Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  101
  Hyvä Edna.
  Tuossa MAOlle lähetetyssä meilissä ei kuitenkaan ilmene se asia, että luovutettuihin osoitteisiin on lähetetty hyvinkin uhkaavasävytteisiä kiskontakirjeitä. MAO ehkä tietää kirjeiden sisällön, mutta sitä lienee hyvä teroittaa ja toistaa aina tilaisuuden tullen.

  Lisäisin siis tuohon väliin:

  "Luovutettuihin osoitteisiin on näiden "tekijänoikeustrollien" toimesta lähetetty hyvinkin uhkaavasävytteisiä perintäkirjeitä, joissa vaaditaan satojen, tai jopa tuhansien eurojen lunnaita, joita vastaan kirjeen lähettäjä luopuu viemästä asiaa oikeuteen asti. Useimmissa tapauksissa kirjeitä on lähetetty jokaiselle vastaanottajalle useitakin kappaleita, toinen toistaan uhkaavampia.

  Useat kirjeiden vastaanottajat ovat saattaneet säikähtää ja jopa maksaa vadittu summa. Tämä siis vaikka vastaanottaja olisikin syytön uhkailukirjeen väittämään tekoon."
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Oikein Don MC, siksi jokaisen kannattaa itse lähettää palautetta markkinaoikeudelle, jotta saa sanottua sen oman viestinsä. Olen yrittänyt tuoda esille, että jokainen on yksi henkilö, yksilö, jolla on mahdollisuus vaikuttaa ja siksi henkilökohtainen viesti on paras.
   
 3. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  101

  No, sanoista tekoihin:

   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Melkein puolet (> 95k) kaikista IP-osoitteista on haettu Hedman Partnersin päämiesten toimesta.

  Operaattoreista eniten IP-osoitteita on haettu Elisalta (74.4k), toiseksi eniten DNA:lta (64.7k) ja vähiten Telialta/TeliaSoneralta (59.4k). Tätä ei tosin pidä tulkita operaattorien paremmuusjärjestyksenä yksityisyydensuojan suhteen, sillä asiakaskunnan koko tietysti vaikuttaa siihen kuinka paljon osoitteita miltäkin operaattorilta haetaan. Mukana on myös yksi hakemus Ficolo Oy:lle (54 osoitetta).
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Kiitos Don MC! Teit juuri palveluksen niille perheille, joilla ei ole voimavaroja auttaa itseään.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Olen niin onnellinen, että aina löytyy uusi soturi mukaan tähän tekijänoikeustrollien vastaiseen taisteluun.
   
 7. annoyed

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  18
  Tämä onkin mielenkiintoinen, sillä F-Securen Freedome VPN:n liikenteestä ainakin joku osa vaikuttaisi menevän Ficolon läpi.

  Onko tämä läpimennyt vai vireilläoleva hakemus?
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
 8. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331

  AIVAN LOISTOJUTTU @Dame Edna kiitos hyvästä työstä. Katsotaan miten hommat tänä vuonna muuttuupi.
   
 9. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  174
  Ei tarvitse muuttua enää mitenkään jos vaan MAO ei enää anna lupaa hakea osoitetietoja. Kyllä tämä homma alkaa olla ohi. Tietenkin trollit vielä kovasti yrittää kiristää niitä jotka ovat olleet tarpeeksi fiksuja ja jättäneet maksamatta tai vielä parempaa että eivät ole ottaneet edes yhteyttä. Siinä saa nyt Hatanmaa ja kumppanit alkaa etsiä oikeita töitä. Mutta trolli leima jää otsaan loppuelämäksi.
   
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Listalla olevat hakemukset ovat läpimenneitä, mutta ennen MAOn linjanmuutosta.
   
 11. annoyed

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  18
  Vielä kun saisi jostain tietää, onko tuolta saatu jotain yhteystietoja uloskin.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Kiitos john^^!:) Kaikki eivät tunnu olevan samaa mieltä. Kun pitkällisen harkinnan jälkeen annoin oman henkilökohtaisen tutkivan journalismin palkinnon vuodelle 2017 tälle ketjulle, niin ylläpito on poistanut viestini. Eli näin vähän työtämme arvostetaan tässä langassa. Se oli kuulemma turha viesti.

  Mutta kun itse tietää, mitä on tehnyt ja tekemättä jättänyt, niin se riittää. Muistaakseni poliisikin on kiittänyt muroa jossakin jutussa, joten on merkillistä, ettei ylläpito arvosta tekemäämme työtä 10% suomalaisten hyväksi.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Sitä pitäisi kysyä Ficololta tai F-Securelta. Mutta jos liikenne on VPN:lta tulevaa mössöä, niin yhteystiedoissa pitäisi olla 54 kertaa "F-Secure Oyj"...
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  200 000 IP-osoitteen perusteella trolleilla on oikeus saada yhteystiedot. Kun muistetaan, että vahingonkorvaus vanhenee 10 vuodessa, löysässä hirressä suomalaiset ovat pitkään. Toivotaan, että saadaan Hedman Partners nalkkiin henkilörekisterin laiminlyönneistä.
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  freedome on huono koska käyttää saman maan yritystä, PIA käyttää eri maissa eri maiden palvelua joka lisää turvallisuutta. en myöskään usko että ficilon kyselyt koskevat f securen freedomea, yritykset voi käyttää samaa palvelua ja googlekin kertoo että pilvipalvelu näyttäisi olevan, ehkä sinne on muodostunut verkosto josaa jaetaan tekijänoikeudellista materiaalia ja joku kysynyt tilaajatietoja sieltä....
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Eikä vain joku vaan Interallip, jota on perinteisesti edustanut TOT:n Viljakainen. Se nyt on sellainen tunari että on voinut laittaa hakemuksen tietämättä tarkemmin mistä on kyse.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Kaikenmaailman tunareita maa päällään kantaa. Kun katsoi noita Viljakaisen listoja, niin markkinaoikeuskin oli tajunnut mustata niitä pahimmilta kohdiltaan, eli sen verran häveliäisyyttä oli ennen 12.6.2017 linjanmuutosta. Ihmisten täytyy olla oikeasti tarkkoina, jos haluaa, että oikeus ja kohtuus toteutuu.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Nyt pitää olla realisti. Trolleilla on oikeus 200 000 ihmisen yhteystietoihin. Paras keino trollien vastaisessa taistelussa on pyytää ne omat henkilörekisteritietonsa, tai sitten olla täysin hiljaa.
   
 19. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  101
  Päivitin hieman tuota pitkää tekstiäni. Valitettavasti siitä tuli entistäkin pidempi. Mutta sitä saa vapaasti lainata, lyhentää, muokata ja käyttää.

  NS. TEKIJÄNOIKEUSKIRJEBISNES


  Arvoisa vastaanottaja,

  Olen järkyttyneenä seurannut nettikeskustelua ns. tekijänoikeuskirjebisneksestä. Tässä liikemallissa elokuva- tai televisio-ohjelmateoksen nettilevityksen oikeudenhaltija lähestyy asianajotoimiston avulla kirjeitse internetin käyttäjiä ja väittää heidän levittäneen oikeudenhaltijan teosta luvatta netissä. Kirjeissä mainitaan useiden satojen, tai jopa tuhansien eurojen korvaussumma, jota vastaan kirjeen lähettäjä luopuu viemästä asiaa oikeuteen asti (ja oikeuskäsittelystä syntyvistä kymmenien tuhansien eurojen oikeuskuluista).

  Useimmissa tapauksissa kirjeitä on lähetetty jokaiselle vastaanottajalle useitakin kappaleita, toinen toistaan uhkaavampia sävyiltään.
  Useat uhkailukirjeiden vastaanottajat ovat saattaneet säikähtää ja jopa maksaa vaadittu summa. Tämä siis vaikka vastaanottaja olisikin syytön uhkailukirjeen väittämään tekoon.  TOIMINTAMALLI

  Oikeudenhaltija on useimmiten ulkomailla toimiva ns. pöytälaatikkofirma, joka on hankkinut itselleen tietyn elokuvateoksen oikeudet vertaisverkkojakeluun. Tarkoituksena ei suinkaan ole elokuvan myyminen netissä (kuten esimerkiksi Netflix), vaan puhtaasti rahan kerääminen elokuvien nettilataajilta. Tätä varten oikeudenhaltija kerää netistä tietoja (sinne usein jopa itse laittamansa) elokuvan latausliikenteestä.

  Jos tiedoista löytyy suomalaisia IP-osoitteita, Oikeudenhaltija ottaa yhteyttä Suomalaiseen asianajajaan (Kirjeen lähettäjä), joka pyytää saamiensa IP-osoitteiden yhteystiedot Markkinaoikeuden määräyksellä teleoperaattoreilta. Hän laatii sitten IP-osoitteiden haltijoille kirjeen, jossa vaatii rahaa, jotta ei veisi asiaa eteenpäin oikeuskäsittelyyn.

  On sanomattakin selvää, että tässä on kysymyksessä bisnesmalli, jossa kalastellaan ihmisiltä rahaa.
  Tällä tavoin kerättyjen rahojen summaa on vaikea arvioida, mutta kysymyksessä on varmastikin kannattava liiketoiminta. Satojentuhansien kirjeiden postittaminen ei ole halpaa ja sellaiseen ei turhaan ryhdytä.

  Kirjeiden sävy on niin uhkaava (ne tulevat kaiken lisäksi lakitoimistolta ja sisältävät "lakikieltä"), ja niin viekkaasti laadittu, että etenkin tietämätön (ja syytön) ihminen helposti niitä pelästyy ja maksaa vaaditut lunnaat.
  Kirjeissä sanotaan esimerkiksi, että vastaanottaja on IP-osoitteen haltijana asiassa "ensisijainen epäilty", huolimatta siitä onko hän jakanut elokuvaa vai ei.


  "Tekijänoikeustrollien" bisnesmalliin kuuluu myös silloin tällöin viedä jokunen tapaus oikeuteen asti. Ja tällöin nimenomaan markkinaoikeuteen, jossa vastaajalla on suhteettoman suuri todistustaakka. Yksityishenkilöllä on todella huonot mahdollisuudet todistaa syyttömyyttään tällaisissa asioissa.

  Voitetuilla oikeusjutuilla rehvastellaan sen jälkeen julkisuudessa ja mainitaan paljonko häviäjä on joutunut maksamaan korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja (useita kymmeniä tuhansia euroja). Tämän tarkoituksena on pelästyttää kirjeiden vastaanottajat maksamaan kirjeissä vaaditut summat.
  KIRJEBISNEKSEN LAAJUUS

  Kirjeiden vastaanottajien yhteystiedot on saatu teleoperaattoreilta markkinaoikeuden luovutusmääräyksillä, joita on vuosien 2013-2017 aikana tehty lähes 200.000:n IP-osoitteen osalta. Tämän luvun on oikeuden kirjaamossa käynyt tarkistamassa kansalaisaktiivi. Luku on mielestäni täysin pöyristyttävä.

  Markkinaoikeuden päätökset on netissä liikkuvien tietojen mukaan usein tehty hyvinkin hataralla todistepohjalla ja ns. liukuhihnaperiaattella. Kantaja saattaa esittää itse tekemänsä Excel-taulukon, jossa listataan tuhansia IP-osoitteita yhdessä väitettyjen tekojen ajankohtien kanssa. Tätä listaa käyttäen kantaja vaatii saada itselleen IP-osoitteiden haltijoiden osoitetiedot.
  Näitä osoitetietoja on tällä menetelmällä ja näiden kuluneiden vuosien aikana siis määrätty luovutettavaksi liki 200.000 kappaletta.  EPÄVARMUUSTEKIJÄT

  Tiedostonjakamisen havaitsemiseen käytetyt menetelmät ovat nekin kyseenalaisia. Näille toimijoille "syyllisyyden varmistamiseksi" riittää, että IP-osoitteesta havaitaan jotakin elokuvateosta koskevaa liikennettä yhden sekunnin ajan. Satojen megatavujen tai useiden gigatavujen kokoisesta elokuvatiedostosta riittää muutaman kilotavun kokoinen näytepala. Tällainen pieni näytepala voi syntyä tietokoneelle ihan vahingossa, jos väärällä nettisivustolla tulee vahingossa painaneeksi väärää linkkiä.

  Internet-yhteyksien ns. julkinen IP-osoite on sekin epävarma tunnistustapa. Internet-liittymien IP-osoitteet ovat ns. dynaamisia, eli ne vaihtuvat usein. Joskus jopa useita kertoja päivässä. On kyseenalaista jos teleoperaattori kykenee luotettavasti seuraamaan kaikkien asiakkaidensa vaihtuvia IP-osoitteita sekunnilleen, tai edes tunnilleen, oikein.
  "Tekijänoikeustrollit" myöntävät itsekin IP-osoitteen voivan kuulua jollekin muulle kuin kirjeensaajalle.

  Jos kuitenkin IP-osoite on kaikesta huolimatta ollut oikein, niin IP-osoitteen haltijan internet-yhteyttä on saattanut käyttää joku ulkopuolinen. Käsitykseni mukaan ihmiset osaavat tänä päivänä melko hyvin suojata langattomat verkkonsa salasanoilla, mutta valitettavan usein näin ei kuitenkaan ole. Langattomien verkkolaitteiden hallintaohjelmistot ovat myös monesti puutteellisia ja/tai viallisia ja tiedän tapauksia joissa salasanasuojausta ei ole laitteen teknisen puutteen takia ollenkaan pystynyt käyttämään.

  Luulen lisäksi, että elokuvien jakamisen "harrastajat" ovat sen verran valveutuneita, että piilottavat julkisen IP-osoitteensa jollain tavalla. Tällöin heidän IP-osoitteitaan ei saada selville millään "tekijänoikeustrollien" käyttämillä menetelmillä. Näkyviin ja napattaviksi jäävät lopulta yleensä ne IP-osoitteet, joiden haltijoilla ei usein ole mitään käsitystä elokuvien jakamisesta, saatikka kiinnostusta sellaiseen ryhtymiseen.

  Osoitteiden joukossa on siis varovaisestikin arvioiden useita tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia täysin syyttömiä IP-osoitteiden haltijoita. Kuitenkin näille ihmisille massapostitetaan uhkailu-/kiristyskirjeitä. Kirjeen lähettäjää ei näyttäisi kiinnostavan onko vastaanottaja syyllinen vai syytön. Itse asiassa syytön (ja pelokas) vastaanottaja saattaa jopa olla ns. "varmempi maksaja".
  Vaikka IP-osoitteiden joukossa saattaakin olla monta henkilöä, jotka oikeasti ovat jakaneet elokuvia tai TV-sarjoja netissä, ei osoitteiden joukossa olevien syyttömien suuren määrän takia tällaista bisnesmallia voida pitää kestävänä tai oikeutettuna. Syyllistenkin osalta kyseessä on useimmiten melko vähäinen teko, joka ei millään muotoa ylitä merkittävyyskynnystä.

  Mikäli joku syyllistyy rikokseen jakelemalla elokuvia netissä, tulee häntä luonnollisesti syyttää rikoksesta. Mutta tämä kiristyskirjeiden lähettäminen ja oikeusjutuilla uhkaileminen sadoille tuhansille summittaisesti valituille kansalaisille on vähintäänkin yhtä tuomittavaa ja rikollista toimintaa.

  Toivon että oikeuslaitos miettii näitä asioita perinpohjin ja käyttää harkintavaltaansa lopettaakseen "tekijänoikeustrollien" pitkään jatkuneen syyttömien ihmisten uhkailun ja kiristyksen.  Kunnioittaen,

  -Minä-
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Kiitos Don MC, olet tosiaankin don ja mieleeni tulee toinen henkilö, joka teki yhtä mahtavan kirjoituksen. http://www.ritvapuolakka.fi/428867951
   
 21. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  101
  No tuo onkin jo asiantuntevasti kirjoitettu.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Halit, pusut ja musiikit sulle. Minä en tee tätä hommaa muuten kuin tunteellla. Olen ottanut koko Suomen lapsikseni ja autan niin paljon kuin voin. Ei missään nimessä jonkun lapsen Black Sailsin katsominen voi aiheuttaa hänelle kesätienestien menettämistä, joten suksikoon vittuun lakimiehet, jotka rahastavat yksinhuoltajaperheiilä, joilla on jo valmiiksi muutenkin vaikeaa.
   
 23. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  181
  SAMAA MIELTÄ !!!!!!!
   
 24. Decimal

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Viestejä:
  16
  Kiitos vain palstalaisille hienosta työstä ja taistelusta. Koko ketjun läpilukeneena ja myötäeläen joka hetkessä, toivottavasti trollit saavat niskalaukauksen toiminnalleen kuluvana vuonna!
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Kiitos Jyväskylän Juha! Oikeudenmukaisuus ei katso paikkakuntaa, vaan se asuu meissä itsessämme.


  Uskon, että markkinaoikeuden tuomarit ovat viimeinkin tajunneet, että heitäkin on kusetettu tässä asiassa. Itseäni ainakin hävettäisi, että lainoppineena olisin mennyt tähän hoopoiluun mukaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti