattipuolueelta asiasta, koska hehän koittavat ottaa kaikki kunnian asian lopettamisesta....
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Eiköhän mediakin ole tasan tarkkaan tietoinen, että Muron aktiivien ansiosta tämä juttu alkaa tulla tiensä päähän. Ei Effi eikä piraattipuolue ollut kiinnostunut, kun ehdotin, että korvamerkitään rahaa, jotta voitaisiin auttaa kiristyskirjeiden uhreja.

  Toivottavasti näyttävät nyt, että saisivat edes tämän kansalaisaloitteen aikaiseksi.
   
 18. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  43
  Niin koska sillä on niin keskeisesti väliä kenelle kunnia asian kaatamisesta menee, ei sillä kaatamisella itsellään. No joo, nyt kun on saanut katsella noita "viimeinen naula biskekselle" viestejä tässä viimeisen viikon, niin voisin näin asiasta suhteellisen vähän tietävänä osoittaa, että eihän se, että kirjeitä ole nyt vähään aikaan tullut vielä tarkoita millään tavalla, että HP ja muut ei niitä olisi lähettämässä taas kohtapuoliin, ja ettei niitä muutamia hassuja haasteita (HP'n puolesta) olisi menossa tänäkin vuonna eteenpäin.

  Ja siis tottakai hyvä että noita vastaan tapellaan, mutta voisi koittaa pitää sen kuvan mitä luo tässä tuoreille kävijöille sillä todellisella tasolla, ei vaan sillä mitä tässä ollaan kaikki toivottu vuositolkulla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2018
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kundeilla on 200 000 IP-osoitteen markkinaoikeuden hyväksymä arsenaali käytössään, niin tottakai voivat lähettää kirjeitä niin kauan kuin haluavat ja niin kauan kuin ihmiset maksavat.
   
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Tällä hetkellä ainoastaan MAO:lla on avaimet tämän nykymallisen bisneksen lopettamiseen. Toki hyvä juttu on se että operaattorit ovat lyhentäneet IP:n säilytysaikoja.
   
 21. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  169
  Tai sanotaanko mielummin vähän positiivisemmassa muodossa, "avaimet lopetettuna pitämiseen" - tällä hetkellähän se ON (uusien henkilötietojen osalta) *loppu, paitsi jos haksahtavat taas alkaa niitä jakelemaan.

  *Toki, jos trollit saavat yhdistettyä uusia "loukkauksia" aiemmin haettuihin tietoihin (sama client, sama IP jne.) niin tällöin toki voivat yrittää trollata lisää.

  Toki tässä olisi mahdollisen oikeudenkäynnin (oletetaan siis että edustajana HP) kannalta paljon heppoisemmat todisteet, "Kai tää sama tyyppi on kuin kauan sitten..."
   
 22. IcedForce

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  115
  No, sitä jo alussa epäiltiin, että yhtä tyhjän kanssa tuo työryhmä kun peikoilla merkittävä osa äänistä. Puhumattakaan siitä miten ajan kuluessa työryhmän toiminnan taso paljastui; Ei paljoa nosta luottamusta kun ihan virallisesti julkaistaan pöytäkirja, johon sihteerinä toiminut henkilö on laittanut omia mielipiteitään melkein alleviivauksin ja jos vielä toiminta on mennyt niin ihon alle, että on alettu huutamaan, niin kertoo paljon myös paljon työryhmän eräiden jäsenten henkisestä kehityksestä, tai paremminkin kehittymättömyydestä. Kertoo myös jonkin verran, että ollaan otettu lapsiasiainvaltuutettuun yhteyttä, varsinkin kun Suomessa alaikäinen ei saa laillisesti tehdä liittymäsopimusta (voi tosin olla merkitty liittymän käyttäjäksi).

  Ehdottomasti kyllä pisteet yrityksestä ja eritoten Apajalahdelle.

  Toivottavasti EFFI sen kansalaisaloitteen tekee, vähän semmoinen kutina tuolla tuolin päällä, että voisi ehkä onnistua sen 50 000 nimen saaminen jopa nopeammin kuin aktiivimallin kumoamisesta tehdylle aloitteelle. Ja nyt jos koskaan olisi otollinen aika kun asiasta on mediassa hieman trollien vastaisesti uutisoitukkin. Toivottavasti sille ei vaan käy niinkuin muutamalle muulle ja haudata valiokuntiin, mitä en nykyiseltä hallitukselta yhtään ihmettelisi, viitaten miten korruptoitu... anteeksi... lobattua TO-lain säätäminen Suomessa on aina ollut ja miten korrup... anteeksi taas... oman edu... eikun... Suomen talouden kannalta positiivisesti nykyinen hallitus on asioita hoitanut.
   
 23. hmikko

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  54
  IP:t muuttuvat kyllä sitä vauhtia, että jos uusia havaintoja rupeaa summassa yhdistelemään puoli vuotta vanhoihin henkilötietoihin, niin homma on ihan lottoa.
   
 24. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Tämänhän HP on myöntänyt itsekin, että eivät voi olla varmoja tietojen sekoittumattomuudesta. Vaan eipä se näytä estävän lähettelemästä kiristyskirjeitä.
   
 25. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  178
  Voi olla HP:lla melko tiukassa voittaa joku case jossa ovat uhkailleet vuosien takaisia latauksia. Lähettäneet jo neljä kirjettä joissa jokaisessa ollu määräajat jotka mennyt umpeen ajat sitten. Kolmas kirje oli jo tyyliä "alamme valmistella tapausta", sitten kuitenkin tulee neljäs kirje jossa on uudet aikarajat uhkailuineen. Haastetta ei tule jos määräajat paukkuneet kuukausia sitten. Jos MAO ei ala jakamaan tyhmyyksissään taas osotteita niin kyllä tämä bisnes on loppu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti