Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kyllä se ymmärsi ihan tarkkaan, mutta hyvä kun tuli trollaan, niin korjasin tuon jaksojen määräksi 9-12 tuotantokaudelta yhteensä 93 jaksoa. Jos yhteystietohakemus olisi mennyt läpi, niin se olisi tarkoittanut yhdestä sarjan jaksosta 550 euron hyvitysvaatimusta eli 1000-kertaista summaa kauppahintaan nähden IP-osoitteen haltijalle.
   
 2. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Joni voisi tietysti alkaa haastamaan murolaisia markkinaoikeuteen, niitä jotka ovat lukeneet elokuvateosten tietoja markkinaoikeuden asiakirjoista. Varmaan tivi, yle ja tallinan sanomat kirjoittaisivat asiasta uhkaavaan sävyyn.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Nooh, poikia harmittaa, kun tuossakin hakemuksessa oli 1915 IP-osoitetta, joten sen arvo olisi melkomoinen 550 euroa/IP-osoite laskettuna, jos se olisi mennyt MAO:ssa läpi. Kovasti siis yrittävät kaikenmoisia konsteja.
   
 4. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
 5. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Jos unohtaa parikymmentä sivua lakimiesjargonia "BIt Torrent jo itsessään merkitsee jakamista merkittävissä määrin", niin lokiliitteestä löytyvä "tarkastetut teokset" on se uusi juttu. Eli, kuten täällä on jo aikaisemmin todettu, että nyt yritetään merkittävyyskynnystä todeta teoksilla joilla päämiehellä ei ole edes oikeutta.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Wikipedian mukaan tuota yhdeksättä tuotantokautta on alettu näyttämään Subilla Suomessa 20. syyskuuta 2015, joten se on ollut täysin laillisesta lähteestä saatavilla. Sinänsä eikö tuokin ole joku teinien sarja, itse en ole ainakaan yhtään jaksoa katsonut, mutta saavatpa kuluttaa aikaansa asian tutkimiseen.
   
 7. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 346
  siis väittääkö joku että bit torrent clientti merkitsee jo väistämättä laitonta jakamista ja vielä merkittävissä määrin? Perhana mihin tässä viel äsyyllistyykään tietämättään... ite luulin että jos kerran vuoteen tai pariin lataan sillä liinuks distron tutustuakseni niin se olisi siinä, mutta näemmä mää taidankin olla suurempikin rikollinen kun moinen ohjelmisto on koneella.
   
 8. Lampun&varjostin

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  21
  Tervehdys, pitkästä aikaa olen ollut vähän siellä täällä tuolla kaikenlaisessa hommissa, mutta kun taas pitkästä aikaa eksyin tänne ja huomasin että paljon on taas aktiiviset murolaiset saanut aikaan taistellessa trolleja vastaan niin pakko tulla taas antamaan sitä hyvää ja positiivista palautetta, koska moni trolli ei saa enään kuin laihan laskun maolta hakemustensa avuilla.

  Koska ihmisten yksityisyys parani noin 12-20% kun mao ei anna tosta vain hakemusten mennä läpi eli myös maolle suuri kiitos olen tässä taas pitkän tovin joutunut rauhoittelemaan monia jotka ovat saaneet kirjeitä ja turhaan stressannut asiasta.

  Ednan jakama hyvinkin koskettava kirje on hyvä esimerkki miksi tämä trolli toiminta voisi jatkossa toimia moraalisemmin kuin nykyinen malli, monia hyviä puiteja on tuotu esiin esimerkiksi varoituskirje joka auttaisi huomaamaan avoimenverkon käytön sekä väärän ip osoite tiedon jne... Sekä inhimilliset laskut olisi tuonut paljon parempaa valoa tälle "piratismin kitkemis työlle".

  Sekä tahdon viitata vielä lakimies toimintaan sillä saralla ja näkemykselläni että oikea ja kunnon lakimies puolustaa "kyllä" aina asiakastaan, mutta viisas lakimies osaa perääntyä ja punnita tilanteen vakavuuden oikeiden asioiden saralla. Elämäni aikana olen törmännyt kaikenlaiseen ihmiseen sekä suurin osa valitettavasti ei voi ajatella oikein varsinkaan kun tulee vähänkin vaikeampi tapaus (onnettemuus, vakavasairaus, haaste... Jne) ja näissä kirjeissä on niin ikävä sävy että moni ihminen ei voi käsitellä sitä oikealla tavalla ja siinä jo näen sellaisen vääryyden joka saa minut taistelemaan tätä toimintaa vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tervehdys pitkästä aikaa ja mukava, että annat hyvää ja positiivista palautetta, koska sitä aina tarvitaan!:)
   
 10. Proc Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 145
  Vähän hankaloittaa siivousta, kun tuolle vastarekisteröityneelle (vanha tuttu muuten) oli jo ehditty vastailla... 16 viestiä poistettu.
   
 11. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Tässähän tulee toiminnan tarkoituksen idea, kaikkea logitetaan ja kaikkea on logitettu summamutikassa niin laillista ja laitonta (mm. käyttäjien profiloinnin tekemiseksi) ja oikeuksia nimenomaan P2P-teoksiin haetaan sen jälkeen kun huomataan että tässä voisi ola busineksen paikka. MAO:lle toimitetut logit ei ole nähtytkään NARS-ohjelmaa (vaikka muuta väitetään) vaan ne on HP:n koostamia excel-taulukoita.

  Tällä toiminnalla ei ole mitään tekemistä tekijänoikeuksien kannalta. Älä maksa, äläkä ole missään yhteydessä tekijänoikeustrolleihin.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Vanha tuttu, huomasin. Aina niiltä onnistuu kipukohdan löytämään ja nyt se oli varmasti, että yhden jakson hinnaksi sai CDON.COM:ista vain vain 0,54 euroa. Jokainen ymmärtää konkreettisesti kuinka paljon ilmaa näissä hyvitysvaatimuksissa on. Onneksi tuo Warnerin hakemus ei mennyt läpi. Kiitos kuitenkin @electron06 ja sinulle, että näin pian reagoitte!:cool:
   
 13. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Tarkka lainaus:

  "Bit-torrent vertaisverkon käyttöä teoston luvattomaan yleisön saataviin saattamiseen voikin itsessään pitää teon merkittävyyttä korostavana seikkana"
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  PIA:n ip on varmasti tuttu jo jonnille koska kun käy iknowwhatyoudownload.com sivulla näkyy tuhansia erilaisia teoksia jos PIA:n ip on ollut samana pitemmän ajan...
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kiitos tosiaan itsellenne, että olitte laittamassa trollille luuta kurkkuun, koska yhdessä tätä hommaa tehdään. Tuo Warner Brosin epäonnistunut invaasio Suomeen varmasti potuttaa ja raskaasti ja sen kyllä huomasi.

  Mutta mennään eteenpäin. Minulle on tullut anonyymiltä ystävältämme kantelukirjeen malli Asianajajaliiton valvontalautakunnalle Hedman Partnersin tavasta käyttää markkinaoikeuden määräämiä yhteystietoja kaikkien edustamiensa päämiesten vaatimusten esittämiseen, vaikka se on saanut yhteystiedot laillista kanavaa pitkin vain yhdelle päämiehelle. Hedman Partnersin tavassa kertoa muille päämiehille yhteystiedoista on se ongelma, ettei markkinaoikeus ole edes teoreettisesti voinut arvioida väitetyn loukkauksen merkittävyyttä jokaisen päämiehen kohdalla erikseen.

  Oikeuden asiakirjoista tämä selviää, mutta olisi hyvä saada tietää, että paljonko näitä kirjeitä on lähetetty ja monessako niissä on ollut useampi päämies, vaikka yhteystiedot on haettu vain yhden päämiehen toimesta. Tuota kokonaismäärää on tietenkin lähes mahdotonta saada selville, koska useat ovat hävittäneet kirjeet, mutta kenellä on tallessa, niin jos voisitte laittaa minulle kirjeitä, niin voin sitten liittää tuohon valvontalautakunnan kanteluun, että toiminta on ollut pitkäaikaista ja laajamittaista.

  Kaikki itseensä viittaavat tiedot kirjeessä voi sensuroida, mutta pääasia on, että niissä näkyy useampi päämies, jolloin voi tarkistaa, että kuka näistä on hakenut yhteystiedot. Tuossa vielä tuo Jankuttajan kanssa tekemäni listaus, jossa näkyy MAO:n päätökset.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 16. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  134

  No jo nyt on saatana !
  Liitteessä 8 "tekijänoikeusbarometri" kirjoitetaan valvontakirjeistä !!! Eli käyttävät kiristyskirjeistä termiä valvontakirje ! Lisäksi lopussa kysellään: "Oletteko kuullut lakitoimistojen tai tekijänoikeuden haltijoiden nk. tekijänoikeus- tai valvontakirjeistä, joita lähetetään sisältöjä luvatta jakaneille henkilöille?" Tröööt, väärin ! IP-osoitteiden haltijoille !
  On toi mielenkiintoisesti laadittu "barometri" ! Näkee selvästi, että on Hätsinaaman tilaama barometri. Missään ei kysytä esim. onko kirjeiden lähettäminen moraalisesti oikein, onko summat kohtuullisia, menikö mielestänne oikealle henkilölle ja vaikka "miten meni niin kuin omasta mielestänne"
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Niin, ja se kysymys että vähentääkö kirjeiden lähettely laitonta jakamista... kyllä aika moni kirjeiden vastaanottajistakin on varmasti sitä mieltä että vähentää, mutta se ei kerro sitä lisääkö se haluja maksaa sisällöistä laillisesti, tai onko näillä "valvontakirjeillä" mitään vaikutusta tekijänoikeuksien haltijoiden tuloihin.
   
 18. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  134
  Niinpä !
  Jos minä laatisin "barometrin", niin tulos olisi sellainen kuin haluaisin, koska kysymyksetkin olisivat erilaisia/johdattelevia.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
 20. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Taloustutkimukselta (kuin muiltakin kaupallisilta tutkimuslaitoksilta) saa aina sellaisen lopputuloksen kuin tilaaja haluaa. Ihmiset kun on niin helposti manipuloitavissa kysymysten muotoilulla että lopputulos tukee aina tavoitetta.
   
 21. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  169
  Ainakin Chrystaliksen tapauksessa vaikutus on selkeä; Sitä mukaa jos piratismi vähenee (tai siirtyy VPN:n taakse tms.), niiden tulot laskee, eiväthän ne mitään (laillista) levitystoimintaa harrasta.

  Toki tämä astelma olisi vähän vähemmän epäreilu, jos korvauksia olisi vaatimassa taho, jonka intresseissä olisi oikeasti vähentää luvatonta jakamista, eikä nykymallin tyyliin taho, jolle kiristyskirjeistä maksajat (syystä tai ei) ovat ainoa tulonlähde.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 22. anonyymi1345

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  10
  Isot kiitokset Dame Ednalle! Sivusta seuraillaan täälläki, mutta läheltä liippaa. Teet arvokasta hommaa! Kohtuuttoman kiristyksen alla yli 200 000 suomalaista. Vie tämä päätyyn asti, monesta ei ole siihen. Laitetaan Joni oikeisiin töihin!

  Laitoin tänään myös asian tiimoilta omalla nimellä sähköpostia don mc:n kanssa samoihin osoitteisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 23. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  184
  Ei kai se osaa tehdä oikeita töitä !!!!
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kiitokset kiitoksista ja kiitos kaikille kansalaisaktiiveille, jotka ovat tehneet tai tekevät tämän asian eteen jotakin konkreettista! Hyvä, että sinäkin olet aktiivi, koska vain niin voi oikeasti vaikuttaa.

  Tänään tuli Anna Vuopalalta kiitokset, kun hänkin nyt tietää kokonaisluvun. Kiitin Vuopalaa itsekin, koska hän on tehnyt ison työn, jotta kansalaisten oikeusturvaa voitaisiin tässä asiassa parantaa.

  Ei muuta kuin jatketaan samalla linjalla eteenpäin. Eihän sitä urakkaa kesken jätetä, katsotaan mitä saadaan vielä aikaiseksi!:)
   
 25. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 107

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti