Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Lain rikkomista ei ilmeisesti koettu vaikeaksi, koska kerhossa ihan pokkana keskusteltiin mm. vaihtoehdosta luovuttaa MAC-osoitteita yhteystietona.
  Sellaisen kuvan tosta saisi, että 60 a:n perusteella luovutetut tiedot koskisi yhteystietoja ja poliisilla olisi pääsy päätelaitetta ja liittymää yksilöiviin tietoihin. Näin siis on katsottu myös lakia valmisteltaessa, jos se ei suoraan laista käy ilmi jollekin taholle.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2017
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Kuten hakemuksessa lukee, niistä käy ilmi tekijänoikeuden haltija. Kahdessa niistä lukee jopa Scanbox, kolmannessa "Weinstein company" (mikä sopii temaattisesti yhteen Scanboxin harjoittaman ahdistelun kanssa). Muista teoksista on käytetty todisteena Yhdysvaltain tekijänoikeusrekisteriä.

  Oletan, että DVD-kansiin turvaudutaan silloin, kun USAssa levittäjänä on joku muu kuin se taho, joka oikeudet on Scanboxille myynyt, jolloin pitää käyttää teokseen itseensä painettua "copyright"- tai muuta tekstiä.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Laitoin nyt Telialle viestiä tuosta asiasta. Alkoi niin sieppaamaan näiden holtiton asenne maksavia asiakkaitaan kohtaan. Tuo meni kopiona myös Kimmo Mikkolalle, jotta olisivat nyt tarkkana, etteivät vaan laajenna yhteystietoja koskemaan kaikkea sitä tietoa, jota teleyrityksellä on:

  Hei,

  Oheisena myöskin alkuperäinen hakemus, josta selviää, että Hedman Partners kohdassa 3 Vaatimukset lausuu näin: "Käyttäjän yhteystiedoilla tarkoitetaan kaikkea sitä tietoa, jota Teleyrityksellä on liittymän tilaajasta ja liittymän käyttäjästä."

  Telia ei siis ole vastustanut tätä kohtaa laisinkaan, joten onko tästä tulkittavissa, että Telia on valmis murentamaan asiakkaidensa yksityisyyden suojaa entisestään? Miten Telia edes kehtaa puhua eettisistä arvoista sivuillaan, jos sillä ei ole aikomustakaan suojella asiakkaidensa oikeuksia.

  Pyydän, että markkinaoikeus myöskin kiinnittää erityistä huomiota tähän hakemukseen, koska siinä ollaan ylittämässä nykylainsäädännön rajat yhteystiedoille. Jos Hedman Partnersin hakemus hyväksytään, niin Teliaa ei pidä velvoittaa luovuttamaan mitään muuta kuin IP-osoitteen haltijan nimi ja osoite.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Itsekin kiinnitin tuohon Weinsteiniin huomiota, mutta luulisi, että näillä jotkut sopimukset on diileistä, ettei tarvitsisi julisteisiin ja DVD-kansiin turvautua. Eihän ne mitään oikeita todisteita ole.
   
 5. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Tuo vaihtoehtohan on vielä enemmän harhaanjohtava, kun se antaa ymmärtää että hakijan teos on ollut yli kuukauden tarjolla.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Juuri näin. Nämä DHT-havainnot ovat hatusta vedettyjä numeroita, koska missään ei ole todistetttu että ne rikkoisivat merkittävällä tavalla (tai lainkaan) kenenkään tekijänoikeuksia, ja toisaalta hakijan omien teosten osalta mitään aikaa ei ole annettu, ainoastaan koepalojen latausmäärä.

  Jos koepaloja ladataan tosiaankin satoja kertoja vuorokaudesta samasta teoksesta, eli keskimäärin alle kymmenen minuutin välein, niin se ei todellakaan osoita että teos olisi ollut saatavilla pidemmän aikaa. Tämä on täysin tarkoituksellista harhaanjohtamista, koska jos koepaloja on otettu ja niistä kirjattu lokeihin tarkat kellonajat, voitaisiin niiden perusteellä päätellä täsmällisesti kuinka kauan kukin teos on ollut yleisön saatavilla. Mutta jos se laitettaisiin hakemukseen niin teoksien todellinen jakoaika jäisi useimmiten niin lyhyeksi että merkittävyyskynnys ei ylittyisi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2017
 7. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  Onneksi ei vielä ole paljastunut yhtään MAOn päätöstä sentään jossa tämä olisi mennyt läpi, niissä on tainnut olla aina maininta vain nimestä ja osoitteesta. Mutta jos operaattorilla ei olla tarkkana, on lipevällä lakimiehellä helppo homma lirkutella tyyliin "näitä me vaadittiin ja onhan päätös tehty meidän hyväksi"

  Pitääkin seuraavan haastetun koittaa tarjota julistetta omalla nimellä varustettuna :)
  Mutta ei näiden huijareiden kanssa voi olla liian tarkkana, paljastuihan heiltä jenkkilässä tapaus jossa kaksi eri LLC yhtiötä väitti olevansa tekijänoikeuksien omistaja samaan aikaan eri osavaltioissa. Eli eka yhtiö oli saanut oikeudet, mutta siirtänyt ne toiselle väittäen kuitenkin oikeudessa olevansa yhä oikeudenomistaja. En ole ihan varma menikö yksityiskohdat juuri noin, mutta tarkistakaa itse sieltä fightcopyrighttrolls-sivuilta.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  kyllä. telialla mennyt "poliisi" ja "tekijänoikeustrolli" sanat sekaisin :D
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Huomasihan sen jo siinäkin, että iltapäivälehden artikkelin otsikko oli ensin, että Telia oli antanut liikaa tietoa viranomaiselle. Perkele, sanon minä. Missä vaiheessa Hedman Partnersista on tullut viranomainen? Nytkin se aivan pokkana pyytelee Telialta näiden asiakkaista lisätietoja markkinaoikeudelta, joista ei siis edes Suomen laissa ole sanottu.

  Tämä on oikeasti niin perseestä, että vaikka itsenäisyyspäivä onkin, niin ei todellakaan tee mieli sanoa, että hyvää itsenäisyyspäivää, jos tämmöiset kusettajat saavat hillua Suomessa.
   
 10. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Tarkoitatko kusettajalla lehdistöä, Teliaa, Hedman Partnersia,viranomaisia vai markkinaoikeutta?
   
 11. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Lehdistö on kujalla jos julkaisee uutisen jossa yksityinen liikkeen harjoittaja kuvaillaan viranomaiseksi. HP kusettaa MAO:ta mennentullen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2017
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Katsokaapa muuten tosi hieno dokumentti HBO:lta "The Newspaperman: The Life And Times of Ben Bradlee" https://fi.hbonordic.com/movies/the...-and-times-of-ben-bradlee/1f10ced-00d4bd78b9f

  Siinä näkee, että jos joku oikeasti haluaa olla tutkiva journalisti, niin siihenkin on mahdollisuus. Hänellä oli ainoastaan ajatuksena tuoda totuus julki ja siinä hän onnistuikin tosi loistavalla tavalla. Tässä leffa, joka tehtiin näiden loistavien tutkivien journalisten peräänantamattomuudesta.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Siis tosiaankin näitä kaikkia ja nyt on takaisinmaksun aika.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Toivotaan nyt, että MAO tajuaa, että heitä ollaan taas käyttämässä kumileimasimena.

  On tuo Hedman Partners muuten röyhkeä, että luulee, että heidän bluffi menee aina läpi. Luulisi, että markkinaoikeuden oikeusoppineitakin jo alkaisi hävettämään, kun heitä on kusetettu viimoisen päälle tekijänoikeustrollien toimesta. Tai ainakin minua hävettäisi, jos olisin suomalaisten uskon oikeuslaitokseen antanut omalla päätökselläni antanut mennä.

  Onneksi en ole markkinaoikeuden tuomari, ettei tarvi loppuelämänsä kantaa taakkaa, että joku köyhä perhe on maksanut trolleille aivan turhasta.
   
 15. PotilasK

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  188
  Noita Hedareiden hakemuksia kun lukee, niin onko tosiaan niin että markkinaoikeuden hakemuksiin voi satuilla mitä tahansa höpöhöpöä joutumatta koskaan minkäänlaiseen vastuuseen näistä monista keksityistä ja vääristellyistä yksityiskohdista jotka piilotettu tuohon naurettavaan lakimiesjargoniin? Joo, tiedän että MAO:ssa paras tarina voittaa, mutta eihän näiden mitään satutunteja pitäisi kai olla. Jos haasteesta lähtien jo paisutellaan tolkuttomiin vahinkoa ja kulujen määrää, luulisi nyt siellä MAO: ssa nyt joku kello kilkattavan siinä kumileimasimen käytössä. Siellä käsittääkseni olisi ihan oikeitakin riita-asioita käsittellyssä, varmaan vastenmielisimmästä päästä asiakkaina nämä Hedman Attorneysit tai Partnersit ja muut vastaavat loiset. Kyllä, muiden siivellä elävät loiset.
   
 16. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Voisiko joku vastata:
  - Kuinka monen asiakkaan tietoja Telia on vuotanut (esim. MAC osoite)?
  - Montako oikeusjuttua on pantu vireille?


  Ei tuossa viimeisessä hakemuksen kohdalla 3 sanottu kuin että antakaa kaikki tiedot mitä voitte antaa, sikäli kun oikeisiin pykliin on viitattu.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Siis montako juttua on laitettu vireille joissa on käytetty todisteena vuotaneita tietoja? Ainoastaan se yksi, joka peruttiin.

  Markkinaoikeuden päätöksen numero yhteystietojen luovuttamisasiassa on 360/15 joten sieltä kysymällä selviäisi montako osoitetta kyseinen hakemus koski. Keskimäärin näissä hakemuksissa on perinteisesti ollut 500-2000 IP-osoitetta kerralla.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Vähätteletkö sinä Hedman Partnersin röyhkeyttä hakemuksessaan markkinaoikeuteen? Kannattaa lukea tuo kohta 3 Vaatimukset ihan ajatuksen kanssa uudestaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Ei näy kello kilkattavan, kun ei näitä asianomainen ihminen pääse itse valvomaan etuaan. Teleoperaattori Teliaa ei ainakaan näy kiinnostavan asiakkaansa oikeusturva laisinkaan. Kun katsoo tuota turvaamistoimipäätöstä, niin Telialla ei ole mitään lausuttavaa, vaikka Hedman Partners on vaatinut kaikkia tietoa, joita Telialla on. MAO 581/17

  Kun lukee alusta nuo perusteet, niin siinä sanotaan, että hakija olisi näihin tietoihin olevan oikeutettu. Tuo Hedman Partnersin hölynpöly on siis mennyt läpi markkinaoikeudessa, kun kukaan ei ole siihen puuttunut.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Kiitos kiitoksista, suututtaa oikeasti tämä touhu. Minnekähän tuo Hasturinpojan linkittämä neljäs muistio on kadonnut?

  Edit: Otin laittamani linkin pois, koska Hasturinpojan kommentissa löytyy myös neljäs muistio OKM:n asiakirjoissa, muttei aikajanalla. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718469375/
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Kiitos tosiaan kaikille teille, että olette aktiivisesti mukana tässä asiassa!!!!:)
   
 22. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  On se tuolla, vaihtanut jostain syystä paikkaa 1 ja 2 muistion väliin.
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  En kyllä hyvälläkään mielikuvituksella löydä tuosta turvaamistoimihakemuksesta mitään, mikä viittaisi siihen että Telia toimittaisi tavallista enemmän tietoja. Siinähän ei sanota muuta kuin että Telia laittaa listalla annettujen IP-osoitteiden ja kellonaikojen osalta liittymätunnukset talteen, ja sitten joskus jos hakemus menee läpi niin liitymätunnuksien perusteella haetaan yhteystiedot trolleille. Eli siis ihan niin kuin aina ennenkin.
   
 24. 1m4s0

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2014
  Viestejä:
  15
  Onko näistä hedateista tehty valitusta jollekki tätä lakimiestoimintaa valvovalle taholle... eihän tuon pitäisi olla hyväksyttävää koittaa kusettaa ja vaatia asioita joiden varsin hyvin tietävät olevan heille kuulumattomia?
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Minä en kyllä näe tuossa neljättä muistiota.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti