Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Tuo Warnerin liittyminen tähän touhuun vahvistaa omaa epäilyäni, että toimintaa harjoitetaan HP:n omalla kuluriskillä. Olettaen siis, että asiamiehenä heillä on HP. Hieman epäilen, että yksikään muu toimisto tuohon touhuun koskee pitkällä tikullakaan. Scanbox ei sinänsä yllätä, heidän tuotantonsa on sen sortin roskaa, että teoriassa ymmärrän, että tulot on saatava jostain. WB kuitenkin on ihan toisen luokan pulju (hakijana vielä jenkkiyhtiö). Heille Suomi on niin marginaalinen markkina-alue, että vaikka täällä yhtään leffalippua tai DVD:tä ei täällä myytäisi, se ei näkyisi viivan alla..

  Kiinnostaisi tietää onko tähän saatu muitakin tuotantoyhtiöitä puijattua mukaan.. Pitäisi melkein soitella MAO:een ja kysellä mitä 60 §:n mukaisia hakemuksia/ turvaamistoimihakemuksia siellä on vireillä ja mitä ISP:tä vastaan..
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  onko warner ruvennut röllibisnekseen? boikottiin vaan, roskaa sieltäkin tulee.
   
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  644
  Nostan vanhan jutun esille, jossa Ruotsin ISP:n Bahnhoffin pomo selittää miten heillä IP osoitteita pidetään tallessa.

  "This week the ISP explained how its logging policies are tailored to only allow only requests that are made in criminal cases, not civil claims against BitTorrent users or other alleged file-sharers.


  In Sweden, ISPs are required to keep IP-address logs for six months under the Electronic Communications Act (LEK). This legislation allows the authorities to demand this type of data in criminal cases, such as those involving murder and terrorism.


  To comply with this requirement, Bahnhof has setup a database of logs which are stored for the minimal required period and can be accessed for these cases only. The regular logs are purged immediately."

  https://torrentfreak.com/isp-deletes-ip-address-logs-fend-off-piracy-extortion-letters-160908/

  KKO:n päätöksen jälkeen ei taida olla enää DNA/Telia/Elisa kolmikolla mitään syytä miksi eivät voisi toimia samoin.
   
 4. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kyllä tuon tiedon saa sähköpostitsekin, vaikkapa ihan noilla sanoilla.
   
 5. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Mitään juridista syytä tuohon ei tosiaan pitäisi olla. Vaikea myöskään keksiä miksi operaattori tarvitsisi ip-osoitetietoja sekuntiakaan laskutusta tai vastaavaa varten, varsinkin jos tälle ei ruotsalaisella operaattorillakaan tarvetta ole.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Kannattaa pitää mielessä että hommaa pyörittää Tecxipio yhteistyössä paikallisten asianajotoimistojen kanssa; en usko että HP on yksin alkanut Warner Bros Entertainmentin kanssa neuvottelemaan, vaan myyntiargumenttina on koko euroopan trollausbisnes. Tästähän ei Warnerille koidu mitään kuluja, kunhan laittavat nimen paperiin.

  Älä emmi. Markkinaoikeudelle voi laittaa myös sähköpostitse tällaisia kyselyjä ja niihin saa myös vastauksen yleensä aika nopeasti.
   
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  onkohan joni luullut että MAO käsittelisi warnerin pyynnöt kun scambox ja crystalis ei mennytkään läpi?
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Liitteiden perusteella yritys on kova:

  ... mutta se, että tähän ei haettu turvaamistoimia osoittaa että HP halusi vain uuden linjauksen, eikä yhteystiedoilla ollut niin väliä.
   
 9. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Ei kai yksikään lakitoimisto ryhdy ilmaiseksi minkään tahon asiamieheksi.
   
 10. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Ei normaalissa toimintamallissa. Tämä kirjebisnes on vähän eri homma.
   
 11. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Ainahan voidaan arvailla mitä näiden sopimuksissa lukee, mitkä ovat Warnerin tavoitteet tähän toimintaan lähtiessä ja mikä lakitoimisto on Warnerin asiamies tässä asiassa. Itse voin arvata lähelle totuutta Warnerin asiamiehestä, mutta kahdesta muusta asiasta ei ole kyllä hajuakaan.
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Eihän Warner sinällään ole nyt lähtenyt mihinkään, koska se ja muutkin isommat tuotantoyhtiöt ovat trollanneet Saksassa pidemmänkin aikaa. Siten ei mikään ihme, että se saapuu myös Suomen markkinoille. Ehkä auttamaan tossa tilanteessa, kun yhteystiedot ovat olleet jumissa. Waldorf Frommer ainakin on postitellut kirjeitä Supernaturalin tiimoilta Saksassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017
 13. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Uskoisin, että Texicipion saama maksu ei ole mitenkään sidoksissa kerättyihin hyvityksiin, ainakaan enää tässä vaiheessa. "Meillä on tässä X kappaletta IP-osoitteita, joista on ladattu teidän "edustaman" oikeudenhaltijan teoksia. Se tekisi Y euroa." €/IP ei tarvitse olla edes kauhean suuri, ostajia on Suomessakin ainakin kaksi puljua ja kerralla myydään satoja IP-osoitteita.

  Eihän tuosta esim. HP:lle synny juuri nimeksikään kuluja. Jo viisi "sovitteluehdotuksen" maksajaa kattaa seuraavat +100 yhteystietoa. Siihen lyödään päälle sitten muutaman oik.yo:n tuntipalkat (10-20 €/h) kun niitä kirjeitä rustaillaan ja postimerkit päälle.. Kerran on tullut maksettavaksi muutama tonttu oikeudenkäyntikuluja, mutta sekin kulu katettiin jo monta kertaa Flintiltä nyhdetyillä korvauksilla.

  Profitti syntyy kun ihmiset lammastelevat ja maksavat. Oikeudessa syntyneet kulut, jos ne joskus tulevat oikeasti maksetuiksi, toimivat back-uppina kun homma ei mene trollin kannalta niinkuin Strömssössä.

  Edit: Tämä on oma arvaukseni. Olisihan se kiva joskus saada tietää miten homma oikeasti toimii..
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  En ole, vaan aivan tavallinen kansalaisaktiivi, joka näkee että nyt on joku asia täysin hakoteillään. Olen kylläkin ollut eri poliittisissa liikkeissä, mutta suurin osa ajasta menee näillä siihen, miten kaveria saadaan puukotettua selkään, joten en usko siihen vaikuttamiskanavaan.

  Kun on siinä tilanteessa kuin minä, ettei nämä lierot saa latin latia minulta, voi alkaa vastaiskuun. Vaikka haastaisivat minut oikeuteen ja vaikka voittaisivat, ikinä eivät tule minulta saamaan mitään. Päinvastoin, kerron joka rötöksen mitä tekevät.

  Kuten olen monta kertaa tuonut esille, halveksin näitä yksinhuoltaäitien kiusaajia yli kaiken. Siksi olen lähenyt tähän mukaan, koska en voi sietäää kiusaajia, enkä oikeudella pelottelijoita. Oikeuden pitäisi auttaa ja puolustaa meitä, eikä olla meitä vastaan. Onneksi markkinaoikeudessa on alkanut viimeinkin järki säteilemään, samoin kuin DNA:lla.

  Vaikka minuakin on täällä halveksittu ja kiusattu, niin se että itse olen tiennyt, että olen oikeassa, on auttanut minua jaksamaan. Välillä olen ajatellut, että lyön hanskat tiskiin, niin joku laittaa yksäriä, että kiitos Ritva, niin se antaa taas voimaa.

  Jo lähes kaksi vuotta olen tätä asiaa hoitanut ja tulen hoitamaan siihen asti, kun tekijänoikeustrollaus saadaan pois pilaamasta meidän yhteiskuntaamme.

  --

  Ylläpito oli näemmä poistanut Elviksen videon. Tietenkin ylläpidolla on viimeinen sana tässä langassa, mutta kuitenkin harmillista, koska Elviksen yhteiskunnallisissa lauluissa on moraliteettia. Tässä oli siis "If I Can Dream", jonka voitte katsoa youtubesta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Ihan jokaiselle yksinhuoltajalle, ette ole yksin. Älkää ikinä soittako näille trolleille ja sanoko, että tytär tai poika olisi Black Sailsia tai vastaavaa katsonut. Nämä nauhoittavat kaikki puhelut ja silloin olette kusessa ja maksatte. Vaikka lapsenne olisivat tehneet tämän teon, ei korvaus ole missään nimessä sata- tai tuhatkertainen tehtyyn vahinkoon nähden.

  Lakimiehillä ei ole enää oikeaa tekemistä, vaan tekijänoikeustrollaus on nykypäivän tekemistä. Olkaa vahvoja, älkää antaa pelotella itseänne.

  --

  Tässä taas sanoitettu "In The Ghetto".
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 16. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  174
  Uskomatonta yritystä taas saada ihmisten yhteystietoja.

  1. Ote NARS-valvontaohjelman lokitiedostosta
  2. Assignment agreement, NS Pictures Inc. / Warner Bros. Entertainment Inc., 25.7.2016 (salassa pidettävä)
  3. Otteet Yhdysvaltojen tekijänoikeusrekisteristä televisiosarjaa Supernatural koskien
  4. Laajennettu ote NARS-valvontaohjelman lokitiedostosta
  5. Tecxipio GmbH:n laatima tilasto BitTorrentin kokonaiskäyttöasteesta Suomessa 17.7.2012–1.6.2017
  6. Televisiosarjan Supernatural tuotantokausien 9–12 levynkannet
  7. Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan vastine 28.4.2015 Effi-verkkosivulla
  8. Tekijänoikeusbarometri 2017
  9. Expert Report on the Functionality of selected functions of Network Data Broker version 1.51 as part of the NARS Software (salassa pidettävä)
  10. NARS-valvontaohjelmiston lokitiedosto havaituista parvista (salassa pidettävä)
  11. Tecxipio, File Sharing Trendlines: Number of Daily File Sharers Monitored, 11.12.2017 (salassa pidettävä)

  Kohta 5 pistää kunnolla silmään. Varmaan yrittävät perustella kuinka BitTorrentin käyttö suomessa on laskenut yksinomaan tämän kiristysbisneksen ansiosta. Ei tietenkään Netflixien, HBO:n yms jakelukanavien paranemisella ja tarjonnalla ole ollut mitään tekemistä asian kanssa :) Lisäksi tämähän sotii heidän omaa vakavuus perustelua vastaan joka on "Hei katsokaa kuinka monta muuta käyttäjää on käynyt siinä parvessa tämän päivän aikana." Jokainen vähänkää BitTorrent teknologian päälle tajuava tietää että sillä ei voida osoittaa yhtään mitään merkittävyys kynnystä tukevaa.

  Jos loki tiedostoilla pystytään näyttämään että joku teos on ollut jaossa samasta ip osoitteesta monta kuukautta ja että sitä on oikeasti jaettu monta kertaa sieltä niin kyllä voisin hyväksyä sellaisen henkilön tiedot annettavaksi. Mutta tuotahan logi tiedostot eivät pysty ikinä näyttämään. Ne eivät kykene ikinä vastaamaan kysymykseen "Paljonko on oikeasti jeattu". Siksi yritetään edelleen kalastella sekunti osumilla kaikkien mummojen osoitteet joilla lapsenlapsi mahdollisesti käynyt kylässä.

  Logi tiedostot ovat edelleen vaan tyyliä:
  Tämä ip tällä sekunnilla ja parvessa oli sen päivän aikana näin monta eri ip osoitetta.
  TUOLLA TIEDOLLA EI YKSENKERTAISESTI VOI OSOITTAA YHTÄÄN MITÄÄN. Vaikka kuinka laittaisi "experttien" mielipiteitä liitteisiin. Nämä expertitkin ovat tieten henkiöitä joilla on bonukset odottamassa jos saadaan lisää osoitteita joita kiristää.

  Ja mitä se Lakivaliokunnan puheenjohtaja on mennyt pari vuotta sitten möläyttelemään?

  Jumalauta jos MAO lipsuu jälleen näille huijareille. Toivottavasti siellä nyt tajutaan jo jotain tästä asiasta ja heitetään tämäkin hakemus roskakoriin.
   
 17. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  644
  NS Pictures Inc. ei löydy mitään kunnon tietoa, IMDB:stä pitäisi olla käytössä pro versio, jotta jotain löytyisi.

  Tai ovat Darren Griffineitä, eivätkä ole edes olemassa.
   
 18. peeteep

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Viestejä:
  9
  Voiko HP siis mahdollisesti kiusata jo valmiiksi kirjeen saaneita jostain vitun supernatural ohjelman jakamisesta
   
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 20. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  644
  Mikrobitti uutisoi samasta asiasta ja sopivalla kuvalla sekä sanoilla.

  "Innerstans Advokatbyrå -nimellä tunnettu tekijänoikeustrolli on iskenyt Ruotsiin. Toisin kuin samoilla apajilla kalasteleva tanskalainen Njord Law, vaatii Innerstans Advokatbyrå epäillyistä tekijänoikeuden loukkauksista lähes kaksinkertaisia hyvityssummia, TorrentFreak kirjoittaa."

  https://www.mikrobitti.fi/2017/12/u...aateilta-yritetaan-nyhtaa-poskettomia-summia/
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Voi. Siinä liikutaan harmaalla alueella yhteystietojen käyttämisen suhteen mutta kukaan ei ole valittanut joten näin varmasti tapahtuu.
   
 22. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  168
  Kyllä voi. Mikäli aiemmin ns. (trollien kannalta) "vanhoina hyvinä aikoina" on määrätty yhteystiedot luovutettavaksi jonkun toisen sarjan/leffan 16k jaon perusteella JA torrent-liikenteellä on edelleen samat tunnusmerkit (sama softa(versio), sama portti, ehkä jopa sama IP-osoite), voivat trollit todeta, että "Hei, tämä on EHKÄ sama tyyppi!" - ja pistää kirjettä menemään aiemmin saaduilla yhteystiedoilla.

  Toki tällaisessa tilanteessa on erittäin todennäköisesti pistetty kirje jo aiempien jakojen perusteella.

  ...Ja noinhan ne on tehneet aiempienkin tapausten kohdalta. Yhteystiedot haettu esim. vain scambox:in leffan jakamisen pohjalta, ja samalla kun kirjeen lähetystä pantataan (uusien rikkeiden toivossa), yhdistetään sama käyttäjä muiden trollilafkojen (esim. Chrystalis) lisensoimien teosten jakamiseen.

  Se, onko tässä (lakimiesten toimesta) rikottu lakeja on yhtä hyvä kysymys, kuin se on alusta asti ollut.
   
 23. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  644
 24. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  775
  Tässä vähän ihmettelin:
  Lokitiedosto eli todennäköisesti .txt/.log tiedosto => ei mitään eroa niin nykyisiin Excel-listoihin joita HP kaikille esittelee..siis helposti muokattavissa vastaajan toimesta.

  Varmasti tämä on laajasti tunnetun "Expertti" Maciek allekirjoittama valokopio tai sitten Tecxipio henkilön jota ei ole oikeasti olemassa. Eli löytyy editoitavaa lokifilua, experttejä kertomaan miten softa voisi toimia. Mutta ei löydy esim luotettavan kolmannen osapuolen katselmointia että Tecxipio softa on mitä väittävät, ei löydy worm-nauhoja, ..jne jne :)

  Täh, k.o asiat eivät todista mitään kyseessä oleviin jakoihin. Syytän henkilöä A,B ja C varkaudesta ja lisään todisteeksi...öö mitä varkaat yleensä varastaa ja trendaa twitterissä?


  Niin ja vielä tähän:

  MAO ei kyllä ottanut mitään kantaan tähän lausuntoon, joten hyöty +-0 ?
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 25. peeteep

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Viestejä:
  9
  Anteeksi kysymykseni, mutta warnerhan omistaa muitanki sarjoja ja elokuvia. Lähettääkö HP kaikista niistä kirjeet jos tietävät jonkun kirjeen saaneen ladanneen niitä? Pystyvätkö he haastamaan oikeuteen noista loukkauksista sitten? Varmasti kaikkia suurjakajia alkaa kuumottamaan jos joka viikko kirjettä pukkaa eri teoksien lataamisesta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti