Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  WB/NS hommassa on tod. näk kyseessä jokin Bit Torrent/vertaisverkko valvonta diili tuosta päivämäärästä eteenpäin, mutta mutuilua ennen kuin näkee hakemuksen.

  Ja erotuksena tuohon aikaisempaan Scamboxin/Crystaliksen tietojen vaihtoon on tämä kielteinen päätös. S/C hakemukset ovat menneet läpi.
   
 2. vaikkapa

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2017
  Viestejä:
  8
  Mutta jos niitä yhteistietoja on luovutettu 2017 niin koskeeko nämä ainoastaan Scamboxia tai Crystaliksen juttuja
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Sinulla on kova luotto siihen, että Hedman Partners noudattaisi hyviä tapoja eikä alkaisi kiristämään ennen kuin MAO:lta tulee ainakin yksi myönteinen yhteystietojen luovutus Warnerille. Tämä on kuitenkin pulju, joka pokkana on liittänyt hakemuksiin toisten päämiesten vaatimuksia ja jopa teoksia joista heillä ei ole ollut näyttöä, joka on avoimen röyhkeästi yrittänyt kusettaa markkinaoikeutta, tietosuojavaltuutettua ja opetusministeriön työryhmää, ja joka väittää tehneensä rikosilmoituksia vaikkei ole sellaisia tehnyt.

  Onko HP:lla siis pokkaa alkaa kiristämään Warnerin teoksilla ilman MAO:n yhteystietojen luovutuspäätöstä? Historian valossa kyllä on.
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Eli ilmeisesti Ns Pictures Inc on luovuttanut Warner Brosille oikeuksia tolla sopimuksella, koska se on ollut tuottamassa sarjaa ja yhteystietojen hakija on WB. Noiden sarjojen/leffojen taustalta löytyy aina kunnon yritysviidakko, kun useasti perustetaan uusia firmoja yhtä tiettyä tuotantoa varten.

  "29. Supernatural (NS Pictures, Inc./CW/Warner Bros. Television, a division of Warner Bros. Studio Enterprises) – 5%"

  http://variety.com/2015/tv/news/women-tv-directors-hiring-report-dga-1201577991/
   
 5. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Ei ole luottoa, kyllä tämä HP toimintamalli on hyvin tiedossa ja koko trollauskuvio, jo ennen kuin se rantautui tänne Suomeen. Lähinnä tuo kielteinen päätös on se minkä takia takia en usko että HP lähtisi kirjeitä lähettämään.

  Ei nyt mahdotonta tosiaan ole, että HP yrittää tätä Warner diiliä epätoivoisesti hyödyntää. Warner soppari tehtiin ennen uutta MAO linjausta, joka tuli huonoon aikaan ajatellen HP:n maailmanvalloitus suunnitelmia.
   
 6. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Hakemuksessa on maininta että saman sisältöistä sopimusta on käytetty jo yli kymmenen vuotta sitten, ja siksi haluttiin se 25 vuodeksi salaiseksi. Siksi en usko sen olevan pelkästään p2p-valvontaa kattava.

  Toisaalta nyt olisi "helppo" etsiä netin syövereistä joku vanhempi sopimus ja katsoa siitä mitä se pitää sisällään.
   
 7. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Juuri näin. Ja SN on otollinen sarja trolleille Suomessa, koska se esitetään vuoden viiveellä. Paljon faneja, jotka eivät jaksa odottaa.

  http://sarjaseuraaja.net/index.php?sarja=supernatural
   
 8. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  380
  Onko nyt niin, että esim. Warner:n leffoista voidaan lähettää kirjeitä oikeutetusti sellaisille, joiden yhteystiedot on saatu jollakin MAO päätäksellä aiemmin kuin esim. HP saanut oikeudet ko. Warner leffaan??
   
 9. vaikkapa

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2017
  Viestejä:
  8
  Ja vielä yksi kysymys kuinka kauan DNA säilyttää niitä ip osoitteita
   
 10. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  6 kk.
   
 11. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  HP:lla ei ole oikeuksia leffoihin/tv-sarjoihin.

  Voi lähettää kirjeitä, mutta ei oikeutetusti, vaan vanhalla kusetus taktiikalla.

  Ja kuinka takautuvasta voi lähetellä kirjeitä riippuu lisenssisopparista, koska elokuvilla/tv-sarjoilla on useita tuottajia, vaikka Warner toimii päämiehenä.
   
 12. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Periaatteessa jos ajattelee, niin oikeastaan kun siihen ei ole aiemmin yksikään operaattori puuttunut, eli vastustanut hakemusta, niin markkinaoikeudella on ollut aika iisi homma nuija yhteystietohakemus pöytään. Eli syytän minä operaattoreitakin, kun ovat olleet liian lepsuja asiakkaidensa oikeuksia kohtaan. Operaattoreilta on pyydetty lausunnot ja joskus ovat jopa kokonaan jättäneet lausumatta asiassa mitään.

  Kansalaisten palaute DNA:lle on ainakin mennyt oikeaan osoitteeseen. Eihän sitä tarvi firmassa olla kuin yksi järkevä ihminen, joka tajuaa, että tämähän on aivan mieletön juttu ja me voidaan oikeasti olla asiakkaidemme puolta. Antaa heille mitä ollaan luvattu, edes oikeutta yksityisyyden suojaan. Turhaa on korulauseita puhua sivuillaan, jos ne ovat sananhelinää, vailla mitään pohjaa. Turha höpistä eettisistä arvoista, jos yhtiön politiikka ei ole sen mukaista. Nyt DNA näytti esimerkkiä ja toivottavasti muut operaattorit seuraavat perässä.
   
 14. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  947
  Mitä jos esimerkiksi herra x sai kirjeen black sails jakelusta loppuvuodesta 2016 ja lammasteli ja päätyi maksamaan kyseisen kiristyskirjesumman.
  Voisiko nyt samoista lokeista mahdollisesti löytyvillä warnerin tuotannoilla lähettää uuden kirjeen uusilla summilla, jättäen kuitenkin jo maksetut black sailsit pois?

  Eihän noissa kiristyskirjeissä kerrota mistä nuo tiedot ovat peräisin, periaatteessa ne voisivat olla muotoa kalastellaan aiheesta kiinnostuneiden ip-osoitteita mainoksilla ja tekaistaan parit narssit jotta kirjeen saaja pelästyy ja maksaa (taas)

  Itselle ei ole vielä tullut kirjettä ja tuo herra x on täysin mielikuvituksen tuotetta. mutta jos kerran samoilla lokeilla sai black sailsista 600€ niin miksei nuo korkean moraalin omaavat hedarit yrittäisi samasta lokista löytyvällä wb teoksellakin, kun kerran piikki on jo auki.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Juuri näin. Black Sailsistä tehty sopimus, että muista mahdollisista waretuksista ei veloiteta, ei tietenkään velvoita Warneria, ja Hedman Partners toimii vain viattomana oikeuden välikappaleena. Eikä asianajajalta kannata kyselllä moraalista, he ovat ammattikuntana sen yläpuolella.

  Hedarien suunnitelma warnerin osalta on tainnut olla normaali yhteystietojen hakeminen, mutta MAO pisti kapuloita rattaisiin joten jotain muuta tarttis keksiä ja pian, kun maksavat uhrit loppuvat. Pidän esittämääsi skenaariota täysin mahdollisena, jopa todennäköisenä.
   
 16. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta poimittu:

  "Oikeudenhaltija tai hänen edustajansa saa käyttää tuomioistuimen päätöksellä saatuja tietoja vain siihen tarkoitukseen, johon niitä on haettu. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, ettei hakija saa luovuttaa tai muulla tavoin välittää tai julkistaa yhteystietoja muille kuin sille tekijänoikeuden tai lähioikeuksien haltijalle, jonka toimeksiannon mukaisesti ne on lain nojalla haettu, taikka muille kolmansille osapuolille."

  http://minedu.fi/tekijanoikeuksien-valvonta

  Tämä ei toki näytä hidastavan trolleja, kuten on täällä huomattu.
   
 17. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Itsestä tuntuu vähän siltä, että asiakkaiden oikeudet ei operaattorin kupissa juuri hirveästi paina. Suurempi ongelma heille on sitoa resursseja näiden yhteystietopakettien laatimiseen, siitähän ne ovat julkisuudessakin valittaneet. Ei niitä paljon ensimmäisissä hakemuksissa kiinnostanut vastaan inttää. Nyt kun niitä on listoja pitää kuitenkin laatia sadoista tuhansista IP-osoitteista, alkaa myös operaattoreita vituttamaan.

  Periaatteessa tuon ajatuksen 60 §:n taustalla ymmärrän ja allekirjoitan. Kyllä tekijän täytyy teoksestaan tuotto saada ja pystyä oikeuksiaan puolustamaan. Epäilen, että johtoporras operaattorista riippumatta tuomitsee warettamisen, eivät hekään hyväksyisi oman IPR:änsä loukkaamista. Operaattorit varmasti avustavat mielellään, mutta näissä mittakaavoissa he joutuvat sitomaan (liikaa) resursseja täysin voittoa tuottamattomaan toimintaan.

  Tämä toiminta kuihtuu pikku hiljaa. Markkinaoikeus kyllä ymmärtää, että 5 sivun haaste (ja muutama sivu liitteitä) eivät missään nimessä täytä merkittävyys -kriteeriä, varsinkaan kun IP-osoitteita on listattu +100 per hakemus. Warettaminen ei lopu kepillä. Se loppuu vasta kun kivikaudelle jymähtänyt elokuvateollisuus ymmärtää, että tuote on saatava maailmanlaajuisesti markkinoille yhtä aikaa. Ihan niinkuin kaikilla muillakin aloilla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2017
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  jep, ja elokuvateollisuus menee warettajien perään vaikka nykyisin enemmän ihmiset katsovat suoratoistopalveluista joihin upataan tekijänoikeudelliset teokset. torrenttien lataaminen ei ole ollut paras tapa katsoa elokuvia ja sarjoja ilmaiseksi enää yli 2 vuoteen.
   
 19. vaikkapa

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2017
  Viestejä:
  8
  Kuinka pitkänaikaa elisa tai saunalahti säilöö ip tietoja?
   
 20. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  380
  KAtsoin huvikseni oman VPN nopeuden. Oli ilman jotain 50 Mbbs ja VPN:n kanssa vajaa 30 Mbbs. Koko trollibisnes ajaa liikennettä VPN:n taakse, joka taas sataa palveluntarjoajien laariin. Kauaskantoisia seurauksia trollibisneksellä.
   
 21. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Jussi Karin pitkä kirjoitus aiheesta:

  Tekijänoikeuskirjeiden välitilinpäätös – tekijänoikeuskirje 4 vuotta

  "Olen ollut osallisena useissa tekijänoikeuskirjeoikeudenkäynneissä sekä myös sopinut lukuisia tapauksia kirjeensaajien puolesta. Lisäksi olen seurannut alaa varsin läheisesti 2,5–3 vuotta. Kovin paljoa kauempaa asiaa ei olisi voinut seuratakaan, kun tekijänoikeuskirjetoiminta nykyisessä toiminnassaan on alkanut loppuvuodesta 2013 – alkuvuodesta 2014 eli noin neljä vuotta sitten. Tekijänoikeuskirjeet ovat siis täyttäneet jo neljä vuotta."
   
 22. Tohtori Tuho

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2016
  Viestejä:
  14
  18kpl kirjeitä tullu Porno-Tommilta. Sitkee sissi, täytyy myöntää. :D
  Postin nykyisen toiminnan tuntien osa on vielä varmaan jääny matkan varrelle.

  Että siitä voinee päätellä jotain riskistä joutua markkinaoikeuteen, jos on Haajan asiakas...

  Rauhallista ja röllivapaata joulua! :kahvi:
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Miksi unohti tietosuojavaltuutetun päätöksen? "Tekijänoikeuskirjetoiminta on pyörinyt Suomessa nyt reilut neljä vuotta. Kuten sanoin, siinä ajassa asiasta huolestuneet kansalaiset ovat tehneet kirjeistä useita rikosilmoituksia poliisille, kanteluita eduskunnan oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille, Asianajajaliiton valvontalautakuntaan sekä ottaneet yhteyttä oikeusministeriin ja ties minne. Tähän mennessä tuloksena on ollut se, että valvontalautakunta on antanut kirjetoiminnasta yhden huomautuksen, jonka senkin hovioikeus kumosi."

  Mielestäni tietosuojavaltuutettu ei ole "ties minne", vaan erittäin merkittävä viranomainen. Tietosuojavaltuutettu on antanut päätöksen, että Hedman Partnersin tulee luovuttaa kaikki henkilörekisteriinsä tallettamat tiedot, joten ihmeellistä väheksyntää jättää tietosuojavaltuutetun päätös huomioimatta.
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Ja onhan sekin, että esim. Telia on tämän takia lyhentänyt tietojen säilytysaikaa 12 kuukaudesta 3 kuukauteen jonkinlainen saavutus.

  Tietosuojavaltuutetun päätös lienee MAO:n ja KKO:n uusien linjausten lisäksi merkittävin viralliselta taholta tullut toimenpide. Siksi niitä henkilötietojen tarkastuspyyntöjä kannattaa edelleen tehdä kaikkien jotka ovat kirjeitä saaneet, ainakin jos on jo muuten ollut yhteydessä Hedmaneihin (siis joko kiistänyt teon, tai maksanut). Jokaisesta tarkastuspyynnöstä kieltäytymisestä voi tehdä kantelun tietosuojavaltuutetulle, ja siitä seuraavasta päätöksestä napsahtaa 250 euron valitusmaksu HP:lle. Itse asiassa valitusrumba jatkunee vielä KHO:ssa jolloin tulee 500 euroa per valitus lisää. Tämä on kaikkein paras tapa millä trolleille voi aiheuttaa kustannuksia suhteellisen riskittömästi... tai sitten pakottaa trollit avaamaan valvontatietonsa asianosaisille. Win-win.

  Rikosilmoituksiakin voi vielä tehdä. Esimerkiksi tv-sarjojen kokonaisista tuotantokausista laskuttaminen, kun on ladannut vain yhden jakson, täyttää petoksen tai petoksen yrityksen tunnusmerkit, jos sen pystyy todistamaan.

  Lisäksi olisi hienoa jos joku sekä Crystaliksen että Scanboxin teoksista kiristyskirjeen saanut kyseenalaistaisi yhden päämiehen hakemuksella saatujen yhteystietojen käytön myös toisten päämiesten asioiden ajamiseen. Tämäkin valituspolku on vielä kulkematta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Just näin. Tuo Turren asianajajan kirjoitus oli taas niin kansalaisia väheksyvä, että ei kannata tehdä mitään, kun ne eivät kuitenkaan johda mihinkään. Käytä vaan meidän palveluja, niin 800 euron vaatimuksesta maksat vaan puolet vai miten se nyt menikään..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti