Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 394
  Laitoin nyt markkinaoikeuteen kyselyä:

  Lukumäärä kaikista luovutettavaksi määrätyistä yhteystiedoista

  Tänään, 20:15
  Markkinaoikeus ([email protected])


  Hei,

  Tekijänoikeuskirjetyöryhmän kokouksessa 28.11.2017 todetaan näin: "Puheenjohtaja kertoi, että markkinaoikeus oli toimittanut vastauksia ministeriön esittämiin kysymyksiin liittyen kirjevalvonnan laajuuden kuvaamiseksi tarvittaviin tosiasiatietoihin mm. yhteystietohakemusmääristä ja luovutettavaksi määrättyjen yhteystietojen määristä sekä muista kysymyksistä. Markkinaoikeuden vastauksessa tietoja oli esitetty yleisellä tasolla, joiden perusteella oli vaikea määritellä toiminnan laajuutta riittävän selvästi. Kirjeiden lähettäjiä edustavilta tahoilta on tullut täydennyskehotuksen seurauksena tietoja vain rajoitetusti. Muilta ei ole saatu tietoja lainkaan. Toimistot ovat viitanneet liikesalaisuussuojaan toimiston ja päämiehensä välillä. Puheenjohtaja totesi, että tietojen puute aiheuttaa vaikeuksia kuvata riittävällä tavalla kirjevalvonnaksi kutsuttua ilmiötä mietinnössä tavalla, joka selventäisi tilannetta niiden kansalaisten taholta, joiden oikeusturvan parantamiseksi työryhmä on perustettu."

  Näin ollen pyydän, että markkinaoikeus virkavelvollisuudella katsoo kaikki tietojenluovutuspäätökset ja laskee montako kappaletta tietojenluovutuksia on määrätty annettavaksi. Arvioita liikkuu, että luku olisi noin 200 000 kansalaisen yhteystiedot, mutta varmuus tästä saadaan vain tietojenluovutuspäätökset selaamalla siitä lähtien, kuin markkinaoikeus on näitä tietojenluovutuspäätöksiä määrännyt. Vuosiluku lienee vuodesta 2013 alkaen?

  Kiitos vaivannäöstänne etukäteen!
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 2. Joker1

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2012
  Viestejä:
  117
  Niin mistä kohdasta ne tiedot löytyy? Ei mulla ole aikaa selata 1300+ sivua läpi. Jos joku täällä oikeasti tietää aiheesta niin ei noihin kysymyksiin mene kuin muutama sekunti vastata kyllä tai ei.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 3. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
 4. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Luovutettavaksi määrättyjen yhteystietojen määrä ei kerro operaattorien luovuttamien yhteystietojen määrää, mikä olisi laajuuden kannalta olennaisempaa.

  Monista eri syistä johtuen operaattori ei pysty luovuttamaan vaadittuja yhteystietoja. Luovutetutkaan yhteystiedot ei kerro kirjeiden määrää. Esim. se IP jonka perusteella Elisa luovutti yhteystietoni, löytyi ainakin yhdestä toiselle trollille määrätystä IP listasta. Sen perusteella en kuitenkaan ole kirjettä saanut. IP on voinut olla jollain muulla, operaattori ei ole saanut pyyntöä ajoissa selvittämistä varten, tai trolli ei jostain syystä ole halunnut häiritä minua.
   
 5. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  106
  HP:lla ei ole mitään hajua siitä onko liittymästä ladattu yhtään laitonta materiaalia. Hehän vain vetoavat siihen että sitä kopiosuojattua materiaalia on laitettu saataville. Ts. jos joku on ollut sekunnin torrent parvessa kiinni voi siitä tulla kirje. Toivottavasti vaan MAO pitää nyt linjansa ja ei enää anna millään sekunnin havainnoilla ihmisten osoitteita noille kiristäjille.

  HP on käynyt mittauttamassa muutaman ennalta valitun uhrin wlania jo ennen kun kirje on lähtenyt ja tarkkaillut näkyykö siellä avoimia wlaneja. Nämä ovat olleet henkilöitä jotka ovat jakaneet kuukausi tolkulla heidän materiaaliaan ja he ovat pystyneet sitten tuona aikana tarkkailla katkeaako laltaukset kirjeen saannin jälkeen ja näin ollen saavat henkilön nalkkiin jos hän yrittää vedota avoimeen wlaniin. Toisaalta heillä taas ei ole mitään näykyvyyttä siihen kuinka monella henkilöllä on pääsy kyseiseen wlaniin. Minunkin wlanilla on kuusi eri päivittäistä käyttäjää, enkä ikinä tule valvomaan miten wlaniani käytetään se ei ole minun vastuullani, jos kirje pamahtaisi niin minulla olisi viisi todistajaa valmiina jotka voivat vannoa wlaniin pääsyn puolesta.
   
 6. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  35
  En saa tiedostoa auki vaikka on pdf muodossa :\ olisko mahollista jollain toisella tapaa saada tuota kun kiinostais lukea :)
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 792
  Totta. Ja sitten pois jäävät vielä esim. yritysten ja yhteisöjen omistuksessa olevat liittymät, joille tuskin lähetetään mitään kirjeitä. Eli jos MAO jotain vastaa (en muuten itse usko että siellä kukaan viitsii alkaa plaraamaan niitä päätöksiä läpi, ellei heillä ole käytössään listoja vaikka exceleinä), niin sieltä saatu lukumäärä on ehdoton yläraja. Mutta niin kauan kun trollit eivät itse halua avautua lähettämiensä kirjeiden lukumäärästä, on ihan oikeinkin että julkisuudessa esitetyt arviot heidän aiheuttamastaan vahingosta arvioidaan hiukan yläkanttiin.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 792
  Saatko auki tiedostoja Dame Ednan sivulta: http://www.ritvapuolakka.fi/437680522 ?

  Jos ei edelleenkään onnistu, niin laita vaikka yksityisviesti niin keksin jonkin toisen formaatin.
   
 9. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  35
  Sain auki, kiitän :D
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 394
  Haluan nyt oikeasti saada tietää ihan täsmällisen luvun, montako yhteystietoa markkinaoikeus on määrännyt luovutettavaksi, koska nämä trollipajat ovat lähteneet ajamaan asiaa vahingonkorvausperusteisesti.

  Vaikka onkin se yleinen kolmen vuoden vanhentumisaika, niin vahingonkorvausta voi vaatia vielä 10 vuoden kuluessa siitä kun vahinko on tapahtunut. Tuskin tietenkään enää vuonna 2023 lähtisivät vaatimaan oikeudessa vuonna 2013 havaitusta sekunnista parvessa olosta mitään, mutta periaatteessa tämä on siis mahdollista. Trolleilla on kaikki nämä markkinaoikeuden päätökset hallussaan ja luultavasti ovat vasta osan pyytäneet operaattoreilta luovuttamaan yhteystiedot.

  Siksi onkin erittäin tärkeää saada eksakti luku, monenko IP-osoitteen osalta niitä yhteystietojen luovutuspäätöksiä lukumääräisesti onkaan tullut tehtyä, koska vasta sitten tiedämme ongelman laajuuden kokonaisuudessaan.

  Jos markkinaoikeus ei ole OKM:n virkamiehen pyynnöstä antanut täsmällistä vastausta, niin minä olen nyt kansalaisena vaatinut saada tämän tiedon, eikä markkinaoikeudella ole mitään perusteltua syytä olla sitä minulle luovuttamatta. Jos heillä on ollut aikaa antaa päätöksiä ihmisten yhteystietojen luovuttamiseksi, niin pitää heillä olla aikaa selata nämä päätöksensä läpi ja kertoa meille, kuinka monen ihmisen elämään he ovat päätöksillään vaikuttaneet tai tulevat vielä vaikuttamaan.

  Yhdyn tässä Anna Vuopalan sanoihin: "Puheenjohtaja totesi, että tietojen puute aiheuttaa vaikeuksia kuvata riittävällä tavalla kirjevalvonnaksi kutsuttua ilmiötä mietinnössä tavalla, joka selventäisi tilannetta niiden kansalaisten taholta, joiden oikeusturvan parantamiseksi työryhmä on perustettu."
   
 11. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  200
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 792
  Siis häh. Porno-Tommi haki turvaamistointa, ja sai siihen luvan, mutta ei sitten kuitenkaan pyytänyt sitä toimeenpantavaksi jostain syystä, jolloin yhteystiedot vanhenivat ja hakemus hylättiin? Oliko Tommi siis päätellyt että ei kannata maksaa turvaamistoimesta koska arvasi että hakemus hylätään, vain mistä tässä on kyse?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 394
  Jospa Telia on ilmoittanut, ettei heillä enää kyseisiä tietoja ole, kun ovat nyt saaneet kuraa niskaansa trollien toilailuista enemmän kuin laki sallii. Päätöksentekijäkin on yksi markkinaoikeuden fiksuimmista miehistä eli markkinaoikeustuomari Pekka Savola.

  Katsokaapa vielä mitä siellä on vaadittu: "Käyttäjän yhteystiedoilla tarkoitetaan kaikkea sitä tietoa, mitä Telia Finland Oyj:llä on liittymän käyttäjästä mukaan lukien kaikki liittymän tilaajan tiedot."

  Ja tietenkin Telian omasta toilailusta on myös kysymys:

  "Asiaan osallisen lausuma

  Telia Finland Oyj ei ole sille varatusta tilaisuudesta huolimatta antanut lausumaa."
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 792
  Ei minusta ole kyse Telian toilailuista, vaan Tommi Haajan omasta laiskuudesta ja/tai tyhmyydestä. hakemuksesta:

  Siis miksi turvaamistoimea ei olisi pantu täytäntöön, jos markkinaoikeus oli sellaisen määrännyt? Ainoa selitys minkä keksin on, että Haaja joko unohti sen, ei tiennyt Telian lyhentäneen tietojen säilytysaikaa, tai ei halunnut maksaa Telialle turvaamistoimen täytäntöönpanemisesta koska arvasi että hakemus ei menisi muutenkaan läpi.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 394
  En oikein usko sattumiin. Laitoin tästä asiasta sekä Telialle että markkinaoikeudelle viestiä 6.12. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718468870/

  "Hei,

  Oheisena myöskin alkuperäinen hakemus, josta selviää, että Hedman Partners kohdassa 3 Vaatimukset lausuu näin: "Käyttäjän yhteystiedoilla tarkoitetaan kaikkea sitä tietoa, jota Teleyrityksellä on liittymän tilaajasta ja liittymän käyttäjästä."

  Telia ei siis ole vastustanut tätä kohtaa laisinkaan, joten onko tästä tulkittavissa, että Telia on valmis murentamaan asiakkaidensa yksityisyyden suojaa entisestään? Miten Telia edes kehtaa puhua eettisistä arvoista sivuillaan, jos sillä ei ole aikomustakaan suojella asiakkaidensa oikeuksia.

  Pyydän, että markkinaoikeus myöskin kiinnittää erityistä huomiota tähän hakemukseen, koska siinä ollaan ylittämässä nykylainsäädännön rajat yhteystiedoille. Jos Hedman Partnersin hakemus hyväksytään, niin Teliaa ei pidä velvoittaa luovuttamaan mitään muuta kuin IP-osoitteen haltijan nimi ja osoite."

  Tämä oivallus tuli siis tuosta @Doc Z-Weed havainnosta, että vaaditaankin kaikkea tietoa, jota Telialla on, eikä Telia ole näitä vastustanut. Aikamoinen imagotappio Telialle, kun se ei edes vastusta kaikkien tietojen luovutusta ja markkinaoikeudelle, että se antaa tämmöisten hakemusten mennä läpi.
   
 16. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  593
 17. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  "Hakijan lisälausumat

  ..Telia Finland Oyj ilmoittaa tietojen säilytysajaksi kolme kuukautta. ... Telia Finland Oyj ei ole lainsäätäjä, joka määrittelee tietojen säilytysajasta tai tietojen luovuttamisesta. Hakemus on hyväksyttävä..."


  Muistikohan porno-Tommi polkea jalkaa kiukutellessaan? Ei ainakaan tarpeeksi...;) Koittaisi ensi kerralla vetää kunnon itkupotkuraivarit maassa kierien.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 792
  Meniköhän sinulla sekaisin päätökset? En kommentoinut HP:n hakemusta, vaan CMS:n (jota edustaa tunnetusti Adultia):

  http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1512652768877.html

  Markkinaoikeus siis linjasi, että TYK 157 §:n perusteella säilytettäviä tietoja ei tarvitse luovuttaa (ainakaan jos hakija on itse rajannut ne hakemuksen ulkopuolelle). Mutta tapauksessa hämmästyttää se, että määrättyä turvaamistoimenpidettä ei pantu täytäntöön lainkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 19. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Pelkän MAOn päätöksen perusteella Telian ei tarvi oma-aloitteisesti vielä tehdä mitään, turvaamistoimen täytäntöönpanoa pitää hakea ulosoton kautta.

  Toisaalta päätös turvaamistoimesta on annettu 22.6., päätöksessä mainitaan uusimpien havaintojen olevan toukokuun alusta, ja varmaan turvaamistoimen täytäntönpanoonkin menee hetki. Eipä ole montaa yhteystietoa enää jäljellä kun kaikki on valmista, eli porno-T on laskenut ettei kannata.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 394
  Ei ole mennyt päätökset sekaisin. Luuletko, ettei Telia nyt tiheällä kammalla käy nämä kaikki läpi ja tee asiaan kuuluvat toimenpiteet? Heille oli jo varmasti vaikeaa myöntää, että ovat luovuttaneet liikaa tietoja ja nyt sitten on ilmennyt, etteivät edes vaivaudu vastustamaan kaikkien tietojen luovutusta, jonka lisäksi markkinaoikeus antaa tämmöisten hakemusten mennä läpi.
   
 21. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Pitää sen verran antaa MAOlle pisteitä, ettei se koskaan ole hakemuksen sanamuodosta huolimatta määrännyt luovutettavaksi muuta kuin nimi- ja osoitetiedon.

  Ilmeisesti Telia luottaa MAOn tekevän lainmukaisia päätöksiä kun ei lausu mitään vaatimuksessa esitettyihin asioihin. Sehän tulisi Telialle kalliiksi jos joku sen lakimies lukisi vaatimuksen ja kirjoittaisi pari riviä omia havaintojaan.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 394
  Sinänsä MAO on päätöksissään määrännyt antamaan käyttäjän ja tilaajan yhteystiedot. Kun hakija on vaatinut kaikki tiedot, Telia on myös luovuttanut kaikki tiedot. DNA on ilmeisesti ollut tässä viisaampi, ettei ole luovuttanut muuta, kuin nimi- ja osoitetiedon.

  Tässä on nyt sekä markkinaoikeuden että Telian isosta mokasta kysymys.
   
 23. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  330
  Että näin:

  2017:85: Tietoyhteiskuntakaaren mukaan yhteystietoja voidaan säilyttää vain viranomaistarpeita varten. Niitä ei voida luovuttaa kuin sellaisille viranomaisille ja sellaista käyttötarkoitusta varten, jotka on laissa nimenomaisesti määritelty.

  http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/precedent/1512641000744.html

  Joten nyt loppuu osoitteiden luovutus KKO päätökselle jos luen päätöstä oikein?

   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  200
  No jopas on mieluisia joululahjoja sadellut viikon sisällä.
   
 25. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  23
  Onko tällä KKO:n päätöksellä jotain vaikutusta jo kirjeitä saaneiden suhteen?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti