Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 774
  Tässä pistää silmään todistelu muista teoksista, joka on muotoiltu selvästi tarkoituksena harhaanjohtaa markkinaoikeutta:


  Voi vitsi mitä tuubaa taas. Tässä siis vedotaan myös teoksiin, joihin hakijalla ei itsellään ole edes oikeuksia, ja MAO:n pitäisi uskoa trollien sanaa siitä että ne ovat ylipäätään tekijänoikeuden alaisia tiedostoja. Lisäksi vedotaan "tekniseen yhteyteen" jota ei mitenkään perustella tai selitetä, ja lisäksi automaattisesti lasketaan tv sarjojen tuotantokaudet kokonaisina mukaan ilman erillistä näyttöä.

  Ja sitten "aika" kohdassa käytetään näitä muita teoksia, ei hakijan omia teoksia. Siis teoriassa, jos minulla olisi vaikka pysyvästi jaossa kummelin kaikki jaksot koska mielestäni se on kulttuuriteko, ja sitten olisin warettanut jonkun paskan Liam Neeson leffan joka on ollut jaossa tasan sen aikaa kun sitä itse latailen, niin tuohon exceliin tulisi perusteluna teosten lukumääräksi noin 50, ja ajaksi 365 vuorokautta. Kyllä lähtee!

  Jännä nähdä ovatko MAO:n tuomarit viisastuneet vahingosta, vain meneekö tämä sukkana läpi ja trollaus jatkuu entiseen malliin. Pitäisikö tästä laatia MAO:lle ja Telialle joku asiantuntijalausunto, jotta ei ainakaan kenellekään jää epäselväksi mitä pajunköyttä Hedman Partners yrittää taas niille syöttää?
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 2. yunturihaukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  68
  Minusta sen MAO;n määrittelemän korvauksen maksaminen ei ole lainkaan hullumpi idea. Kuitenkin noissa kuluissa, ne kulut pitäisi jyvittää kaikille joiden yhteystietoja on kyselty ja joita on epäilty warettamisesta ja joille kirje on lähetetty. Kun tuon maksun suorittaisi, niin jos Hedman veisi asian MAO;n siellä kiisteltäisiin kulujen kohtuullisuudesta. Kulujen kohtuullisuuteen saa hyvän osviitan siitä mitä perintälaki sanoo kohtuullisista perintäkuluista. 600 e kokonaismaksu 50 tai 100 e saatavasta ovat kohtuuttomat.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Onko tässä samasta asiasta kysymys, jossa on jo päätös annettu? Ainakin tuo liite näyttää samalta. MAO:581/17, Dnro 2017/587, 20.9.2017

  Tuossa Telian vastaus on: "Telia Finland Oyj ei ole sille varatusta tilaisuudesta huolimatta antanut vastausta asetetussa määräajassa. Vastauksen antamiselle asetetun määräajan jälkeen Telia Finland Oyj on ilmoittanut, ettei sillä olisi ollut asiassa lausuttavaa."
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Se leffalipun ostaminen on hyvä idea, jos haluaa jotakin hyvittää.:) Muuten jos ei itse ole näitä kirjeessä mainittuja teoksia ladannut/jakanut, niin voi halutessaan kiistää ja tehdä sen henkilörekisterin tarkastuspyynnön.
   
 5. yunturihaukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  68
  MAO on kylläkin määritellyt sopivan korvauksen ja se on enemmän kuin leffalippu. Mikäli kunnioittaa Suomen lakia ja oikeusjärjestystä, niin maksaa tuomioistuimen oikeaksi määrittelemän korvaussumman. Korvaussumma ei ole jokaisen henkilökohtaisen mieltymyksen asia, vaan tuomioistuin on katsonut sopivan korvaussumman pers sarja/leffa.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Jokaisella on oikeus lahjoittaa veronpalautuksensa mihin hyväntekeväisyyteen haluaa. Jos haluaa tukea trollien joulunviettoa, niin siitä vaan. Taas jos päättää ostaa lapsilleen lahjoja, niin sekin oikeus on olemassa.

  Suomen lakia ja oikeusjärjestystä on vähän hankala kunnioittaa, kun se aiemmin on holtittomasti myöntänyt ihmisten yhteystietoja luovutettavaksi excel-taulukoiden ja yhden sekunnin perusteella. Jos itse olet syyllistynyt kirjeessä mainittuihin tekoihin, niin puolestani voit aivan vapaasti maksaa Hedman Partnersille sen markkinaoikeuden linjaaman summan. Kannattaa ensin kuitenkin tarkistaa, että se sopii myös Hedman Partnersille.
   
 7. yunturihaukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  68
  Sellaista joka ei noudata ja kunnioita lakia ja oikeusjärjestystä kutsutaan myös rikolliseksi. Jos ei Suomen lait ja oikeusjärjestys miellytä, niin tämähän on vapaa maailma, voi muuttaa sellaiseen maahan jonka laki ja oikeusjärjestys miellyttää.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Hehheh.. Hyvä pojat!:D Onko rahahanat alkaneet hiipumaan, kun ei tämä teidän maksakaa vaikka vähäsen mennytkään läpi?
   
 9. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  593
  Asiantuntijalausunto olisi paikallaan, vaikka esim. Australiassa tuomari nauroi trollien yrityksille käyttää "muita latauksia" todisteena. Jos MAO hyväksyy ko. hakemuksen se tarkoittaa ettei trollaukselle suomessa ole loppua näkyvissä.
   
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 774
  581/17 on päätös hakemukseen liittyvästä turvaamistoimesta. Itse asia on vielä päättämättä.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Ok. Eikö sitten kannattaisi sinne markkinaoikeuteen laittaa joku asiantuntijalausunto ennen varsinaista tietojenluovutuspäätöstä, kuten Hasturinpoika esittää? Meillähän on porukkaa sitä varten. Jos nyt jokainen toisi huomioitaan esille, niin niistä voisi koosteen tehdä. Laittaisko porukat yksärinä sinulle vai julkisesti tänne?

  Olisi tuohon kyllä hyvä puuttua, kun ei ole markkinaoikeudesta varmuutta miten toimii. Telia on kysymysmerkki vastustaisiko tietojenluovutusta nyt kun on saanut kuraa niskaansa, vai jatkaisiko entisellä linjallaan.
   
 12. Sellasta-_-

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  304
  Kannatan Damen ehdotusta. Parempi koittaa tehdä asialle jotain, kuin vain odottaa ihmettä.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 774
  Tunteeko kukaan "asiantuntijoita", joiden sanalla olisi mitään painoarvoa?
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Harvemmin sitä mitään saa, jos ei pyydäkään. Ainakin asian luulisi kiinnostavan noita 443 IP-osoitteen haltijaa ajalla 21.6.2017-2.9.2017 sekä tietenkin kaikkia muitakin, jotka haluavat, että tämä trollaus loppuisi Suomessa. NARS-lokitiedosto

  Tuossa vielä tuo Jankuttajan laittama Hakemus yhteystietojen luovuttamiseksi 2017-587.
   
 15. nnynas__

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  69
  Lausunnon pitäisi tulla osapuolilta tai sitten tuomioistuimen pitäisi oma-aloitteisesti hankkia lausunto. Prosessin ulkopuoliset eivät voi sinne materiaalia toimittaa. Ainoastaan "yleisesti tiedossa olevia seikkoja" voidaan huomioida varsinaisen materiaalin ulkopuolelta. Jos Telian määräaika lausumaan on jo mennyt, niin ko.keissin osalta materiaali on aikalailla taputeltu.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Voisiko tuossa sitten olla "yleisesti tiedossa olevia seikkoja", kun Telia ei ole asiaan lausunut mitään? Olisiko siitä mitään haittaakaan, jos vaikka tuosta lokista joku osaava nörtti antaisi markkinaoikeudelle palautetta?

  Ainakin itse laitan nyt palautetta Telialle, että miksi se ei ole lausunut tuohon mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 17. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 103
  Jos säikeen aihepiirissä pysytään, niin mielestäni suomalaiselle parempi tapa toimia on pyrkiä vaikuttamaan lainsäädäntöön, yhteiskunnan ulkopuolella toimien tuo ei onnistu, nostaa viranomais käsittelyyn ja julkisuuteen havaittuja epäkohtia. Kuten tänne kirjoittaneista muutama on toiminut, kiitos heille siitä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 774
  Eli jos MAO menee lankaan, niin pitäisi saada Telia valittamaan päätöksestä KKO:lle. Tai sitten löytää joku henkilö, jota yhteystietojen luovutus koskee ja jolla olisi sitä kautta asiavaltuus tehdä valitus.

  Toivotaan että MAO on tarkkana, tai muuten ollaan ihan samassa tilanteessa kuin aiemmin: jos markkinaoikeudesta menee läpi yksikin valitus väärillä perusteluilla, siitä tulee ennakkotapaus ja sen jälkeen kaikki hakemukset menevät automaattisesti läpi kunnes tulee joku KKO:n tai EU-tuomioistuimen uusi päätös. Kysymys on lähinnä siitä, voiko MAO olla niin puusilmäinen ettei ymmärtäisi että hakemus perustuu miltei kokonaan muihin kuin hakijan omiin teoksiin....
   
 19. nnynas__

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2016
  Viestejä:
  69
  Todennäköisesti siellä ei kukaan lotkauta korviaan koko lausunnosta, jos ulkopuolinen sen sinne toimittaa. Toisaalta voihan se teoriassa kantautua jotakin kautta käsittelijöiden korviin ja herättää ajattelemaan lausunnon pyytämistä, mutten kyllä tähän oikein usko. Jos osoitetietoja pyytävä taho saa lausunnosta tiedon ja hyviä korjausvinkkejä uusiin hakemuksiin, niin voi kai siitä ainakin sellaista haittaa olla.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Eli meinaat, että siitä olisi haittaa IP-osoitteiden haltijoille? Se nyt ei ainakaan toivottavaa olisi. Laitoin nyt kuitenkin Telialle asiasta viestiä, että jos siellä heräisivät puolustamaan asiakkaidensa oikeuksia aktiivisemmin.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Tuossa nyt Telialle vähän noottia. Jospa se julkisuus alkaisi puremaan näihin lepsuilijoihin.  Telian vastaus markkinaoikeuden pyyntöön

  ti 5.12.2017 12:45

  Vastaanottaja:
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected]

  MAO+581_17.pdf
  1 Mt  Hei,


  Joudun edelleen ihmettelemään, mikä rooli Telialla on ihmisten yksityisyyden suojan kunnioittamisessa. Markkinaoikeus on pyytänyt Telialta lausuntoa oheiseen turvaamistointa koskevaan hakemukseen, mutta Telia ei ole edes vaivautunut vastaamaan asiaan mitenkään.

  "Telia Finland Oyj ei ole sille varatusta tilaisuudesta huolimatta antanut vastausta asetetussa määräajassa. Vastauksen antamiselle asetetun määräajan jälkeen Telia Finland Oyj on ilmoittanut, ettei sillä olisi ollut asiassa lausuttavaa."

  Tuossakin hakemuksessa on 443 ihmisen tiedoista kysymys. Oletteko edes lukeneet koko hakemusta ja katsoneet tuota liitteenä olevaa lokitiedostoa? Miksi asiantuntijanne eivät ole analysoineet, että onko tuommoinen edes mahdollista mitä Hedman Partners esittää?

  Toivon, että Telia näyttäisi konkreettisesti, että se teleoperaattorina on asiakkaidensa puolella ja kunnioittaisi näiden yksityisyyden suojaa, eli ottaisi aktiivisemman roolin näissä asioissa.

  Terveisin,

  Vantaalla, 5.12.2017

  Ritva Puolakka
   
 22. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Tietojenluovutushakemusten käsittelyssä on kyllä todella typerää se, ettei asian todellisia osapuolia kuulla, vaan ainoastaan teleoperaattoria. Teleoperaattori on asiassa ihan täysi välikäsi.

  Jos tavallisen pulliaisen oikeuskäsityksen mukaan mentäisiin, niin MAO vaatisi teleoperaattoria selvittämään teleliittymien yhteystiedot, mutta ennen niiden luovuttamista HP:lle, kuulisi jokaista, jonka tietoja on aikeissa luovuttaa.
   
 23. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  593

  Juuri tämä. Jos muistan oikein, niin Ruotsissa Telia ilmoitti asiakkaille joiden yhteystietoja oli luovutettu.
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 774
  Kysehän ei ole pelkästään 443 Telian asiakkaan tiedoista; jos tuo hakemus menee läpi niin sitä seuraa hakemusten vyöry joka koskee kymmeniä tuhansia Telian ja muidenkin operaattoreiden asiakkaita.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Ei todellakaan ole, paitsi tuossa mihin Telia ei edes ollut vaivautunut noteeraamaan mitenkään. Se on selvä, että jos tuo yhteystietojen hakemus menisi läpi, niin se tarkoittaisi lisää samalla kaavalla hakemuksia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti