Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  133
  http://www.tietosuoja.fi/material/a...t/6Jfq8WnQ7/Ota_oppaaksi_henkilotietolaki.pdf

  10. ONKO SINULLA MYÖS
  ILMOITUSVELVOLLISUUS?
  Henkilötietolaki määrittelee myös ne toiminnat ja käsittelyt, joista täytyy tehdä ilmoitus tietosuojaval-
  tuutetulle. Ohjausta ja mallilomakkeita löydät muunmuassa tietosuojavaltuutetun kotisivuilta.
  •Velvollisuus tehdä toimintailmoitus koskee esimerkiksi tietojenkä
  sittelypalveluja tuottavia yrityksiä, perintätoimistoja ja henkilöarviointiyrityksiä, jotkatekevät työtään asiakkailleen, heiltä
  saamiensa toimeksiantojen mukaisesti.
  •Automaattisesta henkilötietojen käsittelystä täytyy tietyissä laissa erikseen säädetyissä tapauksissa tehdä rekisteri-ilmoitus
  tietosuojavaltuutetulle. Lisäksi ilmoitus tulee tehdä aina hankkiessasi esimerkiksi tietojenkäsittelypalveluja ulkopuolisilta yrityksiltä.
  •Henkilötietolaissa on säännöksiä myös henkilötietojen siirtämisestä tai luovuttamisesta ulkomaille. Ilmoitusvelvollisuus koskee lähinnä tietojen siirtämistä
  Euroopan Unionin ulkopuolisiin maihin.

  Seuraavaksi syynätkää noita et meneekö risut rastiin

  §11 Ohjaus ja valvonta
  Tietosuojavaltuutettu voi oma-aloitteisesti tarkastaa
  kenen tahansa rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittelyt. Tässä toiminnassa samoin kuin yksitt
  äisenasian selvittelyn yhteydessä tietosuojavaltuutetulla on oikeus saada salassa pidettäviä tietoja, joita selvittelyssä tarvitaan.

  Dame kun saa kokonais ipt kasaan niin voisi koittaa tietosuojavaltuutettua saada flexaamaan tätä oikeutta ja tarkistaa täsmääkö; HP:n rekisteri << luovutetut ipt.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Muuten ihan hyvä ajatus, koska eihän kenenkään kohdalla saisi olla muuta, kuin ne IP-osoitteet, jotka on laillista tietä pitkin saatu. Pitää katsoa, kunhan saadaan tulokset kasaan, että miltä näyttää. Nythän Suomessa näitä rekisterinpitäjiä on myös Adultia/Filmia ja TOT-Viljakainen, joilla on myös erittäin paljon näitä IP-osoitteita hallussaan. Aika loppusuoralla jo ollaan Jankuttajan kanssa, eli kunhan saan hänelle tämänpäiväiset luvut, niin hän ne sitten laittaa taulukkomuotoon. Ilahduttava asia on, ettei asiakirjojen mukaan tämän vuoden loppuun mennessä 12.6.2017 jälkeen MAO ole määrännyt yhtään uutta tietojenluovutusta.
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  ... paitsi siis Teostolle on myöntänyt. Mutta ne koskevat DC++:aa ja musiikin levittämistä, ja ovat oikeasti yksittäistapauksia.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Joo, hyvä huomautus! Tosiaan jätin näistä kokonaan Teoston ja kumppanit pois, koska heidän hakemuksissaan oli aina vain yksi IP-osoite, eli he painivat eri sarjassa kuin nämä tekijänoikeustrollit.
   
 5. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  23
  Nuo ilkkumiset voidaan jättää omaan arvoonsa.... Jatka vain Edna edelleenkin, paljon olet jo saanut aikaan.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  En kai minä kunniaa yksin itselleni ota. Ilman tätä lankaa, en tietäisi tästä trollauksesta yhtään mitään. Yhdessä tätä työtä ollaan tehty, mutta minä olen toiminnan ihminen ja laitan sitten asioita käytännössä eteenpäin. Sinäkin olet osa tätä lankaa kysymysmerkki-nimimerkilläsi, vaikka en nyt yhtäkkiä muista, että olisit tehnyt mitään tämän trollauksen lopettamiseksi. Mukava kuitenkin, että huomioit tämän henkilökohtaisen tutkivan journalismin palkintoni vuodelle 2017.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Terve Yxakka! Joo, jatketaan hommia, eihän töitä kesken jätetä. Muuten, kun yhdessä vaiheessa sanoit niistä asiakirjojen virheellisyyksistä, niin oli noissakin päätöksissä joitakin. Vääriä vuosilukuja ja sitten huomasi, että samalla sapluunalla tehtyjä ennen kesäkuista muutosta, päätöksen etusivulla saattoi olla operaattorin nimi toinen ja sitten tuomiolauselmassa toinen, eli ei oltu muistettu vaihtaa edes nimeä. Yleensä hakemukset olivat menneet läpi semmoisenaan, mutta TOT-Viljakaisen (Interallip LLP) hakemuksissa oli mustattu yli aika reippaasti, eli markkinaoikeuteen oli ilmeisesti lähetetty saapunut lokitiedosto semmoisenaan. Niitäkin voisi jossain vaiheessa halukkaat tilailla, kunhan saamme päätös- ja diaarinumerot näkyville.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 8. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Satuitko @Dame Edna kysymään/tarkastamaan montako luovutushakemusta MAO:ssa oli vireillä tällä hetkellä? Vai oliko se jo tiedossa muutenkin..?
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Siellä kirjaamossa oli vain päätökset, jotka oli niputettu isoihin pinoihin. Vuoden 2017 loppuun oli päätökset ja 12.6.2017 alkaen ei ollut uusia luovutuspäätöksiä. Voisit kysyä asiaa markkinaoikeudesta ja laittaa sitten tiedon meille muillekin.
   
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Olen itse pyöritellyt takaraivossa ajatusta, että olisi hyvä systemaattisesti kysellä vireillä olevien uusien hakemusten tilannetta esim. kuukausittain ja raportoida niistä julkisesti. Tällöin mielenkiintoiset tapaukset ja mahdolliset uudet uhat voitaisiin puida vaikkapa tällä forumilla hyvissä ajoin etukäteen. En vastusta, jos joku muu kyselee MAO:lta, mutta ainakin itsellä on jo kaksi tiedonhakupyyntöä vireillä joten en itse ala kuormittamaan kirjaamoa ennen kuin saan niihin vastaukset.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Muistelinkin, että olit pyytänyt näistä uusista hakemuksista tiedon, mutta ei se haittaa vaikka useampikin pyytäisi. Minä tosiaan tutkin nuo 60 a §:n mukaiset luovutuspäätökset, joissa oli vain päätös ja IP-osoiteluettelot.

  Jos joku tilaa aineistoa markkinaoikeudesta, niin voi laittaa vaikka jonnekin nettiin ensin (ettei henkilöllisyys paljastu) ja linkin siihen, niin voin ladata sen ja laittaa sitten sivuilleni luettavaksi.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Vastatakseni kysymykseesi, tällä hetkellä MAO:ssa on tietääkseni vain tasan yksi hakemus vireillä jolla on väliä: Hedman Partnersin / Scanboxin syksyllä heittämä koepallo, jossa on uudenlaiset perustelut merkittävyyskynnykselle. Jos se menee läpi, alkanee uusien hakemusten vyöry melkein vanhaan malliin. Jos se ei mene läpi, niin trollit on taas ainakin puoleksi vuodeksi voitettu.
   
 13. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Kiitos. Jatkokysymyksenä vielä, että oliko vireilletulon ajankohta tiedossa (eli milloin voimme odottaa päätöstä)?
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  MAO:n kirjaamosta sanottiin keskimääräiseksi käsittelyajaksi 4,5 kuukautta. Hakemus jätettiin syyskuun alkupuolella, eli kohtapuoliin pitäisi tulla päätös.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Ylläpito näemmä poistelee viestejäni, joten tehdään niin, että kun saan Jankuttajalta taulukon paljonko niitä IP-osoiteitta on päästetty markkinaoikeudesta läpi, niin laitan tiedon omille sivuilleni. Tai sitten teen taulukon itse valmiiksi. Joka tapauksessa huomenna saatte luvun.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 16. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  380
  Tuon perusteella "ainakin nämä ja ehkä muutakin tietoa on säilötty". Seloste ei faktuaalisesti kerro yksittäisen tiedon "luokkaa", sen kuulumisesta johonkin luokkaan, eikä yksilöi tietoalkiota.

  Koitan kaivella historiaa tästä.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kiitos Jankuttaja, että olet auttanut tässä! Ohessa taulukko vuosilta 2013-2017 eli markkinaoikeuden läpi on mennyt noin 200 000 suomalaisen yhteystiedot. Kun perheiden koko on noin kolme, niin tämä tarkoittaa 10% suomalaisista, joita tämä koskettaa. Melko iso määrä murhetta on markkinaoikeus laittanut ihmisten kärsittäväksi ilman oikeaa tietoja, kuka on tekijänoikeudenloukkauksen tehnyt. Paska juttu Jos taulukossa on virheitä, niin ne ovat minun tekemiä. DNA muutti nimensä Oyj:ksi 27.10.2016 ja Telia taas Telia Finland Oyj:ksi 23.3.2017. Jos huomaatte jotakin outoa, niin sanokaa.

  Meillä meni Jankuttajan kanssa tähän yhteensä aikaa noin viikko mies/naistyöverran, joten ei mitenkään olisi ollut iso homma markkinaoikeudelta tehdä tämä virkansa puolesta.
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Iso kiitos Dame ja Jankuttaja. Sekä me kymmenet muut näkymättömät toimijat. Ikävä asia on se, että noi 200 000 yhteystietoa mutta hyvä on se, että Muron taistelu tätä paskaa vastaan on tuottanut tulosta v 2017 alkaen. Tämä vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen trollibisneksen kuolon kannalta. Toivoa ja uskoa on MAO:n sekä operaattoreiden viimeaikaisiin toimiin uskoen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kiitos itsellesi valkoinen ritarini! Tiedän, kuinka autoit MOT-ohjelman tekemisessä ja monessa muussakin. Täällä on paljon ihmisiä, jotka eivät itsestään numeroa tee, mutta taistelevat tätä vääryyttä vastaan. Siksi annoin oman henkilökohtaisen kiitokseni tälle langalle, koska ilman tätä, trollien touhu olisi vielä voimissaan. Kiitos siis jokaiselle yhdessä ja erikseen tasapuolisesti, tutkivan journalismin palkinto on ehdottomasti ansaittu vuodelle 2017.

  Laitan nyt markkinaoikeuteen viestiä, jotta tietävät itsekin, että mitä sitä onkaan tullut tehtyä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 20. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Oiotaan nyt jälleen kerran sen verran, että noinhan asia ei ole. Tuo IP-osoitteiden määrä ei edelleenkään kerro mitään siitä, kuinka monen ihmisen yhteystiedot trollit ovat saaneet. Varmaa kuitenkin on, ettei asia missään nimessä kosketa lähimainkaan kymmentä prosenttia suomalaisista. Noissa IP-osoitteissa kun on edelleen niitä päällekkäisyyksiä, jonka lisäksi suuren osan haltijat ovat väkisinkin jääneet pimentoon natattujen liittymien, prepaidien, vanhentuneiden tietojen ja muiden vastaavien kautta. Päällekkäisyyksistä sen verran, että niiden määrän voisi olettaa melko suurikin; Jos joku warettaa yhtä sarjaa tai elokuvaa, lienee latuuksilla ollut mahdollisesti myös muitakin teoksia. Näin ollen saman henkilön IP-osoite löytynee monestakin eri hakemuksesta - ja myös saman hakemuksen sisältä useampaan kertaan. Monissa liittymissä kun tuo osoite tuppaa liittymätyypistä ja olosuhteista riippuen vaihtumaan mahdollisesti useasti lyhyenkin ajan sisällä.

  Eikä tarkoitus ollut millään tavalla vähätellä tekemäänne työtä. Mielenkiintoinen tieto tuo IP-osoitteiden määrä ilman muuta on, ja antaa toki jonkinlaista osviittaa myös siitä, monenko liittymänhaltijan tiedot operaattorit ovat loppujen lopuksi trolleille luovuttaneet.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Länkyttäjiä riittää joka lähtöön, tekijöitä sitäkin vähemmän. Tee aivan vapaasti tuosta minkälaista analyysiä haluat, mutta tosiasia on, että markkinaoikeudelta on lähtenyt lähes 200 000 IP-osoitteen yhteystiedot laillisesti saataville.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Aivan totta, mutta jos operaattorit eivätkä kirjeiden lähettäjät itse halua paljastaa lukuja, niin mielestäni on ihan ansaittua, että julkisessa keskustelussa luovutettujen yhteystietojen määrää arvioidaan hiukan yläkanttiin... tässä on paras tieto mitä tähän asti on julkisuudessa ollut, ja se vahvistaa FiComin lausunnon jonka mukaan vuonna 2016 tietojenluovutuspyyntöjä oli noin 100 000 IP-osoitteesta. Vuonna 2017 tahti oli vain kiihtynyt, ja koko vuoden saldoksi olisi todennäköisesti tullut reilusti yli 120 000 ellei MAO olisi uudella linjauksellaan laittanut trolleja ojennukseen.

  Todella mehevää muuten se että Warner Brothersin asiakkaakseen haalittuaan Hedman Partners ei kuitenkaan ehtinyt saamaan yhtään osoitetta heille haettua. Joni luuli iskeneensä kultasuoneen mutta se osoittautui katinkullaksi. Tämä epätoivo näkyy siinä vimmassa millä hedarit yrittävät nyt muiluttaa markkinaoikeutta perumaan päätöksensä.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tuossa vielä lähettämäni viesti saaduista tuloksista:

  Lukumäärä kaikista luovutettavaksi määrätyistä yhteystiedoista

  Tänään, 23:15
  Kumpula Elisa (MAO) ([email protected]);
  [email protected];
  Salonen Ilkka (MAO) ([email protected]);
  Mikkola Kimmo (MAO) ([email protected]);
  [email protected]

  MAO päätökset 2013-2017 IP-osoitteet.pdf
  53 Kt  Hei!

  Ohessa markkinaoikeuden luovutusmääräykset IP-osoitteista. Kuten näkyy, olette luovuttaneet noin 200 000 suomalaisen yhteystiedot vailla varmuutta, että ovatko nämä ihmiset tätä tekijänoikeudenloukkausta tehneet.

  Miettikää, mikä määrä kärsimystä tämä on aiheuttanut suomalaisille perheille. Perheiden keskikoko on noin kolme, eli tämä koskettaa ainakin 10% suomalaisista. Te ette halunneet antaa minulle tätä lukua, mutta kansalaisaktivismin avulla saimme tämä tiedon. Onneksi kuitenkin olemme lähes demokraattisessa maassa, että pystyin nämä päätökset käymään lukemaan kirjaamossa.

  Tv. Ritva Puolakka
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Vaikka työryhmän toimivalta onkin päättynyt, voisi tuon pistää Vuopalallekin. Ja ministeri Terholle, jonka pöydälle työryhmän loppumuistio jossain vaiheessa tipahtaa.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tuossa viestissäni se meni Vuopalalle myös. On se tosiaan kumma juttu, että perustetaan työryhmä, mutta sitten loppujenlopuksi kansalaiset joutuvat tämänkin tiedon itse kaivamaan. Ei ollut Effillä tai piraattipuolueella edes tähän munaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti