Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Missäs minä olen sinua uhkaillut? Totesin vaan, että ylläpidolla on kaikista suurin valta tässä ketjussa, eli voit jatkaa mellastustasi niin kauan, kuin ylläpito ei siihen puutu. Yhden hyvän neuvon mode kerran antoi minulle kun sanoi, että älä ala turhasta väittelemään, niin keskustelu hiipuu itsestään. Ajattelinkin nyt ottaa neuvosta vaarin. Hyvät yöt!:D
   
 2. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Oikeastikko luulet asianajajien trollailevan jossain keskustelufoorumilla?:D
   
 3. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Aivan kuten sinä voit jatkaa leikkimistä ketjun yksivaltiaskuningatarta könsikkäinesi niin kauan kuin ylläpito sallii,ihmeen kauan on sallinut, myönnetään.
   
 4. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Ihan helvetin yksinkertainen tai ennen kaikkea vainoharhainen saa olla jos luulee, että Joni Hatanmaa tänne postailee trollauksia iltayöstä. Jos näkee trolleja yöllä, niin oikea paikka lienee lääkärin pakeilla.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 5. Sketchy_Scumblr

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2017
  Viestejä:
  2
  Jos välttämättä halutaan jotain postiivista etsiä kiristyskirjeistä niin tietoisuus yksityisyydestä, somekäyttäytymisestä ja digitaalisesta jalanjäljestä kasvaa.

  Esimerkkejä:

  Netlix:illa on useampi automaattinen hakujärjestelmä jotka myös keräävät somesta yms metatietoa väärinkäyttösten varalta.
  https://medium.com/netflix-techblog...eenshot-and-reclaim-the-internet-9ce6be11daa0

  Netflix hakee bittorrent-osaajia ja olet siinä uskossa että suotuisan rekryn kannalta kannattaa somessa osoittaa jotain tietämystä näistä asioista niin annat HP:lle helpon lyömäaseen. Et kuitenkaan sitten viime hetkllä jätä työhakemusta, kun pupu menee pöksyyn niin todisteet on nolla ja someviestit jää. Tällöin olet MAO:n silmissä syyllinen.

  Rekryilmoitus:
  https://arstechnica.com/information...-scale-peer-to-peer-technology-for-streaming/

  Pulsar yms on teknisesti hyvin lähellä Netflixiä, mutta Netxlix on suljettu järjestestelmä ja heillä on oikeudet teoksiin vai onko?

  Netflixillä on ollut joitakin ihmetyksiä ja ylilyöntejä tekstitysten osalta(subfinland ja divxfinland)
  https://yle.fi/uutiset/3-6342279
   
 6. Sketchy_Scumblr

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2017
  Viestejä:
  2
  Oikeassa olet eikös Joni ole siirtynyt jo sivuun ja muut pojat jatkavat
   
 7. hellapuu

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Viestejä:
  1
  Morot, täältä apaut 15 kirjettä eri puljuista saaneena ja pitkään palstaa seuranneena kiitokset Ednalle ja muille ketkä jaksavat tonkia ja tehdä asialle jotakin, hienoa duunia :)
   
 8. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Ymmärsinkö oikein, että tosissasi väität asianajajien trollailevan jollain keskustelupalstoilla vapaa-aikoinaan työnantajansa laskuun?:D:eek:
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 9. kirjevarpunen

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  22
  Hyvin vaikea kyllä uskoa, että menestyvä asianajaja kuten Joni täällä muka trollailisi keskellä yötä ja vieläpä viikonloppuna.
   
 10. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  “Menestyvä”
   
 11. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  178
  Niinkuin asianajajat olisivat jotenkin korkeammassa kastissa. "Eiväthän he alennu netti trollaamiseen, koska ovat asianajajia." Onneksi tämä idiootti sai bannit. Satavarmasti HP:n henkilökuntaa on täällä seurannut foorumeita ja todennäköisesti ottanut osaakin keskusteluihin. Viimeisin kirjehän senkin todisti jossa yritettiin epätoivoisesti vedota että "älkää uskoko netti kirjotteluihin". Haha alkaa olla maksavat uhrit läpi koluttu näillä huijareilla. Aika alkaa tekemään oikeita töitä. Viimeinen kirje kielii jo paniikista. Miksi ei kolmannen kirjeen jälkeen ole uhrit saaneet haastetta oikeuteen vaikka uhottiin siinä että haastetaan ja ei ole enää mahdollisuutta selvitellä?
   
 12. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  jonin elämä on kiristyskirje työ.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Ok, kiitosta paljon! Pakkohan tälle on ollut jotakin konkreettista tehdä, kun ei voi vaan sivusta hiljaa seurata, että maassamme sallitaan laillinen kiristys. Kehitys on onneksi ollut oikean suuntainen, eli tuloksia saadaan pikkuhiljaa.:)
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kyllähän nämä trollien asianajajat on ympäri maailmaa todettu olevan alinta kastia, joten heiltä nyt voi odottaa mitä vaan. Näitä nimimerkkejä on ollut tämän ketjun alusta lähtien ja lähes sen parin vuoden aikana mitä itse olen täällä kirjoitellut, niin samasta agressiivisesta tyylistä nämä tunnistaa.

  Kipukohtaa on aiheuttanut se, jos olen kirjelmöinyt jonnekin tai jos on saatu trollien vastaisia päätöksiä. Nyt varmasti sapettaa se, että jäivät kiinni, kun paljastivat Telian tietovuodon, niin saivat Teliastakin vihollisen. Lisäksi KKO:n päätös on tuoreena muistissa.

  Aivan ilmiselvästi hermostusta ilmassa, jos markkinaoikeus olisikin jatkossa tarkempi ja vaatisi ne alkuperäiset lokitiedostot, eikä uskoisi enää mihinkään itse tehtyihin taulukoihin.

  Tuossa muuten parin vuoden takaa Yle Areenalta ohjelma, jossa Janne Paalijärvi esittelee tuota itse tehtyä excel-taulukkoa. https://areena.yle.fi/1-3171178

  Ihan mielenkiintoista oli katsoa tuo ohjelma pitkästä aikaa. Lauri Kaira puhuu kansainvälisten talousrikollisten kelkkaan lähtemisestä, eli aikamoista. Sinänsä oikeassa hän on siinä, että nämä popcorntimet ym. palveluntuottajat ovat niitä pääsyyllisiä. Mielestäni näille pitäisi ne vaatimukset osoittaa, eikä tavallisille kansalaisille.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 15. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Minusta olisi hyvä että niistä 100000 luovutetusta ip:stä MAO valitsee randomisti 10kpl ja annetaan Excepiolle 1kk aikaa toimittaa ne WORM nauhat MAO:n valitsemalle puolueettoman tutkijalle käydä läpi nauhat ja katsoa sisältävätkö ne mitä Excipio väittää.

  Jos nauhoja ei kuulu tai ne eivät sisällä mitä niiden pitäisi....aijai :)


  Mutta mitä tulee taulukoihin, sen uskon että IP niissä listoissa on todellinen, ns se on täytynyt kuulua jollekkin jos sama info löytyy myös operaattorilta. Mutta koelataukset, niiden määrä tai mitä petteri on muka jakanut, voi olla ihan satunnaisgeneraattorin tuotosta. Eli tuon videon tyypin kysymykseen, väärentäisikö HP muka näitä listoja? tuskinpa, mutta Expcio ..miksi ei.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Noihin vanhoihin IP-osoitteisiin ei voi enää oikein puuttua, koska niistä on luovutuspäätökset tehty ja ne ovat lainvoimaisia, mutta kun nyt MAO pyytäisi uusiin hakemuksiin alkuperäiset lokitiedostot, niin se olisi jo jotakin.

  Sinänsä voi miettiä, että onko Hedman Partners "väärentänyt" hakemuksiinsa nuo excel-taulukot, koska ne eivät ole niitä alkuperäisiä, joita sille on toimitettu. Aina kun tiedostoja käsitellään jälkeenpäin, niihin sisältyy virhemahdollisuus. Rehellisin luultavasti näistä on Viljakainen, joka laittoi listaukset semmoisenaan markkinaoikeuteen ja niistähän sitten paljastuikin muokkaajat ym. muuta lisätietoa, jota ei haluta julkisesti näyttää.

  Se mikä tuossa Kairan puheessa ärsytti, oli tavallisia kansalaisia syyllistävä sävy. Silloin ei tietenkään vielä ollut ongelman laajuus selvillä, että kirjeitä menee täysin viattomille ihmisille heidän IP-osoitteensa perusteella, mutta mielenkiintoista tosiaan katsoa näitä alkuaikojen pioneerien työskentelyä suhteessa vastavoimiin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 17. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 728
  Niin nykylakiin nähden ei sinänsä ole mitään väärä siinä, että todelliselle jakajalle lähtisi tuollainen hyvitysvaatimuskirje. Ongelma nykytilanteessa on se, hyvityskirjeitä lähtee useista syistä myös ihmisille, jotka eivät ole jakaneet mitään edes vahingossa. Näille ihmisille tulee kohtuuton tilanne kun joutuu joko maksamaan hyvitystä tyhjästä tai "paskat housussa" pelkäämään vielä isompia kustannuksia kirjeenlähettäjän pelottelun takia.

  Syyttömille pitäisi vähintään olla joku 100 000 euron suuruusluokkaa* oleva kärsimyskorvaus tuosta, niin sitten trollien ei kannattaisi lähettää kirjeitä sellaisille joiden syyllisyydestä eivät ole 100% varmoja.

  *Tämä suhteutettu siis tuohon summaan jonka suuruisilla oikeudenkäyntikuluilla pelotellaan
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 18. uniform

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2017
  Viestejä:
  20
  Olen seurannut lankaa noin vuoden ja olen googlettanut aihetta myös. Mutta ei ole vielä selvinnyt, että missä vaiheessa hedmanin pitää poistaa henkilön tiedot omasta rekisteristään ja milloin riita-asia vanhenee. Rikosoikeudessa alle vuoden tai sakkorangaistukseen johtava tuomio vanhenee kahdessa vuodessa. Mutta koska kyseessä on riita-asia, niin asia on vissiin eri mutta kai siinäkin joku maksimiaika on. Varsinkin kun hedman ei ole virannomainen, niin eihän se saa säilyttää ihmisten tietoja loputtomasti.

  Ja sitäkään en tajua, että millä perusteella piratismissa kyse on markkinaoikeudellisesta riita-asiasta eikä vaan yksinkertaisesti rikollisesta toiminnasta?
   
 19. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 728
  Miten muuten on mahdollista että HP yms. saavat massana tehtyä noita luovutuspyyntöjä, kun laissa sanotaan

   
 20. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 348
  Siksi että lainaamassasi lainkappaleessa ei lue mitään siitä, että yhdessä tietojenluovutushakemuksessa pitäisi olla vain yksi IP-osoite.

  Yksittäistapaus = yksittäinen, yhdestä liittymästä havaittu loukkaus. Lain ansiosta HP ei voi saada oikeudelta mitään pysyväismääräystä, jonka se voisi esittää operaattorille koska huvittaa ja saada tältä haluamansa tiedot tuosta vaan sukkana, vaan sen pitää kierrättää jokainen havainto oikeuden kautta. Mutta mikään ei estä sitä, etteikö yhteen ja samaan hakemukseen voisi niputtaa vaikka tuhat yksittäistapausta. (Ja näin on tehtykin ja vähän päälle, kun yhdestä hakemuksesta on saattanut löytyä kolmekin tuhatta havaintoa.)

  Ja siitä on turha alkaa ainakaan sivuunkirjoittaneen kanssa vänkäämään, pitäisikö lakia tulkita tällä tavalla. Jos minulta mielipidettä kysytään, niin ei ehkä pitäisi, mutta sillä ei ole mitään väliä. En myöskään osaa sanoa, mikä on ollut lainsäätäjien tarkoitus, kun sana "yksittäistapaus" on lakiin kirjattu, mutta silläkään ei ole väliä. Oikeuden kun ei tarvitse arvuutella lainsäätäjien tarkoituksia, ainoastaan tulkita itse lakitekstiä sellaisena kuin se laissa lukee. Ja nykyinen lainmuotoilu mahdollistaa edellä kuvaillun tulkinnan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 21. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Jossain vaiheessa MAO:n pomo Kimmo Mikkola väitti pokkana että jokainen tapaus arvioidaan erikseen.
   
 22. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  Tuosta on tietoa HP:n kirjeen saaneelta. Jotain oli ladattu, muttei sitä mistä kirjeessä syytetään. Jonkinlaisessa summamutikassa laittavat kirjeitä tyyliin 85 % Black Sails jaksoja tms. kun huomataan että IP näkynyt jossain latauksessa, tai sitten käynyt niin ikävästi, että on väärälle henkilölle kirje lähetetty, sen takia kirjeen sisältö "puuta heinää".
   
 23. Fernandes

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Viestejä:
  10
  Sellaiset ihmiset taitavat kuitenkin olla harvassa, jotka olisivat saaneet kirjeen ilman mitään syytä. Kirje lähetetään teleliittymän tilaajalle, joten tietysti on mahdollista että kyseessä on joko avoin langaton verkko (sellaiset taitavat olla aika harvassa?) tai internetyhteyttä on käyttänyt ja tekijänoikeuden loukkaukset on tehnyt joku perheenjäsen tai muu henkilö, jolla on pääsy verkkoon.

  Teoriassa kyse voi olla myös siitä, että internet-operaattori on luovuttanut tiedot IP-osoitteen haltijasta väärin ja kirje on oikeasti täysin aiheeton. Hyvin pieni mahdollisuus, mutta mahdollisuus sekin.

  Yleensä kyse taitaa kuitenkin olla siitä että kirjeen saajat ansaitsevat kirjeensä. Toisaalta jos joku kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti saa kirjeen, koska hänen internetliittymästään on tehty laittomia latauksia, niin kirjeen voi varmasti jättää huomioimatta koska tekijänoikeuden loukkauksen tehnyttä henkilöä on lähes mahdoton yksilöidä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  [QUOTE="Fernandes, post: 1718476408, member: 1726]Toisaalta jos joku kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti saa kirjeen, koska hänen internetliittymästään on tehty laittomia latauksia, niin kirjeen voi varmasti jättää huomioimatta koska tekijänoikeuden loukkauksen tehnyttä henkilöä on lähes mahdoton yksilöidä.[/QUOTE]
  mutta kun trollien "merkittävä jakaminen" on 1 havainto 1 aikaleima... ei niitä kirjeitä latailusta jaella vaan jakamisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 25. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Js trollit lähettää +100 000 kirjettä joista abaut 10 menee MAO:een asti "syystä" , niin niiin kyllä aika moni saa kirjeen syyttä. Mitä puolustelet?
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti