Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

  1. Jankuttaja

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2014
    Viestejä:
    2 080
    Ihan mielenkiinnosta:

    Oliko sattumoisin vastauksen liitteena rekisteriseloste (tai tietosuojaseloste)? Voisiko sen skannata ja laittaa jakoon, sillä kiinnostaisi tietää onko mitään muuttunut sitten alkuvuoden 2017 rekisteriselosteesta.

    Oliko vastauksessa kerrottu yhtään mitään teoksista, joista jakelua väitettiin tapahtuneen? Ennen muinoin ainakin vastauksessa olisi pitänyt olla vähintään lista teoksista ja kellonajat väitetyistä jakamisista jotka olivat itse kirjeessä. Oliko nyt siis nekin vähät tiedot jätetty pois?

    Hatunnosto minultakin aktiivisuudestasi. Jos jokainen kirjeensaaja tekisi tämän, niin Hermannien toimistolla ei olisi aikaa muuhun kuin rekisterin tarkastuspyyntöihin ja niistä seuraaviin kanteluihin vastailu. Kantelusta vielä, että tietosuojavaltuutetulle pitää lähettää sekä alkuperäinen tarkastuspyyntö, että vastaus. Sitten tietosuojavaltuutettu pyytää Hedmanneilta lausunnon, johon voit itse antaa (2-3 kk kuluttua) oman vastineesi.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2017
  2. Dame Edna

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2016
    Viestejä:
    4 259
    Eihän työtä ole vielä tehty, isoin homma on saada kirjattua ylös vuosi 2016, mutta sekin aikanaan. Kansalaisaktiivina on toisaalta niin hyvä olla, kun ei ole kukaan hengittämässä niskaan, eikä tarvi keltään kysyä, että saako tehdä miten itse parhaaksi näkee. Ärsytti hieman, ettei virkamiehet saaneet tuota kokonaislukua kerrottua, mutta toisaalta hyvä, kun ulkopuolinen tarkastelee, niin saa paljon muuta hyvää informaatiota.. Mutta ei mitään, täällä on hyvä porukka toimia, ja tuloksiakin tulee koko ajan. Pakko nyt sanoa hyvät yöt, ollut pitkä päivä, mutta palataan ystävät asiaan!:)
     
  3. magrilli1991

    Rekisteröitynyt:
    19.11.2012
    Viestejä:
    44
    Oli mainittu teos ja kellonajat väitetyistä jakamisista. Voin laittaa tuon jakoon tossa joku päivä
     
  4. Steamspark

    Rekisteröitynyt:
    28.12.2017
    Viestejä:
    2
    Emt
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2017
  5. constructor

    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Viestejä:
    380
    Jos on muutakin mitä on kerätty operaattorilta niin kannattaa olla varuillaan. Jos vasteessa tulee ainoastaan operaattorin dataa niin voi olla paremmin turvassa.
     
  6. cydrex

    Rekisteröitynyt:
    17.11.2016
    Viestejä:
    888
    ai olla varuillaan että pääsee turhaan oikeudenkäyntiin? jos siellä on "luvattomia" tietoja ja MAOssa häviää niin lopuksi paljastaa että ne ei ole julkisesti saatavilla tietoja ja päätös kumotaan.
     
  7. magrilli1991

    Rekisteröitynyt:
    19.11.2012
    Viestejä:
    44
    Minuakin kiinnostaa tietää, että miksi syyttömän pitäisi olla varuillaan noista tiedoista?
     
  8. Dame Edna

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2016
    Viestejä:
    4 259
    Ei tietenkään sinun pidä olla varuillaan, vaan Hedman Partnersin. Sehän tässä menettelee väärin rekisterinpitäjänä, kun ei luovuta kaikkia tietojasi, joihin sinulla on tarkastusoikeus. Tuossa tuo tietosuojavaltuutetun päätös, jonka mukaan Hedman Partnersin tulee luovuttaa kaikki tiedot.

    Tietenkään Hedman Partners ei haluaisi, että ihmiset näitä henkilörekisterin tarkastuspyyntöjä tekisivät, koska siitä aiheutuu heille ylimääräistä työtä, jonka lisäksi, kun eivät luovuta kaikkia tietoja, joutuvat tietosuojavaltuutetun kanssa tekemisiin. Mitä enemmän tietosuojavaltuutetulle näitä kanteluita menee, sitä enemmän se murentaa Hedman Partnersin uskottavuutta rekisterinpitäjänä.
     
  9. constructor

    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Viestejä:
    380
    Tarkoitin tuossa jos tiedoissa on esimerkiksi merkintöjä aktiivisuudesta somessa, en siis niitä koneen nimiä yms.
     
  10. cydrex

    Rekisteröitynyt:
    17.11.2016
    Viestejä:
    888
    kyllähän sitä itse tietää onko somessa torrentteja kehunut vai ei.
     
  11. Jankuttaja

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2014
    Viestejä:
    2 080
    En usko että some-aktiivisuutta tai muuta sellaista laitetaan henkilörekisteriin (tai oikeammin, että laki tulkitsisi niiden olevan osa henkilörekisteriä).
     
  12. constructor

    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Viestejä:
    380
    Joskus sitä väännettiin että mikä tuo henkilärekisteri oikein on. Muistaakseni lopputulema oli se, että kaikki tieto henkilöstä kuuluu rekisteriin, riippumatta rekisteröintitavasta.
    Voi olla että ymmärsin tai muistan väärin.
     
  13. Dame Edna

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2016
    Viestejä:
    4 259
    Mielestäni ne pitää laittaa, koska ne ovat osa tämän ihmisen henkilörekisteriä ja tietoja on kerätty aktiivisesti vuosien saatossa. Kaikki tieto, mitä ihmiseen on yhdistetty, on osa tämän ihmisen henkilörekisteriä. Jos Hedman Partners ei näitä tietoja luovuta nähtäväksi ja tarkastettavaksi, niin silloinhan siellä edelleen voi olla jonkun toisen ihmisen tietoja, koska joku on voinut nimimerkillä kehua jotakin musiikkia, elokuvia, sarjoja, ohjelmia jne. ja nämä on yhdistetty tähän ihmiseen "teknisen profiloinnin" avulla, jolloin ei edes ole varmuutta, onko tämä nimenomainen nimimerkki edes ollut tämä ihminen.

    Ihmisen pitää siksi päästä tarkastamaan kaikki itsestään talletetut tiedot, koska eihän hän muuten voi tietää, kenen tietoja sinne henkilörekisteriin on kerätty.
     
  14. electron06

    Rekisteröitynyt:
    12.11.2006
    Viestejä:
    3 809
    Eiköhän siellä pitäisi myös olla maininta Ace Ventura salakytän mittailusta jos sellaista on kohteella harrastettu. Ynnä muista seurannasta, myös somessa.
     
  15. Jankuttaja

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2014
    Viestejä:
    2 080
    Ei välttämättä. Jos ace controllia ja muuta ylimääräistä vakoilua on tehty, voi niitä olla sen verran vähän että niiden tallentamiseen ei tarvita mitään tietokantaa. Ne voivat olla ihan vaan sähköposteina ja muina sekalaisina dokumentteina Jonin läppärillä.
     
  16. Dame Edna

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2016
    Viestejä:
    4 259
    Mielestäni kyllä, koska nämä on yhdistetty nimenomaan tähän ihmiseen, jolloin ne ovat osa tämän ihmisen Hedman Partnersin henkilörekisterissä olevia tietoja.
     
  17. jdee-

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    1 218
    Miksi ei laitettaisi, jos se ilmoitetaan rekisteriselosteessakin? Tai miksi ihmeessä laki ei tulkitsisi niiden olevan osa henkilörekisteriä?

    "Säännönmukaisia tietolähteitä ovat teleoperaattorit, avoimet tietoverkot ja niissä käyttäjien itsensä julkisesti saataville saattama tieto, suomalaisissa tuomioistuimissa annetut tuomiot taikka rekisteröidyn oman ilmoituksen perusteella tehdyt sopimukset."

    Ja rekisteristä itsestään löytyy se lokero:

    "muu oikeudenloukkauksen selvittämisen tai korvauksen perimisen kannalta tarpeellinen tieto"

    http://123userdocs.s3-website-eu-we...7ef/Rekisteriseloste+2017+Hedman+Partners.pdf

    Tämä menisi myös tohon muuhun oikeudenloukkauksen selvittämisen tai korvauksen perimisen kannalta tarpeelliseen tietoon.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2017
  18. Jankuttaja

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2014
    Viestejä:
    2 080
    No ehkä se tieto siellä on, ehkä ei. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tullut julkisuuteen mitään tietoa jolla sen voisi varmistaa suuntaan tai toiseen. Keskittyisin itse penäämään niitä tietoja, joiden olemassaolo voidaan todistaa (eli vertaisverkoissa tehdyt havainnot), koska silloin kantelut menevät todennäköisemmin läpi.
     
  19. jdee-

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    1 218
    Eiköhän sieltä kannata penätä kaikkea sitä mahdollista tietoa joka rekisteriselosteessa ilmoitetaan. Muutenhan tätä mahdollisesti rekisteristä löytyvää tietoa ei sieltä ulos saa, jos pyyntö koskee jotain muuta yksilöityä tietoa.
     
  20. magrilli1991

    Rekisteröitynyt:
    19.11.2012
    Viestejä:
    44
    Tässä olisi tuo rekisteriseloste:

    REKISTERISELOSTE

    Henkilötietolain (523/1999) 10 § ja 24 §:n mukainen rekisteriseloste

    1 Rekisterinpitäjä
    Asianajotoimisto Hedman Partners Oy (Y-tunnus: 0999000-4)

    Pitkänsillanranta 3 A

    00530 Helsinki

    Puh.: (09) 177 060

    Faksi: (09) 629 759

    2 Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö
    Joni Hatanmaa

    Pitkänsillanranta 3 A

    00530 Helsinki

    Puh.: (09) 177 060

    Sähköposti: [email protected]

    3 Rekisterin nimi

    Oikeudenloukkausten selvittämiseen ja korvausten perimiseen perustuva rekisteri

    4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
    Henkilötietoja kerätään ja käsitellään Asianajotoimisto Hedman Partners Oy:n edustamien oikeudenhaltijoiden tekijän- ja lähioikeuksien loukkaamista koskevissa asioissa oikeudellisten vaatimusten laatimiseksi, esittämiseksi, puolustamiseksi ja ratkaisemiseksi.


    Lisäksi tietoja käytetään sovittujen tai tuomittujen korvausten perusteella saatavien suoritusten seuraamiseen.


    Tietoja ei käytetä eikä luovuteta henkilötietolain 4 luvun mukaisiin erityisiin tarkoituksiin.

    5 Rekisterin tietosisältö
    Rekisteriin voidaan tallentaa seuraavia tietoja:

    - IP-osoite, jota käytetään tekijänoikeudella suojatun aineiston jakamiseen ilman oikeudenhaltijan lupaa;

    - ajankohta, jolloin IP-osoitetta on käytetty yllä kuvatun mukaisesti;

    - Käytetty vertaisverkko- tai muu jakamiseen käytetty ohjelma;

    - teleoperaattori, jonka liittymästä IP-osoitetta käytetään;

    - lokitiedot laittomasta jakotapahtumasta;

    - tiedot laittoman jakamisen kohteena olevan teoksen nimestä, tiedostonimestä sekä sellaisten parvien tunnukset (swarm hash), joissa oikeudenhaltijoiden teosta on laittomasti jaettu;

    - liittymän haltijan nimi ja yhteystiedot;

    - sovitun tai tuomitun hyvityksen määrä ja eräpäivä;

    - korvausvelvollisuuden peruste eli sopimuksen päivämäärä taikka tuomion yksilöintitiedot

    (tuomion numero, antopäivä, asiaa käsitellyt tuomioistuin);

    - saatavaa koskevan mahdollisen ulosottopäätöksen tiedot;

    - tiedot loukkauksen tai vaatimuksen johdosta tehdyistä yhteydenotoista

    (kirjeen/puhelun/sähköpostin tms. päiväys, vastaanottajat ym. tiedot);

    - muu oikeudenloukkauksen selvittämisen tai korvauksen perimisen kannalta tarpeellinen

    tieto;

    - Henkilön henkilötunnus ja/tai syntymäaika oikeudenloukkausten hyvitystä varten tehtävien maksusuunnitelmien luontia, toteuttamista, seurantaa ja täytäntöönpanoa varten.

    6 Säännönmukaiset tietolähteet
    Säännönmukaisia tietolähteitä ovat teleoperaattorit, avoimet tietoverkot ja niissä käyttäjien itsensä julkisesti saataville saattama tieto, suomalaisissa tuomioistuimissa annetut tuomiot taikka rekisteröidyn oman ilmoituksen perusteella tehdyt sopimukset. IP-osoitteiden ja tiedostojen jakamisen lokitiedot saadaan oikeudenhaltijalta tai tämän puolesta Euroopan unionin alueella toimivalta yritykseltä.

    7 Tietojen luovutus
    Tietoja kerätään, säilytetään ja siirretään ainoastaan Euroopan unionin alueella. Tietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Henkilötietojen käsittelystä osa on ulkoistettu Arvato Financelle, Tecxipio GmbH:lle ja Color Technologiesille. Tietoja voidaan luovuttaa tarpeen vaatiessa asian selvittämisen niin edellyttäessä myös muille asiantuntijatahoille. Tietoja ei luovuteta muille sivullisille. Kaikkia tietoja voidaan luovuttaa poliisiviranomaisille tutkintapyynnön yhteydessä. IP-osoitteita ajankohtineen luovutetaan toimivaltaiselle tuomioistuimelle tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaisten hakemusten tekemiseksi ja tuomioistuinten ratkaisuihin sisällytetyt tiedot voidaan luovuttaa sitä pyytäville henkilöille poistamatta päätökseen kirjattuja tietoja.

    8 Rekisterin suojaus
    Rekisterinpitäjä järjestää rekisterin tietoturvan toimialalla yleisesti hyväksyttävällä tavalla sekä pyrkii asianmukaisin teknisin ratkaisuin estämään asiattomien pääsyn sekä sähköisiin tietojärjestelmiin että manuaalisesti ylläpidettäviin aineistoihin.


    Ainoastaan yksilöidyillä rekisterinpitäjän, Arvato Financen, Tecxipio GmbH:n ja Color Technologiesin työntekijöillä on pääsy rekisterin sisältämiin tietoihin tai osaan siitä. Pääsy sähköisten tietojärjestelmien avulla ylläpidettäviin rekisterin tietoihin edellyttää henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan antamista. Tietoja käsittelevillä rekisterinpitäjän, Arvato Financen, Tecxipio GmbH:n ja Color Technologiesin työntekijöillä on rekisterinpitäjän myöntämä tarpeellisen laajuinen käyttöoikeus.


    Osa rekisterin sisältämistä tiedoista on sellaisia, että niihin kohdistuu Suomen Asianajajaliiton hyvää asianajotapaa koskevien ohjeiden mukainen erityinen salassapito- ja vaitiolovelvollisuus, ja kyseisiä tietoja käsitellään ohjeiden velvoittamalla tavalla.

    9 Tarkastusoikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää rekisterinpitäjän yhteyshenkilölle, ja sen on oltava kirjallinen. Tarkastuspyyntö voidaan esittää myös henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona, jolloin tietoja pyytävän on kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä.


    Tarkastusoikeutta rajoittaa se seikka, ettei rekisterinpitäjä kykene yhdistämään keräämiään IPosoitteita yksittäisiin luonnollisiin henkilöihin ilman tuomioistuimen antamaa määräystä tai esitutkintaviranomaisen toimenpiteitä. Näin ollen rekisterinpitäjä ei pysty vastaamaan kyselyihin siitä, onko IP-osoitteita tai muita lokitietoihin perustuvia tietoja kerätty jonkun yksittäisen henkilön osalta ennen, kuin se on saanut IP-osoitteiden haltijoiden yhteystiedot teleoperaattorilta tuomioistuinmääräyksen nojalla.

    10 Oikeus vaatia tietojen korjaamista
    Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn esittämästä vaatimuksesta.


    Tiedon korjaamista koskeva vaatimus tulee esittää kirjallisesti rekisterinpitäjän yhteyshenkilölle.

    Vaatimuksessa on yksilöitävä, mitä tietoa korjausvaatimus koskee.


    Ilman tuomioistuimen päätöstä, jolla teleoperaattori velvoitetaan ilmaisemaan liittymänhaltijan yhteystiedot, ei rekisterinpitäjä kykene todentamaan, keitä yksittäisiä henkilöitä tiedot koskevat.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2017
  21. Jankuttaja

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2014
    Viestejä:
    2 080
    Kiitos @magrilli1991 tuosta uudesta rekisteriselosteesta.

    Pari asiaa on muuttunut sitten vuoden takaisesta:

    1) Lisätty selityksiä tarkastusoikeuden rajoituksista, muka siksi että ne kuuluvat salassapito- ja vaitolovelvollisuuden piiriin. Tämä liittyy selvästi ongelmiin, joihin HP törmäsi tietosuojavaltuutetun kanssa ja joka on nyt hallinto-oikeuden ratkaistavana. HP:n ensimmäinen tekosyy, ettei tietoja voitu luovuttaa mukamas rikostutkimusten takia ei kestänyt kriittistä arviointia, joten nyt on kova yritys päällä selittää että tietoja ei voida luovuttaa asianajajan salassapitovelvollisuuteen vedoten.

    2) Uutena tietojen käsittelijänä on nimetty Color Technologies. Mikähän firma tämä on?
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2017
  22. jdee-

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2008
    Viestejä:
    1 218
    Selvisikö koskaan mikä se Midas Technologies oli? Color Technologies voisi olla sama uudella nimellä.
     
  23. mattdemon

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2017
    Viestejä:
    34
    Henkilötietolaki ja tietoyhteiskuntakaari edellyttävät määrittelemään mitä varten henkilötietoja asiakkaista kerätään ennen kuin se voidaan tehdä, ja jos ilmaistu tarkoitus ei tässä tapauksessa liity eikä edes teoreettisesti voi liittyä asiakaspalveluun, edellytykset eivät ole täyttyneet. Puhtaasti lain pohjalta. Ei ole kyse aidasta ja seipäästä, vaan tietojen keräämisestä ja poistamisesta/luovuttamisesta, eli ihan eri asioista.

    https://www.viestintavirasto.fi/kyb...avelvollisuudet/valitustietojenkasittely.html

    Asiasta voi mielestäni jokainen pistää korvausvaatimus-lottoa vetämään, kun kyseessä ei ole ihan mitätön rikos.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2017
  24. Crypton123

    Rekisteröitynyt:
    03.06.2017
    Viestejä:
    152
    Midas, jos löysin oikean lähteen, oli Irlannissa toimiva konsulttifirma. Se tarjosi mm. it:n ulkoistamisen, ohjelmisto pilvipalvelua, teknistä tukea. Toiminta lakkautettu. Tällaisia nimiä sen takaa löytyi Niall Hearn, James Murphy, Bill Glennon. (hakukoneet antaa osasta vähän eri nimiä kun noista laittaa haut)
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2017
  25. Jankuttaja

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2014
    Viestejä:
    2 080
    Mihin ihmeeseen trollit tarvitsevat tätä Midas/Color Technologies -puljua? Onko niin, että Tecxipio ei ehkä omistakaan valvontainfraa vaan vuokraa sen näiltä hemmoilta?
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti