Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Nämä siis liittyvät päätökseen MAO:565/17. Itse päätöksestä selviää, että Telia on ainakin luovuttanut myös liittymätunnuksen. "Selvityksestä käy ilmi, että TeliaSonera Finland Oyj ensin selvittää IP-osoitetta tiettynä ajankohtana käyttäneen liittymätunnuksen ja sen jälkeen liittymätunnuksen tilaajan."
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 2. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 797
  Eikö tämä ole ilmeinen ongelma Hedmanin toiminnalle?

  – Enemmänkin se vain hieman lisää työtä. Ei ole poikkeuksellista, että teleoperaattorien säilytysaika on erittäin lyhyt. Tämä vain tarkoittaa sitä, että meidän tarvitsee hakea turvaamistoimea hakemuksen yhteydessä. Silloin tuomioistuin määrää, että teleoperaattori ottaa tiedot turvaan hakemuksen käsittelyn ajaksi, Hatanmaa selvittää.

  – Turvaamistoimea ei ole aikaisemmin tarvinnut vakiona käyttää, mutta meillä on otettu niitä käyttöön tämän vuoden aikana.


  Joni-boy unohti kertoa että eivät ole saaneet yhtäainutta turvaamistointa läpi. Ja tuskin tulevat saamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 4. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Noista asianajajista näyttää tulleen ahkeria kirjeen kirjoittajia, ks. esim. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005487499.html . Ja myös kansan moraalin vartijoita, jopa 24/7 tasolle asti. "... asianajajien ammattikunta on siinä mielessä erilainen kuin mikään muu ammattikunta, että velvollisuus noudattaa eettisiä ohjeita on voimassa ”24/7” – eli aivan joka hetki, myös vapaa-ajalla." (HS-lainaus). Voi noita pienipalkkaisia työn uuvuttamia raukkoja, kun ei edes normaali työaika tahdo tässä riittää - ihan vapaa-ajallakin! Jotenkin kuitenkin tuntuu, että ammattikunnan eettiset ohjeet ainakin käytännön elämässä eroavat muun kansan eettisistä ohjeista (vaikka näinhän tuossa kyllä sanotaankin). Onkohan eettisissä ohjeissa esitetty, että "kiristäminen" ja "tosiasioiden vääristely" kuuluvat asianajajan eettiseen ohjeiden vahvasti ohjaamaan toimenkuvaan? Miten tuo eettisten ohjeiden noudattaminen sitten käytännön elämässä näkyy - ehkä HP antaa nyt meille tavallisille, ymmärtämättömille kansalaisille tästä suoraselkäistä moraalin mallia?
   
 5. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Ei nyt ihan näin. Toistetaan taas kerran, että tässä pitää ymmärtää että meillä on kahdenlaisia prosesseja kun puhutaan turvaamistoimista. On turvaamistoimia, joissa haetaan epäillyn loukkaajan laitteita takavarikoitavaksi. Ja sitten on turvaamistoimia, joissa operaattoria velvoitetaan säilyttämään oleelliset tiedot pidempään kuin mitä olisi normaali määritelty säilytysaika. Oikeus voi siis esimerkiksi määrätä, että Telia säilyttää HP:n haluamia tietoja pidempään kuin sen 3kk, niin kauan kun varsinaisen tietojenluovutushakemuksen käsittely kestää.

  Ja turvaamistoimia operaattorin suuntaan on kyllä saatu läpi. Mutta eipä tuolla paljoakaan väliä ole, jos varsinaisia tietojenluovutushakemuksia ei enää tuosta vain hyväksytä.

  Eikä sekään ihan kaukaa haettua ole, etteikö myös epäiltyihin loukkaajiin kohdistuvia turvaamistoimia voitaisi määrätä. Ei vain ilman mahdollisuutta vastineeseen, kuten trolli haluaisi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 6. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Voisko joku kiteyttää että miksi tämä säilytysaika-asia on vasta nyt esillä eikä 2015 tms?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Koska 2015 tietojenluovutushakemukset menivät enemmän tai vähemmän kumileimasimena läpi. Niiden käsittelyssä ei siis kulunut niin pitkään, että trollin olisi pitänyt olla säilytysaikojen vanhentumisesta huolissaan.
   
 8. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  EU tuomioistuimen linjaus tuli julki vuosi sitten 21.12. Ruotsissa asiaan reagoitiin heti seuraavana päivänä(operaattorit kieltäytyvät heti tietojen luovuttamisesta trolleille), täällä meni vuosi...
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 9. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Jos operaattori ei säilytä tietoja ollenkaan (tai niin vähän aikaa, ettei MAO millään ehdi mitään hakemuksia siinä ajassa käsitellä), niin onko "ei meillä ole mitä turvata" kuitenkin ihan hyväksyttävä vastaus?
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Sellaisia tietoja mitä ei enää ole on itsestään selvästi vähän vaikea luovuttaa.

  Jos kysymys koski sitä, voiko oikeus käskeä jatkuvasti eioota tarjoavaa operaattoria pidentämään säilytysaikojaan, niin siihen ei ymmärtääkseni löydy ainakaan laista perusteita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 11. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  En nyt - jälleen kerran - lähde päätäni pantiksi laittamaan, mutta uskaltaisin väittää, ettei operaattorin tosiaan ole pakko säilöä esim. IP-osoitteita omaa käyttöään varten jos... No, sitä käyttöä ei ole. Laskutusta vartenhan tuo ei, kuten todettua, ole millään tavalla oleellinen tieto. Eli kyllä operaattoreilla valta olisi puhaltaa peli poikki samantien, jos vain halua löytyisi.

  Tuota vain tuskin ainakaan yksikään isoista operaattoreista tulee tekemään. Ruotsissa to-trollauksesta käyty julkinen keskustelu eskaloitui nopeasti (mm. median myötävaikutuksella) hyvinkin raivoisaksi, jolloin osa operaattoreista oli vain hyvillään, kun ainakin tilapäinen ratkaisu tätä kautta löytyi. Suomessa kansalaismielipide ja sitä myötä myös operaattoreiden kanta on edelleen aika laimealla tasolla asiaan liittyen, joten asiassa haettaneen jonkinlaista vähän kaikille sopivaa kompromissia, joka ei sitten ihan käy kenellekään.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Jaahas, Joni taas on valehtelemalla kääntämässä tämänkin päätöksen mukamas tekijänoikeustrollien eduksi:

  Tämähän on täyttä hölynpölyä. Kun tiedot luovutetaan, on tieto luovutustapahtumasta laitettu jemmaan jolloin siihen ei enää normaali säilytysaika päde, ja kirjeen saaja on voinut ja voi edelleen sen tarkistaa. Tosin tällä tavalla ei voi tarkistaa muita ajankohtia kuin juuri sen mikä oli markkinaoikeuden hakemuksessa, mutta muita aikoja ei aikaisemminkaan ole voinut uhri tarkistella koska trollit tahallaan ovat lähettäneet kirjeitä yli vuoden väitetyn teon jälkeen jolloin kaikki lokit on jo pysyvästi poistettu myös viranomaistarkoituksiin.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Säilytysaika viranomaistarkoituksiin on 9kk, operaattorin omiin tarkoituksiin se voi vaihdella. Aiemmin operaattorin omiin tarkoituksiin tietojen tallentaminen on ollut esimerkiksi Telialla 12kk, eli joka tapauksessa pidempi kuin tuo vaadittu 9kk, ja silloin sillä ei ole merkitystä. Ainoastaan jos operaattorin omiin tarkoituksiin tietoja säilytetään lyhemmän aikaa on KKO:n linjauksella väliä: tällöin viranomainen voi saada tiedot, mutta yksityinen trolli ei.

  Homma lähti liikkeelle DNA:n valituksesta, koska DNA:n tietojen oma säilytysaika oli vain 6kk. Mutta 6kk oli riittävän pitkä aika, jotta tiedot normaalisti eivät ehtineet siinä ajassa vanhenemaan ja turvaamistoimiakaan ei yleisesti tarvittu.

  Elisa on ollut asiassa hiljaa, joten heidänkin oma säilytysaikansa lienee 9kk tai sitä pidempi.

  Seuraava askel olisi painostaa operaattoreita lyhentämään IP-osoitteen välitystietojen säilytys esim. yhteen viikkoon, jolloin turvaamistoimiakaan ei ehdittäisi käsitellä.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Miksipä ei, kun laki niin määrää. Tekijänoikeuden haltijoillahan on siitä huolimatta mahdollisuus ajaa oikeuksiaan tekemällä rikosilmoitus jolloin poliisi voi määrätä tiedot luovutettavaksi siitä 9kk laarista.
   
 15. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259

  "Eikö tämä ole ilmeinen ongelma Hedmanin toiminnalle?

  – Enemmänkin se vain hieman lisää työtä...Hatanmaa selvittää"

  Totta tämä sillä eilen Hedman Partners ilmoitti saitkokiristyskirjeen.fi sivullaan siirtävänsä lakimiehet Eetu Ahosen ja Mikko Junnon kirjebisnekseen. Hatanmaa olisi voinut selvittää myös tähän artikkeliin, että Hedman Partrnersin sivuilta löytyvästä tiimistä on kadonnut puolessa vuodessa kolme nimeä, eli eipä siellä juuri muita töitä olekkaan ja tämäkin työ uhkaa loppua kun uusia yhteystietoja ei ole viime aikoina herunut.
   
 16. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  Katsoin Googlella viikonsisäisiä hedmanniin liittyvää juttua ja tämmöinen löyty. Köysi kiristyy mutta siitä huolimatta trollit markkinoi kuvaa että heidän kiristysbisnes vaan laajenee "Tekijänoikeuden valvonnan laajentumisen myötä...". Ton heidän tiedotteen kun lukee läpi niin alkaako olla viimeisiä epätoivoisia yrityksiä luoda uhkakuvaa... Edelleen ihmettelen kuinka lakimiesliitto ja lakimiehet ym. ammattikunnan edustajat antavat tämän yrityksen pilata alan mainetta.

  http://www.saitkokirjeen.fi/ajankohtaista/14/page-0/

  "Maanantai 11.12.2017
  Uusia vastuuhenkilöitä Hedman Partnersin tekijänoikeuksien valvontaan

  Hedman Partners hoitaa tekijänoikeuksien valvontaa sekä kotimaisten että ulkomaisten elokuva- ja tv-sarjojen oikeudenomistajien toimeksiannoista. Loukkaushavainnoista ja loukkauksen hyvitysmahdollisuudesta ilmoitetaan kirjeitse. Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaa on tähän asti allekirjoittanut kirjeet ja hoitanut hyvityskanteiden ajamisen tuomioistuimessa.

  Tekijänoikeuden valvonnan laajentumisen myötä Hedman Partnersilla asettuu uusia henkilöitä aiempaa keskeisempiin asemiin. Asianajaja Joni Hatanmaa jatkaa edelleen toimeksiannon vastaavana osakkaana ja asiakkaiden strategisena neuvonantajana. Lakimies Eetu Ahonen siirtyy vastaamaan ennen oikeudenkäyntejä tehtävistä yhteydenotoista ja neuvotteluista. Oikeudenkäyntejä hoitaa jatkossa ensisijaisesti lakimies Mikko Junno.

  Hedman Partners tarjoaa korkealaatuista oikeudenhoitoa ja puolustaa asiakkaidensa aineettomia oikeuksia. Uusien vastuuhenkilöiden myötä kotimaisten ja ulkomaisten elokuva- ja tv-sarjojen oikeudenomistajien toimeksiantoja voidaan hoitaa entistä paremmin.

  Median yhteydenottoihin tekijänoikeusasioiden valvontaa koskevissa asioissa vastaa Joni Hatanmaa."
   
 17. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Eiköhän tuo tarkoita lisääntyviä oikeudenkäyntejä.
   
 18. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Mitäs hyötyä oikeudenkäynneistä on jos ei saa uusia yhteystietoja operaattoreilta joita peloitella oikeudenkäynneillä ja eteenkin niiden kustannuksilla?
   
 19. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Jaa, ehkäpä he luottavat siihen että asiat muuttuvat luovutustietojen suhteen ja onhan heillä varmaan aikamoinen massa vanhoissa yhteystiedoissa jotka eivät ole korvaansa lotkauttaneet uhkauskirjeille, nyt sitä massaa aletaan puurokauhalla möyhentämään.
   
 20. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Jos ei ole korvaansa lotkauttaneet tähänkään menessä, niin kuinka todennäköisesti lotkauttaa myöskään tulevaisuudessa
   
 21. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Ehkä Hedman ajattelee että oikeudenkäyntien lisääntyminen lisää myös korvaansa lotkauttavien määrää, eikö vain?
   
 22. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Tuskinpa siellä on muuta muutamaan vuoteen pohdittukkaan
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 23. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Arvuuttelen vain mitä Hedmannin strategian takana voisi olla. Ei siellä ole mitkään taksikuski Pertit laatimassa liiketoimintastrategioita.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Liiketoimintastrategia on saada uusia yhteystietoja operattoreilta ja aika nopeasti tai tämä kyseinen liiketoiminta loppuu kohta. Tämän nyt tajuaa Perttikin.
   
 25. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  On niillä varmaan entisissäkin kiva potti. Niitä on hyvä haastella ja ottaa iisit manit pois. Aika lailla varmaan yhtä vanhaa materiaalia lienee jo saaduissa ja saamattomissa yhteystiedoissa. Vaikea uskoa, että moni ilman VPN:ä olisi waretellut tämän shown pyörähtämisen jälkeen?
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti