Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Varsinkin kun kyseessä on läpihuutojuttu ja vastapuoli on myöntänyt teon. Näin sitä apinaa koijataan.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Telia muutti yhteystietojen säilytysajan kesällä kolmeen kuukauteen. DNA:lla se on tietääkseni vielä 6kk. Yhteystietojen saamiseenhan tämä vaikuttaisi lähinnä siten, että niitä pitäisi tehdä tiuhempaan ja vaatia turvaamistoimia jonka avulla tiedot saadaan pysymään tallessa. Mutta jos MAO ei lipsahda toistamiseen merkittävyyskynnyksen arvioinnissa, niin homma taitaa olla HP:n osalta taputeltu.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 348
  Mainitaan vielä se tärkein syy, miksi tämä on trollin kannalta ikävää: Se maksaa. Yksi iso syy miksi yhteen hakemukseen survotaan tuhansia IP-osoitteita on aika varmasti se, ettei silloin tarvitse pulittaa MAOn käsittelymaksua kuin yhden hakemuksen osalta. Myös turvaamistoimien hakeminen maksaa, ja pahimmassa tapauksessa joutuu myös maksamaan korvauksia toimen kohteelle sen täytäntöönpanon aiheuttamasta haitasta. Ja toisin kuin varsinaisen oikeuskanteen kohdalla, mitään varsinaista vastaajaa ei ole, jolta voisi suoraan vaatia takaisin näitä kuluja, vaan homman kannattavuus on täysin kiinni kirjeensaajien maksuhalukkuudesta.
   
 4. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Tekijänoikeuskirjetyöryhmän viimeinen muistio:

  https://api.hankeikkuna.fi/asiakirj...a206-54a57a497820/MUISTIO_20171219103639.docx

  "Teleoperaattoreiden edustaja katsoi, että kirjeitä on heidän saamien tietojen mukaan haettu luovutettavaksi kuitenkin yli 100 000 IP-osoitteen osalta vuonna 2016."

  "Kirjeitä arvioitiin lähetetyn muutamia kymmeniä tuhansia. Joni Hatanmaa ei osallistunut lähetettyjen kirjeiden määrien arviointiin salassapitovelvollisuuteen vedoten."

  "Työryhmässä jatkettiin keskustelua siitä, miten nykyisen lain toimivuutta koskevat arviot käsitellään mietinnössä. Sovittiin, että kirjevalvonnalle keskeistä merkittävyyskynnystä koskevan markkinaoikeudessa käynnissä olevan arvioinnin vuoksi lainmuutostarpeiden pohtiminen on ennenaikaista. Työryhmän jäsenille ja asiantuntijoille varattiin mahdollisuus liittää mietintöön tai sen liitteeksi arvionsa lain toimivuudesta."
   
 5. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  134

  Vanhentumisaika alkaa yleensä siitä, kun vahingon kärsijä tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää vahingon tapahtumisesta sekä vahingosta vastuussa olevasta.
   
 6. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  "Vahingonkorvauksen vanhentumisaika lasketaan pääsäännön mukaan alkamaan siitä hetkestä, kun vahingonkärsijä sai tietää tai hänen olisi pitänyt tietää vahingon tapahtumisesta. Lisäksi edellytetään, että vahingonkärsijä tietää myös kuka on vastuussa vahingosta. Vanhentumisaika alkaa siis vasta näiden kahden edellytyksen täytyttyä. Vaikka vahingonkärsijä havaitsisi vahingon sattuneen, hän ei voi vaatia korvausta eikä oikeus korvaukseen vanhene ennen kuin hän saa selville, kenelle vaatimukset on esitettävä."

  Miten tuo lause pitää tulkita, kun näissä tapauksissa kirjeen saa liittymän omistaja. Itse tekijä selviää, jos tämä tunnustaa tai sitten vasta MAO:n ratkaisun jälkeen.

  https://www.minilex.fi/a/vahingonkorvauksen-vanhentumisajan-laskeminen
   
 7. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kirjeiden sävy muuttunee uhkaavampaan suuntaan jatkuvasti niin pitkään, kun edes muutama per lähetetty erä säikähtävät ja viimein maksavat ”sovitteluehdotuksen”. Käytännössä en usko siihen, että vanhoja tapauksia ruvetaan syynäämään sen tarkemmin tulevaisuudessakaan ainakaan niiltä osin, joita ei ole syynätty millään tasolla ennenkään. Jos esim. havainto on tehty alkuvuodesta 2016, mutta mitään mittailuja tai muita tiedonkeruita ei ole tehty välittömästi yhteystietojen saannin jälkeen, niin aika vaikea enää tässä vaiheessa on rakentaa uskottavaa tarinaa siihen ympärille. Totta kai voisivat nyt käydä mittaamassa, löytyykö avointa verkkoa jne., mutta tuskin edes markkinaoikeus on niin pihalla, että pitävät tuota uskottavana argumenttina; ”ei ole avointa wlania nyt, ei voinut olla myöskään 1,5 vuotta sitten”. Lisäksi vastaaja voi aika hyvin perustella, että heillä käy paljon vieraita, jotka päästetään salasanalla suojattuun verkkoon, mutta ei ole mitään mahdollisuutta muistaa, kuka on ollut kylässä juuri tuolloin, koska aikaa on kulunut niin pitkään.

  Mikäli mittauksia tuolloin olisi tehty, niin todennäköisesti myös haaste olisi jätetty. Mittaukset suorittaa ulkopuolinen taho, joka laskuttaa työstään riippumatta lopputuloksesta, ja tuskin Hedmanillakaan ihan niin idiootteja ollaan, että ”ihan vain varmuuden vuoksi” mittaillaan, että jos vaikka mahdollisesti joskus tulevaisuudessa tarvitaan tietoa. Tuollaisia parin tonnin mittauslaskuja kun kertyy joitain tuhansia, niin aika isoa bisnestä saisi pyörittää.

  Ja GDPR:n jälkeen homma on pitkälti loppuun taputeltu. Sanktiot tietojen luovuttamattomuudesta tai asiakkaan vaatimuksesta huolimatta poistamattomuudesta ovat niin hirveät, että mitään ylimääräistä ei vain kannata säilöä mihinkään.
   
 8. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 9. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kas, vanha kunnon Mircom näköjään kokeillut vähän hepillä jäätä myös Suomen markkinoilla.
   
 10. adamantium Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  42
  En tiedä, mutta Aavian edustaja nnyans__ kävi ketjussa esittämässä, että ehkä 10-vuottakin, josta väittelivät DrVatasen kanssa:

  ... itse olen ajatellut, Aku Ankan opettamana, että hyvitystä voi yrittää hakea vaikka kuinka vanhoista jutuista (vaikka rikosoikeudellista vastuuta ei enäää olisi), mutta ...

  (minilexistä):

  "Vahingonkorvauksen vaatimiselle on säädetty yleisen kolmen vuoden vanhentumisajan lisäksi 10 vuoden ehdoton vanhentumisaika. Tällainen sääntely on perusteltu sillä, että jos vanhentumisaika alkaisi vasta siitä kun vahinko on ilmennyt, vahingonkorvauksia voitaisiin vaatia kohtuuttoman pitkienkin aikojen jälkeen siitä kun vahinko on tapahtunut. Todisteiden hankkiminen ja muu asian selvittäminen voi olla käytännössä jo mahdotonta, kun vahinkotapahtumasta on kulunut kohtuuttoman pitkä aika.

  Pääsääntönä on siis, että vahingonkorvausta on vaadittava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun vahingonkärsijä sai tietää tai piti tietää vahingosta, sekä siitä tahosta joka on korvauksesta vastuussa. Vahingonkorvausta on kuitenkin joka tapauksessa vaadittava viimeistään 10 vuoden kuluessa siitä, kun vahinko on tapahtunut, riippumatta siitä onko vahingon aiheutumista huomattu.

  Kolmen vuoden yleinen vanhentumisaika on mahdollista katkaista esimerkiksi tuomioistuin- tai ulosottomenettelyn aloittavalla toimenpiteellä, jolloin vanhentumisaika alkaa kulua uudelleen alusta. Jos 10 vuoden vanhentumisaika katkaistaan, alkaa tällöinkin kulua kolmen vuoden vanhentumisaika."

  https://www.minilex.fi/a/absoluuttinen-eli-ehdoton-vanhentumisaika
   
 11. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Juu, tästä on asiasta on väännetty useaan kertaan täällä.

  Trolleilla on tiedossa teon tarkka päivämäärä ja aika, ja liittymähaltijan nimi on saatu yleensä puolen vuoden viiveellä. Eli tällä haen sitä että trolleilla on kaikki mahdollisuudet nostaa kanne 3 vuoden sisällä, joten pääsääntö pätee: vahingonkorvausta on vaadittava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun vahingonkärsijä sai tietää tai piti tietää vahingosta, sekä siitä tahosta joka on korvauksesta vastuussa.
   
 12. adamantium Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  42
  Mutta ehkä lakimiehilllä on mielessä että liittymän haltija ei ole antanut mitään selvitystä ja tekijää ei siis tiedetä ja mitään mahdollisuutta nostaa kannetta ei välttämättä ole edes ole ollut niillä todisteilla, ja silloin takarajana on 10-vuoden absoluuttinen raja, "jos jotain uutta ilmenee".

  Joni Hatanmaa antoi 2014 oraakkelimaisen lausunnon:

  "Hedman Partnersin lakimies Joni Hatanmaa kuvailee osoitteiden keräämistä "valvonnan infrastruktuurin" rakentamiseksi."

  Mitä infrastruktuuria rakentavat?

  Näyttäisi että jos laki sallii, "henkilörekisteri" on ja pysyy ja esim jos jää kiinni 2020 niin katsovat että onko sama jäänyt kiinni jo 2014 ja pistetään kaikki teokset samaan pakettiin, vaikka yli 3-vuotta on kulunut?

  Tai jos menee tunnustamaan Facebookissa 2020 että lataili 2014, niin ...

  Ok, vähän trollailin, anteeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 13. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Pelotetteena varmaankin haluavat pitää tuollaisen vaikutteen, mutta kun GDPR astuu voimaan niin henkilörekisterin pitäminen ei tule olemaan enää noin yksinkertaista.
   
 14. Vieläkö Hedman Partners lähettää uusia kirjeitä ihmisille?
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Koskapa uusia osoitteita ei ole saanut yli puoleen vuoteen, voisi olettaa että kaikille joiden osoite on hallussa, on myös lähtenyt ainakin yksi kirje. Mutta koska kirjeitä lähetetään neljä kappaletta, veikkaan että uusia muistutuksia saapuu vielä postissa monille. Ehkä jossain vaiheessa tulee vielä viides kirje kunhan Joni keksii mitä pelottelua siihen laitetaan (jos vaikka turvaamistoimihakemukset tai haasteet menevät läpi).
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
 16. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  178
  HP:n viides kirje tulee kun ensimmäisen kirjeen maksupäivämäärät ovat menneet vuosia sitten umpeen. Viidennen kirjeen sisältö:
  "Nyt viimeinen tarjous. Maksa vain puolet niin ei ruveta jatkotoimiin, joilla uhattiin jo vuosia sitten. Olemme saaneet tässä vuosien saatossa pari tuomiota läpi markkinaoikeudessa joten kannattaa varautua. Ottaakaa pliis edes yhteyttä että me saamme teistä jotain tietoa meidän järjestelmiin." Naurettavaa roskaa tuo neljäs kirje. Näkee että alkaa maksajat olla lopussa.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Tässä videonäyte Joni Hatanmaasta neuvottelemassa hyvityksiä vuonna 2018:


  ;)
   
 18. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  Pakko tää on laittaa kevennykseks ☺

   
 19. verdict

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  1 251
  Mulle Filmia on lähettänyt ainakin 10+ kirjettä :)
   
 20. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  184
  Tomppa ettii kirjefrenjejä !!!!
   
 21. Javeman

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  14
  Olihan tuo melkoisen loistava Hitler-parodia kirjekampanjasta :-) Kiitokset palstan aktiiville Dame Ednalle hyvästä ja lannistumattomasta työstä, jotta tämä typeryys on saatu aisoihin. Ja ovathan tässä muutkin asiaan perehtyneet pyrkineet auttamaan jengiä matkan varrella. Välillä joukossa ollut muutama trollaajakin, ja kai se kuuluu jollakin lailla asiaan, että yritetään ihmisiä pelotella tätäkin kautta. Onneksi modet on olemassa. Se on Hyvää Joulua kaikille palstaa seuraaville :-)
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Nämä on kyllä mainioita!:D
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kiitokset kiitoksista, joka tosiaan kuuluu jokaiselle palstalaiselle, jopa trolleille! Muron etsivät ovat tuoneet ilmiön taustoja esille aivan mahtavasti ja trollit kertovat aina kipukohdan, jolloin tietää olevansa oikeilla jäljillä. Ilman meidän murolaisten aktiivisuutta toiminta jatkuisi entisellään, mutta jonkun on aina avattava ihmisten silmät, muuten vääryyteen ei puututa.

  Mielestäni nämä tekijänoikeustrollit ovat kuin pahaisia prosenttikerholaisia. Fyysistä väkivaltaa eivät sentään perinnässä käytä, mutta henkistä senkin edestä, joka on yhtä tuomittavaa.

  Ja hyvää joulua myös itsellesi ja kaikille muillekin!:)
   
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 25. osa-aikainen

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  6
  Nyt on tärkeää, että joukkoistetaan tämän kiristyksen aiheuttamat kokemukset. Jokaisen tulisi kirjoittaa kokemuksiaan ja antaa arviointi

  https://goo.gl/maps/6uGVUj4iry22
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti