Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Ainakin yksi rikosilmoitus on tietääkseni vielä poliisin harkinnassa, mutta keskeneräisiä juttuja ei voi kommentoida.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Kiitos kovasti! Ilman meitä, ei varmasti myönteinen kehitys kirjeensaajien oikeusturvan parantamiseksi olisi ollut näinkin nopeaa, vaikka se välillä hitaalta on tuntunutkin. Aina kun kirjelmöit asiasta, niin se dokumentti alkaa elämään elämäänsä. Voi olla yksi lause tai sana, joka herättää vastaanottajan tajuamaan, mistä on kysymys. Onneksi meillä on ollut joukkovoimaa tehdä tälle asialle oikeasti jotakin, eikä vaan passiivisena motkottaa asiasta netissä.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Ihan samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Muron porukka ansaitsee suuren kiitoksen kaikesta tiedosta, mitä olen itsekin täältä oppinut. Olemme olleet yhdessä tekemässä jotakin suurta, muuttamassa yhteiskunnallista kehitystä hieman parempaan suuntaan. Mikä äly ja asiantuntemus täällä onkaan säteillyt ja ilman kaikkien panosta, muutosta ei olisi tullut. Voimme jokainen olla ylpeitä siitä, että ansiostamme joku köyhä perhe sai ostettua jouluruokia ja -lahjoja lapsilleen.

  Mutta tosiaan, ketkä haluatte, niin tilatkaa ne omat tietonne oheisen ohjeen mukaisesti.
   
 4. KirjettäPukkaa

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2017
  Viestejä:
  23
  Onko joku selvittänyt uusien tai vanhojen Hedemiesten osoitteita? Aika hyvin pitävät salassa noita tietojaan. Ymmärrettävistä syistä tosin.
  Mikäs ero näillä osoitteilla on:
  a) Pitkänsillanranta 3 A 00530 Helsinki
  b) Tehtaankatu 10 00140 Helsinki
  Onko kummassakin paikkaa kiristystoimisto?

  Fonecta Finder antaa Mikko Junno:lle puhelinumeroksi 0503544119 ja osoitteeksi tuon Tehtaankatu 10:n.
  Liittyvätkö Mikko ja Joni juridisesti toisiinsa illan pimetessä tuossa osoitteessa?

  Olisi hyvä varoitella näitä uusia Hedman työntekijöitä, että mihin ovat ryhtymässä. Varmaan löytyisi Suomesta rehellistäkin työtä, missä ei tarvisi pelätä oman terveytensä puolesta.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Onko tässä uhkaus? Jos on, niin itse ainakin irtisanoudun siitä täysin, koska inhoan väkivaltaa. Tälle kirjebisnekselle saadaan loppu täysin laillisin keinoin. Jos alennumme samalle tasolle kuin nämä kiristyskirjeiden lähettäjät, emme ole heitä parempia. Silloin, kun lakimiehet lähettävät rahavaatimuskirjeitä ilman tietoa oikeasta tekijästä, he ovat samalla tasolla kuin näiden liivijengien perintähemmot. Me emme ole, vaan teemme kaikkemme, jotta tämä pahainen toiminta saataisiin loppumaan Suomessa laillisin keinoin. Jos tuonne osoitteeseen haluaa olla yhteyksissä, niin tilata ne omat henkilörekisteritietonsa, niin siinä riittää lakipojille askarreltavaa pitkäksi aikaa eteenpäin.
   
 6. vaikkapa

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2017
  Viestejä:
  8
  Onko joku saanut HPlta kirjeen jossa lataus on tapahtunut 2017 vuoden puolella ?
   
 7. KirjettäPukkaa

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2017
  Viestejä:
  23
  Ei ollut uhkaus, mutta Suomesta kyllä löytyy ihmisiä jotka ovat valmiita tekemään vähemmästäkin mitä vain. Siksi olisi hyvä neuvoa/varoitella mihin uudet työntekijät ovat ryhtymässä. Ei voisi sitten sanoa ettei tiennyt. Joskus saattaa jollain napsahtaa. Itse en ainakaan uskaltaisi tehdä tuollaista työtä. Sen verta pimeitä puistoja Helsingissäkin on.

  Henkilörekisteritietokysely on melko laimea reaktio ja kohdistuu vain tuohon yritykseen.
  Jos työntekijöiden osoitteet selvittäisi, niin Suomessa on ihan laillista lähetellä kirjeitä ja soitella puheluita. Sisällön pitää vain pysyä laillisena. Uhkailu ja kiristyskin tuntuu olevan laillista, kunhan pitää sisällön asiallisena.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/7UsPzJsv

   
 9. uniform

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2017
  Viestejä:
  19
  Eikös tuossa DNA jutussa muuten tullut ilmi, että nämä tekijänoikeusriketiedot eivät ole sellaisia tietoja joita pitää säilyttää viranomaistarpeita varten. Niin eikös sitten jokainen voi pyytää omalta operaattorilta, että oma tiedonsiirtohistoria poistetaan siltä osin, mikä ei liity viranomaistarpeisiin?
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Kauppalehdellä menee vähän puurot ja vellit sekaisin. DNA kyllä argumentoi vastineessaan, etteivät ne trollien excelit vakuuta, mutta oikeushan ei tähän väittämään linjannut juuta eikä jaata, kun ei ollut tarvetta. MAO hylkäsi hakemuksen ihan siltä pohjalta, että Warnerin vaatimat tiedot oli ehditty hävittää.

  Köh. Operaattori ei säilytä mitään "tekijänoikeusriketietoja" vaan ihan normaaleja lokitietoja, jotka sitten voivat mahdollisesti paljastaa tekijänoikeuden loukkauksen jos niitä joku haluaa nuuskia. Mutta vastatakseni kysymykseesi, laki ei velvoita operaattoria säilyttämään mitään tietoja omiin tarpeisiinsa, pl. laskutukseen tarvittavat - mutta ei toisaalta kielläkään säilyttämästä. Laki ei myöskään edellytä, että operaattorin tulisi hävittää kyseiset tiedot liittymänhaltijan pyynnöstä. Eli voihan sitä halutessaan olla operaattoriin yhteydessä ja pyytää hävittämään itseä koskevat lokit jo ennen kuin ne normaalisti hävitetään, eikä operaattori tee mitään väärin jos se pyyntöön suostuu - mutta ihan yhtä hyvin sieltä voi tulla vastauksena, ettei tietoja hävitetä eri pyynnöstä, vaan sitten kun operaattori ei niitä enää katso tarvitsevansa.

  Jos pitäisi veikata, niin vastaus on tuo jälkimmäinen, koska tuskin operaattoreita huvittaa ajatus kaikesta siitä lisäduunista, mitä noiden pyyntöjen toteuttaminen teettäisi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017
 11. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  34
  Meinaatko, että tässä asiassa ei asiakkaan yksityisyydensuojalla ole mitään merkitystä? Henkilötietolaki ja oikeudenkäymiskaari on aika yksiselitteisiä sen suhteen, mitä tietoja ja mitä tarkoitusta varten niitä saa tallentaa. Tämä tarkoituksenmukaisuus koskee vain asiakaspalvelua (jonka kannalta IP- ja MAC-tiedot ovat täysin irrelevantteja). Turre blogissahan esitettiin jo ihan aiheellisesti, että teleoperaattoreilta voisi mahdollisesti vaatia korvauksia.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Itse jutussa asia kyllä selitetään oikein. Hyvä vaan että otsikossa kuitenkin tuodaan esille DNA:n aktiivisuus ja se, mistä näissä hakemuksissa on oikeasti kyse.

  Lukaisin huvikseni tekijänoikeustyöryhmän muistiot:
  http://minedu.fi/hanke?tunnus=OKM044:00/2017

  Työryhmän lopputulos oli odotetusti vähän vaisu, kun mukana oli enimmäkseen oikeudenhaltijoiden edustajia joiden pääasiallinen huolenaihe on torpedoida kaikki muutostoiveet ja kritiikki. Suurkiitokset kuitenkin Anna Vuopalalle ja Ahto Apajalahdelle tunnollisesta työstä, sekä Ednalle ja muille jotka ovat viitsineet aktiivisesti Vuopalaan olla yhteydessä. Seuraava askel lienee työryhmän mietinnön julkistaminen ja sitten pitää lisätä painetta ministeri Sampo Terhon suuntaan jotta mietinnön pohjalta ryhdyttäisiin johonkin toimenpiteisiinkin, siis toivottavasti tekijänoikeuslain 60 a §:n uudelleenarviointiin.

  Sampo Terho ja siniset ovat hakemassa poliittista linjaansa, joten ehkä tässä olisi niille hyvä vaaliase, varsinkin kun Terho voi ministerinä asiaan oikeasti vaikuttaa. Itse ainakin voin toistaa lupaukseni, että äänestän sitä puoluetta ensi vaaleissa joka lopettaa tämän kirjekiristystoiminnan Suomesta, ja tulen mainostamaan sitä muillekin ja kampanjoimaan sen puolesta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017
 13. pöllösininen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  9
  Ei ole mitään väliä, vaikka nämä ainekset vähän sekaisin meneekin. Niin ne menee Hp:lläkin, eivät tiedä mikä ero on haltijalla ja lataajalla. Ihan h******n hienoa, että Kauppalehtikin on mukana Dame Ednan viitoittamalla polulla.Näitä uutisia vaan lisää ja mielellään vielä kunnon värityksillä höystettynä.
   
 14. uniform

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2017
  Viestejä:
  19
  Muuttuisikohan operaattorilla ääni kellossa siinä vaiheessa kun ihmiset alkaa vaihtaa liittymää, jos niitä tietoja ei poisteta. Tällä hetkellä DNA vaikuttaa paljon asiakasystävällisemmältä operaattorilta kuin nykyinen. Tässä mielessä vaikka niiden tietojen poistaminen aiheuttaakin kuluja, niin asiakkaiden menetys keskeyttää tuloja. Periaatteessahan operaattorit vois vaan tehdä järjestelmän, missä kaikki näkee omat tiedot ja voi niitä halutessaan ite napsia pois.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Kyllä tuosta leipätekstistäkin - varsinkin tuohon otsikkoon liitettynä - vähän saa sellaisen kuvan, että oikeus olisi ollut yhtä mieltä DNA:n kanssa. Tosin kyse voi olla enemmän asian huonosta muotoilusta kuin suoranaisesta väärinymmärryksestä.

  Meinaatko sinä, että operaattorien nykyinen menettely on laiton?

  Joo, ihan samantekevää että annetaan ymmärtää oikeuden olleen jotain mieltä jos se ei oikeasti ollut. Siinä on sitten jollakulla kivaa jos se väärinymmärrys selviääkin vasta tosipaikassa.

  Tuota DNA:n mielipidettä saa luonnollisesti sellaisenaan rummuttaa aina kun voi.

  Siitä vaan vaihtamaan toiselle operaattorille, joka on ihan yhtä innokas poistamaan niitä tietoja kuin se ensimmäinenkin. Etkä tule tuollaista itsepalvelujärjestelmääkään ihan heti näkemään. Kun ei sen toteutus ihan niin yksinkertaista ole.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017
 16. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  nykyinen "tietojen napsiminen" käy maunaalisesti VPNnällä.
   
 17. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  ei kannata alkaa riehumaan lakitoimistoa vastaan muuten kun "laillisin" keinoin. joni saisi "oikean" jutun oikeuteen ja leikkimään oikeaa lakimiestä.
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  379
  Hyvää joulua kaikille, niin vastarinaliikkeelle, neutraalielle kuin trollien edustajille täällä.. Ihmettelen että miten HP:n ja Filmian/Adultia ketkut viettää joulua perheineen ..........
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Tämä on erittäin hyvä juttu, että Kauppalehtikin uutisoi aiheesta. Tietoisuus DNA:n aktiivisesta toiminnasta asiakkaidensa yksityisyyden suojan parantamiseksi, ansaitsee tulla arvostetussa lehdessä julkaistuksi. Kiitos toimittaja Suvi Korhonen!

  Hedman Partners ei tiedä rekisterinpitäjänä edes sitä, kenen tietoja sillä on henkilörekisterissään ja kieltäytyy luovuttamasta kaikkia tietoja ihmisen itsensä tarkastettavaksi, eli pahemman kerran puurot ja vellit ovat menneet sekaisin.

  Kauppalehden otsikko oli mielestäni hyvä, kun siinä kerrottiin, että DNA:n ei tarvitse luovuttaa tietoja, jonka lisäksi kerrottiin, että itsetehdyt excelit eivät vakuuta. DNA saa nyt ansaitsemaansa kiitosta, kun tekstissä korostetaan, että ”Hakijan itse laatimia Excel-taulukoita ei voida pitää luotettavana näyttönä väitetystä tekijänoikeuden loukkauksista”, DNA vastasi oikeuden asiakirjojen mukaan. Telialla varmasti ollaan tästä näreissään ja aivan ansaitusti.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Ihan Teliaa puolustaakseni, siellä on kuitenkin välitystietojen tallennusaika pudotettu 3 kk:een, lyhimmäksi kaikista operaattoreista. Soisi Dna:n ja varsinkin Elisan ottavan tästä vaarin.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Tietenkin kannattaa mainita kaikki hyvä, mitä itse kukin operaattori tekee asiakkaidensa eteen. Ne kilpailevat keskenään, joten julkisuuskuva minkä itsestään antavat, on suuri kilpailuvaltti ja tätä DNA osasi nyt käyttää loistavasti hyväkseen. Ne seuraavat koko ajan mitä toinen tekee, joten tämä on erittäin hyvä asia tavallisen kirjeensaajan kannalta katsottuna.
   
 22. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  775
  Pudottaisivat suoraan 2-4 viikkoon joka operaattori (siis ip:n säilytyksen) niin taas olisi yksi naula arkkuun.

  Tähän vielä palatakseni, olisi hauska tietää miten DNA tämän asian suhteen olisi edennyt. Tässä vaiheessa Texcipio heittää oikeudelle 10 sivun dokkarin softan toiminnasta sekä expertti Maciekin lukemaan lapusta mitkä meriitit hänellä on ja vastaamaan "en tiedä" kun esitetään tarkkoja kysymyksiä.

  Toki varmaan DNA kaveritkin tietää että Texcpion softan todistelu on romutettu useassa oikeudenkäynnissä esim Usassa ja loppupelissä faktat tulevat aina esille.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2017
 23. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kovin paljon enempää DNA ei tässä vaiheessa olisi voinut tehdä, koska kukaan ei ole haastanut sitä oikeuteen. DNA:lla oli mahdollisuus esittää kantansa asiassa ja sen se myös teki. Mikäli MAO olisi ollut eri mieltä asiassa olisi juttu ratkennut kantajan eduksi ja DNA olisi joutunut luovuttamaan tiedot siltä osin kuin se olisi vielä ollut mahdollista.
  Olisi toki mielenkiintoista, jos operaattorit kävisivät yksissä tuumin trollien kimppuun kyseenalaistaen toimintatavat sekä nämä ”todisteet”. Tuskin kuitenkaan uhraavat resursseja sellaiseen, koska saavutettu hyöty jäisi oletettavasti verrattaen pieneksi.
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  nyt foorumeillakin hiljaista kun röllitkin vapaalla :D
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Kerätään voimia ensi vuoden koitoksiin. Mitäs olivatkin ne virolais-suomalaisten kauppakamarien jäsenten yhteystiedot?
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti