Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 797
  ...postauksestani lainaat osan ja jätät olennaisen asian pois. Sääntöjen vastaista toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2018
 2. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  379
  Voi olla. Katsotaan nyt kuitenkin ensin että miten vireillä olevien trollien hakemusten kanssa käy ja että tuleeko uusia haasteita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2018
 3. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Itse ihmettelen näitä kaikentietäviä, jotka luultavasti oman tilanteensa perusteella luulevat että kaikkien tilanne samanlainen. Esim. itselläni ei juurikaan mitään menetettävää..en omista mitään, ei tuloja vs. 5K€/kk tienaava asuntovelallinen, jolla perhe elätettävänä. Minä en maksa, riippumatta siitä olenko ladannut, tahi en. Mutta pystyn hyvin ymmärtämään, jos toinen sen tekee, kun mahdollisuus joutua MAOn ja kymppitonnien korvauksiin ja jotain mistä ne korvaukset ulosmitataan.
  Nyt kun taas kerrotaan että olen rölli ja sitäsuntätä, niin ettei itseni tarttisi näitä kirjoitella toivoisin että modet voisivat poistaa nämä viestit missä kerrotaan "miten munaton joku on", jos tekee itsensä kannalta mielestään oikean ratkaisun. Ei todellakaan voida kuvitella että kaikilla sama tilanne, tahi kaikki lukenut tätä ketjua.
  Mitä sitten tulee tähän bisneksen loppumiseen, niin riippumatta siitä miten ansiokasta tämä murotoiminta ollut ja eritoten ne muutamat aktiivit(tiedätte toki ketä olette), niin en ole nähnyt missään mitään sellaista lakitekstiä tjms. millä tästä loppu tulisi. Työryhmäkin taisi olla, mitä se teki?
  Hiljaiseloa tuntuu taas hetken olevan, mutta muistelen että tässä joku aika sitten jo tuudittauduttiin liialliseen hyvänolon tunteeseen. Toivoisin ettei ole vain tyyntä myrskyn edellä.
   
 4. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  379
  Ensinnäkin, tämä on kahden rintaman sotaa. Lakia ei muuteta hetkessä joten pitää käyttää ensin muita keinoja.
  Kyllä sitä jotain konkreettistakin on saatu aikaan täällä. Luulen että markkinaoikeuden linjauksien muutos on suuresti tämän foorumin ansiota. Toisena merkittävänä saavutuksena voisi vaikka mainita että operaattorit alkavat kiistämään käytettyä merkittävän jakamisen määritelmiä. Tällä hetkellä mielenkiintoinen kysymys on, että ovatko toimijat vaihtaneet tietoja lainvastaisesti. Samaten odotellaan oikeuden päätöstä siitä köyhän opiskelijan tapauksesta. Tämän viimeksi mainitun päätöksen pohjalta saadaan mielenkiintoista informaatiota koska asetelma oli poikkeuksellinen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018
 5. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Lainasin vain oleellisen.
  Kyllä, mahdollisuus joutua oikeuteen ja saada sitä kautta ”tuomio” on olemassa, mutta käytännössä vain jos on oikeasti syyllinen. Itse en usko hetkeäkään, että yksikään markkinaoikeuden päätöksellä maksamisvelvolliseksi määrätty henkilö olisi ollut syytön tekoihin. Maksamista voi siis harkita niissä tapauksissa, että puhelinlangat ovat laulaneet ulospäin 24/7/365 ja henkilö on ns. hc warettaja. Tavan tallaajan ei kannata hätkähtää.

  Ja ennen kuin viikonloppuyön kunniaksi joku sekoittaa asioita keskenään, niin sanotaan nyt vielä sekin, että tämä koskee vain ja ainoastaan sitä mitä kirjoitin. En väitä, että kirjeitä on sopivaa lähetellä tai että bisnes on hyväksyttävä. En myöskään yritä väittää, että kirjeitä lähetettäisiin vain varmasti syyllisille; kaikki tietävät ettei se pidä paikkaansa.

  Noin, vastuuvapauslauseke kunnossa.
   
 6. kiristyskirjeitä

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2017
  Viestejä:
  8
  Ei kannata maksaa edelleenkään. Soitin, laitoin sähköpostia ja siitä reilu vuosi aikaa. Tuli toinenkin kirje ja sen jälkeen ei mitään. Nallipyssyjä voi paukutella miten paljon haluaa!
   
 7. kiristyskirjeitä

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2017
  Viestejä:
  8
  Yksi hyvä kampanja voisi olla kiristyskirjeiden tyylinen kirje jokaiseen talouteen Suomessa. Olisi tyyliin; alku Hedmanin kirjeestä - olet syyllistynyt jne. ja jatkuisi, että ei kannata maksaa, koska... Rahoitus löytyisi varmasti joukkorahoituksella, lahjoituksilla jne.
   
 8. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Kun haluaisin olla samaa mieltä, mutta kuitenkin. _Omasta_ mielestäni MAO on soutanut, huovannut milloin minnekin. Operaattorien en usko muuttavan näkemystään..ainakin oma operaattorini(telia)lahjoitti kaikki pyydetyt ja pikkasen lisää vielä varmuuden vuoksi. Ne antavat niin kauan osoitteita, kun joku määrää ja saavat siitä korvauksen.
  Työryhmää ollut, julkisuutta, oikeusministerikin puuttunut, spostia laitettu sille ja tälle. Poliisit ei puutu asiaan, se ei puutu, tämä ei puutu jne. Aika onnettomaksi tässä ihminen tuntee itsensä, vaikka täällä miten taputettaisiin käsiä yhteen.
  "merkittävän jakamisen määritelmä", taisi dr vatanen selitellä aikoinaan..jos sillä linjalla mennään, niin ei mikään muutu. Tosta köyhästä opiskelijasta mitään käsitystä, mutten väitäkään että olen seurannut tätä "täpöllä".

  Mitä tulee tohon sanomaasi mielenkiintoiseen kysymykseen, niin joku tällainen on se mitä tarkoitan/haluan. Jotain sellasta konkreettista mihin takertua. Tähän mennessä kaikki instanssit ovat sanoneet että niillä on oikeus vahtia oikeuksiaan ja rahastaa..jonkun pitäisi löytää joku missä tehdään väärin ja mikä on lakipykäliä vastaan.

  Ja edelleen haluan sanoa sen, että tämä ketju ja sen aktiivit ovat parasta mitä tämän trollibisneksen vastustamiseksi tehty. Ilman tätä ei varmasti asiat olisi edes nykyisellä mallilla..valitettavasti vaan ei estä haajaa lähettämästä itselleni noin kymmenettä kirjettä.
   
 9. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Juuri näin ja tämän kun jokainen "älä maksa ikinä, koska en minäkään", muistaisi. En uskalla lukuja veikkailla, mutta jos operaattorilta haetaan 100K osoitetta, niin uskoisin että aika monta niistä löytyy joka torrettanut. Kokonaan toinen juttu sitten että onko jokainen "kissmystepmotherhalffatherass"-osa1 sen tontun arvoinen, mitä pyytävät. Minusta nykymeininki sairasta ja tämä yhteiskunta joka tällaisen sallii on sairas.
   
 10. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  132
  Eikö se köyhä opiskelija tapaus kaatunut koska operaattori oli antanu ylimäärästä tietoa mistä täällä nostettiin meteliä niin paljo et operaattori meni hedareilla murisemaan.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Se oli eri tapaus. Köyhä opiskelija -keissi on vielä auki, ellei sitä sitten ole sovittu.
   
 12. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 657
  Mielestäni ei kuulu, miksi kehottaa maksaa trolleille ?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Tietenkin sivuston ylläpitäjä itse määrittelee mitä sivustolleen laittaa. Mielestäni tuo on oikein hyvä, joten laitetaan se kertauksen vuoksi tähän.

  Mitä voin tehdä?

  Mikäli sait kiristyskirjeen, tulee sinun punnita vaihtoehdot itse oman tilanteesi mukaan. Ilmiön luonteesta johtuen on mm. seuraavanlaista toimintamallia tuotu esiin:

  1. Tietoisuuden lisääminen. Kirjoittaa asiasta somessa yksityisesti, kertoo kaverille, naapurille, työkaverille jne., jottei tämä säikähdä kirjeen saatuaan.

  2. Passiivinen vastarinta. Kirjeen saatuaan ei ota yhteyttä kirjeen lähettäjään, ei maksa, mutta säilöö kirjeen varmaan talteen.

  3. Omien tietojen tarkistaminen. Tilaa omat tietonsa markkinaoikeudesta ja saatuaan ne, on yhteydessä operaattoriinsa, onko tämä luovuttanut kaikki kirjeessä mainitut tiedot. Jos valitusaikaa on vielä jäljellä, vaatii operaattoriaan valittamaan tietojenluovutuksesta korkeimpaan oikeuteen. Tähän asti kirjeen lähettäjällä ei ole mitään tietoa sinun toiminnastasi, joten vaaraa paljastumiselle ja silmätikuksi joutumiselle ei ole. Jos kuitenkin suivaannut niin, kun huomaat kuinka heppoisin tiedoin yhteystietosi on luovutettu yksityisyydensuojasi unohtaen, siirry seuraavaan vaiheeseen.

  4. Aktiivinen vastarinta. Kiistä kirjallisesti kirjeenlähettäjälle ja tee samalla henkilörekisterin tarkistuspyyntö, jossa on merkittynä kaikki sinua koskevat havainnot. Tätä ei ainakaan Hedman Partners tee vedoten rikostutkintaan, jolloin voit kannella asiasta tietosuojavaltuutetulle. Sitten voit tehdä rikosilmoituksen petoksen yrityksestä, kantelun oikeuskanslerille sekä Hedman Partnersin että MAO:n toiminnasta, jonka lisäksi yhteydenotot OKM:n Anna Vuopalaan, omaan kansanedustajaansa ja kaikkiin muihin tahoihin, jotka voivat asiaan vaikuttaa.

  Viime kädessä olet kuitenkin itse vastuussa siitä, miten päätät toimia asian kanssa. Maksamalla kuitenkin tuet tätä massapostitusilmiötä.
   
 14. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  174
  Tuskin sovitaan. Varmaan ei tule opiskelijalta edes vastinetta tuohon saati sitten rahaa. Menee yhteiskunnan maksettavaksi tuokin huvittelu. Tämä on vaan Hedmanin pelottelu kun tietoa on levinnyt että he eivät haasta henkilöitä jotka eivät pysty maksamaan. Sama homma kuin edellisessä haasteessa halusivat näyttää kuinka haastavat myös niitä jotka eivät ole ottaneet yhteyttä. Näin saivat lisää pelottelu ainesta kirjeisiinsä, sillä varmaan suurin osa jo nykyään tajuaa olla ottamatta yhteyttä.

  Paras olisi jos opiskelija kirjoittaisi vastineen ja oikeus kulut menisi puoliksi, sillä hän on yrittänyt hakea sovittelua ja kirjeessä on haettu jälleen huomattavasti isompia rahoja kuin MAO on linjannut.
   
 15. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  174
  Ai maksaa jotku tuulesta temmatut valvontakulut? Jos lähettäisi vastauksen kiristäjille että suostuu maksamaan vain MAO:n linjauksissa todetut kulut niin olisi kiristäjät hyvin heikoilla vaatiessaan yhtään enempää tai viedessään asiaa eteenpäin. Tiedossa olisi turha oikeudenkäynti.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Tuntuisi kyllä aivan mahdottomalta suositella maksamaan kirjeessä pyydetty summa, jos se on esimerkiksi semmoinen, jossa on kaksi päämiestä, mutta yhteystiedot on hankittu laillista kanavaa pitkin vain yhden osalta.

  Jo tähän mennessä saamissani kirjeissä on kirjanpidollisesti täysin kestämättömät vaatimukset. Esimerkiksi yhden leffan katsomisesta on vaadittu hyvitystä markkinaoikeuden määrittelemä 100 euroa ja yhden sarjan jakson katsomisesta 50 euroa, siis yhteensä 150 euroa. Hyvitys jo itsessään pitää sisällään kaikki kulut, joten kulujen osalta loppu vaatimuksista on sitä ilmaa, josta riittää sitten jakaa Turre Legalillekin.

  Ilma muodostuu hakijan, tässä tapauksessa Scanboxin, valvonnan kustannuksista 400 e ja nimikkeiden kustannuksista 50 e, yhteensä 450 euroa. Toinen kirjeessä mainittu päämies Atlantic Film ei ole ollut yhteystietojen hakijana markkinaoikeudessa, mutta kuitenkin tässä samassa esimerkkikirjeessä se vaatii valvonnan kustannuksia 400 e + nimikekustannusta 50 e, yhteensä 450 euroa. Nämä ylimääräiset kulut ovat vailla mitään erittelyä mistä ne muodostuvat, ja ovat yhteensä 900 euroa.

  Tämän esimerkkikirjeen loppusumma on 1050 euroa, joten on aivan mahdotonta suositella maksamaan 1050 euron summaa 150 euron hyvityksistä. Ja vaikka kirjeessä olisi vain yksi päämies, valvonnan kustannuksista tulee olla erittelyt, mistä ne koostuvat. Näissä kahden päämiehen tapauksissa, määrittelemättömät kulut ovat kaksinkertaisina. Kirjeet eivät siis millään mittarilla ole asiallisia, koska niistä puuttuvat täysin perustelut, mistä kyseiset summat muodostuvat.

  Jos kuka tahansa edes harkitsee maksavansa, niin pyytää ensin laskelmat kirjeessä esitetyille kuluille sekä tilaa ne omat henkilörekisteritietonsa tarkastettavakseen.
   
 17. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  379
  En minä ketään kehota maksamaan enkä maksamatta jättämiseen. Kommenttini koski ainoastaan sitä, että maksaminen on vaihtoehto siinä missä muutkin, jos numeroidun listan otsikko on "Mitä voin tehdä". Sen voi todistaa vaikka sillä, että moni on maksanut.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018
 18. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 345
  tokihan siinä sellainen maksa pois kohta voisi olla, mutta kannattaa samaan syssyyn laittaa että tuo ei takaa yhtään mitään, silloin voi saada jopa samoista teoksista uudet laskut ja sen jälkeen on aika pirun huono mennä sanomaan etten tehnyt sitä, kun edellisen on käytännössä jo tunnustanut...
   
 19. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112

  Tämä hieman arka aihe, joten en tämän kummemmin aio kommentoida asiaa!Tästä maininnut n vuosi sitten tai kauemmin.

  Tuo ei ainakaan tietämissäni tapauksissa pidä paikkaansa, eikä ole ihan noin simppeliä. Joku oli lakimiehen opastuksella laatinut sopimukseen syyllisyyttä koskeva ”klausuuli”, ettei maksaminen ole tunnustus, syyllisyyteen ei otettu sovinnossa/”sopimuksessa” ollenkaan kantaa. Lisäksi oli myös perheellisisä, halusivat asian pois äkkiä. Lisänä kirjattiin, jos oikein muistan, ettei sopimusta edeltäviltä ajoilta voida "laskuttaa" /vaatia mitään uudestaan, ainakaan HP:n puolesta. Nämä olivat ensimmäisiä juttuja, silloin ei ollut tietoa vielä näistä jutuista, miten toimia. Jollekin valitettavasti on myös niin ettei 500 € ole paha summa heittää trolleille. Tämä ei tarkoita SITÄ, että PITÄÄ maksaa. Uusien tietojen valossa entistä vähemmän syytä maksaa yhtään mitään. Nämä Flintin ajoilta jotka olivat maksaneet/sopineet, niille kirjattiin em. klausuulit ja tänä päivänä ei ole tullut uusia ”vaateita”. Yhden tiedän siirtyneen käyttämään VPN + seedboxia, waretus siirtyi muualle, ei loppunut. Waretus saattoi jopa lisääntyä, sillä seedbox jakaa eri tahtia kuin kotiyhteys. Voi mennä 100 Gb uppia parissa tunnissa.

  Korostan ettei missään nimessä pidä tuosta vaan maksaa näitä HP:n vaateita, nämä esimerkkinä, kun oli saatavilla vähän tietoa asiasta.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Tarkennan vielä tuota ohjetta kirjeen anonymisoinniksi. Säilytä alkuperäinen kirje siinä muodossaan kuin se on sinulle tullut, mutta minulle lähetä sensuroitu kirje. Kirjeen ensimmäiseltä sivulta poista nimesi ja osoitteesi sekä kirjeen päiväyksestä päivä ja kuukausi. Piilota viitenumero ja IP-osoite, teoksien ajankohdista päivä ja kuukausi sekä kellonaika sekunnilleen.

  Kirjeen toiselta tai kolmannelta sivulta, jossa Joni Hatanmaan allekirjoitus on näkyvillä, piilota maksun suorituspäivämäärästä päivä ja kuukausi sekä viitenumero.

  Uudemman mallisissa kirjeissä on Liite kirjeeseen, Usein kysytyt kysymykset, niin siitä piilota viitenumero. Miten havainto on tehty? -kohdassa piilota päivämäärästä, jolloin IP-osoite on havaittu taas päivä ja kuukausi sekä kellonaika sekunnilleen.

  Liite kirjeeseen, Maksuerittely, piilota viitenumero.

  Jos saamassasi kirjeessä on sivuilla viivakoodeja tms., niin piiltota myös ne. Ketkä olette jo postitse ehtineet lähettää minulle kirjeitä ja jos niissä näkyy jotakin mielestäni ylimääräistä, niin piilotan ne, koska tarkoitus on, ettei kukaan yksittäinen ihminen joudu silmätikuksi, vaan osoittaa Hedman Partnersin systemaattisuus olla piittamatta oikeuden määräyksistä olla luovuttamatta tietoja eteenpäin.

  Te useamman päämiehen kirjeensaajat, jos ette ole vielä tilanneet omaa päätöstänne markkinaoikeudesta, niin nyt kannattaa se tehdä. Hämmästytte varmasti, että yhden sekunnin havainnolla teille on osattu leipoa satojen, jopa monien tuhansien eurojen rahavaatimukset ilman, että markkinaoikeudella olisi edes teoriassa ollut mahdollisuutta ottaa kantaa merkittävyyskynnyksen ylittymiseen.
   
 21. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  23
  Hyvä Edna, kun huomioit yksityisyyden suojan. On henkilöitä, jotka eivät uskalla tätäkään palstaa lukea siinä pelossa, että joku Joni voi seurata heidän nettikäyttäytymistään ja tehdä siitä omia johtopäätöksiään. Aika ahdistavaa, jos pitää kaiken suhteen varoa tekemisiään. Heille voimme vain välittä tietoa missä mennään ja rauhoitella.
   
 22. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  itse jätin
  joni ei ole mikään nettipoliisi joka näkee kaiken mitä netissä teet. jos alkaa ahdistamaan niin hankkii VPNnnän.
   
 23. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  117
  Ainoa sivu miltä voivat seurata jotain on Hedman Partnersin oma propaganda (saitkokirjeen piste fi).
   
 24. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 301
  Oliko näissä nyt mitään suuria operaattori kohtaisia eroja miten ovat toimineet? Paitsi se kun Sonera luovutti jotain tietoja mitä ei olisi pitänyt?
   
 25. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  174
  Elisalla oli tuo kömmähdys käynyt, mutta paikkasivat tilanteen hienosti siinä vaiheessa kun mm täältä alettiin kyselemään asiasta. Elisa säilyttää nykyään vähiten aikaa luovutettavia tietoja ja näin ollen vaikka joku ip hakemus mahdollisesti menisi läpi (mitä suuresti epäilen.) Niin voi olla kiristäjillä kiire saada osoitteita jos Elisa poistaa ne 3kk kuluttua.

  Toisaalta DNA on antanut viimeksi hyvät vastineet kun trollit ovat yrittäneet hakea MAO:sta osoitetietoja. Eli operaattoritkin alkaneet nyt herätä tähän vääryyteen ja puollustamaan asiakkaitaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti