Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Kaippa se "lausutaan" siinä kohtaa kun kanne on muuten ratkaistu. Jos tekijä on riidaton, niin hyvityksen määrästä väännetään vielä, ellei vastaaja hyväksy sitäkin. Ja kun kantaja voittaa keissin, niin arvioidaan kenelle menee kulut. Ekana todetaan, että pääsääntöisesti hävinnyt osapuoli korvaa ne. Seuraavaksi otetaan erityispiirteitä huomioon, kuten sitä onko kanne nostettu tarpeettomasti. Jos on, niin MAO voisi määrätä kantajan maksamaan omat tai molempien kulut, vaikka olisi voittanut jutun. Vastaajan täytyy itse kuitenkin riitauttaa ne kulut. Näin ainakin mutuna.

  Toisaalta vaikka teko on tunnustettu sähköpostissa aiemmin, niin voisihan tekijäkin olla edelleen riitaisa. Vaatii vain sen aiemman tunnustuksen kumoamista omassa vastineessa. Ja ehkä Juha Mannerin palkkaamista hoitaaman keissiä. Vastaajalla voi olla myös muu ässä hihassa HP:n kanssa käytyyn yhteydenpitoon liittyen.

  Voi myös olla, että juttu menee yksipuolisena läpi ja päätyy ulosottoon kuluineen. Jos vastaajan tarina rahattomuudesta pätee. Ja HP saa sen esimerkkinsä.
   
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Näitä summiahan ei kai saa ulosottoon ilman jonkinlaista oikeuden päätöstä? Jos hyväksyy esitetyn sovinnon ja tekee esim maksusuunnitelman siitä, muttei kuitenkaan lahjoita sovittua rahaa, niin miten HP tai joku muu osallinen saa summan ulosottokelpoiseksi? Siis viittaan tähän Satunnaisen tarinaan kaverista, jolta oli peritty saatavia perintätoimiston kautta ja omaan vastaukseen siihen, että asiaa ei kannata silti tunnustaa, vaikka hyväksyy maksusuunnitelman asian tiimoilta.

  "Jos saatava ei ole suoraan ulosottokelpoinen, velkojan on haettava asiassa käräjäoikeuden päätös tai tuomio. Asia tulee käräjäoikeudessa vireille haastehakemuksella. Oikeudenkäynnissä tutkitaan saatavan oikeellisuus ja määrätään velallisen maksuvelvollisuudesta."

  https://oikeus.fi/fi/index/laatikot/velanperinta.html

  Onko saatava oikeellinen, jos hyväksyy maksusuunnitelman, vaikkei kirjaimellisesti olisi syyllinen tekoon, josta hyvitys aiheutuu?
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. e contrario

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2017
  Viestejä:
  9
  Kyllä, koska maksusuunnitelma on juridisesti sopimus, jossa yksi osapuoli sitoutuu maksamaan sovitulla aikataululla sovitun summan toiselle osapuolelle. Tässä siirrytään sopimusoikeuden piiriin, mihin uhkailukirjeet eivät kuulu ihan sen takia, ettei ole syntynyt mitään sopimusta HP:n ja kirjeensaajan välille.

  Tällaisen sovitun maksusuunnitelman perusteella HP voi sitten hakea käräjäoikeudesta ulosottoa jos ei ala suorituksia tulla. Mutta ulosottoa ei tosiaan voi alkaa suorittaa ennen kuin siitä on tuomioistuimesta saatu tuomio (kuten yllä kirjoititkin). Poikkeuksia tietysti on, kuten esim. parkkisakot ja terveyskeskuksen laskut, mutta ne on kaikki kirjattu lakiin ja liittyvät yleensä julkisoikeudellisiin maksuihin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 5. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 6. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos hyvitysehdotuksen hyväksyy, muuttuu asia ihan normaaliksi velkomusasiaksi. Niin oleellista ei ole se onko teon tunnustanut vai ei, sopimus muotoa "minä annan teille summan x ajankohtana x" on se oleellisempi. Eli ihan sama tilanne kuin vaikka minkä tahansa maksamattoman laskun kanssa. Ulosottopäätöstä tehdessä käräjäoikeus ei tuollaisessa tapauksessa ota kantaa mihinkään muuhun kuin siihen, onko sopimus ollut olemassa ja onko ulosottokelpoinen velka olemassa.

  Edit: Velan perusteet voi tietysti riitauttaa, jos vaikkapa katsoo tulleensa harhautetuksi solmimaan sopimus perusteetta. Mutta jos homma menee ihan vain mallilla "asia selvä, hyväksyn tarjoamanne hyvitysehdotuksen (ja jätän sen maksamatta)" niin asia on selkeä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Herää kysymys, miksi ulosottopäätöstä ei ole haettu käräjäoikeudesta vaan markkinaoikeudesta.
   
 8. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos nyt siis puhutaan tuosta teon tunnustaneesta varattomasta veijarista, siinä keississä sopimusta ei ilmeisesti katsota syntyneen. Pelkkä teon tunnustaminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että myös hyväksyy kantajan tarjoaman hyvitysehdotuksen. Eli keissi menee eteenpäin riita-asiana.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Niin, mutta siinä meilissähän sanottiin myös että "maksan heti kun pystyn". Minä tulkitsisin tuon sopimuksen hyväksymiseksi.
   
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Sama pisti silmään. Siksi tuossa aiemmin spekuloinkin sitä, että HP:n on ollut lähestulkoon pakko tarjota tilanteessa jonkinlaista maksusuunnitelmaa jonka vastaaja on hylännyt tai vain lopettanut yhteydenpidon tms. Näillä tiedoilla tuo keissi vaikuttaa siltä, että markkinaoikeuteen ollaan pukkaamassa riita-asiaa jossa ei ole minkäänlaista riitaa.
   
 11. dulrenk

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  5
  Hyvin outoa.

  Telia on myöntäny luovuttaneensa mun tiedot, ja MAO päätös millä se tietojen luovutus on tehty ei sisällä IP-osotetta joka kirjeessä mainitaan.
  ja mitä aiemmin mainittin että sain "toisen päätösnumeron" niin se onki vaan se päätösnumero joka mulla on.

  päätös 674/16, Dnro 2016/543

  mitähän hemmettiä tän asian kans nyt sit tekee?

  EDIT: AI JAA olinkin typottanu iposoitteen mao pyyntöön, meh
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Juuri tuli lakiasianjohtaja Saija Kiviseltä viesti kyselyyni yksityisyyden suojasta Telialla: "Olemme käynnistäneet asian vaatimat selvitykset yhtiössämme ja palaamme Teille mahdollisimman pian."

  Hyvä, että ovat käynnistäneet selvitykset, koska selvitettävää heillä nyt on. Toivottavasti ovat kuitenkin niin fiksuja, etteivät kaada asiaa kenenkään "kesäapulaisen" niskaan, vaan ottavat vastuun tekemisistään. Poistaisivat samalla kaikki vanhat tiedostot, joiden perusteella tätä liikaa informaatiota on jaettu Hedman Partnersille.
   
 13. e contrario

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2017
  Viestejä:
  9
  Sehän olisikin makoisaa, jos markkinaoikeus jättäisi HP:n kanteen tutkimatta puuttuvan toimivallan perusteella :) Tuskin kuitenkaan sellaista mokaa trollit tekisivät, ehkä halutaan vain varmistus siitä että maksuvelvollisuus on olemassa. Saahan siinä laskuttaa lisää tunteja.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tuossa nimenomaan olisi oikea sanamuoto: "Mikäli toinen taloudessanne asuva henkilö on loukkauksen tekijä, teillä ei ole mitään velvollisuutta korvaukseen ja asian selvittämiseen. Asia on kohdaltanne loppuunkäsitelty."

  Kun Hedman Partners on julkisesti moneen otteeseen kertonut lukevansa tätä palstaa, niin voisi vähän korjailla sanamuotoja noihin kirjeisiinsä, jotta ne vastaisivat paremmin todellisuutta. Jo alusta lähtien Hedman Partners on näillä kirjeillään pyörittänyt tavallista kansaa. Esimerkiksi omassa kirjeessäni otsikkona oli: "Elokuvateosten luvaton jakaminen BitTorrent-verkossa".

  Olin aivan hämilläni, kun en edes tiennyt, mikä BitTorrent on. Tässä tilanteessa lähetin sähköpostin ja kiistin asian. Vasta vastauksessa kerrottiin, että havainto on tehty PopcornTime-ohjelmasta ja kyseltiin onko semmoista koneellani. Kalastelua ja harhaanjohtamista siis alusta alkaen, jotta ihmiset ottaisivat yhteyttä ja puhuisivat itsensä pussiin. Paljoksuin muuten summaakin ja siihen Hedman Partners tarjosi maksuaikaa, muttei puhunut hyvityksen alentamisesta mitään.

  Tästä onkin hyvä aasinsilta tuohon köyhän opiskelijan tapaukseen, eli kaveri on myöntänyt teon, kertonut senhetkisen elämäntilanteensa sekä luvannut suorittaa kohtuullisen korvauksen, kunhan pääsee töihin. Tähän on hyvin todennäköisesti Hedman Partners vastauksessaan myöntänyt maksuaikaa, muttei ole alentanut vaadittua summaa. Täällähän oli jossain vaiheessa puhetta, että mitä tapahtuisi, jos joku myöntäisi teon ja suostuisi maksamaan MAO:n hinnaston mukaan.

  Hedman Partners ei hyväksy MAO:n määrittämää linjaa, vaan lähtee uudestaan kepillä koettelemaan jäätä, että jospa sarjasta saisikin 50 euron sijasta 500 euroa. Muussa tapauksessa se olisi lähtenyt perimään riidatonta asiaa käräjäoikeuden/ulosoton kautta. Käräjäoikeus olisi nimittäin voinut katsoa, että markkinaoikeuden määrittelemä linjaus pitää, eikä Hedman Partnersilla ole oikeutta vaatia yhtään enempää.
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Sinänsä turhaa spekulaatiota, koska harva tuskin haluaa ottaa jotain pilipalivelkoja vapaaehtoisesti kontolleen. Mutta jos nyt velan haluaisi saada ulosottoon, jotta voisi vaikka nauraa partaansa sille miten HP ei tule luvattuja rahoja näkemään, niin hyväksymällä sovintomaksun selviäisi huomattavasti pienemmillä kuluilla, kuin myöntämällä teon. Jos toisesta on lähtökohtaisesti seurauksena käräjäoikeuden vahvistama maksuvelvollisuus ja toisesta saattaa seurata MAO:n vahvistama maksuvelvollisuus. Toki mitä suurempi summa HP:lta menee ohi, niin voihan se hupi olla sitten sitä suurempi :)

  "KULUT: Oikeudenkäyntikulut riidattomissa velkomusasioissa ovat 50 €, 80 €, 110 €, 120 € tai 160 € velan suuruudesta ja asian vaativuudesta riippuen. Kuluihin lisätään oikeudenkäyntimaksu 60 € tai 80 €."

  http://maksumyohassa.fi/saitko_perintakirjeen/

  Jos ei väliä kasvaako ulosottovelka lisää ja tekee muutenkin mieli tapella oikeudessa, niin kannattaisi kuitenkin vääntää sovintoa vaikka huomattavasti pienemmistä summista verrattuna HP:n vaatimuksiin ja katsoa juttu loppuun siten. Jos mitään juttua edes siinä kohtaa enää tulisi.

  Tietenkin HP vie jutun MAO:n käsiteltäväksi, jos sille sellainen mahdollisuus vain tarjoutuu. Käräjäoikeuden velkomustuomioilla ei ihan hirveästi leijuta julkisuudessa.

  Jos ei alunperinkään ole yhteydessä kyseisiin rosmoihin, niin ei tule myöskään tunnustaneeksi tekoa. Tässähän haasteen perusteena käytettiin taas puhtaasti omaa yhteydenottoa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 16. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Eikös tuossa sitten ole uusi tulokulma asiaan, että ilmoittaa HP:lle maksavansa MAO:n määrittelemän korvauksen, jos on käräjänoikeuden päätös asiasta ja sitten ulosoton kautta jos niikseen tulee. Muuten ei maksa penninjeniäkään. Loppuuko siinä kohtaa HP:n mielenkiinto ja siirtyvät rahastelemaan muualle?
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tässä on juuri se dilemma, ettei Hedman Partners halua viedä tuotakaan tapausta velkomusasiana käräjäoikeuteen, vaan haluaa markkinaoikeudessa käsitellä juttua riita-asiana, jotta saisi hyvityksiä hilattua ylöspäin.

  En kylläkään usko, että markkinaoikeus lähtee linjaustaan muuttamaan, joten eiköhän tuossa ole lähinnä taas pelotevaikutusta haluttu ylläpitää, että haastamme jopa varattomia, jos eivät ole suostuneet vaateisiimme.
   
 18. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Tarkoitin kyllä että jos kaikki alkaisivat tekemään noin, eikä vaan pelkästään tuon "köyhän opiskelijan" tapauksessa.
   
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tai että ylipäätään haastetaan. Niin saadaan näitä otsikoita:

  https://www.is.fi/digitoday/art-2000005430208.html
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Yhtään käräjäoikeuden päätöstä ei ole näissä trollausjutuissa, joten en tiedä, onko kukaan yrittänyt saada hyvitystä alemmaksi markkinaoikeuden linjauksiin vedoten. Tuossa siis ihmeteltiin sitä, että miksi Hedman Partners ei vie asiaa käräjäoikeuteen/ulosottoon, kun asia oikeastaan kuuluisi sinne, jos haluaisi lainvoiman saatavilleen.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  No just!:D Voi kun saataisiin vastaavia pörhistelijöitä kirjeidensaajien/haastettujen puolelle.
   
 22. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Onko ne Markkinaoikeuden päätökset sitten sellaisia ettei sieltä lainvoimaisuutta saa saataville? Miksi ihmeessä kukaan sitten maksaa yhtään mitään?
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Markkinaoikeuden linjaukset hyvityksissä ovat lainvoimaisia ja niihin voi vedota. Hedman Partners haluaa nyt kuitenkin nostaa hyvityksiä korkeammiksi, mitä markkinaoikeus on aiemmin linjannut.
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Jokainen tapaus arvioidaan erikseen; markkinaoikeuden aiemmat päätökset ovat siis enemmänkin hyviä arvauksia, mutta jos asianhaarat jossain yksittäistapauksessa edellyttävät niin hyvitys voi olla sitä suurempi tai pienempikin.

  EDIT: Mutta onhan se todella naurettavaa, että kantaja voi vaatia vaikka 1000 euroa per leffa, ja vaikka markkinaoikeus pienentäisi hyvityksen kymmenesosaan, joutuu vastaaja silti maksamaan kaikki oikeudenkäyntikulut.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 25. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Ei kai täällä tarvi puhua kuin lakimiehet? Mitä että "niihin voi vedota"? Siis voiko ne mennä ulosottoon vai ei? Ja voiko niistä menettää luottotiedot?
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 26. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Kiristyskirjeet eivät voi mennä ulosottoon, jos niihin ei mitenkään reagoi. Ne ovat vain sovitteluehdotuksia.

  Mutta jos kiristyskirjeisiin vastaa ja suostuu maksusopimukseen, niin se voi mennä ulosottoon mikäli sitä ei sitten maksakaan sovitussa aikataulussa. Sopimukseksi katsotaan myös puhelimessa tehty suullinen sopimus (koska puhelut nauhoitetaan). Tässä ei ole merkitystä markkinaoikeuden linjauksilla, vaan ainoastaan sillä mihin itse on typeryyttään suostunut.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti