Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. anonyymi1345

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  10
  Niinpäs näyttää, en muistanutkaan noita. Näyttäis, ettei Google ole indeksoinu noita sivuja ollenkaan? Eivät löydy ollenkaan Google -searchilla? Asialle pitäis tehdä jotain. :D
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 380
  Ota yhteyttä sivuston tekijään ja miettikää yhdessä mitä teette.
   
 3. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 098
  Koodi:
  <meta name="robots" content="noindex,nofollow">
  ;)
   
 4. anonyymi1345

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  10
  Joo ja webnodessa näyttää olevan pelkästään asetus, millä saa google indeksoinnin päälle.

  Väsäsin ajankuluksi myös kirjelmän europarlamentaarikoille. :eek:
   
 5. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Tiedoksi ylläpitäjälle: Tuolta “Mitä voin tehdä?” sivulta näyttää puuttuvan kohta 5: ”Maksaa kyseinen maksukehotuksessa pyydetty summa”. Se kuuluu tähän kategoriaan yhtä hyvin kuin muutkin listatut.

  http://tietoa-kiristyskirjeista.webnode.fi/mita-voin-tehda/
   
 6. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 443
  Siellä viimeisellä rivillä lukee--> "Maksamalla kuitenkin tuet tätä massapostitusilmiötä." Ei tarvitse selittää enempää.
   
 7. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Niin, ei sinun mielestäsi vai edustatko koko foorumin mielipidettä?
   
 8. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  266
  Vai taas täällä trollaillaan maksamisen puolesta. Kun tässä on öbaut kaikki faktat lyöty pöytään, niin liene ihan turhaa enää edes kyseenalaistaa, etteikö näitä jo voisi jättää ihan rauhassa maksamatta. Kuoleva bisnes. Menkää trollit vaikka puhelinmyyjiksi.
   
 9. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 443
  ...postauksestani lainaat osan ja jätät olennaisen asian pois. Sääntöjen vastaista toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2018
 10. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Voi olla. Katsotaan nyt kuitenkin ensin että miten vireillä olevien trollien hakemusten kanssa käy ja että tuleeko uusia haasteita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2018
 11. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Itse ihmettelen näitä kaikentietäviä, jotka luultavasti oman tilanteensa perusteella luulevat että kaikkien tilanne samanlainen. Esim. itselläni ei juurikaan mitään menetettävää..en omista mitään, ei tuloja vs. 5K€/kk tienaava asuntovelallinen, jolla perhe elätettävänä. Minä en maksa, riippumatta siitä olenko ladannut, tahi en. Mutta pystyn hyvin ymmärtämään, jos toinen sen tekee, kun mahdollisuus joutua MAOn ja kymppitonnien korvauksiin ja jotain mistä ne korvaukset ulosmitataan.
  Nyt kun taas kerrotaan että olen rölli ja sitäsuntätä, niin ettei itseni tarttisi näitä kirjoitella toivoisin että modet voisivat poistaa nämä viestit missä kerrotaan "miten munaton joku on", jos tekee itsensä kannalta mielestään oikean ratkaisun. Ei todellakaan voida kuvitella että kaikilla sama tilanne, tahi kaikki lukenut tätä ketjua.
  Mitä sitten tulee tähän bisneksen loppumiseen, niin riippumatta siitä miten ansiokasta tämä murotoiminta ollut ja eritoten ne muutamat aktiivit(tiedätte toki ketä olette), niin en ole nähnyt missään mitään sellaista lakitekstiä tjms. millä tästä loppu tulisi. Työryhmäkin taisi olla, mitä se teki?
  Hiljaiseloa tuntuu taas hetken olevan, mutta muistelen että tässä joku aika sitten jo tuudittauduttiin liialliseen hyvänolon tunteeseen. Toivoisin ettei ole vain tyyntä myrskyn edellä.
   
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Ensinnäkin, tämä on kahden rintaman sotaa. Lakia ei muuteta hetkessä joten pitää käyttää ensin muita keinoja.
  Kyllä sitä jotain konkreettistakin on saatu aikaan täällä. Luulen että markkinaoikeuden linjauksien muutos on suuresti tämän foorumin ansiota. Toisena merkittävänä saavutuksena voisi vaikka mainita että operaattorit alkavat kiistämään käytettyä merkittävän jakamisen määritelmiä. Tällä hetkellä mielenkiintoinen kysymys on, että ovatko toimijat vaihtaneet tietoja lainvastaisesti. Samaten odotellaan oikeuden päätöstä siitä köyhän opiskelijan tapauksesta. Tämän viimeksi mainitun päätöksen pohjalta saadaan mielenkiintoista informaatiota koska asetelma oli poikkeuksellinen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018
 13. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  840
  Lainasin vain oleellisen.
  Kyllä, mahdollisuus joutua oikeuteen ja saada sitä kautta ”tuomio” on olemassa, mutta käytännössä vain jos on oikeasti syyllinen. Itse en usko hetkeäkään, että yksikään markkinaoikeuden päätöksellä maksamisvelvolliseksi määrätty henkilö olisi ollut syytön tekoihin. Maksamista voi siis harkita niissä tapauksissa, että puhelinlangat ovat laulaneet ulospäin 24/7/365 ja henkilö on ns. hc warettaja. Tavan tallaajan ei kannata hätkähtää.

  Ja ennen kuin viikonloppuyön kunniaksi joku sekoittaa asioita keskenään, niin sanotaan nyt vielä sekin, että tämä koskee vain ja ainoastaan sitä mitä kirjoitin. En väitä, että kirjeitä on sopivaa lähetellä tai että bisnes on hyväksyttävä. En myöskään yritä väittää, että kirjeitä lähetettäisiin vain varmasti syyllisille; kaikki tietävät ettei se pidä paikkaansa.

  Noin, vastuuvapauslauseke kunnossa.
   
 14. kiristyskirjeitä

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2017
  Viestejä:
  8
  Ei kannata maksaa edelleenkään. Soitin, laitoin sähköpostia ja siitä reilu vuosi aikaa. Tuli toinenkin kirje ja sen jälkeen ei mitään. Nallipyssyjä voi paukutella miten paljon haluaa!
   
 15. kiristyskirjeitä

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2017
  Viestejä:
  8
  Yksi hyvä kampanja voisi olla kiristyskirjeiden tyylinen kirje jokaiseen talouteen Suomessa. Olisi tyyliin; alku Hedmanin kirjeestä - olet syyllistynyt jne. ja jatkuisi, että ei kannata maksaa, koska... Rahoitus löytyisi varmasti joukkorahoituksella, lahjoituksilla jne.
   
 16. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Kun haluaisin olla samaa mieltä, mutta kuitenkin. _Omasta_ mielestäni MAO on soutanut, huovannut milloin minnekin. Operaattorien en usko muuttavan näkemystään..ainakin oma operaattorini(telia)lahjoitti kaikki pyydetyt ja pikkasen lisää vielä varmuuden vuoksi. Ne antavat niin kauan osoitteita, kun joku määrää ja saavat siitä korvauksen.
  Työryhmää ollut, julkisuutta, oikeusministerikin puuttunut, spostia laitettu sille ja tälle. Poliisit ei puutu asiaan, se ei puutu, tämä ei puutu jne. Aika onnettomaksi tässä ihminen tuntee itsensä, vaikka täällä miten taputettaisiin käsiä yhteen.
  "merkittävän jakamisen määritelmä", taisi dr vatanen selitellä aikoinaan..jos sillä linjalla mennään, niin ei mikään muutu. Tosta köyhästä opiskelijasta mitään käsitystä, mutten väitäkään että olen seurannut tätä "täpöllä".

  Mitä tulee tohon sanomaasi mielenkiintoiseen kysymykseen, niin joku tällainen on se mitä tarkoitan/haluan. Jotain sellasta konkreettista mihin takertua. Tähän mennessä kaikki instanssit ovat sanoneet että niillä on oikeus vahtia oikeuksiaan ja rahastaa..jonkun pitäisi löytää joku missä tehdään väärin ja mikä on lakipykäliä vastaan.

  Ja edelleen haluan sanoa sen, että tämä ketju ja sen aktiivit ovat parasta mitä tämän trollibisneksen vastustamiseksi tehty. Ilman tätä ei varmasti asiat olisi edes nykyisellä mallilla..valitettavasti vaan ei estä haajaa lähettämästä itselleni noin kymmenettä kirjettä.
   
 17. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  96
  Juuri näin ja tämän kun jokainen "älä maksa ikinä, koska en minäkään", muistaisi. En uskalla lukuja veikkailla, mutta jos operaattorilta haetaan 100K osoitetta, niin uskoisin että aika monta niistä löytyy joka torrettanut. Kokonaan toinen juttu sitten että onko jokainen "kissmystepmotherhalffatherass"-osa1 sen tontun arvoinen, mitä pyytävät. Minusta nykymeininki sairasta ja tämä yhteiskunta joka tällaisen sallii on sairas.
   
 18. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  105
  Eikö se köyhä opiskelija tapaus kaatunut koska operaattori oli antanu ylimäärästä tietoa mistä täällä nostettiin meteliä niin paljo et operaattori meni hedareilla murisemaan.
   
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 762
  Se oli eri tapaus. Köyhä opiskelija -keissi on vielä auki, ellei sitä sitten ole sovittu.
   
 20. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 609
  Mielestäni ei kuulu, miksi kehottaa maksaa trolleille ?
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 380
  Tietenkin sivuston ylläpitäjä itse määrittelee mitä sivustolleen laittaa. Mielestäni tuo on oikein hyvä, joten laitetaan se kertauksen vuoksi tähän.

  Mitä voin tehdä?

  Mikäli sait kiristyskirjeen, tulee sinun punnita vaihtoehdot itse oman tilanteesi mukaan. Ilmiön luonteesta johtuen on mm. seuraavanlaista toimintamallia tuotu esiin:

  1. Tietoisuuden lisääminen. Kirjoittaa asiasta somessa yksityisesti, kertoo kaverille, naapurille, työkaverille jne., jottei tämä säikähdä kirjeen saatuaan.

  2. Passiivinen vastarinta. Kirjeen saatuaan ei ota yhteyttä kirjeen lähettäjään, ei maksa, mutta säilöö kirjeen varmaan talteen.

  3. Omien tietojen tarkistaminen. Tilaa omat tietonsa markkinaoikeudesta ja saatuaan ne, on yhteydessä operaattoriinsa, onko tämä luovuttanut kaikki kirjeessä mainitut tiedot. Jos valitusaikaa on vielä jäljellä, vaatii operaattoriaan valittamaan tietojenluovutuksesta korkeimpaan oikeuteen. Tähän asti kirjeen lähettäjällä ei ole mitään tietoa sinun toiminnastasi, joten vaaraa paljastumiselle ja silmätikuksi joutumiselle ei ole. Jos kuitenkin suivaannut niin, kun huomaat kuinka heppoisin tiedoin yhteystietosi on luovutettu yksityisyydensuojasi unohtaen, siirry seuraavaan vaiheeseen.

  4. Aktiivinen vastarinta. Kiistä kirjallisesti kirjeenlähettäjälle ja tee samalla henkilörekisterin tarkistuspyyntö, jossa on merkittynä kaikki sinua koskevat havainnot. Tätä ei ainakaan Hedman Partners tee vedoten rikostutkintaan, jolloin voit kannella asiasta tietosuojavaltuutetulle. Sitten voit tehdä rikosilmoituksen petoksen yrityksestä, kantelun oikeuskanslerille sekä Hedman Partnersin että MAO:n toiminnasta, jonka lisäksi yhteydenotot OKM:n Anna Vuopalaan, omaan kansanedustajaansa ja kaikkiin muihin tahoihin, jotka voivat asiaan vaikuttaa.

  Viime kädessä olet kuitenkin itse vastuussa siitä, miten päätät toimia asian kanssa. Maksamalla kuitenkin tuet tätä massapostitusilmiötä.
   
 22. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  106
  Tuskin sovitaan. Varmaan ei tule opiskelijalta edes vastinetta tuohon saati sitten rahaa. Menee yhteiskunnan maksettavaksi tuokin huvittelu. Tämä on vaan Hedmanin pelottelu kun tietoa on levinnyt että he eivät haasta henkilöitä jotka eivät pysty maksamaan. Sama homma kuin edellisessä haasteessa halusivat näyttää kuinka haastavat myös niitä jotka eivät ole ottaneet yhteyttä. Näin saivat lisää pelottelu ainesta kirjeisiinsä, sillä varmaan suurin osa jo nykyään tajuaa olla ottamatta yhteyttä.

  Paras olisi jos opiskelija kirjoittaisi vastineen ja oikeus kulut menisi puoliksi, sillä hän on yrittänyt hakea sovittelua ja kirjeessä on haettu jälleen huomattavasti isompia rahoja kuin MAO on linjannut.
   
 23. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  106
  Ai maksaa jotku tuulesta temmatut valvontakulut? Jos lähettäisi vastauksen kiristäjille että suostuu maksamaan vain MAO:n linjauksissa todetut kulut niin olisi kiristäjät hyvin heikoilla vaatiessaan yhtään enempää tai viedessään asiaa eteenpäin. Tiedossa olisi turha oikeudenkäynti.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 380
  Tuntuisi kyllä aivan mahdottomalta suositella maksamaan kirjeessä pyydetty summa, jos se on esimerkiksi semmoinen, jossa on kaksi päämiestä, mutta yhteystiedot on hankittu laillista kanavaa pitkin vain yhden osalta.

  Jo tähän mennessä saamissani kirjeissä on kirjanpidollisesti täysin kestämättömät vaatimukset. Esimerkiksi yhden leffan katsomisesta on vaadittu hyvitystä markkinaoikeuden määrittelemä 100 euroa ja yhden sarjan jakson katsomisesta 50 euroa, siis yhteensä 150 euroa. Hyvitys jo itsessään pitää sisällään kaikki kulut, joten kulujen osalta loppu vaatimuksista on sitä ilmaa, josta riittää sitten jakaa Turre Legalillekin.

  Ilma muodostuu hakijan, tässä tapauksessa Scanboxin, valvonnan kustannuksista 400 e ja nimikkeiden kustannuksista 50 e, yhteensä 450 euroa. Toinen kirjeessä mainittu päämies Atlantic Film ei ole ollut yhteystietojen hakijana markkinaoikeudessa, mutta kuitenkin tässä samassa esimerkkikirjeessä se vaatii valvonnan kustannuksia 400 e + nimikekustannusta 50 e, yhteensä 450 euroa. Nämä ylimääräiset kulut ovat vailla mitään erittelyä mistä ne muodostuvat, ja ovat yhteensä 900 euroa.

  Tämän esimerkkikirjeen loppusumma on 1050 euroa, joten on aivan mahdotonta suositella maksamaan 1050 euron summaa 150 euron hyvityksistä. Ja vaikka kirjeessä olisi vain yksi päämies, valvonnan kustannuksista tulee olla erittelyt, mistä ne koostuvat. Näissä kahden päämiehen tapauksissa, määrittelemättömät kulut ovat kaksinkertaisina. Kirjeet eivät siis millään mittarilla ole asiallisia, koska niistä puuttuvat täysin perustelut, mistä kyseiset summat muodostuvat.

  Jos kuka tahansa edes harkitsee maksavansa, niin pyytää ensin laskelmat kirjeessä esitetyille kuluille sekä tilaa ne omat henkilörekisteritietonsa tarkastettavakseen.
   
 25. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  En minä ketään kehota maksamaan enkä maksamatta jättämiseen. Kommenttini koski ainoastaan sitä, että maksaminen on vaihtoehto siinä missä muutkin, jos numeroidun listan otsikko on "Mitä voin tehdä". Sen voi todistaa vaikka sillä, että moni on maksanut.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti