Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Mikähän tässä nyt on taas ongelma? Markkinaoikeus ei tiedä, kenelle ip-osoitteet kuuluvat. Markkinaoikeus ei voi tietää sitä, koska sellaista tietoa heille ei kuulu antaa. Ainoa tapa, millä markkinaoikeus voisi kyseisen tiedon operaattoreilta saada olisi sen oikeusteitse vaatiminen. Itse ainakin karsastan ajatusta siitä, että joku MAO:n sihteeri voisi ihan pyytämällä saada yksityishenkilöiden yhteystietoja operaattoreilta. Se että MAO on kevyin perustein velvoittanut operaattoreita luovuttamaan näitä tietoja trolleille on perseestä, mutta yhtä väärää ei korjata toisella väärällä. Ei tietojen luovuttaminen trolleille kumoudu sillä, että ne tiedot luovutetaan myös MAO:lle. Ja toisaalta markkinaoikeudella ei ole valtaa pakottaa operaattoreita laskemaan niitä yhteystietoja siten, että luovutetaan vain lukumäärä.

  Jos nyt kuitenkin puhutaan vain niistä ip-osoitteista, niin yksi ip-osoite ei vain ole sama asia kuin yksi henkilö. Jos Jonin excel-liuskassa on ollut 20000 ip-osoitetta, niin operaattori on voinut siltä pohjalta luovuttaa 0-20000 yhteystietoa, riippuen siitä kuinka oikeita tuloksia Hedmanin satunnaislukugeneraattori on arponut. Tämän vuoksi ainoat tahot, jotka tietävät kokonaisluvun luovutetuista yhteystiedoista ovat trollit ja operaattorit. MAO:lla on pelkät ip-osoitteet.

  Mutta kuten @Jankuttaja totesi olisi ihan mielenkiintoista tietää myös tuo ip-osoitteiden lukumäärä. Jos olisin työtön tai lomalla voisin hyvin mennä laskemaan niitä rivejä vaikka käsin, mutta valitettavasti työnantaja tuskin suostuisi tähän tällä hetkellä, etenkään jatkuvan yt-uhan aikana.
   
 2. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Markkinaoikeushan on tässä tapauksessa toiminut ihan oikein, eivät he lähetä tietoja X kun on pyydetty tietoja Y. He ovat siellä myös täyttäneet hallintolain 8 §:n mukaisen neuvontavelvollisuutensa eli kertoneet missä ovat asiakirjat nähtävillä.
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Tässä tapauksessa kolikolla näyttää kuitenkin olevan vain yksi puoli. Trolli voi lakimiehenä laskuttaa kymmeniä tuhansia asianajokuluja jos voittaa; yksityinen ihminen ei voittaessaankaan saa kuin omat kulunsa korvattua. Liittymän omistaja ei voi myöskään mitenkään valittaa itseään koskevista yhteystietojen luovutushakemuksista.

  Eivät tuomioistuimetkaan ole täydellisiä, niin kuin MAO:n linjauksen muutos osoittaa.
   
 4. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  378
  Minä voisin tehdä sitä tarkastustyötä, sillä melkoinen työvuori tuossa on tekemistä mutta vain sillä ehdolla, että saisi oikeasti palkkaa. Nyt työttömänä on hyvin paljon aikaa.
   
 5. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Aika vähän näyttää tämä kirjebisnes vaikuttaneen liikevaihtoon Hedman Partnersilla. Voihan olla, että vanhat asiakkat ovat kaikonneet ja kirjebisnes paikkaa tätä menetystä ja jopa nostaa hieman liikevaihtoa. Tai tämä liikejuridiikkaan ja rahoitusjärjestelyihin erikoistunut lakitoimisto hoitaa kirjebisneksen siten, ettei se näy Suomen toimiston liikevaihdossa juurikaan. Hedmam Partners toimii myös Virossa ja pystyykö sitä käyttämään mahdollisesti tässä bisneksessä?
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Ihana pöllösininen, kirjoitat vähän mutta asiaa, kiitos!:) Ja kiitos tietenkin kaikille muillekin, jotka ovat mukana tässä trollien vastaisessa taistelussa oikeudenmukaisemman Suomen puolesta!

  Laitoin nyt viestiä asiasta eteenpäin, koska mielestäni tämä on virkamiesten tehtävä hoitaa.

  Lukumäärä kaikista luovutettavaksi määrätyistä yhteystiedoista

  |
  Tänään, 12:29
  Kumpula Elisa (MAO) ([email protected]);
  [email protected];
  Salonen Ilkka (MAO) ([email protected]);
  Mikkola Kimmo (MAO) ([email protected])


  Hei,

  Jos markkinaoikeudella ei ole resursseja tehdä virkavelvollisuuttaan, niin tehkää yhteistyötä, jotta saamme tarkan luvun, montako luovutuspäätöstä markkinaoikeus on antanut. MAO:n virkailija voi tiedostoistaan katsoa kaikki päätökset, jotka on tekijänoikeusasioissa annettu ja OKM:n työntekijä taas kirjata ylös montako kappaletta yhdessä päätöksessä on.

  Tv. Ritva Puolakka
   
 7. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Mielestäni jokaisen tunnin jonka sinä joudut käyttämään asian hoitamiseen, saisit kyllä kaiken järjen mukaan olla oikeutettu laskuttamaan.

  Millä perusteella Suomen (naurettava) oikeus tuollaisen vaatimuksen evää?
   
 8. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 346
  vaikka siksi että trolli pystyy esittämään laskun aiheesta ja yksityishenkilö vain mielipiteen että haluaisi tämän ja tämän verta?
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Eli jos kirjoittaa itselleen laskun, niin sittenkö saa laskuttaa 200 euroa tunnilta kuin asianajajat? Tuskin.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Yksityishenkilöltä se tuskin onnistuisi, mutta jos on yrittäjä, niin silloin voisi ajatella, että kirjoittaa laskun ja määrittelee itse tuntipalkan, jonka perusteella sitten asian selvittämiseen käytetystä työajasta laskuttaa. Riippuu tietenkin siitä, että paljonko on kuukaudessa palkkka itselleen nostanut firmasta. Voihan olla, että laskutettava osuus olisi enemmänkin kuin 200 €/h.
   
 11. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Ei mielipidettä vaan perustelun. Loppupelissä pitää asianajanakin pystyä perustelemaan 200e/h (jos sitä aletaan tutkimaan).
   
 12. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  No olen kyllä hieman eri mieltä....tosin en ole lakialan asiantuntija... Kuka määrittelee tarpeellisuuden? Jos trolli on kerännyt henkilötietoja mutta ei ole (ainakaan viel) lähettänyt kirjettä tai pohtii vasta sen lähettämistä niin mikä on se aika että niitä saa säilyttää varmuuden vuoksi... ja ainakin siinä tapauksessa että trollin mielestä "näyttöä ei vielä ole tarpeeksi" ja alkaa profiloimaan esim. muuta torrent-käyttäytymistä mihin trollilla ei ole oikeutta niin kyseenalaistaisin kyllä montakin seikkaa...

  Mutta jos lähdetään ihan alusta alkaen (eli voiko edes tulla casea jatkossa GDPR:n mukaan) jos trollilla on henkilötieto ollut käytössään kauemmin kuin kuukauden ja varsinkin jos se on saatu muualta kuin rekisteröidyltä itseltään koska Art 14:

  Varsinkin tuo kolmas maa on mielenkiintoinen pointti koska ymmärtääkseni on ollut ainakin epäilyksiä siitä että dataa olisi muuallakin kuin siellä missä pitäisi...

  Tuossa nyt aluksi ihan nopealla vilkaisulla... Joku viisaampi voisi kertoa että mikä tässä GDPR:ssä on sellaista että se ei trollia koske? Käytännössä mielestäni tieto siitä että minun henkilötietoni olisivat trollien hallinnassa - pitäisi tieto minulle tulla asiasta kohdan 3a) mukaisesti viimeistään 1 kk sisällä. Joku voisi kommentoida sitä että miksi Artiklaa 14 ei sovelleta tässä trollien tapauksessa? https://www.privacy-regulation.eu/fi/14.htm
   
 13. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Tilannen on sama kaikissa riitatilanteissa. Ei olisi kohtuullista kantajaa kohtaan, että kaikki periaateänkyrät voisivat kuluttaa kantajan aikaa ja resursseja tyhjänpäiväiseen riiteelyyn> oikeuslaitos tukkeutuisi heti huomenna>oikeusjärjestelmä romahtaisi, koska riita-asioita ei voisi enää käsitellä oikeudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  trolli asiat ja yritysten väliset riita asiat ovat eri asioita. trolli asiat on turhaa joka kuluttaa MAOn aikaa turhaan.
   
 15. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Suomen oikeuskäytännössä yksityinen henkilö ei voi laskuttaa vastapuolta tai "oikeutta" mistään oman ajan käytöstä - sen kun on näemmä aivan ilmaista. Vain ottamalla palkattu "työntekijä" esim. asianajaja, saa kuluihinsa mahdollisesti jotain katetta - jos voittaa jutun. Useinkin asioiden selvittämiseen menee yksityishenkilöltä tunteja tai päiviä tai viikkoja ... ja tämä on kaikki ilmaista. Ihmeellinen juttu sinänsä - asianajotoimisto kyllä laskuttaa joka minuutista - ja paljon! Mutta emmehän me elä tasa-arvoisessa yhteyskunnassa, emme.
   
 16. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Vai niin, sinun mielestäsi. Markkinaoikeuden ja Suomen lain mielestä näyttävät olevan normaaleja riita-asioita.
   
 17. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Mitäpä sellaisesta yhteiskunnasta tulisi jossa voisi perseillä aivan huolella, suhtaututa lakiin ja sopimuksiin oman mielensä mukaisesti, ilman pelkoa mistää seuraamuksista, kenelläkään ei olisi oikeuslaitoksen turvaa, sellainen olisi sitä anarkiaa.
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Taisi trollin kipukynnys ylittyä viesteistäsi päätellen.
   
 19. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Olipa asiapitoinen viesti. Kerro toki, miksi jutun häviäjää ei saisi tuomita korvaamaan vastapuolen oikeuskuluja, jos tuomioistuin niin määrää? Pitäisikö kaikkien saada riidellä ilmaiseksi, vaikka olisi päivänselvä syyllinen?
   
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Ensin pitäisi tietää se "päivänselvä syyllinen". Tässä teidän bisneksessä niitä syyllisiä on prommillen tuhannes. Vai meinaatko että kaikki noin 150 000 kirjeensaajaa ovat syyllisiä..?
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 21. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Onpa asiapitoista tekstiä taas, heti kun joku sattuun olemaan kanssasi eri mieltä, hän on kirjetrolli tai jonkun vihollisen agentti:D:rolleyes:
  Oikeudessa ratkaistaan syyllisyys. Jos antaa asian mennä oikeuteen niin useimmiten häviäjä maksaa viulut, minun mielestäni erittäin reilu järjestelmä, joka vähentää turhia oikeudenkäyntejä=päivänselvät syyllisillä on iso kynnys lähteä oikeuteen riitelemään ja tukkimaan oikeuslaitosta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 22. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Kirjetrollit tukkivat MAO:n olemattomilla syytöksillä ja "todisteilla". Tämän pitäisi olla rangaistavaa.
   
 23. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Sinun mielestäsi. Vaan kun ei ole ihan Suomen lain ja oikeusjärjestelmän mukaista toimintaa, emme elä anarkiassa, onneksi.
   
 24. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  HP:n toiminta lähentelee anarkiaa. Lähettää sadoille tuhansille syyttömille ihmisille kiristyskirjeitä.
   
 25. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Kiristyskirjeitä? Onko poliisi varoittanut jo noin laajamittaisesta kiristyskirjeiden lähettämisestä? Ei ole, ne ovat sopimusehdotuksia henkilöille joiden Hedman katsoo toimeksiantajan oikeuksia. Syyllisyyskysymys ratkaistaa sitten oikeudessa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti