Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Mikä tässä prosessissa nyt on niin vaikeaa ymmärtää?

  1. Kirjeensaaja ehdottaa sovintoa MAOn "hinnastolla". Kieltäytyy maksamasta kirjeessä vaadittuja "kuluja".
  2. Trolli ei suostu, haastaa oikeuteen. Trolli ei kuitenkaan oikeuteenkaan saa tuotua "kuluista" uskottavia todisteita.
  3. Oikeus katsoo, että haaste oli turha, koska kirjeensaajan sovintoehdotus oli sellainen, johon olisi pitänyt suostua - koska se on linjassa oikeuden oman näkemyksen kanssa.

  Jos se hiertää, miksi tätä ei olla aiemmin ehdotettu, niin se johtuu siitä, että aiemmin meillä ei ole ollut paria lainvoimaista oikeustapausta, joissa MAOn "hinnasto" on vahvistettu.

  Onko satavarma konsti? Ei. Onko teoriassa mahdollinen? On. Jonkun pitäisi kokeilla, niin saataisiin tietää, onko myös käytännössä. Riskinsä tuossa on, joten en lähde ketään syyllistämään, jos ei uskalla.

  Meinaatko oikeudenkäyntikuluja vai kirjeessä vaadittuja kuluja? Jos jälkimmäisiä, niin nehän *on* tuossa riitautettu.

  Kyrsii kuule se, kun keskustelu kiertää kehää. Juuri kun luulee selittäneensä jonkun asian niin hyvin kuin osaa, saa vastaukseksi kysymyksiä, joihin jo kerran vastasi.

  Ja jatka sinä rauhassa Teliaa vastaan taistelua, minulla ei ole mitään sitä vastaan. Aika ala-arvoista sinultakin vihjailla, että tässä viedään keskustelua toisarvoisiin asioihin, vaikka vain vastasin nimimerkki constructorin esittämään pohdintaan, ja esitin skenaarion, jossa hänen tavoittelemansa asia voisi toteutua. Se ei ole keskustelun sivuraiteille viemistä. Jos jatkat tuolla linjalla, saat jatkossakin kuulla piruiluja foliopipoista.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  1. Tämä on ihan hyvä idea. edit. Eihän kuluja ole järkeä kokonaan kiistää, koska siinä on jo peruste vaatia jotain niiden osalta.

  2. Trollin ei tarvitse tuoda oikeuteen todisteita kuluista, jos se perustaa kanteensa hyvitykselle, jota ei ole kuulunut eikä näkynyt.

  3. Mikä on turha haaste? Jos MAO katsoo, että kantajalla on oikeus saada hyvitystä, se määrää vastaajan maksamaan hyvitystä. Oikeudenkäynti voi ehkä olla tarpeeton, jos juttu olisi voitu sopia aiemmin. Tämä pätee, jos kantajan kanne menestyy.
  Kanteessa on mainittu vain yhdet kulut, joten en voi tarkoittaa muita kuin oikeudenkäyntikuluja. Kannattaa tutustua vaikka alkuun mitä niissä lukee, koska muuten asiasta on vähän hankala vääntää.

  Toki sen jälkeen, kun oikeudenkäyntikulut on kiistetty, päästään siihen onko ylimitoitettu vaatimus ollut este sovinnolle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Ai että oikein ala-arvoista? Mietipä nyt kaksi kertaa, että sitä foliopipoa ei näe kukaan muu kuin sinä, kun Telia itsekin on myöntänyt tietovuotonsa.

  Mielestäni on kehän kiertämistä antaa ihmisille neuvoja ottaa Hedman Partnersiin yhteyttä ja alkaa neuvottelemaan hyvityksistä, kun nyt jo tiedämme etteivät ne johda mihinkään. Mietipä vielä sitä, että jos joku lakia lukematon ottaa sinne yhteyttä ja alkaa näiden trollien kanssa puljaamaan, niin kukahan siinä jää häviölle?

  Minä olen sitä mieltä, että voit itse olla esimerkkinä ja tehdä sen, että otat itse sinne yhteyttä ja kerrot olevasi valmis maksamaan markkinaoikeuden linjaamat hyvitykset. Tule sitten kertomaan tuloksista.
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Niin, tuossa skenaariossahan siis tarjotaan *ennen* kannetta hyvitystä, joka on linjassa markkinaoikeuden näkemyksen kanssa. Eli se hyvitys on hyvinkin siinä kuulunut.

  Kansantajuinen ilmaus tarpeettomalle oikeudenkäynnille.

  Telia on myöntänyt yhden yksittäisen tietovuodon. Sinä taas vihjailet tapauksen taustalla olevan jotain laajempaakin, ennen kuin yhtäkään siihen viittaavaa seikkaa on tiskissä. Kiva jos pengot juttua, ja jos saat viitteitä siitä, että siellä taustalla on jotain suurempaakin, niin hyvä meidän kaikkien kannalta. Mutta niin kauan kun sellaisia viitteitä ei ole, tuo älinäsi Teliasta muistuttaa aika ikävästi folioilua.

  Joo joo, ne liittymätunnukset. Jos olen ihan rehellinen, niin itseäni ne eivät juurikaan kiinnosta, koska niistä on trollille oikeudellisina todisteina yhtä paljon iloa kuin vastaajan kengännumerosta. Toki jos joku haluaa periaatteellisella tasolla niistä Teliaa kovistella, ihan vaan koska niitä ei tarvitsisi luovuttaa, niin ymmärrän kyllä. Mikään etusivun uutinen johon kaikkien tulisi keskittyä se ei kuitenkaan ole.

  Tässä tapauksessa ne voisivatkin johtaa johonkin, koska aiemmasta poiketen nyt meillä on hieman oikeudellistakin selkänojaa niiden vastaehdotusten tekemiselle. Ja anteeksi, luulin sen olevan itsestäänselvää, kuten tähänkin asti, ettei trolleihin kannata olla yhteydessä jos ei ole ihan satavarma siitä mitä tekee.

  Jos joskus kirjeellä nakkaavat, niin voin vakavasti harkita.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Uskomatonta skeidaa. Ottaako niin koville, ettei piraattipuolueesta ollut mihinkään tämän asian suhteen? Missäs se Usvin kertoma valoa tunnelissa on?
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tuota sinun pitää kysyä Usvilta. Minä kun en ole piraatti.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Seuraavassa ohjeeni.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Aika omituista tekstiä. Jos velvoitetaan luovuttamaan yhteystietoja, ei luovutettavaksi pitäisi päätyä muita kuin kyseisiä yhteystietoja. Kaikeksi onneksi yksityisyyden suojaa ollaan jatkuvasti nostamassa suurempaan arvoon, ja tällaisille änkyröille laitetaan kyllä jauhot suuhun tulevaisuudessa :comp:

  Oikeasti mielenkiintoista tietää mitä Telia vastaa kyseiseen asiaan. Pakostihan kyseessä on oltava jonkinlainen tulkintakysymys. Tai se on sellaista ollut jossain kohtaa, kun kyseiset tiedot ovat alunperin päätyneet luovutettavaksi. Se onko Telian tulkinta asiasta oikea, niin sen voi kaiketi tarkistaa sitten viranomaisilta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Sitten kun vielä näytät, missä minä vastustan tätä kehitystä. Kiva juttuhan tuo on, noin niin kuin yleisesti ottaen. Yllätyn vaan, jos siitä on suurta hyötyä tässä trollien vastaisessa taistelussa.
   
 11. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  No itse nostan yksityisyyden suojaan liittyvät asiat noin yleensä astetta korkeammalle verrattuna trollien vastaiseen taisteluun. Sattuupahan kyseinen asia nyt samalla liittymään siihen.
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  En minäkään halua niitä vähätellä. Mutta tämä nyt vaan sattuu olemaan viestiketju, jonka pääaiheena on tekijänoikeustrollaus. Siksi tulee jotenkin oletettua, että täällä lähestytään käsiteltävää aihetta se kulma edellä.
   
 13. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Ja omasta mielestäni se kulma voi hyvinkin olla sellainen, että operaattori noudattaa niitä pykäliä mitä se on määrätty noudattamaan. Ei siis sävellä omiaan ja laita lisäksi hieman ekstraa, vaikkei sillä sitten sinun mielestäsi olisikaan mitään väliä. Minulle tämä oli nyt se viimeinen niitti ja lopetan tuon Telian kanssa asioimisen nettiliittymän osalta.

  Muuten sitten tästä aiheesta sen verta, että kolmisenkymmentä sivua taas tuli luettua viime käynnistä, eikä juuri mikään ole muuttunut. Operaattorit esittää että ei tarttis tallettaa niin pitkään tietoja ja Hatanmaa sanoo, että turvataan vaan kaikki tiedot mitä vuosien saatossa ootte asiakkaistanne keränneet. Työryhmä pohtii mikä olisi hyvä sanamuoto laitella kirjeitä ja ministeriö toteaa, että oikeuksien haltijoiden tarvii saada oikeutta.
  Lisäksi toki se, että uusia oikeudenkäyntejä, kuten myös ulosottomies&poliisi oven taakse keräämään disketit talteen.
  Ei siis mitään uutta näkösällä, ainakaan meidän kirjeen saaneiden näkökulmasta katsottuna. Toki Ednan sitkeyttä arvostan, vaikka taitaakin tapella tuulimyllyjä vastaan. Telian suuntaan lisää painetta, hyvä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tottakai se joku roti tässä yhteiskunnassa pitää olla. Onneksi meillä ainakin tietosuojavaltuutetun toimistossa on järki-ihmisiä, niin sinne laitan asiasta valitusta, jos ei Telialta itseltään selkärankaa löydy.

  Ei tässä tuulimyllyjä vastaan sentään taistella, vaan ihan lain, oikeudenmukaisuuden ja yksityisyyden suojan puolesta. Meillä jokaisella on oikeus näihin ja nyt ensi keväänä tuleva uusi tietosuoja-asetus antaa meille entistä enemmän oikeutta yksityisyyteemme. Eli kyllä tästä vielä hyvä tulee, aikaa se ottaa, mutta tuloksia vielä nähdään.
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Vaihtelun vuoksi, tässä on Hedareiden syyskuussa jätetty uusi yhteystietojen hakemus markkinaoikeudelle:

  https://ufile.io/ia8kh

  Päätöstä ei ole markkinaoikeus vielä tehnyt, mutta käsittelyaika on kuulemma keskimäärin 4kk ja hakemus jätettiin syyskuun alussa joten viimeistään tammikuussa pitäisi asiasta kuulua jotain (yllä oleva linkki vanhenee 30 päivässä mutta toivottavasti siihen mennessä MAO julkaisee päätöksen sivuillaan).

  EDIT: Varoituksena, HP yrittää tuossa hakemuksessa pokkana väittää että Tele2-päätöksellä ei ole mitään painoarvoa ja että markkinaoikeuden pitäisi palata vanhoihin hyviin aikoihin jolloin yhteystietoja luovutettiin ilman mitään merkittävyyskynnystä. Lukeminen saattaa nostaa verenpainetta.

  EDIT2: Ja tässä vielä hakemuksen liitteenä oleva "lokitiedosto":

  https://ufile.io/6t21i
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 16. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  268
  Miksei Hedman Partners lähetä hakemusta suoraan Telian johtoryhmälle, kun Telialla on tapana jaella tietoja omista asiakkaistaan kaiken maailman koijareille ja kusettajille muutenkin välittämättä tuomioistuimien päätösten sisällöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 17. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Just näin. Siinä kohtaa kun alkaa se ns endgame, yhteystiedot alkaa olla hiipumassa ja bisneksiä laitetaan muutenkin pakettiin, niin trollauksen huipunnus olisi nyhtää rahat niiltä, jotka ovat menneet lupaamaan maksun MAO:n hinnaston perusteella.

  Näistä on hyvin vaikea päästä enää irti jälkikäteen, kun itse omin sanoin menee asioita sopimaan, lupaamaan ja myöntämään.

  Samoin on sen maksun kanssa. Raha tilillä > kirje postissa

  --

  Eli sikäli perun sen aiemmin "hyvä idea" maininnan liittyen siihen, että olisi yhtään minkäänlaisessa yhteydessä kyseisten tahojen kanssa :p
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Tässä pistää silmään todistelu muista teoksista, joka on muotoiltu selvästi tarkoituksena harhaanjohtaa markkinaoikeutta:


  Voi vitsi mitä tuubaa taas. Tässä siis vedotaan myös teoksiin, joihin hakijalla ei itsellään ole edes oikeuksia, ja MAO:n pitäisi uskoa trollien sanaa siitä että ne ovat ylipäätään tekijänoikeuden alaisia tiedostoja. Lisäksi vedotaan "tekniseen yhteyteen" jota ei mitenkään perustella tai selitetä, ja lisäksi automaattisesti lasketaan tv sarjojen tuotantokaudet kokonaisina mukaan ilman erillistä näyttöä.

  Ja sitten "aika" kohdassa käytetään näitä muita teoksia, ei hakijan omia teoksia. Siis teoriassa, jos minulla olisi vaikka pysyvästi jaossa kummelin kaikki jaksot koska mielestäni se on kulttuuriteko, ja sitten olisin warettanut jonkun paskan Liam Neeson leffan joka on ollut jaossa tasan sen aikaa kun sitä itse latailen, niin tuohon exceliin tulisi perusteluna teosten lukumääräksi noin 50, ja ajaksi 365 vuorokautta. Kyllä lähtee!

  Jännä nähdä ovatko MAO:n tuomarit viisastuneet vahingosta, vain meneekö tämä sukkana läpi ja trollaus jatkuu entiseen malliin. Pitäisikö tästä laatia MAO:lle ja Telialle joku asiantuntijalausunto, jotta ei ainakaan kenellekään jää epäselväksi mitä pajunköyttä Hedman Partners yrittää taas niille syöttää?
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017
 19. yunturihaukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  68
  Minusta sen MAO;n määrittelemän korvauksen maksaminen ei ole lainkaan hullumpi idea. Kuitenkin noissa kuluissa, ne kulut pitäisi jyvittää kaikille joiden yhteystietoja on kyselty ja joita on epäilty warettamisesta ja joille kirje on lähetetty. Kun tuon maksun suorittaisi, niin jos Hedman veisi asian MAO;n siellä kiisteltäisiin kulujen kohtuullisuudesta. Kulujen kohtuullisuuteen saa hyvän osviitan siitä mitä perintälaki sanoo kohtuullisista perintäkuluista. 600 e kokonaismaksu 50 tai 100 e saatavasta ovat kohtuuttomat.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Onko tässä samasta asiasta kysymys, jossa on jo päätös annettu? Ainakin tuo liite näyttää samalta. MAO:581/17, Dnro 2017/587, 20.9.2017

  Tuossa Telian vastaus on: "Telia Finland Oyj ei ole sille varatusta tilaisuudesta huolimatta antanut vastausta asetetussa määräajassa. Vastauksen antamiselle asetetun määräajan jälkeen Telia Finland Oyj on ilmoittanut, ettei sillä olisi ollut asiassa lausuttavaa."
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Se leffalipun ostaminen on hyvä idea, jos haluaa jotakin hyvittää.:) Muuten jos ei itse ole näitä kirjeessä mainittuja teoksia ladannut/jakanut, niin voi halutessaan kiistää ja tehdä sen henkilörekisterin tarkastuspyynnön.
   
 22. yunturihaukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  68
  MAO on kylläkin määritellyt sopivan korvauksen ja se on enemmän kuin leffalippu. Mikäli kunnioittaa Suomen lakia ja oikeusjärjestystä, niin maksaa tuomioistuimen oikeaksi määrittelemän korvaussumman. Korvaussumma ei ole jokaisen henkilökohtaisen mieltymyksen asia, vaan tuomioistuin on katsonut sopivan korvaussumman pers sarja/leffa.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Jokaisella on oikeus lahjoittaa veronpalautuksensa mihin hyväntekeväisyyteen haluaa. Jos haluaa tukea trollien joulunviettoa, niin siitä vaan. Taas jos päättää ostaa lapsilleen lahjoja, niin sekin oikeus on olemassa.

  Suomen lakia ja oikeusjärjestystä on vähän hankala kunnioittaa, kun se aiemmin on holtittomasti myöntänyt ihmisten yhteystietoja luovutettavaksi excel-taulukoiden ja yhden sekunnin perusteella. Jos itse olet syyllistynyt kirjeessä mainittuihin tekoihin, niin puolestani voit aivan vapaasti maksaa Hedman Partnersille sen markkinaoikeuden linjaaman summan. Kannattaa ensin kuitenkin tarkistaa, että se sopii myös Hedman Partnersille.
   
 24. yunturihaukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  68
  Sellaista joka ei noudata ja kunnioita lakia ja oikeusjärjestystä kutsutaan myös rikolliseksi. Jos ei Suomen lait ja oikeusjärjestys miellytä, niin tämähän on vapaa maailma, voi muuttaa sellaiseen maahan jonka laki ja oikeusjärjestys miellyttää.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Hehheh.. Hyvä pojat!:D Onko rahahanat alkaneet hiipumaan, kun ei tämä teidän maksakaa vaikka vähäsen mennytkään läpi?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti