Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  No jos nyt lähdetään siitä, että alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa tekemisistään. Vahingonkorvausvelvollisia toki ovat, mutta nämä ovat kaksi eri asiaa. Alle 18-vuotiaat tuomitaan nuorina henkilöinä eli rangaistus saa olla enintään 3/4 rangaistusmaksimista. Tekijänoikeusrikoksen ollessa kyseessä siis 18 kuukautta. Ehkä oma kommentti olisi pitänyt muotoilla seuraavasti: käytännössä ketään ei tuomita ehdottamaan vankeusrangaistukseen (yhdestä) tekijänoikeusrikoksesta. Se, että onko kyse yhdestä vai useammasta tekijänoikeusrikoksesta on oma lukunsa..

  Edit: Toki lapsen rikosoikeudellinen vastuu on mahdollinen. Se riippuu kuitenkin siitä, mitä käsitteellä lapsi tarkoitetaan (alle 18-vuotias vai alle x-vuotias).
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 2. Harrisan

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2010
  Viestejä:
  867
  Kyseessähän siis ei ollut se asia että onko tuomittavaa, vaan se että pilataanko elämä koska halutaan euroja. Tää vitun junnun näkönen asianajaja on semmonen että se imee kenen tahansa munaa jos saa massia. Ja vielä osakas. Vittu vitsi koko mies.
   
 3. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Tämä Yhteydenotto Hedman Partnersin asiakkaisiin olisi kyllä varmasti asia joka vaikuttaisi Hedman Partnersin toimintaan. Pitäisi vaan saada tietoa tänne anonyymille keskustelupalstalle näistä asiakkaista.
   
 4. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  43
  Lähtee nyt taas ihan sivuraiteille, koska vaikka ne mitä ovat mahdollisesti sanoneet tai sivuille kirjoittaneet niin sehän on ihan taattu, ettei yksikään trolli ole poliisille asiaa viemässä ihan pelkästään siitä syystä, että siitä ei olisi trolleille yhtään mitään hyötyä.
  Se, ottaisiko poliisi yksittäistapauksia ylipäänsä käsittelyyn on myös aika epätodennäköistä koska "riita asia, ei kuulu meille" on tuntunut olevan se yleinen kanta niin pitään kun kirjeensaajat ovat näistä asioista valittaneet siihen suuntaan. TTVK ja sitä kautta tulevat (harvinaiset) takavarikot ja poliisijutut on ihan asia erikseen, jos niitä jotain on ihan oikeuteen mennyt, niin ne olivat enimmäkseen sen tyylisiä kun finreactor jutussa, ja siinä on ollut ihan oikeaa ylläpitoa ja tarkoituksellisuutta, ei pelkästään että oltaisiin jätetty torrentit laulamaan joululoman yli.

  Kyllähän se korvausvastuu taitaa löytyä kaikilta ja siirtyy vaan lapselta huoltajalle, mutta se tapa jolla sitä rahaa nyhdetään ei tule oikeudenkäynneistä vaan vapaaehtoisesta maksamisesta.
   
 5. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  169
  Suomen laki on (tältä osin) sen verran huonosti kirjoitettu, että riittää, kun jakelun yksinoikeutta on rikottu, mitään vahinkoa ei tarvitse olla (todistetusti) syntynyt.

  Tietojen luovutuksen suhteen sentään aiemminkin vaadittiin, että jakamisen täytyi olla "merkittävää", mutta tällä ei sinänsä ollut merkitystä, kun H&P:n satuilut menivät MAO:lle sellaisenaan läpi. Nykyään ei enää yhtä herkästi.

  Sikäli tuo "jakamisesta aiheutuva vahinko" tätä aihepiiriä tosin koskettaa, että ainakin uudemmissa tapauksissa, hedarit ovat yrittäneet selittää, että nimenomaan tuoreiden jaksojen jakamisesta aiheutuu enemmän vahinkoa.
  Niin kenelle? Ei ainakaan levitystoimintaa harrastamattomalle trollille. Toivottavasti MAO:ssakin (ja puolustuksessa) ollaan hereillä tämän asian suhteen.

  Periaatteessahan tämän voi kääntää toisin päin; Nimenomaan jakamattomuudesta aiheutuu tappiota trolleille, koska ne tienaavat rahaa vain ja ainoastaan näillä oikeusjutuilla & niillä uhkailulla. :p
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 6. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60
  En tiedä vaikutikko yhtään mutta jossain kohtaa kirjoiteltiin porukalla täällä koko referenssi listan asiakkaat läpi. Yksi kerrallaan aluksi joutuivat poistamaan niitä mainonnastaan ja lopuksi hävisi muistaakseni koko asiakas lista. Hyvä mieli tulee kyllä kun lukee fazerin mikä ihmeen H&P vastauksen aina välillä.
   
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  nyt H&P pitäisi olla vain hedman kun ei partnersseja näy :D
   
 8. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Tosiaan, jos on tiedossa Hedman Partnersin asiakkaita niin tänne niistä tietoja.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 9. PotilasK

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  188
  Archive ei unohda :smoke:

  https://web.archive.org/web/20161115232643/http://www.hedman.ee:80/clients/

  edit: Niin, näiltähän asiakkailta voi siis edelleen kysyä yhteistyöstä, vähän samaan tapaan kuin kirjeetkin tulevat pitkällä viiveellä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tässä taas markkinaoikeuden kusipäistä vastausta siihen, kun pyysin, että lähettävät lukumäärän kuinka monta yhteistietoa ovat luovuttaneet:

  >Kumpula Elisa (MAO) <[email protected]>

  |
  Tänään, 13:38
  Sinä;
  Salonen Ilkka (MAO) ([email protected]);
  Mikkola Kimmo (MAO) ([email protected])


  Markkinaoikeus ei voi antaa pyytämänne asiaryhmän liitteiden rivien lukumäärätietoa pyytämällänne tavalla sähköpostilla, koska pyynnön noudattaminen asiakirjojen suuren määrän ja asiakirjojen laajuuden vuoksi aiheuttaisi kohtuutonta haittaa virkatoiminnalle (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999) 16 § 1 mom). Lisäksi markkinaoikeuden päätösten liitteissä on vain IP-osoitteita, joita voi olla yksittäisillä luonnollisilla henkilöillä useampia ja osa IP-osoitteista voi olla yritysten ja yhteisöjen IP-osoitteita. Suuri osa IP-osoitteista on dynaamisia IP-osoitteita, joten edes IP-osoitteiden määrän laskemalla ei voida saada tarkkaa lukumäärää siitä, kuinka monta luonnollista henkilöä (eli kansalaista) on IP-osoitteiden haltijoina.
  Tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaisten ratkaistujen juttujen asiakirjoihin (markkinaoikeuden päätös liitteineen) voi tutustua Tuomioistuimet-talon yhteiskirjaamossa virka-aikana (ma-pe klo 8.00- 16.15 välillä).
  Käyntiosoite: Tuomioistuimet-talo, Radanrakentajantie 5, 00520 Helsinki
  Tuomioistuimet-talon yhteisen kirjaamon asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 8.00 - 16.15. Asiakkaille tehdään turvatarkastus. Asiakaspalvelutilassa on kameravalvonta. Asiakirjojen valokuvaaminen ei ole sallittua.
  Ystävällisin terveisin/Med vänlig hälsning/Yours sincerely
  Elisa Kumpula
  Kansliapäällikkö / Kanslichef / Permanent Secretary
  Markkinaoikeus/ Marknadsdomstolen/ The Market Court
  Radanrakentajantie 5, 00520 Helsinki / Banbyggarvägen 5, 00520 Helsingfors/ Radanrakentajantie 5, FI-00520 Helsinki
  p./tel. 029 56 43 340 (+358 29 56 43 340), gsm/mobile +358 50 362 8565
  fax. 029 56 43 314 (+358 29 56 43 314)
  [email protected]
  [email protected]
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tässä sitten vastaukseni heille:

  Lukumäärä kaikista luovutettavaksi määrätyistä yhteystiedoista


  Tänään, 14:24

  Hei!

  Markkinaoikeus on itse toiminnallaan aiheuttanut tämän kohtuuttoman haitan, joten on aivan kohtuutonta sysätä vastuuta yksittäiselle kansalaiselle.

  Teidän on tehtävä virkavelvollisuutenne ja käytävä läpi antamanne päätökset ja otettava niistä lukumäärä kustakin, jotta voimme tietää montako tietojenluovutuspäätöstä olette tehneet. Teillä on sitä varten palkattuja työntekijöitä, jotka voivat tämän työn tehdä.

  Minä pyydän vain lukumäärää, ja markkinaoikeus ei noilla perusteilla voi tästä pyynnöstäni kieltäytyä.

  Terveisin,

  Vantaalla, 13.12.2017

  Ritva Puolakka
   
 12. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Nyt saatan olla väärässä eikä jaksa enää alkaa selata kymmeniä sivuja taaksepäin, mutta etkö kysynyt nimenomaan kuinka monen henkilön yhteystiedot MAO on määrännyt luovutettavaksi (tai sama asia jollakin muulla sanamuodolla)? Siinä mielessähän tuo vastaus on aivan asiallinen, kuten minä ja muutama muut koetimme jo siinä vaiheessa sanoa. Pelkästä IP-osoitelistasta ei tosiaan voi millään tavalla laskea tai päätellä monenko henkilön, talouden tai liittymänhaltijan yhteystiedot todella on määrätty luovutettavaksi.

  Ja tarkennetaan nyt sen verran, että eipä tuo päätösten IP-osoiterivien yhteen laskeminen minustakaan mikään kohtuuton vaiva ihan normaalin ihmisen tietotekniikkataidoilla olisi. En vain oikein ymmärrä mitä sillä tiedolla tekisi, kun se ei tosiaan kerro oikein mitään siitä, kuinka monen ihmisen yhteystiedot operaattorit ovat trolleille loppujen lopuksi luovuttaneet.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  "Suuri osa IP-osoitteista on dynaamisia IP-osoitteita, joten edes IP-osoitteiden määrän laskemalla ei voida saada tarkkaa lukumäärää siitä, kuinka monta luonnollista henkilöä (eli kansalaista) on IP-osoitteiden haltijoina."

  Vittu, jopa markkinaoikeus myöntää, että eivät edes tiedä keiden tietoja ovat määränneet luovutettavaksi.

  On meillä oikeasti oikeuslaitos niiiiiiin perseestä.
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Hyvä Dame. Vaikka tuntuu väliin että loputon suo mutta pienistä jyväsistä kokonaisuudet tulee esiin. Totta on se, että MAO:lla on "loputon suo" mutta osittain ovat itselleen sen kaivanneet.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Oliko sulla oikeasti jotain asiaakin? Pyysin lukumäärää, enkä mitään analyysiä. Jos markkinoikeus ei pysty lukumäärää kertomaan, niin pitää sitten vaikka oikeusministeriöstä pyytää jotakin työntekijää mennä katsomaan nämä asiakirjat.
   
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Markkinaoikeudelta ei oikein voi pyytää luovutettavaksi määrättyjen IP-osoitteiden haltijoiden lukumäärää, kun markkinaoikeus ei voi sitä mitenkään tietää. Ei, vaikka he laskisivat ne päätöksissä olevat IP-osoitteet sataan kertaan. Tuossa MAO:n vastauksessa on selitetty, miksi se ei ole mahdollista. Lainaan nyt varmuuden vuoksi tähän vielä aiemman viestini aiheesta, jos se on mennyt ohi:
  Jos yllä oleva vaikuttaa aivan heprealta eikä aukene mitenkään, järkevä reagointitapa ei välttämättä ole vain sivuuttaa sitä ja huudella ympäriinsä vaan ottaa asiasta selvää - esimerkiksi kysymällä.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Hihhih, että markkinaoikeudelta ei voi pyytää. Sehän näkyy siellä ihan jokaisessa päätöksessä, jonka he ovat tehneet. Onko se 7.000 vai mitä IP-osoitetta. Alappa nyt oikeasti laskemaan, että monenko ihmisen IP-osoitteet olette antaneet.;)
   
 18. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jaha. Asia kunnossa.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  No, jos markkinaoikeus ei kerro minulle, mon
  Eihän asia ole ollenkaan kunnossa, koska markkinaoikeus ei ole minulle kertonut, mitä olen kysynyt. Minä kyllä tulen saamaan vastauksen. Mitä mieltä sinä ja kaverisi olette tästä?
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Kun miettii miten iso homma se on, niin minusta on aika kohtuutonta haukkua markkinaoikeuden kirjaamon porukkaa "kusipäiksi" kun siitä kieltäytyivät. MAO normaalisti kuitenkin palvelee aika hyvin kansalaisia, ja se että ne eivät ala käymään käsin läpi joka ikistä viimeisen neljän vuoden aikana tehtyä päätöstä ei minusta ole mitenkään yllättävää.

  EDIT: Koska ongelma on aika ja vaiva joka tarkistukseen menee, ja tiedot ovat julkisia, joku muukin voi ne selvittää. Vuopalalta voisi kysyä liikeneekö ministeriöstä jonkun sihteerin tai avustajan iltapäivä aikaa laskeskella päätöksistä IP-osoitteita yhteen. Myös operaattoreita ja niiden edustusjärjestöiltä voisi tiedustella. Ja viime kädessä effi tai vaikka jokin muu yksityinen taho voisi tämän osoitteiden tarkan lukumäärän selvittää.

  EDIT: Hypoteettisesti, mitenhän helppoa/halpaa olisi palkata joku helsingissä asuva päivän keikalle markkinaoikeuteen käymään nämä päätökset läpi?
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 21. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Muiden elämä ei sinänsä minulle kuulu, mutta kun tässä nyt julkiselle foorumille itse kukin kirjoittelee, tekisi välillä minunkin mieli suositella sitä kuuluisaa korkin kiinni pistämistä tai ainakin asiaan palaamista seuraavana päivänä. Tähän mennessä olen ollut itseni lisäksi Joni, nimimerkit DrVatanen ja Riistinrauta sekä nyt sitten ilmeisesti myös MAO:ssa töissä (viitaten tuohon "Alappa nyt oikeasti laskemaan, että monenko ihmisen IP-osoitteet olette antaneet" -ohjeeseen aiemmassa viestissä.) Tavallisesti nämä epäilyt ovat siitä suunnasta tulleet kyllä lähinnä viikonloppuisin, että sikäli tämä on poikkeuksellista. Kavereilta en nyt viitsi alkaa kysellä asiasta, kun sinullakin näyttää menneen täysin ohi se, mitä useammassa viestissä käsittääkseni ihan asiallisesti yritin sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Haistahan sinäkin paska. Minä en ole koskaan haukkunut markkinaoikeuden työntekiöitä kusipäiksi. Markkinaoikeuden Ilkka Salonen on aina laittanut kaikki minkä voi. Tuossakin tapauksessa hän kysyi kansliapäälliköltä, että voiko hän tehdä kuten Ritva Puolakka kysyy. Minä siis olen aina erittäin kiitollinen siitä, mitä markkinaoikeuden työntekijät tekevät, mutta jos heillä on määräys, että joutuvat joissakin asiassa kysymään ylemmiltään, niin tietenkin sen tekevät.

  Ilkka Salonen kysyi tätä asiaa kansliapäälliköltä ja ylituomarilta, joten on aivan mahtava lukea, mitä nämä sanovat siiitä, ettei Ilkka Salonen voi kertoa montako IP-osoitetta markkinaoikeus on määrännyt luovutettavaksi.
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Okei, anteeksi. Luin viestisi väärin ja sana "kusipäistä" viittasi siis vastauksen luonteeseen, ei henkilöihin. Pahoittelen sekaannusta.

  Kuitenkin ymmärrän edelleen markkinaoikeutta sikäli että on aivan hemmetin iso homma käydä läpi satoja (tai tuhansia?) päätöksiä käsin ja laskea niistä IP-osoitteiden lukumääriä yhteen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Ei, markkinaoikeutta ei voi koskaan ymmärtää siinä, että sillä olisi nyt oikeutta pitää kohtuuttomana laskea IP-osoitteita, jonka perusteella ovat tietojenluovutuksen tehneet. Kun he ovat luovuttaneet kaikkien näiden ihmisten tiedot, niin heidän on myös kerrottava kuinka monen tiedot ovat antaneet.

  Minä pidän tästä huolen ja tavalla tai toisella tulen tämän tiedon saamaan.
   
 25. Uteliaisuus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Viestejä:
  8
  Ja vaikka tämän joku tekisi, ei se vastaisi Damen alkuperäiseen pyyntöön, kuten on jo pariin kertaan koitettu todeta...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti