Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Ei taida tuhansia joulukortteja löytyä tästä ketjusta. Muutama höyrypää päivittän kohkaa tyhjällä asemella, juna meni jo. Yksi haastettu, josta eivät saa perittyä kustannuksiaan aikoihin, jos koskaan,ei ole enää kannattavaa bisnestä.
   
 2. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  81
 3. Dreama

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  40
 4. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  266
 5. virtuaalireijo

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  49
  Siis eihän tämmönen kiristysbisnes voi toimia vuosikausia muualla kun Suomessa ja ehkä Saksassa.

  Ennustan tämän topicin olevan hengissä vielä 2030 kun kansalaiset ja virkamiehet vääntää vielä kättä keskenään. :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017
 6. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  35
  Jotain luki että jos olette seuranneet anonyymiä keskusteluja palstoilla niin kehotamme olemaan yhteydessä lakimieheenne something something.....
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Nyt on kulttuuria tullut nautittua baletin tarjoamin keinoin. Tuli mieleen kun katsoi Pähkinänsärkijää ja hiirikuningasta, että se mitä näemme, on loistokasta ja taidokasta, mutta sinne kulissien taakse kätkeytyy valtataistelua rooleista ym., mutta katsojille näytetään se viimeisen päälle oleva lopputulos.

  Samoin on tässä Telian tapauksessa. Me näemme vain sen, mikä meille halutaan näyttää. Nyt kerrottiin kesätyöntekijän inhimillisestä virheestä ja yksittäistapauksesta. Vain täysin toope uskoo tuon Telian meriselityksen. Todisteet on määrätty tuhottavaksi, joten Hedman Partners ei voi niitä käyttää tai näyttää. Ilmeisesti hyväveli-järjestelmä suojelee täysin toisiaan.

  Mutta, mutta, meillä on vielä näistä turvaamistoimihakemuksista Telian todistukset, joissa se myös antaa liikaa informaatiota sekä "Legal Counselin" että "FI Tech Securityn" toimesta. Nyt ei siis enää pädekään yksittäistapaus, inhimillinen virhe tai kesätyöntekijä. Pitää vielä miettiä, että kysynkö tästä Telialta enää mitään, vai laitanko suoraan viestintävirastolle ja tietosuojavaltuutetulle.

  Kiitos muuten, taidat olla juuri se toinen henkilö, joka on laittanut Telialle kyselyä asiasta.:) Ainakaan kukaan muu ei ole ilmoittautunut.
   
 8. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  40
 9. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  105
  Eli jatkotoimenpiteisiin 10 prosenttia, enemmän kuin meillä täällä haastettu/toimenpiteisiin
   
 10. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  Eikös täälläkin nuo "jatkotoimenpiteet" tarkoita, että "kysytään oikeuksien omistajalta (trollilafka), että mitäs tän tyypin kanssa tehdään?"

  Tällöin saadaan luotua valheellinen vaikutelma, että "Just ollaan haastamassa oikeuteen viikon kuluttua" siten, ettei kuitenkaan teknisesti valehdella.
   
 11. jaywalker71

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2005
  Viestejä:
  688
 12. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 447
 13. Kalevi86

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  5
  Huomasitteko, että uutisessa on vapaa kommentointi? Sinne voi kaikki laittaa vähän faktaa minkälaisten puljujen kanssa tämäkin yksityisetsivä tekee yhteistyötä.
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  848
  yksityisetsivä on oikeasti vaan kyylä. tuskin palkkakaan on kovin kova...
   
 15. Olemassaolo

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Viestejä:
  6
  Eläkeläinen. Tarkastetaan verotiedot, että ei tee pimeitä töitä.Ei kovin vakuuttava etsivä ole
   
 16. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 323
  onpa tutun näköinen äijä. Ettei olisi ollut kännykän ja läppärin kanssa meitin rivariyhtiön edessä tässä viime keväänä muutamaan otteeseen autossa. Kiinnitti sillon jo huomiota kun näytti ettei oikein odota ketään ja kerran kun tulin parkkikselle, niin teki sellaisen pikaparkin. Toki voin olla väärässäkin, mutta turhan saman oloinen kyllä. Noh omalta kohdalta voin sanoa että mittailkoot, ei pitäisi olla istelläni mitään latauksia viimeisimmältä 5 vuodelta. Tässä ympärillä tosin monta muutakin asuntoa ja noihin aikoihin sattui vielä dsl boksien yleisjakelu kun sopimukset taloyhtiössä muuttui joten yllättäen taisi saada 30 samankaltaista numerokirjain ssid tunnusta...

  humm nyt kun oikein ajatellaan, niin pitäisiköhän sitä itsenikin pyytää tiedot HB:lta, voipi olla että jonipoju on ottanut nokkiinsa aktiivisesta auttamisesta...
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Ehdottomasti omien henkilörekisteritietojen tarkastaminen on tärkeä teko ihan jokaiselta, vaikkei olisi saanut kirjettäkään, koska mistä sen tietää mitä sinne on vuosien saatossa kerätty ja talletettu. Nythän tämän Telian vuodon perusteella selvisi, että sinne rekisteriin on kerätty meistä enemmänkin tietoa kuin laki sallii. Tämä Telian vuoto on varmasti yksi syy, miksi niitä kaikkia tietoja ei olla luovutettu tarkastettavaksi rekisteröidylle itselleen.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Laitoin nyt Telialle viestiä näistä heidän lausumistaan.


  Yksityisyyden suoja Telialla!


  Tänään, 11:48
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected]


  Hei,

  Koska suhtauduitte asiaan kuuluvalla vakavuudella Telian aiemmin paljastuneeseen tietovuotoon, pyydän teitä selvittämään myös oheiset tietovuodot itse. Nyt ei voi enää vedota yksittäistapaukseen tai kesätyöntekijän inhimilliseen virheeseen.

  Oheisista dokumenteista näkee, että edelleenkin Telia vuotaa enemmän asiakkaidensa tietoja, kuin laki määrää tai sallii. Hedman Partners on laittanut nyt syksyllä viisi turvaamistoimihakemusta markkinaoikeuteen ja neljässä niissä on Telian lausunto. Kuten huomaatte, Telia antaa liittymätunnuksenkin, kun taas DNA kertoo vain yhteystiedot.

  Minun on vaikea ymmärtää, miksi Telia antaa asiakkaastaan enemmän tietoa, kuin minkä markkinaoikeus on määrännyt. Nämä antamanne tiedot Hedman Partners liittää henkilörekisteriinsä. Esimerkiksi omalla kohdallani Hedman Partners ei luovuta kaikkia rekisteriinsä vuosien saatossa tallettamiaan tietoja tarkastettavakseni, koska ei voi olla varma, että minua koskevaan henkilörekisteriin olisi talletettu jonkin toisenkin ihmisen tietoja, tai sitten syynä voi olla, että sinne on talletettu enemmänkin operaattorilta saatuja tietoja, kuin laki sallii.

  Tämäkin herättää kysymyksen, että voiko Hedman Partners käyttää oikeudessa lausumianne todisteena, koska niissä on enemmän tietoa, mitä markkinaoikeus on alunperin määrännyt Teliaa luovuttamaan.


  Terveisin,

  Vantaalla, 3.12.2017

  Ritva Puolakka
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  "Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuoden 2016 lopussa Suomessa oli 1 476 000 perhettä.", eli jos kirjeitä olisi lähetetty tuo 150 000, niin asia koskettaisi 10% Suomen perheistä. Kun perheiden keskimääräinen koko vuonna 2016 oli 2,76 henkilöä, niin silloin aletaan puhumaan jo puolesta miljoonasta ihmisestä, joihin tämä trollibisnes on vaikuttanut. https://www.stat.fi/til/perh/2016/perh_2016_2017-05-26_tie_001_fi.html
   
 20. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  143
  ja siitä kun lasketaan että montako hehtaaria metsää on pitänyt kaataa että saadaan pelkästään pornotomin kirjeisiin tarpeeksi paperia :rolleyes:
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Sekin vielä!:D Ainakin postilla on perinteistä työtä vielä ja paperiteollisuus kiittää.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  854
  Sama tuli mieleen. Niistä liittymätunnuksista ei tullut kysyttyä mitään. Nehän mm yksilöi minkälainen liittymä on kyseessä. ADSL jne. Onko se asia, joka pitäisi päätyä yksityisen tahon haltuun, jos määräys on luovuttaa yhteystiedot? Sikäli Telian perustelut kuulostaa edelleen omituisilta, kun se väittää, ettei muuta kuin määrättyä tietoa luovuteta. Liittymätunnusta luulisi tarvittavan silloin, kun asiakas itse asioi operaattorin kanssa.

  Ja jos Telialle tuli nyt oikeasti vain kaksi kyselyä liittyen noihin MAC-osoitteisiin, niin täytyy hieman ihmetellä. Kyseessä on sen luokan vuoto ainakin omasta mielestä, että luulisi Telian aspan tukkeutuneen kyselyistä. Ei asiakkaiden laitteista voi vuotaa tietoa kuin korkeintaan viranomaisille.

  Siinä omassa vastauksessa Telialta se toteaa, että tietoa MAC-osoitteista säilytetään 3kk. Sekin kuulostaa omituiselta, jos asiakas kytkee vaikka vain hetkeksi jonkun laitteen verkkoon, niin tieto siitä laitteesta säilyisi sen jälkeen 3kk operaattorilla. Laitteet oman kokemuksen mukaan saa aika nopeasti uuden IP-osoitteen, kun ne kytkee irti verkosta lyhyeksikin ajaksi(tosin Teliasta ei kokemusta).


  Toi oli hyvä ja aiheellinen kysymys.

  --

  Tossa siis vielä suora lainaus liittyen niiden MAC-osoitteiden säilytykseen:

  "Lisäksi viestinnän välittämisessä ja tietoturvan hoitamisessa käsitellään erilaisia välitystietoja, kuten IP-osoitetta ja MAC-osoitetta, joita säilytetään sen aikaa kuin niille on laillinen käsittelyperuste esimerkiksi viestinnän välittämiseen, vikatilanteisiin tai tietoturvatoimenpiteisiin liittyen tai kun teleyrityksellä on velvollisuus säilyttää tietoja viranomaistarvetta varten sen mukaisesti kuin laissa säädetään. IP-osoitteiden ja MAC-osoitteiden tallennusaika on kolme kuukautta"

  Kirjekerhotyöryhmästä, jossa DNA:n edustaja paikalla:

  "Operaattoreilla on tieto nk. MAC-osoitteesta viestinnän välittämiseksi mutta sillä ei ole tarvetta käsitellä sitä, eikä tietoa näin ollen tallenneta operaattorien järjestelmiin."

  Eli tossa on nyt kahteesta lähteestä vähän poikkeavaa tietoa. Toinen on suoraan Telian kanta, että tietoa MAC-osoitteista käsitellään ja tallennetaan ja toinen on vähän epäsuorasti ilmeisesti DNA:n edustajalta, että operaattorit ei käsittele MAC-osoitteita eikä tallenna tietoa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Hyvä tieto mahdollista myöhempää tarvetta varten. Kirjekerhotyöryhmästä.. Hehheh..
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  854
  Joo ja siis tietoa mikä ainakin omasta mielestä pitäisi olla jokaisen saatavilla, että mitä käytännössä kustakin tallennetaan. Luotetaan nyt tohon Telian vastaukseen ainakin heidän osaltaan, että heillä on tarve käsitellä asiakkaidensa MAC-osoitteita, eikä tietoa ole vuodettu johonkin muuhun käyttöön tallennetusta tiedosta :p DNA:n "virallisen" kannan asiasta saisi kaiketi kysymällä samaa asiaa heiltä. On vaan suht hankala löytää mitään suoria yhteystietoja nykyään minnekään minne esittää kysymyksiä. Tuskin olisi Teliallekaan tullut laitettua postia, ellet olisi suoraan postannut sitä sähköpostiosoitetta tähän ketjuun :)
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Tuommoisille DNA:n johtohenkilöille aikoinaan kirjoitin. Asiakaspalvelu sitten lopulta vastasi, mutta jos tuosta MAC-osoitteiden säilytyksestä haluat kysyä, niin jospa sieltä sitten joku vastaisi.

  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti