Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Saitko Edna koskaan sitä liittymätunnusta HP:lta, kun teit itseäsi koskevan rekisterikyselyn?

  Nimittäin HP kertoo vastineessaan hallinto-oikeudelle:

  "Vastapuolta itseään koskevat tiedot ovat teleoperaattorilta tekijänoikeuslain 60 a §:n nojalla toimitetut yhteystiedot sekä Vastapuolen omiin yhteydenottoihin liittyvät tiedot. Valittaja on luovuttanut kyseiset tiedot Vastapuolelle."

  -

  Taiskin koskea eri operaattoria.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Koko maailma ei lue muroa. Kun kesä-lokakuussa (eli noin 3-4 kuukauden ajan) sigussani kuulutin erään päätöksen perusteella kirjeen saaneita, löytyi heitä tasan 1 kpl ja sekin tuurilla koska kyseessä oli tuore päätös josta ensimmäisiä kirjeitä vasta lähetettiin. Kuinkahan moni vuonna 2015 kirjeen saaneista jaksaa enää leukaansa loksauttaa sen johdosta että telialta tulee lyhykäinen anteeksipyyntömeili?

  Jos virhe ei ollut systemaattinen (siis sen yhden hakemuksen osalta), niin todennäköisyys että joukossa on suur-warettaja jonka verkko sattui olemaan siltaustilassa ja koneen nimenä oma etunimi, on mielestäni aika pieni sekin, mikä tukee sitä että virhe oli systemaattinen.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Siihen aikaan kun kirjeen mukaan IP-osoitteestani oli tehty havainto, niin taloyhtiössämme oli DNA:n laajakaista ja DNA ei ilmeisesti ole luovuttanut muuta kuin nimen ja osoitteen. Ainakaan rekisteriotteessa ei mainita muuta, mitä jo aiemmin monta sivua sitten laitoin esille. Vaikka tuossa rekisteriselosteessa sanotaan, että tallettavat lokitiedot, niin niitä ei tosiaan rikostutkinnan perusteella luovuteta ja tähänhän tietosuojavaltuutettu on vahvasti puuttunut, ettei se ole syy evätä tarkastaa omat henkilörekisteritietonsa.
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Joo huomasin, että olikin eri operaattori. Jos(kun jonkun operaattorin kohdalla) operaattori kuitenkin luovuttaisi enemmän tietoa kuin "laki sallii", menisi se kaiketi tuolla HP:n rekisterissä yhteystietojen alla.

  "Rekisteriin voidaan tallentaa seuraavia tietoja:

  liittymän haltijan nimi ja yhteystiedot;"

  Kuinka pitkälle kyseistä sanaa voi taivuttaa, jos sen alle on tallennettu mm MAC-osoitteita ja liittymätunnuksia?
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Mutta kun tiedot ovat julkisia.

  Jos markkinaoikeus tai trollit eivät niitä toimita, niin ministeriö tai effi olisi voinut itse laittaa jonkun harjoittelijan visiitille MAO:n kirjaamoon laskemaan montako IP-osoitetta on. Työlääksi sen tekee se, että hakemuksia on tippunut vuodesta 2013 asti pahimmillaan keskimäärin kerran päivässä joten niitä on kertynyt markkinaoikeudella satoja kappaleita, ja hakemuksissa olevien IP-osoitteiden lukumäärää ei ole kirjattu mihinkään tietokantaan vaan ne pitäisi tsekata joka paperista erikseen käsin. Hommaa voisi helpottaa vaikka niin että tarkistettaisiin vain vuoden 2017 aikana tehdyt päätökset ja ekstrapoloitaisiin vuotuinen määrä sen perusteella.

  Myös operaattorit tai heidän edustajansa olisivat voineet esittää työryhmässä arvion. FiCom ry:n mukaan vuonna 2016 hakemuksia oli yli 100 000:

  https://www.iprinfo.com/verkkolehti...styskirjeita_vai_tekijanoikeuden_puolustusta/

  Tästä voisi päätellä että yhteensä koko trollausrumban aikana on haettu ainakin parinsadan tuhannen ihmisen yhteystiedot trollien tietokantoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Siellä kai se kaiketi olisi, paitsi nythän Telia ilmoitti, että Hedman Partners on luvannut poistaa nämä liikaa saadut tiedot pois rekisteristään. Jos joku saa Telialta anteeksipyyntökirjeen, niin voi halutessaan tilata ne omat henkilörekisteritietonsa tarkastaakseen, että onko siellä ylimääräisiä yhteystietoja.
   
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Mietin vain onko HP:lla ollut alunperinkään perustetta tallentaa kyseistä tietoa, jos sen rekisteriselosteesta ei löydy sille mainintaa. Tieto on ehkä saatu yhteystietona, mutta rekisterinpitäjällä kai on vastuu siinä kohtaa, kun sen tiedon tallentaa rekisteriinsä.

  Tosin onhan siellä tämä:

  "muu oikeudenloukkauksen selvittämisen tai korvauksen perimisen kannalta tarpeellinen tieto;"

  Tämänkään alle on hankala saada sitä liittymätunnusta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Niinpä. Tuolla lukee tosiaan vaan liittymän haltijan nimi ja yhteystiedot, eli Telia on voinut painostaa Hedman Partnersia poistamaan ylimääräiset tiedot sillä perusteella, ettei Hedman Partnersin rekisteriselosteessa ole edes mainintaa tämmöiselle ylimääräiselle laitetiedolle tai liittymätunnukselle.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Muuten tuli mieleen, että tästä rekisterinpitoasiasta voisi kyllä jo kannellakin Asianajajaliiton valvontalautakunnalle, koska Hedman Partners on nyt todistettavasti tallettanut henkilörekisteriinsä enemmän tietoa, kuin mitä se rekisteriselosteessa kertoo tallettavansa.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Telia itse sanoo tiedotteessaan näin: "Tekijänoikeuden haltijan asiamiehenä toimiva taho on vahvistanut Telialle, että yhtiö lopettaa virheen perusteella saatujen tietojen käyttämisen, poistaa tiedot järjestelmistään sekä peruu vastaanottamiensa tietojen perusteella vireille laittamansa kanteen välittömästi. Yhtiö on lisäksi vahvistanut, ettei se ole käyttänyt virheellisesti luovutettuja tietoja muissa korvausvaatimuksissa.", eli ei noiden ylimääräisten virheellisesti saatujen tietojen pitäisi edes koskaan päätyäkään Hedman Partnersin henkilörekisteriin.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tästä olen samaa mieltä, että valitetaan ettei tietoja saada, kun tuon laskennan voisi oikein hyvin hoitaa virkateitse joko OKM:n tai markkinaoikeuden työntekijä, jotta trollibisneksen oikea laajuus saataisiin selville.
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ei tietenkään, selkeä moka Telialta. Mutta jos MAC ja laitteen nimi on saatu, on ne voitu tallentaa sinne muihin selvittämisen ja perimisen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Siellä kai olisi myös ne someseurannan kautta saadut tiedot.

  Liittymätunnusta on hankala saada sinne, koska sillä tuskin on mitään erityistä arvoa tässä.

  -

  Tai no, voiko virheellisesti luovutettua tietoa tallentaa sitä en osaa sanoa. Mutta sille olisi se lokero ainakin olemassa :)
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 13. Joker1

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2012
  Viestejä:
  117
  Pari kysymystä uusiystävältä:

  Tietääkö HP onko yksityishenkilö käyttänyt wlania tai kiinteää nettiä "rikkomusten" aikana, ja saako näitä tietoja miten helposti selville tutkimalla?

  Tietääkseni pelkkä lataaminen ole rangaistavaa, joten mistä HP tietää onko henkilö jakanut "kiellettyjä" teoksia? Näkevätkö he miten paljon olet jakanut, ja saako 1 kilobitin jakamisesta saman "korvaus"velvollisuuden kuin esim. monen päivän täysimittaisella jakamisella?

  Vai riittääkö pelkkä tieto lataamisesta rangaistukseen?
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tuossa on vain se, ettei MAO:lla noista oikeasti trollien haltuun päätyneistä yhteystiedoista liene edes minkäänlaista arviota - tai mahdollisuutta sellaista yrittää tehdäkään. Noista IP-listoista kun ei mitenkään voi päätellä moniko niistä on päällekkäin saman käyttäjän, moniko on prepaid, moniko on esim. vanhenemisen tai natatun mobiililiittymän vuoksi muuten mahdoton selvittää ja niin edelleen. Eli jos MAO määrää Elisan luovuttamaan trolleille 1000 IP-osoitteen haltijan yhteystiedot, saattavat trollit todellisuudessa saada vain sadan IP-osoitteen haltijan yhteystiedot. Tai yhdeksänsadan. Mikä noissa prosentti nyt lieneekään.

  Operaattoreilla lienee asiasta paras tieto.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Laitan nyt kuitenkin markkinaoikeuteen kyselyä, että montako yhteystietoa se on luovuttanut. Siitäpä se toiminnan laajuus sitten on pääteltävissä.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Liittymän tyyppi eli onko se kiinteä laajakaista vai mobiili saattaa olla pääteltävissä ip-osoitteesta, mutta sitä onko huoneiston sisällä käytetty wlania ei voi tietää.

  Korvausvelvollisuus periaatteessa kyllä seuraa, mutta viimekädessä sen ja korvaussumman määrää tuomioistuin. Jos pystyy itse todistamaan ettei ole jakanut kuin vaikka kilobitin, niin se olisi hyvitystä lieventävä seikka.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Laitoin nyt markkinaoikeuteen kyselyä:

  Lukumäärä kaikista luovutettavaksi määrätyistä yhteystiedoista

  Tänään, 20:15
  Markkinaoikeus ([email protected])


  Hei,

  Tekijänoikeuskirjetyöryhmän kokouksessa 28.11.2017 todetaan näin: "Puheenjohtaja kertoi, että markkinaoikeus oli toimittanut vastauksia ministeriön esittämiin kysymyksiin liittyen kirjevalvonnan laajuuden kuvaamiseksi tarvittaviin tosiasiatietoihin mm. yhteystietohakemusmääristä ja luovutettavaksi määrättyjen yhteystietojen määristä sekä muista kysymyksistä. Markkinaoikeuden vastauksessa tietoja oli esitetty yleisellä tasolla, joiden perusteella oli vaikea määritellä toiminnan laajuutta riittävän selvästi. Kirjeiden lähettäjiä edustavilta tahoilta on tullut täydennyskehotuksen seurauksena tietoja vain rajoitetusti. Muilta ei ole saatu tietoja lainkaan. Toimistot ovat viitanneet liikesalaisuussuojaan toimiston ja päämiehensä välillä. Puheenjohtaja totesi, että tietojen puute aiheuttaa vaikeuksia kuvata riittävällä tavalla kirjevalvonnaksi kutsuttua ilmiötä mietinnössä tavalla, joka selventäisi tilannetta niiden kansalaisten taholta, joiden oikeusturvan parantamiseksi työryhmä on perustettu."

  Näin ollen pyydän, että markkinaoikeus virkavelvollisuudella katsoo kaikki tietojenluovutuspäätökset ja laskee montako kappaletta tietojenluovutuksia on määrätty annettavaksi. Arvioita liikkuu, että luku olisi noin 200 000 kansalaisen yhteystiedot, mutta varmuus tästä saadaan vain tietojenluovutuspäätökset selaamalla siitä lähtien, kuin markkinaoikeus on näitä tietojenluovutuspäätöksiä määrännyt. Vuosiluku lienee vuodesta 2013 alkaen?

  Kiitos vaivannäöstänne etukäteen!
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 19. Joker1

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2012
  Viestejä:
  117
  Niin mistä kohdasta ne tiedot löytyy? Ei mulla ole aikaa selata 1300+ sivua läpi. Jos joku täällä oikeasti tietää aiheesta niin ei noihin kysymyksiin mene kuin muutama sekunti vastata kyllä tai ei.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 20. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
 21. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Luovutettavaksi määrättyjen yhteystietojen määrä ei kerro operaattorien luovuttamien yhteystietojen määrää, mikä olisi laajuuden kannalta olennaisempaa.

  Monista eri syistä johtuen operaattori ei pysty luovuttamaan vaadittuja yhteystietoja. Luovutetutkaan yhteystiedot ei kerro kirjeiden määrää. Esim. se IP jonka perusteella Elisa luovutti yhteystietoni, löytyi ainakin yhdestä toiselle trollille määrätystä IP listasta. Sen perusteella en kuitenkaan ole kirjettä saanut. IP on voinut olla jollain muulla, operaattori ei ole saanut pyyntöä ajoissa selvittämistä varten, tai trolli ei jostain syystä ole halunnut häiritä minua.
   
 22. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  270
  HP:lla ei ole mitään hajua siitä onko liittymästä ladattu yhtään laitonta materiaalia. Hehän vain vetoavat siihen että sitä kopiosuojattua materiaalia on laitettu saataville. Ts. jos joku on ollut sekunnin torrent parvessa kiinni voi siitä tulla kirje. Toivottavasti vaan MAO pitää nyt linjansa ja ei enää anna millään sekunnin havainnoilla ihmisten osoitteita noille kiristäjille.

  HP on käynyt mittauttamassa muutaman ennalta valitun uhrin wlania jo ennen kun kirje on lähtenyt ja tarkkaillut näkyykö siellä avoimia wlaneja. Nämä ovat olleet henkilöitä jotka ovat jakaneet kuukausi tolkulla heidän materiaaliaan ja he ovat pystyneet sitten tuona aikana tarkkailla katkeaako laltaukset kirjeen saannin jälkeen ja näin ollen saavat henkilön nalkkiin jos hän yrittää vedota avoimeen wlaniin. Toisaalta heillä taas ei ole mitään näykyvyyttä siihen kuinka monella henkilöllä on pääsy kyseiseen wlaniin. Minunkin wlanilla on kuusi eri päivittäistä käyttäjää, enkä ikinä tule valvomaan miten wlaniani käytetään se ei ole minun vastuullani, jos kirje pamahtaisi niin minulla olisi viisi todistajaa valmiina jotka voivat vannoa wlaniin pääsyn puolesta.
   
 23. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  En saa tiedostoa auki vaikka on pdf muodossa :\ olisko mahollista jollain toisella tapaa saada tuota kun kiinostais lukea :)
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Totta. Ja sitten pois jäävät vielä esim. yritysten ja yhteisöjen omistuksessa olevat liittymät, joille tuskin lähetetään mitään kirjeitä. Eli jos MAO jotain vastaa (en muuten itse usko että siellä kukaan viitsii alkaa plaraamaan niitä päätöksiä läpi, ellei heillä ole käytössään listoja vaikka exceleinä), niin sieltä saatu lukumäärä on ehdoton yläraja. Mutta niin kauan kun trollit eivät itse halua avautua lähettämiensä kirjeiden lukumäärästä, on ihan oikeinkin että julkisuudessa esitetyt arviot heidän aiheuttamastaan vahingosta arvioidaan hiukan yläkanttiin.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Saatko auki tiedostoja Dame Ednan sivulta: http://www.ritvapuolakka.fi/437680522 ?

  Jos ei edelleenkään onnistu, niin laita vaikka yksityisviesti niin keksin jonkin toisen formaatin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti