Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Oleellisempaa on kuitenkin se mitä tietoa valuu operaattorilta ulos ei välttämättä se mitä tietoa määrätään säilyttämään.

  Toisaalta lain mukaan myös turvattavaksi määrätty tieto tulisi olla yhteystieto:

  "Tuomioistuin voi määrätä yhteystietojen turvaamisesta noudattaen oikeudenkäymiskaaren 7 lukua."

  Ja nyt MAO on määrännyt säilytettäväksi tietoa yleisesti.
  --
  Tässä tosin voisi päteä se Jankuttajan teoria, että liittymätunnus voisi olla operaattorille itselleen oleellinen yhteystietojen säilytyksen osalta, vaikka tietoa ei saisi luovuttaa hakijalle eteenpäin. Voisiko laissa mainittu "yhteystietojen turvaaminen" kattaa siis isomman kasan dataa, jotta yhteystiedot varmasti pysyy turvattuna ja tallessa?
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Tietenkään operaattorilta ei saa valua ulos mitään muuta kuin yhteystieto. Tuo Hedman Partnersin hakemus oltiin tehty niin ovelasti, että siinä yhteystietona pidettiin kaikkea tietoa, mitä operaattorilla asiakkaastaan on. Päätöslauselmassa markkinaoikeus määrää, kuten @Doc Z-Weed kirjoittikin Telian selvittämään ja säilyttämään vaadittujen liittymien tiedot mahdollista myöhemmin tapahtuvaa luovuttamista varten.

  Tuossa siis selvästi puhutaan liittymien tiedoista mahdollista myöhemmin tapahtuvaa luovuttamista varten. Onneksi tämä tuli esille ennen markkinaoikeuden päätöstä tietojenluovutuksesta, jotteivät vahingossa laita tuota. Sitähän me emme tietenkään vielä tiedä määrääkö markkinaoikeus edes yhteystietoja luovutettavaksi, muttei ainakaan missään tapauksessa kaikkia tietoja.
   
 3. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Hakija tietysti satuilee mitä tahansa hakemuksiinsa ja tuomioistuimen tulisi olla tarkkana ja laittaa hakijalle jauhot suuhun tarvittaessa.

  Olellisempaa on tosiaan se mitä siinä itse yhteystietojen luovutusta koskevassa päätöksessä lukee, mutta onhan tämäkin päätös turvaamistoimen osalta outo, koska laissa mainitaan mahdollisuudesta määrätä yhteystietoja turvattavaksi.

  Telialta ei ilmeisesti ole tullut mitään vastausta liittyen niihin liittymätunnuksiin? :)
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Ei ole tullut, mutta odotellaan rauhassa vähän aikaa.:)

  Tuo saamani tietosuojavaltuutetun lausunto on kyllä hyvä. Minulla on 24.12. asti mahdollisuus itsekin lausua halutessani jotakin.
   
 5. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  159
  Lisää lausunto että pyydät käsittelemään asian kiireellisenä ettei tiedot häviä, tai ainakin jotain turvaamistoimea uhkasakolla höystettynä ;)

  Siellä oli lopussa maininta muidenkin tietojen kuin henkilötietojen vaatimisesta, ja ettei lausunto koske niitä. Mitä tietoja niillä tarkoitettiin? Eikö kaikki henkilörekisterissä olevat tiedot ole henkilötietoja ja siten kuulu tarkastusoikeuden piiriin? Missä se raja yleensäkin menee, koittaako HP nyt häivyttää alkuperäiset Tecxipion hallussa olevat lokitiedot pois rekisteristä?

  Oletko saanut HPlta rekisteriselostetta jossa pitäisi olla maininta mitä kaikkea rekisteri sisältää?
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Kaiketi sillä viitattiin siihen, että alkuun olisi pyydetty "alkuperäisiä lokeja", jotka rekisterinpitäjän mielestä ei kuulu henkilötietoihin, vaan ovat jotain teknistä aineistoa tms mitä siinä HP:n valituksessa hallinto-oikeudelle nyt niistä olikaan mainittu.

  Täytyy lukaista toi itsekin kunhan ehtii.

  Tossa vielä iänikuisen vanha HP:n hakemus, jossa vaaditaan jo yhteystietoina kaikkea tietoa. Tuolloin ei oltu vielä rajattu viranomaistarpeisiin kerättävää tietoa pois.

  http://paalijarvi.fi/b/markkinaoikeus_hedman_2014/hakemus.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Taidan kuitenkin vain kohteliaasti kiittää, että sain mahdollisuuden lausua asiaan. Hedman Partnershan saa tietoni hävitettyä, hups vahingossa napin painalluksella, joten ei siinä tuomioistuin ehdi tehdä mitään.;)

  Itsekin kiinnitin huomiota tuohon ja käsitin myös, että ne tarkoittaisivat niitä alkuperäisiä lokitiedostoja, joita olen vaatinut nähtäväkseni. Näin siis Hedman Partners vastasi sähköpostilla minulle aikoinaan: "Lokitietojen luovuttaminen epäillylle itselleen voisi hankaloittaa rikoksen selvittämistä, joten henkilötietolain 27 §:n mukaisesti näihin tietoihin ei ole tarkastusoikeutta."

  Olen saanut, laitoin sen luettavaksi tuonne.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 217
  Siis koska kukaan ei viitsinyt käydä markkinaoikeuden päätöksiä läpi, niin työryhmä nostaa kädet pystyyn? Ymmärrän, että markkinaoikeudella on kädet täynnä, mutta kokonaismäärän selvittäminen on kuitenkin vain raakaa työtä jonka kuka vain voi julkisista asiakirjoista laskeskella.
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 217
  Telian mukaan kaikille niille joiden tietoja vuodettiin on jo ilmoitettu henkilökohtaisesti. Veikkaanpa että näillekin on lähetetty tai lähetetään ns. "neljäs kirje".

  Olen samaa mieltä että Telia on voinut maksaa HP:lle ainakin asiamies- ja oikeudenkäyntikulut jotta haaste vedettiin pois.
   
 10. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  279
 11. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  673
  Aivan ja koska (jos ymmärsin oikein) trollien asianajotoimistot eivät ole myöskään toimittaneet pyydettyjä tietoja, niiden "puute aiheuttaa vaikeuksia kuvata riittävällä tavalla kirjevalvonnaksi kutsuttua ilmiötä mietinnössä tavalla, joka selventäisi tilannetta niiden kansalaisten taholta, joiden oikeusturvan parantamiseksi työryhmä on perustettu.". Hankala on työryhmän tehdä mitään asian hyväksi kun (ei mitenkään yllättäen) trollien asianajajat eivät toimita tietoja.

  Enpä olisi yllättynyt jos työryhmä ei saisi mitään aikaiseksi. Korkeintaan hyväksyvät trollien toiminnan ja meno jatkuu.
   
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  279
  Näitä yhteydenottoja ei ole täällä foorumilla kuulunut, en ainakaan muista.
  Luulisi sen vuotamisen olevan systemaattinen virhe eli koko nipun MAC yms tiedot olisi jaettu kaikista IP osoitteista, joten pahoittelukirjeitä olisi lähtenyt se 500-2000 kappaletta.

  Koska noita kirjeitä ei ole näkynyt, veikkaan että virhe ei kuitenkaan ole ollut systemaattinen.
   
 13. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Saitko Edna koskaan sitä liittymätunnusta HP:lta, kun teit itseäsi koskevan rekisterikyselyn?

  Nimittäin HP kertoo vastineessaan hallinto-oikeudelle:

  "Vastapuolta itseään koskevat tiedot ovat teleoperaattorilta tekijänoikeuslain 60 a §:n nojalla toimitetut yhteystiedot sekä Vastapuolen omiin yhteydenottoihin liittyvät tiedot. Valittaja on luovuttanut kyseiset tiedot Vastapuolelle."

  -

  Taiskin koskea eri operaattoria.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 217
  Koko maailma ei lue muroa. Kun kesä-lokakuussa (eli noin 3-4 kuukauden ajan) sigussani kuulutin erään päätöksen perusteella kirjeen saaneita, löytyi heitä tasan 1 kpl ja sekin tuurilla koska kyseessä oli tuore päätös josta ensimmäisiä kirjeitä vasta lähetettiin. Kuinkahan moni vuonna 2015 kirjeen saaneista jaksaa enää leukaansa loksauttaa sen johdosta että telialta tulee lyhykäinen anteeksipyyntömeili?

  Jos virhe ei ollut systemaattinen (siis sen yhden hakemuksen osalta), niin todennäköisyys että joukossa on suur-warettaja jonka verkko sattui olemaan siltaustilassa ja koneen nimenä oma etunimi, on mielestäni aika pieni sekin, mikä tukee sitä että virhe oli systemaattinen.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Siihen aikaan kun kirjeen mukaan IP-osoitteestani oli tehty havainto, niin taloyhtiössämme oli DNA:n laajakaista ja DNA ei ilmeisesti ole luovuttanut muuta kuin nimen ja osoitteen. Ainakaan rekisteriotteessa ei mainita muuta, mitä jo aiemmin monta sivua sitten laitoin esille. Vaikka tuossa rekisteriselosteessa sanotaan, että tallettavat lokitiedot, niin niitä ei tosiaan rikostutkinnan perusteella luovuteta ja tähänhän tietosuojavaltuutettu on vahvasti puuttunut, ettei se ole syy evätä tarkastaa omat henkilörekisteritietonsa.
   
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Joo huomasin, että olikin eri operaattori. Jos(kun jonkun operaattorin kohdalla) operaattori kuitenkin luovuttaisi enemmän tietoa kuin "laki sallii", menisi se kaiketi tuolla HP:n rekisterissä yhteystietojen alla.

  "Rekisteriin voidaan tallentaa seuraavia tietoja:

  liittymän haltijan nimi ja yhteystiedot;"

  Kuinka pitkälle kyseistä sanaa voi taivuttaa, jos sen alle on tallennettu mm MAC-osoitteita ja liittymätunnuksia?
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 217
  Mutta kun tiedot ovat julkisia.

  Jos markkinaoikeus tai trollit eivät niitä toimita, niin ministeriö tai effi olisi voinut itse laittaa jonkun harjoittelijan visiitille MAO:n kirjaamoon laskemaan montako IP-osoitetta on. Työlääksi sen tekee se, että hakemuksia on tippunut vuodesta 2013 asti pahimmillaan keskimäärin kerran päivässä joten niitä on kertynyt markkinaoikeudella satoja kappaleita, ja hakemuksissa olevien IP-osoitteiden lukumäärää ei ole kirjattu mihinkään tietokantaan vaan ne pitäisi tsekata joka paperista erikseen käsin. Hommaa voisi helpottaa vaikka niin että tarkistettaisiin vain vuoden 2017 aikana tehdyt päätökset ja ekstrapoloitaisiin vuotuinen määrä sen perusteella.

  Myös operaattorit tai heidän edustajansa olisivat voineet esittää työryhmässä arvion. FiCom ry:n mukaan vuonna 2016 hakemuksia oli yli 100 000:

  https://www.iprinfo.com/verkkolehti...styskirjeita_vai_tekijanoikeuden_puolustusta/

  Tästä voisi päätellä että yhteensä koko trollausrumban aikana on haettu ainakin parinsadan tuhannen ihmisen yhteystiedot trollien tietokantoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Siellä kai se kaiketi olisi, paitsi nythän Telia ilmoitti, että Hedman Partners on luvannut poistaa nämä liikaa saadut tiedot pois rekisteristään. Jos joku saa Telialta anteeksipyyntökirjeen, niin voi halutessaan tilata ne omat henkilörekisteritietonsa tarkastaakseen, että onko siellä ylimääräisiä yhteystietoja.
   
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Mietin vain onko HP:lla ollut alunperinkään perustetta tallentaa kyseistä tietoa, jos sen rekisteriselosteesta ei löydy sille mainintaa. Tieto on ehkä saatu yhteystietona, mutta rekisterinpitäjällä kai on vastuu siinä kohtaa, kun sen tiedon tallentaa rekisteriinsä.

  Tosin onhan siellä tämä:

  "muu oikeudenloukkauksen selvittämisen tai korvauksen perimisen kannalta tarpeellinen tieto;"

  Tämänkään alle on hankala saada sitä liittymätunnusta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Niinpä. Tuolla lukee tosiaan vaan liittymän haltijan nimi ja yhteystiedot, eli Telia on voinut painostaa Hedman Partnersia poistamaan ylimääräiset tiedot sillä perusteella, ettei Hedman Partnersin rekisteriselosteessa ole edes mainintaa tämmöiselle ylimääräiselle laitetiedolle tai liittymätunnukselle.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Muuten tuli mieleen, että tästä rekisterinpitoasiasta voisi kyllä jo kannellakin Asianajajaliiton valvontalautakunnalle, koska Hedman Partners on nyt todistettavasti tallettanut henkilörekisteriinsä enemmän tietoa, kuin mitä se rekisteriselosteessa kertoo tallettavansa.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Telia itse sanoo tiedotteessaan näin: "Tekijänoikeuden haltijan asiamiehenä toimiva taho on vahvistanut Telialle, että yhtiö lopettaa virheen perusteella saatujen tietojen käyttämisen, poistaa tiedot järjestelmistään sekä peruu vastaanottamiensa tietojen perusteella vireille laittamansa kanteen välittömästi. Yhtiö on lisäksi vahvistanut, ettei se ole käyttänyt virheellisesti luovutettuja tietoja muissa korvausvaatimuksissa.", eli ei noiden ylimääräisten virheellisesti saatujen tietojen pitäisi edes koskaan päätyäkään Hedman Partnersin henkilörekisteriin.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 013
  Tästä olen samaa mieltä, että valitetaan ettei tietoja saada, kun tuon laskennan voisi oikein hyvin hoitaa virkateitse joko OKM:n tai markkinaoikeuden työntekijä, jotta trollibisneksen oikea laajuus saataisiin selville.
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  808
  Ei tietenkään, selkeä moka Telialta. Mutta jos MAC ja laitteen nimi on saatu, on ne voitu tallentaa sinne muihin selvittämisen ja perimisen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Siellä kai olisi myös ne someseurannan kautta saadut tiedot.

  Liittymätunnusta on hankala saada sinne, koska sillä tuskin on mitään erityistä arvoa tässä.

  -

  Tai no, voiko virheellisesti luovutettua tietoa tallentaa sitä en osaa sanoa. Mutta sille olisi se lokero ainakin olemassa :)
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 25. Joker1

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2012
  Viestejä:
  117
  Pari kysymystä uusiystävältä:

  Tietääkö HP onko yksityishenkilö käyttänyt wlania tai kiinteää nettiä "rikkomusten" aikana, ja saako näitä tietoja miten helposti selville tutkimalla?

  Tietääkseni pelkkä lataaminen ole rangaistavaa, joten mistä HP tietää onko henkilö jakanut "kiellettyjä" teoksia? Näkevätkö he miten paljon olet jakanut, ja saako 1 kilobitin jakamisesta saman "korvaus"velvollisuuden kuin esim. monen päivän täysimittaisella jakamisella?

  Vai riittääkö pelkkä tieto lataamisesta rangaistukseen?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti