Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  186
  Täyttää huijauksen kriteerit jos on kesällä annettu 7 päivää aikaa maksaa ja nyt laitetaan samaa viestiä uudestaan. Näitä neljänsiä kirjeitä saaneita on ilmoittautunut tänne useampia. Elä huoli.

  Lukeeko kirjeessä myös jotain tyyliin että ei kannata kuunnella anonyymien neuvoja forumeilla :D
  Jos nyt jostain syystä jotain tulee niin a) olin varma että on huijauskirje kun puhutaan pelkkää paskaa b) huijaus varmistui kun useampia kirjeitä alkoi saapua eräpäivien mentyä umpeen.
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 443
  Ai että lämmittää mieltä tuo boldaamani kohta. :D

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005472357.html

  Teleoperaattoreilta voidaan markkinaoikeuden kautta pyytää epäiltyjen yhteystietoja ip-osoitteen perusteella. Pelkkä ip-osoite paljastaa vain käyttäjän liittymän. Mac-osoite menee pidemmälle ja yksilöi epäillyn käyttämän laitteen ja kertoo, mikä laite on ollut verkossa. Tuomioistuin ei kuitenkaan velvoita kertomaan mac-osoitetta.

  Tapausta on puitu Murobbs-verkkosivustolla. Sieltä otettiin yhteyttä Teliaan asian selvittämiseksi.  – Saimme lisäksi yhden suoran yhteydenoton, Timo Saxén Telian viestinnästä kertoo IS Digitodaylle.

  Saxén on luottavainen, että kyseessä on todellakin vain yksittäistapaus kaikkien Telian yli 45 000 tietoluovutuksen joukossa kolmen vuoden aikana.
   
 3. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  103
  Tästä tapauksesta nähdään taas kuinka tärkeätä on että nämä paperit saadaan kaikkien luettavaksi ja läpi käytäväksi.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 372
  Just tämä. Kun mahdollisimman moni silmäpari näitä papereita lukee, niin huomaa kaikenlaista. Nyt saatiin Telia korjaamaan käytäntöjään. Siinä mielessä fiksusti tekivät, etteivät alkaneet kiistämään asiaa, vaan myönsivät virheensä, eivätkä sallineet näitä tietoja käytettävän oikeudessa.

  Nyt kaikille oikein ihanaa perjantaita. Lähden tässä viettelemään pikkujoulua, mutta palaan taas kanavalle, jos luoja suo!:)
   
 5. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 304
  Siis ilman muuta Telian kannatti myöntää virhe. Tietosuoja-asioissa ainoa varma tapa joutua ongelmiin on virheen salaaminen.
   
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  850
  Toi ei kyllä pidä paikkaansa, koska laitoin myös kyselyä heille ja tänään oli tullut vastaus :) Mutta hyvä näin.

  Telia säilyttää myös MAC-osoitteita sen 3kk.

  HP:n on täytynyt tietää, että tässä voi käydä näin, koska se on saanut tiedot vahingossa. Sinänsä hyvä, että toivat asian julki. Vaikka tapa oli vähän arvelluttava.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2017
 7. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  Toisaalta, monia muita asioita ovat aiemmin tuoneet julki vasta vielä myöhemmin (mikä toki on vielä arvelluttavampaa...)
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 275
  Aika mielenkiintoinen - mutta todellakin tervetullut - ratkaisu tuo kanteen poisvetäminen. Mitään laitontahan trollit eivät tehneet, vaikka käyttivätkin näitä vahingossa saamiaan tietoja. Sen sijaan tulee mieleen, että hyvän asianajotavan vastaista tämä HP:n menettely on saattanut hyvinkin olla. Tähän viittaa myös tuo herra Hatanmaan kommentti "laatuedellytyksistä". Tiesivät varmasti saaneensa enemmän kuin olivat pyytäneet, joten oikea toimintatapa olisi ollut ilmoittaa virheestä Telialle. Sen sijaan selvästikin pimittivät virheen ja vielä kehtasivat käyttää sitä hyväkseen haasteessa.

  Mistä loogisena johtopäätöksenä voidaan todeta, että luultavimmin Telian lakiosastolta on oltu hessuihin yhteydessä ja todettu, että kanne on parempi vetää takaisin ja haudata koko juttu tai heiltä lähtee valitus asianajajaliiton valvontalautakuntaan, josta olisi sitten voinut tulla palautteena vähän yrmympää ukaasia.

  Telian puolesta on vaikea sanoa paljonko yrittävät valkopestä juttua, mutta luultavimmin tuo toteamus yksittäistapauksesta pitää paikkansa. Kun kyllähän sekin ilmi tulisi, jos kyse on useammista pyynnöistä tai suorastaan talon tavasta, edes jonkunlaisia asiakirjajälkiä sellaisesta aina jää. Eli syynä on todennäköisimmin silloin ollut tosiaankin se aiemmin ounasteltu inhimillinen virhe. Mutta kenen, siinä se avoin kysymys. Noh, ainakin kaikenlaisilta huurupäisiltä lahjusteorioilta katkesivat nyt siivet.

  Lisäksi näin sivuhuomiona, tässä samalla saatiin yksi kiinnostava lisätieto trollitoiminnan laajuudesta Suomessa. Telian edustaja sanoo IS:n jutussa luovuttaneensa yhteensä 45 000 asiakkaansa tiedot. Toki tuossa on HP:n lisäksi mukana varmasti myös Haajan, Viljakaisen ja NjordLaw'n saamat tiedot. Jos ajatellaan, että luovutusten volyymi Elisalla ja DNA:lla on samaa sarjaa, niin yhteensä kiristyskirjetrolleilla on hallussaan n. 120-150 tuhannen suomalaisen yhteystiedot. Se on iso luku, sellainen että siihen olisi syytä jo yhteiskunnan huipullakin kunnolla reagoida. (Tosin julkista tietoahan tämäkin on periaatteessa koko ajan ollut. Joku ekstraviitseliäs olisi voinut hankkia tarkan luvun koska tahansa tökkimällä MAOn kirjaamoa kunnes on nähnyt kaikki läpimenneet tietojenluovutushakemukset. Ymmärrän kuitenkin jokaista, joka ei ole viitsinyt.)
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2017
 9. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Asiakkaan yksityisyyden hinta on halpa suomalaisille paskahousu operaattoreille kun 30k euron uhkasakot jätetään maksamatta. Mieluummin luovutetaan kymmenien tuhansien asiakkaiden tiedot tuosta vaan kun joku vähän "virallisempi" taho niitä pyytää. Tuollaiset 30k pikkusakot pitäisi olla liiketoiminnan kannalta välttämättömiä menoja mitä nyt vain tulee kun pyöritetään tuollaista yritysta. Mutta ei, asiakkaat voi aina pettää. Tämä on se seikka joka vituttaa suomalaisissa. Ollaan niin viimeisen päälle auktoriteetin vietävissä.

  En esimerkiksi koskaan voisi suositella jotain F-securen Freedome VPN:ää kellekään, koska on aivan varma että ne säilyttää ip-logit ja luovuttaa ne välittömästi kun viranomaiset vähän painostaa.
   
 10. itsfanniyeah

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Viestejä:
  6
  Jaahas, 4. kirje tupsahti miesystävälle postiluukusta ja kaikki järjen ja huolettomuuden rippeet katosi taas savuna ilmaan. :( Onkohan näitä lähetelty paljonkin? Neljänsiä kirjeitä siis. Muutama olikin täällä tainnut niistä kysellä jo.. Ahdistaa.
   
 11. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Eli kolme kirjettä pystyy rauhassa ottamaan vastaan, mutta neljännen kohdalla järjen ja huolettomuuden rippeet katoaa savuna ilmaan. Saanko tiedustella, että mikä ihme siinä neljännessä oikein pelottaa?
   
 12. itsfanniyeah

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Viestejä:
  6
  Niiden jäljiltä on jo ehtinyt rauhoittumaan. Kyllä niitäkin on yhdessä panikoitu ja koitettu ottaa asioista selvää mahdollisimman paljon. Kolmas kirje tuli melkein 6kk sitten, niin oltiin jo siinä uskossa että jäis viimeiseksi. Loppuis toi hiton ahdistelu. :(
   
 13. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Ottakaa ihan rennosti vaan. Itse pitäisin useampaa kirjettä nimenomaan merkkinä siitä, että haastetta ei ole tulossa. Jos Joni kumppaneineen olisi niin varma syyllisyydestänne, miksi hän (se) käyttäisi aikaa kirjeiden lähettelemiseen, eikä suoraan haastaisi miesystävääsi?
   
 14. itsfanniyeah

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Viestejä:
  6
  Hmm, kuulostaa kyllä ihan järkevältä. Kiitos! Pieni järjen murunen on palautettu päähäni.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 275
  Tuolta löytyy se Hedman Partnersin ympäriinsä lähettämä neljäs kirje. Jos saamasi on enemmän tai vähemmän identtinen sen kanssa, niin kyse on pelkästä massapostitetusta kopiosta, joita on lähetelty tuhansia ympäri Suomenniemeä. Sellaisen vastaanottaminen ei siis tee haasteen vastaanottamisesta yhtään todennäköisempää. Todennäköisesti kyse on kalastelusta kuten tähänkin asti.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2017
 16. itsfanniyeah

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Viestejä:
  6
  Kiitos! :) Eli tuonkin voi varmaan laittaa sitten kaapin perälle pyörimään ja koittaa olla stressaamatta siitä.
   
 17. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  850
  Neljännen jälkeen voi tulla joulukortti.

  Tässähän olisi hyvä jouluisan kampanjan aihe esim Scanboxille pelastaa liiketoimintansa ja lähettää kaikille 150 000 ihmiselle jouluisat terveiset ja pyytää anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa. Ja laittaa leffaliput mukaan sovinnoksi.
   
 18. Kalevi86

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  5
  Tuohon stressaamiseenhan kirjeiden lähettämisellä juuri pyritään..

  Onko siitä ollut mitään puhetta, että missä vaiheessa "rikos" vanhenee? Eli kuinka monta vuotta väitetyn latauksen jälkeen HP voi vielä lähettää kirjeitä?
   
 19. Xentt1

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  2
  Eipä näissä asioissa ole täällä tullut pyörittyä hetkeen. Nyt oli vaan pakko tulla ihmettelemään kun sain 4. joulukortin meidän rakkaalta ystävältämme, hyvin tuli lämpöä ja valoa synkkään "talvi-iltaan" kun tuohen sijaan käytin saunan sytytyksessä :). Hienoa nähdä että tämä yhteisö on pysynyt täällä lujana ja vahvana.
   
 20. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  80

  OIKEESTI eikai kukaan täyspäinen näitä rahalla sovittele.... Roskiin vaan ,,,,
   
 21. HerraMintunen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Viestejä:
  6
  Yllättyneet, kun Hedman Partnersin huijarifirma aktivoituu lähettämään "sattumalta" kerjuukirjeitä veronpalautuksien aikaan (tänäkin vuonna):

  No hätä ihmiset. Jos haluatte palkita tämän koijarifirman, niin Googleen ja muualle internetiin vaan lisää totuudenmukaista palautetta. Näemmä jo 16 rehellistä kansalaista laittanut esimerkiksi Googleen näille yhden tähden yritysarvostelun. Tietysti varoituksen sanaa kannattaa levittää edelleen muuallakin (kaikenmaailman palstat internetissä sekä myös kavereille ja sukulaisille ym.)

  Hedman Partners on aiemmin tunnettu toimija mm. Funlime/Vertivas huijauksessa virallisena juridisena neuvonantajana - huijarien puolella, kuinkas muutenkaan.

  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...allistut-nettikilpailuihin/2814048#gs.6bwW9BM

  Vertivaksen (JOKA ON 100% PUHDAS HUIJARIFIRMA) juridinen neuvonantaja Joni Hatanmaa Hedman Partners - asianajotoimistosta vahvistaa...

  ...Kohta Suomi täyttää 100 vuotta ja onneksi vielä tästä maasta löytyy edes joitakin kunniansa omaavia rehellisiä ihmisiä näiden Hedman Partnersien luuserien sijaan. Kallen torstai-illoissa näitä klovneja aina välillä tulee nähtyä patsastelemassa.

  Hakusanat: Hedman Partners Hedman-partners attorney Asianajotoimisto Hedman Partners Oy hedman-attorneys.com Suomi-Viro Kauppakamari Suomalais-eestiläinen kauppakamari Suomalais-eestiläinen kauppayhdistys ry huijaus huijauslaskutus kiristys copyright troll trolling huijauslasku kiristyslasku huijari huijaus petos markkinaoikeus valelaskutus tekijänoikeuksien varjolla
   
 22. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  Tuossa kannattaa huomioida sekin, että kun tuon suhteuttaa nimenomaan talouksien määrään (eikä asukaslukuun), niin luku on suhteessa vieläkin isompi. Aika monilla liittymillä on useampia käyttäjiä, joten sikäli tämä sairas bisnes koskettaa useampia kansalaisia kuin tuo tietojen luovutusten lukumäärä.
   
 23. Hermes82

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2017
  Viestejä:
  1
  Oli pakko ihan rekisteröityä sen takia, notta. Miksei kaikki laitettaisi Jonille jouluterkkuja, joita ripustaa Hermannien ikkunoilla? Tuhansilla kortilla kun ystävät muistaisivat, oli myös Hermanneilla kivemmat oltavat.
   
 24. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  https://murobbs.muropaketti.com/thr...iristyskirje.1213329/page-840#post-1718172645
  Kuten Grim_reaper tuossa kirjoittaa:
  "Ruotsissa kansalaiset nousivat puolustamaan yksityisyyden suojaa ja teleoperaattoreilta löytyi sen verran selkärankaa, että eivät suostuneet yhteystietoja luovuttamaan."

  Siis ajatelkaa nyt, jopa ruotsissa teleoperaattoreilta löytyi selkärankaa olla antamatta koijareille yhteystietoja. Siis jukolauta, ruotsissa!!!

  Nykyinen Suomi on totaalisen paska maa. En usko hetkeäkään että Telia olisi asiassa rehellinen ja olisivat vain yhden väärän tiedon luovuttaneet. En vain ole niin naiivi, että luottaisin Teliaan. Samoin tietysti kaikki muutkin suomalaiset teleoperaattorit. Asiakkaan tiedot lähtee valon nopeudella jakoon kun vähän nöyrästi haistapaska-viranomainen(MAO) vihjaa. Standardi tekosyynä vedotaan siihen että että on "lakeja joita pitää noudattaa". On aivan käsittämätöntä että suomea pidetään jonain yksityisyyden ja tietoturvan kehtona kun todellisuus ilmiselvästi näyttää olevan lähellä Pohjois-Korean tasoa. Lähes kaikki asiat nykyään suomessa paljastuu valheeksi.

  Miten halpa asiakkaan yksityisyys ja tietoturva on suomalaiselle teleoperaattorille:

  Suomalaiset teleoperaattorit pettivät asiakkaansa 30.000 euron uhkasakon vuoksi. Jos ajatellaan että luovutettuja yhteystietoja on yhteensä n. 150.000 ja kolmen operaattorin uhkasakkojen yhteissumma on 90.000 euroa. Tästä voi laskea että yhden asiakkaan hinta suomalaiselle teleoperaattorille on 60 senttiä.

  Siis ajatelkaa, teleoperaattorit ovat pettäneet sinut 60 sentin vuoksi. Sinä maksat heille kymmeniä euroja kuussa, satoja, ehkä jopa tuhansia vuodessa. Siitä huolimatta he eivät välitä paskaakaan sinun oikeuksistasi yksityisyyteen. Kolmen kartellissa on kiva luovutella tietoja kun ei ole pelkoa ulkomaisista kilpailijoista.

  Nyt olisi tilausta ulkomaiselle internet palvelun tarjoajalle joka kunnioittaa asiakkaan yksityisyyttä. Minusta saivat asiakkaan heti.

  Haistakaa pitkä vittu kaikii suomen teleoperaattorit!
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017
 25. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Mahtava idea. Aivan varmasti laitan muutaman joulukortin menemään paskaisten jouluntoivotusten kera.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti