Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Puhuin siis tuossa, ettei Telia ole vastannut mitään Hedman Partnersin vaatimuksiin. Eli on aivan perusteltua olettaa, että jos tämä ei olisi tullut julki, niin tietoja olisi markkinaoikeuden päätöksellä voitu sitten luovuttaa enemmänkin kuin laki sallii. Ei siihen kovinkaan suurta mielikuvitusta tarvita. Asia on nyt kuitenkin Telian johdon ja markkinaoikeuden tiedossa, joten toivotaan, ettei mitään kämmiä tässä pääse tapahtumaan.
   
 2. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
 4. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Luin ko. kappaleen uudelleen mutta en vieläkään ymmärrä että missä kohtaa vähättelin. HP on tarkoittanut yhteystiedoilla kaikkea rekisterissä olevaa tietoa mutta sillä ei ole mitään merkitystä mitä tarkoittavat koska pyydetty on ainoastaan tiedot jotka ko. pykälien perusteella voidaan antaa.
  Voisiko Dame Edna nyt ystävällisesti tarkentaa mitä hän tarkoitti vähättelyllä?
   
 5. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Muistio nro 7:
  "Puheenjohtaja kertoi, että markkinaoikeus oli toimittanut vastauksia ministeriön esittämiin kysymyksiin liittyen kirjevalvonnan laajuuden kuvaamiseksi tarvittaviin tosiasiatietoihin mm. yhteystietohakemusmääristä ja luovutettavaksi määrättyjen yhteystietojen määristä sekä muista kysymyksistä. Markkinaoikeuden vastauksessa tietoja oli esitetty yleisellä tasolla, joiden perusteella oli vaikea määritellä toiminnan laajuutta riittävän selvästi. Kirjeiden lähettäjiä edustavilta tahoilta on tullut täydennyskehotuksen seurauksena tietoja vain rajoitetusti. Muilta ei ole saatu tietoja lainkaan. Toimistot ovat viitanneet liikesalaisuussuojaan toimiston ja päämiehensä välillä. Puheenjohtaja totesi, että tietojen puute aiheuttaa vaikeuksia kuvata riittävällä tavalla kirjevalvonnaksi kutsuttua ilmiötä mietinnössä tavalla, joka selventäisi tilannetta niiden kansalaisten taholta, joiden oikeusturvan parantamiseksi työryhmä on perustettu. "
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Vaikea enää paremmin tarkentaa, koska jos asia ei sinulle avaudu niin ei avaudu. Toivottavasti se avautuisi kuitenkin markkinaoikeuden tuomareille. Luulisi, että ylituomari tämän asian vie eteenpäin, ettei joudu televisioon selittelemään näiden lisätietojen luovuttamisen määräämistä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Nyt tuli Helsingin hallinto-oikeudelta minulle kirjallinen selvityspyyntö Hedman Partnersin valitukseen. Tietosuojavaltuutettu on jo antanut lausuntonsa ja laitoin sen sivuilleni luettavaksi.
   
 8. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Tämäpä hyvä. Nyt pitäisi saada yleiseen tietoon että päätöksen 360/15 perusteella kirjeen saaneet ovat paremmassa turvassa kuin kuut keskimäärin.

  Tosin HP voisi haastaa edelleen myös tuosta nipusta jos jättäisi MAC ja konetiedot käyttämättä vai voisiko? Sitä vaan pohdiskelin, että miksi tuo yksi oikeusjuttu vedettiin takaisin. Oma veikkaus on, että Telia maksoi HP:lle hyvät rahat.
   
 9. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Lopeta sitten tuollaiset syytökset, jos et pysty niitä perustelemaan !!!
   
 10. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  En ole Dame mutta,

  Lukekaapa tarkemmin turvaamistoimihakemuksen päätöslauselma. Siinä sanotaan, että MAO määrää operaattorin selvittämään ja säilyttämään vaadittujen liittymien tiedot myöhempää luovutusta varten, poislukien tietoyhteiskuntakaaren 157§ perusteella säilytettävät tiedot.

  Hakemuksessa, jonka osa tämä turvaamispäätös on, HP sanelee oikeudelle kohdassa 3, että henkilötiedot tarkoittaa kaikkea tietoa mitä operaattori säilyttää omiin tarkoituksiinsa. Tietoyhteiskunnan 137§ ja 157§ isoin ero on siinä kauanko operaattori tietoja säilyttää, ja kenelle se niitä voi luovuttaa. @jdee- laittoi aiemmin sen muistion, jonka mukaan muille kuin viranomaisille ei edes 137§ mukaan säilytettävistä tiedoista voi luovuttaa kuin nimi- ja osoitetiedon. Nimen ja osoitteen lisäksi operaattorilla on varmasti muitakin tietoja omiin tarpeisiin säilytettynä, kuten se MAC jotta sama IP voidaan mahdollisuuksien mukaan antaa sille laitteelle/liittymälle jolla se oli aiemminkin käytössä (en tosin tiedä vieläkö tämä käytäntö on voimassa, tai kuinka yleisesti).

  Eli jos nyt tarkasti luetaan sitä turvaamistoimipäätöstä, MAO on jo siinä määrännyt säilytettäväksi enemmän kuin se lain mukaan saa hakijalle luovuttaa. Jos varsinaisessa päätöksessä ei tehdä rajausta luovutettavien tietojen laatuun, on operaattorin luovutettava kaikki tiedot mitä sillä hakemuksen liittymistä on.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Mitä syytöksiä ne on, vaan löytyvät Hedman Partnersin haastehakemuksesta. Mikä tarve sulla yleensäkin on puolustella Hedman Partnersin toimintaa? Ei tarvi vastata, retorinen kysymys. Asiasta on tiedotettu sekä tuomioistuinta että Telian johtoa, joten turha jappasta siitä enää täällä. Jos sinua ei ihmisten yksityisyyden suoja kiinnosta, niin jotakin toista voi.

  Nyt kannattaisi sinunkin alkaa lukemaan, mitä mieltä tietosuojavaltuutettu on Hedman Partnersin valitukseen olla luovuttamatta henkilörekisteritietojani.
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Säilytys ja luovutus on eri asia. MAO on yhteistietoja koskevissa päätöksissä määrännyt luovutettavaksi yhteystiedot, koska lain mukaan se ei voi määrätä muuta. Tätä ei siis ole mainittu niissä yhteystietojen luovutusta koskettavissa päätöksissä, että tieto koskisi kaikkea tietoa pois lukien 157 §:n perusteella säilytettävä tieto. Turvaamistoimen osalta on määrätty talteen nippu tietoa yleisesti.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Nimenomaan näin. Hakemuksessa siis vaaditaan kaikkea tietoa, mitä Telialla on asiakkaastaan. Tästä seuraavassa päätöksessä puhutaan jo tiedoista, eikä yhteystiedoista. Onneksi huomasit tämän ja nyt tieto siitä on mennyt eteenpäin omalta osaltani.
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Oleellisempaa on kuitenkin se mitä tietoa valuu operaattorilta ulos ei välttämättä se mitä tietoa määrätään säilyttämään.

  Toisaalta lain mukaan myös turvattavaksi määrätty tieto tulisi olla yhteystieto:

  "Tuomioistuin voi määrätä yhteystietojen turvaamisesta noudattaen oikeudenkäymiskaaren 7 lukua."

  Ja nyt MAO on määrännyt säilytettäväksi tietoa yleisesti.
  --
  Tässä tosin voisi päteä se Jankuttajan teoria, että liittymätunnus voisi olla operaattorille itselleen oleellinen yhteystietojen säilytyksen osalta, vaikka tietoa ei saisi luovuttaa hakijalle eteenpäin. Voisiko laissa mainittu "yhteystietojen turvaaminen" kattaa siis isomman kasan dataa, jotta yhteystiedot varmasti pysyy turvattuna ja tallessa?
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tietenkään operaattorilta ei saa valua ulos mitään muuta kuin yhteystieto. Tuo Hedman Partnersin hakemus oltiin tehty niin ovelasti, että siinä yhteystietona pidettiin kaikkea tietoa, mitä operaattorilla asiakkaastaan on. Päätöslauselmassa markkinaoikeus määrää, kuten @Doc Z-Weed kirjoittikin Telian selvittämään ja säilyttämään vaadittujen liittymien tiedot mahdollista myöhemmin tapahtuvaa luovuttamista varten.

  Tuossa siis selvästi puhutaan liittymien tiedoista mahdollista myöhemmin tapahtuvaa luovuttamista varten. Onneksi tämä tuli esille ennen markkinaoikeuden päätöstä tietojenluovutuksesta, jotteivät vahingossa laita tuota. Sitähän me emme tietenkään vielä tiedä määrääkö markkinaoikeus edes yhteystietoja luovutettavaksi, muttei ainakaan missään tapauksessa kaikkia tietoja.
   
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Hakija tietysti satuilee mitä tahansa hakemuksiinsa ja tuomioistuimen tulisi olla tarkkana ja laittaa hakijalle jauhot suuhun tarvittaessa.

  Olellisempaa on tosiaan se mitä siinä itse yhteystietojen luovutusta koskevassa päätöksessä lukee, mutta onhan tämäkin päätös turvaamistoimen osalta outo, koska laissa mainitaan mahdollisuudesta määrätä yhteystietoja turvattavaksi.

  Telialta ei ilmeisesti ole tullut mitään vastausta liittyen niihin liittymätunnuksiin? :)
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Ei ole tullut, mutta odotellaan rauhassa vähän aikaa.:)

  Tuo saamani tietosuojavaltuutetun lausunto on kyllä hyvä. Minulla on 24.12. asti mahdollisuus itsekin lausua halutessani jotakin.
   
 18. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Lisää lausunto että pyydät käsittelemään asian kiireellisenä ettei tiedot häviä, tai ainakin jotain turvaamistoimea uhkasakolla höystettynä ;)

  Siellä oli lopussa maininta muidenkin tietojen kuin henkilötietojen vaatimisesta, ja ettei lausunto koske niitä. Mitä tietoja niillä tarkoitettiin? Eikö kaikki henkilörekisterissä olevat tiedot ole henkilötietoja ja siten kuulu tarkastusoikeuden piiriin? Missä se raja yleensäkin menee, koittaako HP nyt häivyttää alkuperäiset Tecxipion hallussa olevat lokitiedot pois rekisteristä?

  Oletko saanut HPlta rekisteriselostetta jossa pitäisi olla maininta mitä kaikkea rekisteri sisältää?
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Kaiketi sillä viitattiin siihen, että alkuun olisi pyydetty "alkuperäisiä lokeja", jotka rekisterinpitäjän mielestä ei kuulu henkilötietoihin, vaan ovat jotain teknistä aineistoa tms mitä siinä HP:n valituksessa hallinto-oikeudelle nyt niistä olikaan mainittu.

  Täytyy lukaista toi itsekin kunhan ehtii.

  Tossa vielä iänikuisen vanha HP:n hakemus, jossa vaaditaan jo yhteystietoina kaikkea tietoa. Tuolloin ei oltu vielä rajattu viranomaistarpeisiin kerättävää tietoa pois.

  http://paalijarvi.fi/b/markkinaoikeus_hedman_2014/hakemus.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Taidan kuitenkin vain kohteliaasti kiittää, että sain mahdollisuuden lausua asiaan. Hedman Partnershan saa tietoni hävitettyä, hups vahingossa napin painalluksella, joten ei siinä tuomioistuin ehdi tehdä mitään.;)

  Itsekin kiinnitin huomiota tuohon ja käsitin myös, että ne tarkoittaisivat niitä alkuperäisiä lokitiedostoja, joita olen vaatinut nähtäväkseni. Näin siis Hedman Partners vastasi sähköpostilla minulle aikoinaan: "Lokitietojen luovuttaminen epäillylle itselleen voisi hankaloittaa rikoksen selvittämistä, joten henkilötietolain 27 §:n mukaisesti näihin tietoihin ei ole tarkastusoikeutta."

  Olen saanut, laitoin sen luettavaksi tuonne.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Siis koska kukaan ei viitsinyt käydä markkinaoikeuden päätöksiä läpi, niin työryhmä nostaa kädet pystyyn? Ymmärrän, että markkinaoikeudella on kädet täynnä, mutta kokonaismäärän selvittäminen on kuitenkin vain raakaa työtä jonka kuka vain voi julkisista asiakirjoista laskeskella.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Telian mukaan kaikille niille joiden tietoja vuodettiin on jo ilmoitettu henkilökohtaisesti. Veikkaanpa että näillekin on lähetetty tai lähetetään ns. "neljäs kirje".

  Olen samaa mieltä että Telia on voinut maksaa HP:lle ainakin asiamies- ja oikeudenkäyntikulut jotta haaste vedettiin pois.
   
 23. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
 24. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Aivan ja koska (jos ymmärsin oikein) trollien asianajotoimistot eivät ole myöskään toimittaneet pyydettyjä tietoja, niiden "puute aiheuttaa vaikeuksia kuvata riittävällä tavalla kirjevalvonnaksi kutsuttua ilmiötä mietinnössä tavalla, joka selventäisi tilannetta niiden kansalaisten taholta, joiden oikeusturvan parantamiseksi työryhmä on perustettu.". Hankala on työryhmän tehdä mitään asian hyväksi kun (ei mitenkään yllättäen) trollien asianajajat eivät toimita tietoja.

  Enpä olisi yllättynyt jos työryhmä ei saisi mitään aikaiseksi. Korkeintaan hyväksyvät trollien toiminnan ja meno jatkuu.
   
 25. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Näitä yhteydenottoja ei ole täällä foorumilla kuulunut, en ainakaan muista.
  Luulisi sen vuotamisen olevan systemaattinen virhe eli koko nipun MAC yms tiedot olisi jaettu kaikista IP osoitteista, joten pahoittelukirjeitä olisi lähtenyt se 500-2000 kappaletta.

  Koska noita kirjeitä ei ole näkynyt, veikkaan että virhe ei kuitenkaan ole ollut systemaattinen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti