Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Jos näin tekisivät niin kyllä MAO pistäisi itsensä hienoin valoon :rolleyes: Vaikka tietojen luovutus massaluonteisesti ei alunperin ollutkaan fiksua.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tämä on niin laaja ja iso asia, ettei sitä voi yhdellä lauseella ilmaista, vaan asiaan pitää paneutua itse. Suuri merkitys asialla tietenkin on, koska nyt eivät teleoperaattorit ainakaan luovuta tietoja, jotka ovat vaan viranomaistarpeisiin, kuten kansallista turvallisuutta uhkaaviin tai vakaviin rikoksiin epäiltyjä koskeviin asioihin tarkoitettuja.

  IP-osoitteen tietoja voivat tietenkin saada edelleen, jos markkinaoikeus myöntää yhteystietojen luovutuksen. Uskon kuitenkin, että markkinaoikeus on jatkossa erittäin tarkkana näiden uusien yhteystietoluovutuksien kanssa.
   
 5. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  968
  Hienoa että KKO käveli MAO:n aiempien linjausta yli näin joulun alla. Vuodenaikaan sopiva hymiökin löytyi HP:lle.

  [​IMG]
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tämä on mainio ja sopii jouluiseen tervehdykseen kaikille trolleille oikein hyvin!:cool:
   
 7. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Yhdellä lauseella: Ei muutosta tällä hetkellä voimassa olevaan käytäntöön.

   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 979
  Eli tuosta ei sen suurempaa ilonaihetta. Näpäytys MAO:lle, ei muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 9. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tottakai se on ilonaihe. Enää ei Teliakaan voi sanoa, että se on luovuttanut vahingossa tietoja, jotka kuuluvat vain viranomaiselle. Lisäksi MAO on varmasti tarkkana, ettei se enää määrää kaikkia tietoja luovutettavaksi.

  Jokainen askel mikä mennään eteenpäin, on ilonaihe trollien vastaisessa taistelussa. Ei siis pidä vähätellä tätä asiaa, joka liittyy vakavasti meidän kaikkien yksityisyyden suojaan. Kannattaa lukea tuo raportti, minkä laitoin, koska vasta sitten asian laajempi merkitys aukeaa.
   
 11. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Saako teleoperaattori hävittää tietoyhteiskuntakaaren 137 § mukaiset tiedot vaikka heti, jos siltä tuntuu? Ymmärrän 137 §:n enemmäänkin siten, että siinä suodaan operaattorille oikeus käsitellä tietoja koska käytännössä se oikeus on operaattorille annettava, jotta voi teleoperaattorina toimia. Oikeus on tietysti ihan eri juttu, kuin velvollisuus.

  EDIT: Jaah, tuossa KKO:n päätöksessä lukee "lain 139 §:n 3 momentissa säädetään laskun määräytymiseen liittyvien tietojen säilyttämisestä. Pääsäännön mukaan näitä tietoja on säilytettävä vähintään kolme kuukautta laskun eräpäivästä tai välitystiedon tallentumisesta, riippuen siitä kumpi näistä tiedoista on myöhäisempi. Näihin tietoihin voi sisältyä myös edellä mainittuja välitystietoja."

  Mutta, tarviiko teleoperaattori laskun tekemistä varten tietoja jotka yhdistävät IP-osoitteen ja yhteystiedot?
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 12. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 710
  Ei todellakaan tarvitse. Kukaan ei laskuta IP-osoitteen perusteella ja operaattori kyllä lähettää sinulle iloisesti laskun joka kuukausi vaikket avaisi modeemia / kännykkää ja ottaisi yhtään IP:tä käyttöön.

  Eli nyt ei oikeastaan tarvita muuta kuin A) operaattorit lopettavat IP:n tallennuksen tai toteavat että säilyttävät niitä vain viranomaisia varten. Ei siis niitä mafioita jotka kovasti haluaisivat olla viranomaisia...
   
 13. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Ei nyt kunnon vastaus, mutta...

  Ruotsissa heti tuon Tele2 päätöksen jälkeen palveluntarjoaja joka oli ko. valituksen takana poisti heti kaikki tiedot mitä ei ollut tarve säilyttää. Telia säilyttää 3kk ja vaikka turvaamistoimea käytetään, niin osa tiedoista ehtii vanhentua. Käytännössä jos tuo säilytysaika lyhentyisi kuukauteen, niin trolleille ei jäisi mitään käteen. Vielä kun saadaan MAO:n päätös tuosta syyskuun hakemuksesta ja, jos päätös on kielteinen, niin homma on taputeltu trollien osalta.
   
 14. verdict

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  1 251
  "
  KKO:n päätös: DNA:lla ei ole velvollisuutta luovuttaa IP-osoitteita koskevia yhteystietoja
  Korkein oikeus on antanut 8.12.2017 päätöksen, jonka mukaan DNA:lla ei ole velvollisuutta luovuttaa IP-osoitteita koskevia yhteystietoja tekijänoikeuksia puolustaville yhtiöille, siltä osin kuin DNA säilyttää tietoja vain viranomaistarpeita varten.

  Korkeimman oikeuden arvioinnissa keskeistä oli se, onko luovutettavaksi vaadituissa tiedoissa kysymys teleyrityksen omaa käyttöään varten säilyttämistä vai viranomaistarpeita varten säilyttämistä tiedoista. Korkein oikeus totesi, että tekijänoikeuslain 60 a§:n mukainen määräys voi koskea yhteystietoja, joita teleyritys säilyttää vain omia tarpeitaan varten. Näin ollen DNA ei ole velvollinen luovuttamaan tietoja, joita se säilyttää viranomaistarpeita varten.


  Päätös ja lain sanamuoto on yksiselitteinen. Viranomaistarpeita varten säilytettäviä tietoja voidaan luovuttaa vain viranomaisille televalvontaa koskevan päätöksen nojalla vakavien rikosten selvittämiseksi ja syyteharkintaan saattamiseksi.
  "
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Itse asiassa tarkka sanamuoto on mennyt:

  "Markkinaoikeus katsoo, että luovutettavien yhteystietojen tulee sisältää sellaiset saatavissa olevat tiedot teleliittymän käyttäjästä tai tilaajasta, jotka mahdollistavat käyttäjän tai tilaajan tunnistamisen sekä tavoittamisen .... Markkinaoikeus määrää Elisa Oyj:n selvittämään ja antamaan Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt):lle käyttäjän tai tilaajan yhteystiedot päätöksen liitteestä ilmenevistä teleliittymistä siinä mainittuina aikoina."

  Mennään kuitenkin siis lakipykälien mukaan, koska tarkoitus olisi se tavoittaminen ja tavoittaminen on hankalaa, ellei tavoitettava ole tarpeeksi tunnistettu.

  Marcus Kevin ei halunnut kuin yhteystietoja yhteystietoina. Ehkä se sai kenkää siksi Achachelta.

  http://aijaa.com/J5mdFt

  Löytyy siis tuolta linkin paketista yksi iänikuisen vanha hakemus. Noita hakemuksia yhteystietojen osalta tullut noin yleisesti suht vähän vastaan. Päätöksiä sitäkin enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 16. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  Nyt kun vielä jaksettaisiin odotellan tuohon 25.5.2018 päivään jolloin GDPR astuu voimaan niin sen jälkeen onkin jo helpompaa taistella oikeuksien puolesta. Esim HP ei pysty enää mitenkään estämään tarkastusoikeuspyyntöihin vastaamista ilman järkyttäviä sanktioita. Sen lisäksi jos kysyt tietojasi etkä ole kirjettä saanut - kannattaa pyytää tulla unohdetuksi - joka on pakko toteuttaa ja todistaa.

  Itse en ole kirjettä saanut (ihan syystäkin) mutta niin paljon trollien epäoikeudenmukainen toiminta nyppii että 25.5. lähtee välittömästi tarkastusoikeuspyyntö kaikille trolleille - ihan vain huvikseen.

  ps. miettikääpä tuota "tulla unohdetuksi kohtaa". Ei tule olemaan helppoa kun ilmoitatte vaikka Keskolle että haluan tulla unohdetuksi. Kaikki mikä voidaan liittää teihin pitää tuhota :D. Aivan järjetön duuni...

  Tuosta 13 kohdan muistilista trollien kiusaamiseen per 25.5.2018 alkaen: http://www.elinakoivumaki.com/gdpr-rekisteroidyn-oikeudet/

  Uskokaan vaan huviksenne että tuon päivän jälkeen homma menee trolleilla niin vaikeaksi että viimeistään silloin tämä ihmisten kiristäminen loppuu. Sanktiot ovat vaan niin kovat...

  1) Oikeus saada informaatiota henkilötietojen keräämisestä ja käsittelystä (Art 13, Art 14)
  2) Oikeus saada pääsy tietoihin (Art 15)
  3) Oikeus tietojen oikaisemiseen (Art 16)
  4) Oikeus tietojen poistamiseen eli oikeus tulla unohdetuksi (Art 17)
  5) Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (Art 18)
  6) Oikeus saada rekisterinpitäjä ilmoittamaan oikaisusta, poistosta ja käsittelyn rajoittamisesta tietojen vastaanottajille (Art 19)
  7) Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (Art 20)
  8) Vastustamisoikeus (Art 21)

  ja tämä on mielenkiintoinen kohta koska olen ymmärtänyt että joissain trollien kirjeissä on mainintoja että olet tehnyt jotain muutakin (jolle trolli ei voi mitään) mutta täyttänee helpohkosti profiloinnin määritelmät..

  "Rekisteröidyllä on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu tiettyihin 6 artiklan alakohtiin, kuten profilointia. Rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi." ja tätä kun linjataan Tuohon Tele2 päätökseen niin siellä pitää olla aika jumalattoman kovat perusteet että jotain saataisiin profiloida...

  9) Oikeus olla joutumatta automatisoitujen päätösten kohteeksi (Art 22)
  10) Oikeus saada tieto rekisterinpitäjään kohdistuneesta tietoturvaloukkauksesta (Art 34)
  11) Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (Art 77)
  12) Oikeus tehokkaisiin oikeussuojakeinoihin rekisterinpitäjää vastaan (Art 79)
  13) Oikeus saada korvaus aiheutuneista vahingoista (Art 82)

  "Jos henkilölle aiheutuu tämän asetuksen rikkomisesta aineellista tai aineetonta vahinkoa, hänellä on oikeus saada rekisterinpitäjältä tai henkilötietojen käsittelijältä korvaus aiheutuneesta vahingosta."

  Siinäpä trolleille purtavaa toukokuun loppupuolella... "olispa jo toukokuu...."
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Päätökset pähkinänkuoressa ja selkokielellä:

  KKO:2017:85 - Tietoyhteiskuntakaaressa todetaan, että teleoperaattorin tulee säilyttää lokitietoja viranomaistarpeisiin 9kk. Näitä säilytettäviä tietoja operaattorin ei kuitenkaan tarvitse luovuttaa muille kuin viranomaisille. Tekijänoikeustrolli ei ole viranomainen.

  MAO:752/17 - Haaja yritti ruikuttaa, että teleoperaattorin tulee säilyttää tietoja omaan käyttöön sama aika kuin viranomaistarpeita varten, eli 9kk. MAO sanoi njet, operaattori saa itse määrittää sen ajan, jonka se tietoja omiin tarpeisiin tarvitsee. Telialla se on 3kk.

  Mitä tästä sitten seuraa? Ainakin se, että jatkossa se on aika lailla operaattorista kiinni, kuinka helppoa tai vaikeaa tietojen saaminen trollaustarkoituksiin on. Jos aika on noin lyhyt kuin Telialla, niin kyllähän siinä aika kiire tulee havainnosta laskettuna saada MAOsta sellainen päätös, että tiedot ovat vielä saatavilla. Eikä tuo MAOn kesäkuinen linjaus (MAO:333/17) kiristää tietojen luovuttamisen kriteerejä tuohon ikkunaan ehtimistä ainakaan helpota, sillä läpimenevätkin hakemukset syynätään entistä tarkemmin. Sekin osaltaan pidentää käsittelyaikaa. Toki HP:n Ahonen yritti hiljan argumentoida, ettei EU:n Tele2-asetuksen pitäisi vaikuttaa luovutuskriteerien tulkintaan, mutta eipä siinä argumentin tueksi ollut tarjota käytännössä yhtään mitään. Enkä ainakaan minä jaksa uskoa, että MAO yhtäkkiä sen vahvennetussa istunnossa määrittämänsä uuden tulkinnan tuosta noin pyörtää ihan vaan koska Eetu niin sanoo.

  Tuo yläpuolinen tosin koskee tällä hetkellä joltisellakin varmuudella vain Teliaa, koska ne kaksi muuta saattavat säilyttää tietoja pidempään. DNA:n tämänhetkinen säilytysaika omia tarpeita varten taisi olla 6 kk, ja Elisalla se oli ainakin joskus peräti vuosi, mutta se on aika vanha tieto, eli on voinut lyhentyä. Toki jos Telia tästä kilpailuvaltin saa, niin äkkiäkös nuo muut hilaavat säilytysaikansa samalle tasolle.

  Se mistä pitäisi seuraavaksi ottaa selvää on, onko tuolla operaattorin omalla säilytysajalla mitään alarajaa, vai voisiko operaattori linjata hävittävänsä omaan käyttöön tulevat tiedot vaikka saman tien. Laissa ei taida lukea mitään aikarajoja, mutta noille voi olla myös jotain viranomaisasetuksia. Laskutustarpeisiin minimi on se 3 kk, mutta kuten tuossa aiemmin todettiin, IP-osoite ei välttämättä ole tieto, jota tarvittaisiin tähän tarkoitukseen.

  Summa summarum, uusien henkilötietojen saaminen taitaa tästedes olla trolleille melkoisen vaikeaa. Vaikka onhan näillä ketkuilla hallussaan vielä melkoinen kasa vanhoja, joilla voivat ihmisiä vielä jonkun aikaa kiusata. Siellä varmaan mietitään jo pää kuumana keinoja, kuinka niistä saadaan puristettua ulos ne viimeisetkin pisarat.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ei lopu, ja tuon twiitin johtopäätös on väärä. Ei päätös tarkoita että "yhteystietoja voidaan säilyttää vain viranomaistarpeita varten", vaan että välitystietoja pitää säilyttää TYK 157 §:n nojalla vain viranomaistarpeita varten. Operaattorit voivat edelleen itse säilyttää välitystietoja omiin tarkoituksiinsa joko lyhemmmän tai pidemmän aikaa, ja näitä välitystietoja voidaan käyttää muihinkin kuin viranomaistarkoituksiin, esimerkiksi yhteystietojen selvittämiseen TOL 60 a §:n nojalla.
   
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Yllä oleva tiivistelmä ansaitsee tulla toistetuksi. Hyvä selitys.

  Lisäisin että MAO:752/17:ssä ei näytä olevan kyse muusta kuin siitä, että Tommi Haaja on idiootti joka ei ollut vaatinut Teliaa laittamaan tietoja talteen vaikka markkinaoikeus oli antanut luvan turvaamistoimeen. Sitten kun tiedot vanhenivat, oli liian myöhäistä itkeä niiden perään. MAO:n ei enää tarvinnut ottaa kantaa hakemuksen sisältöön esim. merkittävyyskynnyksen osalta koska yhteystietoja joita hakemuksessa vaadittiin luovutettavaksi ei enää ollut olemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Noissa hakemuksissa halutaan yhteystiedot listatuista teleliittymistä. Päätöksissä määrätään luovuttamaan yhteystiedot teleliittymistä. Kuten laissakin on määritelty.

  Uusimmassa hakemuksessa todisteet koskee pääosin kuitenkin IP-osoitetta, koska hakija ei voi olla itsekään varma onko kaikki havainnot samasta teleliittymästä. Mainitsin tästä jo aiemminkin, mutta omasta mielestä aika tärkeä asia, kun MAO määrää yhteystietoja luovutettavaksi tietystä teleliittymästä.

  Toisaalta toisarvoista, jos havainnot muutenkin koskettaa jotain muuta kuin hakijaa itseään :) Mielenkiintoista nähdä mihin MAO päätyy asiassa, mutta mutulla sillä olisi aika hankala hyvyäksyä hakemusta ainakaan noilla perusteilla.

  --

  Tekniset profiilit tosin menneet läpi kanteita käsitellessä, mutta siellä on myös esitetty näyttö siitä miksi havainnot kuuluisi samalle liittymälle.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 21. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Niinpä näkyy päätöksessä lukevan "MAO määrää..antamaan..yhteystiedot..teleliittymistä..". Ei ihme että HP yrittää väittää hakemuksessaan että termi "yhteystiedot" pitää sisällään kaiken tiedon mitä operaattorilla liittymästä on. Mielestäni tietoyhteiskuntakaaren 137§ ei estä operaattoria tallettamasta MAC ym. tietoa jos se operaattorin mielestä on tarpeen. Eli ne tiedot on siellä muutenkin kuin 157§ velvoittamana, eikä 157§ silloin rajoita niiden luovuttamista.

  Vaikka nimi ja osoite pitäisi riittää tunnistamiseen ja tavoittamiseen, jättää MAOn käyttämä sanamuoto tulkinnanvaraa. Silloin jää operaattorin varaan mitä se yhteystietoina luovuttaa. Muutenkin tavallisen ihmisen mielestä henkilö-, yhteys-, ym. tiedot saattavat tarkoittaa jotain muuta kuin lain mukaan niillä tarkoitetaan eri yhteyksissä.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Onko joku väittänyt muuta? Teliahan kertoi säilyttävänsä kyseistä tietoa 3kk omaan tarpeeseensa. Toisin kuin mitä operaattorit yleisesti ilmoittivat kirjekerhotyöryhmän kokouksessa kyseisestä tiedosta, eli että sitä ei ole tarvetta käsitellä eikä tallentaa.

  Just näin. Operaattorin vastuulla on se miten se tulkitsee päätöstä ja mitä tietoa se haluaa luovuttaa asiakkaastaan.

  Laitan itse asiassa itsekin vielä kyselyä tosta liittymätunnuksesta Telialle. Tieto tästä tulisi vähintään lisätä heidän sivuilleen, mikäli se kuuluu heidän tulkintansa mukaan luovutettavaksi yhteystiedoksi. Vaikea kuitenkaan nähdä sen olevan ollenkaan oleellinen asia taholle jolle tiedot luovutetaan, kun tarkoitus on tunnistaa ja tavoittaa liittymän käyttäjä tai tilaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 23. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  Hahaha alkaa trollit olemaan melko ahtaalla. Loistavia päätöksiä tullut viimeaikoina. Laitetaan tänne vielä muistutuksena nyt kun HP lähettänyt neljännen aallon. ÄLKÄÄ MAKSAKO NÄILLÄ KIRISTÄJILLE MITÄÄN TAI OTTAKO YHTEYTTÄ! Neljäs kirje kertoo jo siitä että turvassa olette. Haaste olisi jo teille tullut aikaa sitten jos olisi tullakseen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 24. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Siinä syyskuisessa hakemuksessa hakija nimenomaan väittää yhteystietojen sisältävän kaiken tiedon mitä operaattorilla on. 157§ rajaus on merkityksetön koska myös operaattorin omat tarpeet vaativat säilömään muutakin kuin nimen ja osoitteen.

  Itse juuri laitoit sen vanhan päätöksen missä MAO määrää luovuttamaan "yhteystiedot" ja määritelmä tunnistaminen ja tavoittaminen jättää tulkinnanvaraa. Varsinkin "tunnistaminen".

  Vahinko on ainakin kerran jo tapahtunut, eikä voi sanoa paljonko päätöksissä käytetyillä sanamuodoilla on ollut merkitystä.

  [Edit] Olitkin jo laittanut operaattorin olevan vastuussa tulkinnasta, mutta kyllä MAO on vähintään yhtä paljon vastuussa kun se voisi selvemminkin asiansa ilmaista.
  [Edit2]MAO on myös vastuussa niistä päätöksistä jotka se naputteli ilman 157§ huomioon ottamista. Taas operaattori olisi pitänyt lausumisvuorollaan tuoda tämä esiin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 25. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  968
  Tässä tulee käymään nyt niin että kun Telia (ja olen varma että muut operaattorit tulevat seuraamaan heitä tuosta 3kk säilytysajasta) säilyttää tietoja vain 3kk niin trollien pitkän ajan seurannalta ja havaintojen niputtamiselta katoaa pohja koska havainnot on vain yksittäisiä ja näin MAO:n merkittävyyskynnys nousee. Toisaalta jos trollit alkavat tekemään kodistettua valvontaa tiettyihin osoitteisiin sekin on nykykäyttäjä- ja datamäärillä on mahdotonta koska "neulan etsiminen heinasuovasta" on 3kk putteissa on tekemätön duuni (seuranta, hvaintojen niputtaminen, päämiehen ja HP:n viestintä, HP:n prosessiin käyttämä aika, MAO:n käsittelyaika jne.).

  Massa-urkinnan kautta nostetut kanteet tulee näin suomalaisten osalta loppumaan. Ehkä honeypot toiminta taasen lisääntyy??
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti