Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  66
  Tuskin sovitaan. Varmaan ei tule opiskelijalta edes vastinetta tuohon saati sitten rahaa. Menee yhteiskunnan maksettavaksi tuokin huvittelu. Tämä on vaan Hedmanin pelottelu kun tietoa on levinnyt että he eivät haasta henkilöitä jotka eivät pysty maksamaan. Sama homma kuin edellisessä haasteessa halusivat näyttää kuinka haastavat myös niitä jotka eivät ole ottaneet yhteyttä. Näin saivat lisää pelottelu ainesta kirjeisiinsä, sillä varmaan suurin osa jo nykyään tajuaa olla ottamatta yhteyttä.

  Paras olisi jos opiskelija kirjoittaisi vastineen ja oikeus kulut menisi puoliksi, sillä hän on yrittänyt hakea sovittelua ja kirjeessä on haettu jälleen huomattavasti isompia rahoja kuin MAO on linjannut.
   
 2. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  66
  Ai maksaa jotku tuulesta temmatut valvontakulut? Jos lähettäisi vastauksen kiristäjille että suostuu maksamaan vain MAO:n linjauksissa todetut kulut niin olisi kiristäjät hyvin heikoilla vaatiessaan yhtään enempää tai viedessään asiaa eteenpäin. Tiedossa olisi turha oikeudenkäynti.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Tuntuisi kyllä aivan mahdottomalta suositella maksamaan kirjeessä pyydetty summa, jos se on esimerkiksi semmoinen, jossa on kaksi päämiestä, mutta yhteystiedot on hankittu laillista kanavaa pitkin vain yhden osalta.

  Jo tähän mennessä saamissani kirjeissä on kirjanpidollisesti täysin kestämättömät vaatimukset. Esimerkiksi yhden leffan katsomisesta on vaadittu hyvitystä markkinaoikeuden määrittelemä 100 euroa ja yhden sarjan jakson katsomisesta 50 euroa, siis yhteensä 150 euroa. Hyvitys jo itsessään pitää sisällään kaikki kulut, joten kulujen osalta loppu vaatimuksista on sitä ilmaa, josta riittää sitten jakaa Turre Legalillekin.

  Ilma muodostuu hakijan, tässä tapauksessa Scanboxin, valvonnan kustannuksista 400 e ja nimikkeiden kustannuksista 50 e, yhteensä 450 euroa. Toinen kirjeessä mainittu päämies Atlantic Film ei ole ollut yhteystietojen hakijana markkinaoikeudessa, mutta kuitenkin tässä samassa esimerkkikirjeessä se vaatii valvonnan kustannuksia 400 e + nimikekustannusta 50 e, yhteensä 450 euroa. Nämä ylimääräiset kulut ovat vailla mitään erittelyä mistä ne muodostuvat, ja ovat yhteensä 900 euroa.

  Tämän esimerkkikirjeen loppusumma on 1050 euroa, joten on aivan mahdotonta suositella maksamaan 1050 euron summaa 150 euron hyvityksistä. Ja vaikka kirjeessä olisi vain yksi päämies, valvonnan kustannuksista tulee olla erittelyt, mistä ne koostuvat. Näissä kahden päämiehen tapauksissa, määrittelemättömät kulut ovat kaksinkertaisina. Kirjeet eivät siis millään mittarilla ole asiallisia, koska niistä puuttuvat täysin perustelut, mistä kyseiset summat muodostuvat.

  Jos kuka tahansa edes harkitsee maksavansa, niin pyytää ensin laskelmat kirjeessä esitetyille kuluille sekä tilaa ne omat henkilörekisteritietonsa tarkastettavakseen.
   
 4. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  315
  En minä ketään kehota maksamaan enkä maksamatta jättämiseen. Kommenttini koski ainoastaan sitä, että maksaminen on vaihtoehto siinä missä muutkin, jos numeroidun listan otsikko on "Mitä voin tehdä". Sen voi todistaa vaikka sillä, että moni on maksanut.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018 klo 14:17
 5. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 300
  tokihan siinä sellainen maksa pois kohta voisi olla, mutta kannattaa samaan syssyyn laittaa että tuo ei takaa yhtään mitään, silloin voi saada jopa samoista teoksista uudet laskut ja sen jälkeen on aika pirun huono mennä sanomaan etten tehnyt sitä, kun edellisen on käytännössä jo tunnustanut...
   
 6. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112

  Tämä hieman arka aihe, joten en tämän kummemmin aio kommentoida asiaa!Tästä maininnut n vuosi sitten tai kauemmin.

  Tuo ei ainakaan tietämissäni tapauksissa pidä paikkaansa, eikä ole ihan noin simppeliä. Joku oli lakimiehen opastuksella laatinut sopimukseen syyllisyyttä koskeva ”klausuuli”, ettei maksaminen ole tunnustus, syyllisyyteen ei otettu sovinnossa/”sopimuksessa” ollenkaan kantaa. Lisäksi oli myös perheellisisä, halusivat asian pois äkkiä. Lisänä kirjattiin, jos oikein muistan, ettei sopimusta edeltäviltä ajoilta voida "laskuttaa" /vaatia mitään uudestaan, ainakaan HP:n puolesta. Nämä olivat ensimmäisiä juttuja, silloin ei ollut tietoa vielä näistä jutuista, miten toimia. Jollekin valitettavasti on myös niin ettei 500 € ole paha summa heittää trolleille. Tämä ei tarkoita SITÄ, että PITÄÄ maksaa. Uusien tietojen valossa entistä vähemmän syytä maksaa yhtään mitään. Nämä Flintin ajoilta jotka olivat maksaneet/sopineet, niille kirjattiin em. klausuulit ja tänä päivänä ei ole tullut uusia ”vaateita”. Yhden tiedän siirtyneen käyttämään VPN + seedboxia, waretus siirtyi muualle, ei loppunut. Waretus saattoi jopa lisääntyä, sillä seedbox jakaa eri tahtia kuin kotiyhteys. Voi mennä 100 Gb uppia parissa tunnissa.

  Korostan ettei missään nimessä pidä tuosta vaan maksaa näitä HP:n vaateita, nämä esimerkkinä, kun oli saatavilla vähän tietoa asiasta.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Tarkennan vielä tuota ohjetta kirjeen anonymisoinniksi. Säilytä alkuperäinen kirje siinä muodossaan kuin se on sinulle tullut, mutta minulle lähetä sensuroitu kirje. Kirjeen ensimmäiseltä sivulta poista nimesi ja osoitteesi sekä kirjeen päiväyksestä päivä ja kuukausi. Piilota viitenumero ja IP-osoite, teoksien ajankohdista päivä ja kuukausi sekä kellonaika sekunnilleen.

  Kirjeen toiselta tai kolmannelta sivulta, jossa Joni Hatanmaan allekirjoitus on näkyvillä, piilota maksun suorituspäivämäärästä päivä ja kuukausi sekä viitenumero.

  Uudemman mallisissa kirjeissä on Liite kirjeeseen, Usein kysytyt kysymykset, niin siitä piilota viitenumero. Miten havainto on tehty? -kohdassa piilota päivämäärästä, jolloin IP-osoite on havaittu taas päivä ja kuukausi sekä kellonaika sekunnilleen.

  Liite kirjeeseen, Maksuerittely, piilota viitenumero.

  Jos saamassasi kirjeessä on sivuilla viivakoodeja tms., niin piiltota myös ne. Ketkä olette jo postitse ehtineet lähettää minulle kirjeitä ja jos niissä näkyy jotakin mielestäni ylimääräistä, niin piilotan ne, koska tarkoitus on, ettei kukaan yksittäinen ihminen joudu silmätikuksi, vaan osoittaa Hedman Partnersin systemaattisuus olla piittamatta oikeuden määräyksistä olla luovuttamatta tietoja eteenpäin.

  Te useamman päämiehen kirjeensaajat, jos ette ole vielä tilanneet omaa päätöstänne markkinaoikeudesta, niin nyt kannattaa se tehdä. Hämmästytte varmasti, että yhden sekunnin havainnolla teille on osattu leipoa satojen, jopa monien tuhansien eurojen rahavaatimukset ilman, että markkinaoikeudella olisi edes teoriassa ollut mahdollisuutta ottaa kantaa merkittävyyskynnyksen ylittymiseen.
   
 8. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  17
  Hyvä Edna, kun huomioit yksityisyyden suojan. On henkilöitä, jotka eivät uskalla tätäkään palstaa lukea siinä pelossa, että joku Joni voi seurata heidän nettikäyttäytymistään ja tehdä siitä omia johtopäätöksiään. Aika ahdistavaa, jos pitää kaiken suhteen varoa tekemisiään. Heille voimme vain välittä tietoa missä mennään ja rauhoitella.
   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  788
  itse jätin
  joni ei ole mikään nettipoliisi joka näkee kaiken mitä netissä teet. jos alkaa ahdistamaan niin hankkii VPNnnän.
   
 10. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  90
  Ainoa sivu miltä voivat seurata jotain on Hedman Partnersin oma propaganda (saitkokirjeen piste fi).
   
 11. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  1 964
  Oliko näissä nyt mitään suuria operaattori kohtaisia eroja miten ovat toimineet? Paitsi se kun Sonera luovutti jotain tietoja mitä ei olisi pitänyt?
   
 12. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  66
  Elisalla oli tuo kömmähdys käynyt, mutta paikkasivat tilanteen hienosti siinä vaiheessa kun mm täältä alettiin kyselemään asiasta. Elisa säilyttää nykyään vähiten aikaa luovutettavia tietoja ja näin ollen vaikka joku ip hakemus mahdollisesti menisi läpi (mitä suuresti epäilen.) Niin voi olla kiristäjillä kiire saada osoitteita jos Elisa poistaa ne 3kk kuluttua.

  Toisaalta DNA on antanut viimeksi hyvät vastineet kun trollit ovat yrittäneet hakea MAO:sta osoitetietoja. Eli operaattoritkin alkaneet nyt herätä tähän vääryyteen ja puollustamaan asiakkaitaan.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 351
  Sinulla meni Elisa ja Telia yllä sekaisin; se oli Telia joka oli lipsauttanut tietoja, ja joka lyhensi tietojen säilytysaikaa 3 kuukauteen.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  En kai minä missään nimessä saata vaaraan ihmisiä, jotka auttavat tämän asian selvittämisessä. Siellä Hedman Partnersin kirjeessä voi olla QR-koodi, jossa on paljon informaatiota heille, joten niissä postissa tulleissa kirjeissä, joissa tämä on ollut näkyvissä, olen korjauslakalla peittänyt sen, joten skannausvaiheessa koodia ei enää näy. https://fi.wikipedia.org/wiki/QR-koodi

  Ymmärrän oikein hyvin ihmisten pelon, etteivät edes uskalla lukea tätä palstaa omalta koneeltaan, kun kaikkea vakoillaan. Tosiaan cydrexin mainitsema VPN on ok, tai sitten mennä vaikka kirjastoon lukemaan tätä palstaa. On se tosiaan mallillaan, että joku Hedman Partners kuvittelee määräävänsä jopa kansalaisten nettikäyttäytymisestä.
   
 15. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  99
  Kerrohan, mitä hyötyä vpn:stä on, jos/kun olet saanut kirjeen? Toki jälkeenpäin on.
   
 16. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  788
  ei tarvitse kuumotella onko joku lukemassa mitä teet netissä tai et tee. kaikki mitä näkeevät on yhteyden VPNnän IP osoitteeseen.
   
 17. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  882
  Paitsi jos VPN-palvelun tarjoaja ei ollut suojatunut DNS leakia vastaan. Vanha "bugi" vuodelta 2015, nyttemmin kaikki korjaneet vian.

  https://www.makeuseof.com/tag/dns-leaks-can-destroy-anonymity-using-vpn-stop/
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  788
  moni VPN tarjoaa oman DNSsä osoitteen jota voi käyttää niin on turvassa vuodoilta, ja PIA:ssa on sisäänrakennette dns vuoto korjaus joka korjaa vuodot. ja tosissaan se vpnnän oma DNS tekee saman asian mutta varmemmin.
   
 19. usvi

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  36
  Pääsikö joku yhteyksiin? Kävin mussuttamassa tonne faceen, ja nähtävästi korjasivat tilanteen. Jos pääsen kuvaajan kanssa yhteyteen, voisin avustaa kiristyskirjeen lähettämisessä HP:lle :)
   
 20. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  66
  Niinpä kävi. Olet oikeassa. Teliahan se oli joka vuoti ylimääräisiä tietoja.
   
 21. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  Ei VPN:n oma DNS vuodonesto aina toimi. Ei voi sokeasti siihen luottaa. Esim. PIA tapauksessa itse sain sen vuotamaan, vaikka oli DNS leak protection päällä. Riippuu myös millä testisivulla VPN:ää testaa. Esim. https://ipleak.net/ havaitsee joskus vuodon, kun muu sivu ei havaitse jne. Löytyy n 15-20 eri testaussivustoa missä voi kokeilla (hyvä jos ei missään vuoda, pitäisi olla silloin OK).
  Kannattaa myös disabloida webRTC selaimesta (siihen löytyy selainlaajennusohjelmia mm. Firefox, Chrome) sekä IPV6, vaikka siihen löytyy myös VPN kautta suoja, ei se aina vaan toimi. Verkkoasetuksista IPV6 pois, IPV4 protokolla yleensä riittävä netinkäyttöä varten, ellei jotain erityistä syytä mikä vaatii IPV6.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Itse ainakin sen jälkeen, kun tästä asiasta kerroit täällä, olen aina ottanut verkkoasetuksista tuon IPV6:n pois, koska en halua, että kaikenmaailman lakimiessällit kyttää mitä netissä teen.

  ---

  Anna Vuopala pyysi tänään lupaa laittaa Jankuttajan kanssa tekemämme taulukko OKM:n tekijänoikeuskirjetyöryhmän sivuille ja tietenkin annoin luvan tähän. Se on nimelläni laitettu, elikkä jos siellä on inhimillisiä virheitä, niin ne on minun tekemiä. Hyvä, että pystyimme tässä asiassa Vuopalaa auttamaan, koska hän tekee yksin tätä työtä muun työn ohessa, eikä hänellä olisi itsellä riittänyt aika moiseen puuhaan. Markkinaoikeuden tehtävähän tämä tietenkin olisi ollut, koska heillä on päätökset, mutta eivät nyt itse tätä tietoa halunneet kovin helpolla antaa. http://minedu.fi/hanke?tunnus=OKM044:00/2017 Löytyy sieltä asiakirjat, kun rollaa alaspäin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2018 klo 18:04
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  788
  windowssi vuotaa tietoa joka nurkasta josta vain mahdollista. itsellä linux pohjaista kaikki käyttikset mitä käytän vapaa ajalla niin on 10 kertaa paremmat vpn tuet, kun voi valita mikä ohjelma käyttää VPNnää ja mikä ei.
   
 24. BulldogPO

  Rekisteröitynyt:
  04.08.1999
  Viestejä:
  4 325
  Entä jos kirjeessä onkin piilossa NFC tai kuluttajan vaikeammin havaittava UHF RFID siru?
   
 25. hateri

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2008
  Viestejä:
  68
  Ei olekkaan tommilta tullu tätä suttupaperia pitkään aikaan. Jokohan riittäisi? Kyllähän noita on monta tullutkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti