Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  106
  Tässä ois hyvät mahdollisuudet opiskelijalla kaataa HP:n laskun haastajan niskaan, koska maksua on yritetty sovitella. Mutta onhan tuo melko älyvapaata hommaa lähteä haastamaan ketään enää. Saavat MAO:n kautta kuitenkin vähemmän rahaa kuin siitä jos joku idiootti vielä menee maksamaan näitä kiristyskirjeitä. Kiristäjät ovat voittaneet ne tapaukset, jotka toimii pelotteena ihmisille. Toivottavasti MAO pysyy linjassaan ja ei luovuta enempää yhteystietoja excelissä olevalla ip listalla, sillä HP ei pysty ikinä todistamaan onko liittymästä jaettu bittiäkään ulospäin. Ihan sama vaikka esittelisivät että henkilöllä on ollut miljoona teosta jaossa. Itseasiassa se että on enemmän teoksia jaossa vähentää merkittävyyttä, sillä jos joku vaikka jakaa Game of Thronesia samaan aikaan ja sillä on Crystaliksen tai Scanboxin paskasarjat ja elokuvat jaossa niin tuskin se kaista menee niiden jakamiseen.
   
 2. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ihan anekdoottina kerrottakoon, että olin viikonloppuna kaljoilla vanhan tutun kanssa jolla on ulosotossa summia, joita ei ole mahdollisuus eikä tarkoituskaan ikinä maksaa. Kertoi hyväksyneensä aikanaan Adultian tarjoaman hyvitysehdotuksen, jonka yksinkertaisesti jätti maksamatta. Tämän jälkeen summaa on pyrkinyt perimään perintätoimisto ja myöhemmin tuo mennee ulosottoon jonon jatkoksi. Eli kyllä noinkin periaatteessa voi toimia, ihan vaikka summa olisi tarkoitus maksaakin "sitten joskus". Perintätoimistot ovat yleensä aika halukkaita sopimaan höveleistäkin maksusuunnitelmista.

  Niin, ja tuon kyseisen henkilön kohdalla vastaus siihen miksi hyvitysehdotusta yleensäkään oli hyväksynyt oli "vitutti ne kirjeet, perintätoimistojen kirjeet heittää sentään vanhasta tottumuksesta avaamatta roskiin."
   
 3. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  186
  Telian kurssi lähtenyt laskuun mitä enteilinkin pari sivua taaksepäin. Ei mistään pikkurahoista tällaisissa töppäyksissä kysymys jos laskun on aiheuttanut tuo tietojenluovutushölmöily. 433 miljoona euroa tullut tappiota 7 päivän sisällä.
   
 4. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  850
  Eli tämä n. 1 % lasku osakekurssissa ei ole mielestäsi selitettävissä millään muulla? Koska osakekurssit ovat tunnetusti hyvin vakaita?
   
 5. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  186
  Kyllä juurikin näin koska asiat joita netissä jahkaillaan niiden toimesta jotka eivät ymmärrä mistään mitään pitävät aina paikkansa paremmin kuin mitkään asiantuntijoiden ennusteet. Tämä on taivahan tosi ja tunnustettu fakta. :comp:
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  Eipä tietenkään voida varmaksi tietää muuta kuin vastaajan oma sähköposti, josta Hedman Partners oli haasteeseen kirjoittanut vain tämän tunnustusosan, eikä koko sähköpostia, jossa opiskelija kertoo varattomuudestaan ja halustaan maksaa kunhan pääsee töihin.

  Jotenkin vaan tuntuu tämä keissi siltä, että on haluttu saada mahdollisimman varma tapaus oikeuteen, jonka lisäksi antaa signaali, ettei köyhäkään ole turvassa, kun täällä on puhuttu, että ei ne köyhiä haasta. Hedman Partnershan kirjoittelee siitäkin, ettei kannata uskoa joidenkin keskustelupalstojen ohjeita olla vastaamatta mitenkään. Ainakin tämän kaverin tapauksessa olisi kannattanut anonyymin nettipalstan ohjetta noudattaa pilkulleen.

  Toivotaan nyt, että kaveri hoitaa hyvin puolustuksen. Ainakin voi vedota tuohon, että on ollut rehellinen ja halunnut sovitella. Lisäksi tuo hyvityssumman perustelu on aivan naurettava: "Kohtuullinen hyvitys yksityishenkilönä tapahtuneesta ammattimaista jakelua vahingoittavasta ja tämän kanssa kilpailevasta toiminnasta on 500 euroa televisiosarjan jaksoa kohden." Todisteena on siis Tecxipion kaksi sekunnin havaintoa, joten ei tämä mielestäni kovinkaan kova kilpailija taida olla, joten hyvitys tosiaan jostakin pilipalisarjan puolen tunnin jaksosta voisi olla korkeintaan Jankuttajan esilletuoma 25 euroa/jakso.
   
 7. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Jep. Itselleni tuli vain sellainen ajatus, että tämä kaveri olisi yrittänyt päästä pälkähästä vetoamalla maksukyvyttömyyteen ja opiskelijan köyhyyteen. Hedman sitten olisi viisaana tarkistanut asian, todennut valheeksi ja haastanut. Muuta järkevää selitystä en osaa keksiä sille, miksi varaton tyyppi haastettaisiin.

  Kukapa toisaalta näiden ketkujen touhuja sen enempää järjellä ymmärtäisikään.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  848
  toi summa voi tarkoittaa paria sijoittajaa, ei miljoonia ihmisiä jotka sanovat irti sopimukset.
   
 9. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  850
  Liittymien irtisanominen näkyisi aika helvetin pitkällä viiveellä osakekurssissa. Ellei sitten Telia vaikka tiedota reaaliajassa, että nyt kuulkaas taas 30000 ihmistä katkaisi sopimuksensa. Tai sitten joku liiketoimintajohtaja omistaa sadoilla miljoonilla firman osakkeita ja menettää uskonsa yritykseen välittömästi muutaman kyselysähköpostin ja irtisanomisen jälkeen. Nämä ovat erittäin varteenotettavia vaihtoehtoja. Etenkin kun firman osakekurssin trendi on laskeva jo usean vuoden ajalta.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  Tosiaan ei siinä oikeastaan muita vaihtoehtoja olekaan, kuin se, ettei tämä opiskelija oikeastaan olekaan varaton tai sitten se, että halutaan Murolle antaa viesti, että mepä haastetaan köyhiäkin. Itse uskon tuohon jälkimmäiseen, koska näyttää siltä, että ne aina pyrkii kumoamaan täällä annetut ohjeet tai arviot. En luota näiden kavereiden touhuihin ollenkaan, niin ajattelen vaan, että näyttämisen halusta on kysymys, eikä saada oikeita suurpiraatteja kiinni. Tuonkin energian mitä nyt käyttävät, oikea piraatinmetsästäjä olisi käyttänyt suuriin jakajiin, eikä pariin yhden sekunnin havaintoon. Niin taas teatterilta vaikuttaa tämä touhu.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 783
  Neljänteen kirjeeseenhän oli lisätty maininta, että ei kannata uskoa murojen neuvoja olla ottamatta yhteyttä. Kohta saadaan viidenteen kirjeeseen vielä lisäys, että älkääpä uskoko myöskään sitä, etteikö varattomia haastettaisi!

  Vaikka tämähän vain osoittaa että ei kannata olla yhteydessä, kaikkea mitä sanot käytetään kirjeenottajaa vastaan, ja neuvotteluvaraa ei ole euroakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Jankuttajan sanoin:"Mikäli tapaus sovitellaan tai käsitellään yksipuolisesti, niin uusia MAO:n linjauksia ei tietenkään tule"
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Paska juttu jos toi menee sovittuna.
  Itseäni kiinnostaa tämän tapauksen aikajana sen ympärillä kun vastaa lähetti sen sähköpostinsa.
  Onko HP vastannut postiin mitään?
  Onko esittänyt maksusuunitelmaa?
  Missä vaiheessa haaste on lähetetty, ennen vai jälkeen sähköpostin?
  Montako kirjetta ja missä kohtaa

  Jos juttu sovitaan niin nämä tiedot julistetaan salaisiksi.
  Tämä kaikki siis vain julkisuuden kautta ajateltuna. Sovittu case lisää HP:n propaganda-arvoa, Oikeidessa käsitelty juttu vähentää sitä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  Laitoin nyt tuon Hedman Partnersin neljännen kirjeen sivuilleni luettavaksi. Puhutaan laiminlyönnistä, kun kirjeensaaja ei ole vastannut kirjeeseen. Viitataan anonyymien verkkokeskustelujen ohjeeseen olla reagoimatta kirjeeseen ja muistutetaan korkeista oikeudenkäyntikuluista. "Mikäli te tai toinen taloudessanne asuva henkilö on loukkauksen tekijä.." eli täyttä kalastelua, kun ei itse tiedetä kuka tekijä on.
   
 15. dulrenk

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  5
  Tutunnäkönen liuska, kappas pirua, sehän on jäljelläolevilta osilta ihan identtinen tän mun viimesimmän kirjeen kanssa...
   
 16. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Hyvä nosto! Tästä on täälläkin foorumilla puhuttu. Paras puolustus todistettavasti avoimen verkon jälkeen.
  Jos saman liittymän takana on useampi potentiaalinen epäilty, syyllistä lienee käytännössä mahdotonta löytää. Vielä parempi esimerkki on soluasunto jolla on yhteinen reititin.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  Eli kuten täällä on sanottukin, massapostituksesta on kysymys. Jokainen neljännen kirjeen saanut, saa samanlaiset litaniat. Kenelläkään ei ole velvollisuus vastata kirjeeseen, mutta Hedman Partnersilla on velvollisuus vastata, jos ihminen tilaa omat henkilörekisteritietonsa tarkastettavakseen.
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Ei ole. Haasteen sivulla 6 HP käytännössä sanoo etteivät ole reagoineet millään tavalla (kuin odottamalla maksusuoritusta tilille). Seuraava vaihe oli haaste.
  Turha oikeudenkäynti?
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 783
  Olisi todella mielenkiintoista nähdä miten kävisi, jos vastaaja vetoaisi tähän ja veisi oikeuteen.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  En usko, että Hedman Partners ei olisi vastannut millään tavalla. Luulen, että ovat tarjonneet maksusuunnitelmaa tms., mutta jatkosta emme sitten näillä tiedoilla tiedä enempää.
   
 21. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Jos HP olisi reagoinut niin eikö se olisi pitänyt mainita haasteessa, koska se vaikuttaa tapauksen kokonaisarviointiin, vai voiko tällaisia uusia merkittäviä yksityiskohtia ihan tuosta vaan tipautella vasta oikeusistunnossa??
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  Hedman Partners laatii tietenkin haasteet omalta kantiltaan edullisesti, kuten tuossakin jätti kertomatta, että vastaaja on ollut halukas sovittelemaan saatuaan rahaa. Luultavasti Hedman Partners on ilmoittanut tyyliin, että summan voi maksaa erissä. Sitä emme tiedä, jos vastaaja esimerkiksi on vastannut, että hän suostuu siihen, että maksaa hyvitystä vaikkapa 50 euroa, mutta tähän taasen Hedman Partners ei ole suostunut. Koska asia on jäänyt avoimeksi, niin Hedman Partners on voinut laittaa haasteeseen: "Vastaaja ei ole kuitenkaan suorittanut kantajalle minkäänlaista hyvitystä, minkä vuoksi kantajan on täytynyt saattaa asia tuomioistuimen käsiteltäväksi."

  Jos kävisi niin, että vastaaja on ehdottanut jonkun kohtuullisemman summan maksamista, mutta Hedman Partners ei ole tähän suostunut, niin silloin voisi olla mahdollista, että Hedman Partners ei ole riittävän aktiivisesti käynyt sovittelua (kuten ei kai tiettävästi kertaakaan, paitsi Turre Legalin kautta), niin silloin voisi olla että oikeus katsoisi, että Hedman Partners on omalla toiminnallaan aiheuttanut turhan oikeudenkäynnin, koska vastaaja on jo myöntänyt teon ja on ollut valmis maksamaan, kunhan summasta sovitaan ja taloudellinen tilanne on vastaajalla parempi.

  Mutta tämä on siis spekulaatiota, kun emme tiedä, mitä kirjeenvaihtoa nämä ovat tuon vastaajan sähköpostin jälkeen käyneet. Jos ovat keskustelleet hyvityksen alentamisesta, niin toivottavasti kaverilla on tallessa kirjeenvaihto.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 23. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  327
  Juuri tästä on kyse. Pitääkö edeltävä sovinnonhakuprosessi kuvata haasteessa.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 391
  Ei kai sitä käsittääkseni tarvitse kuvata. Se on sitten vastaajan asia kertoa vastineessaan, miten asia on hänen kantiltaan edennyt. Jos on sovittelua käyty, niin sitten voi miettiä, onko sitä käyty tarpeeksi aktiivisesti, että oikeudenkäynnin olisi voinut välttää.
   
 25. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  854
  Jos tarkoitus olisi keplotella summa perintään/ulosottoon(jossa en ihan erityisesti näe järkeä, kun ottaa huomioon vaihtoehdon:think:), niin sen voisi kai tehdä hyväksymällä esitetyn sovintoehdotuksen ilman teon tunnustamista erikseen? Tekemällä vaikka maksusuunnitelman siihen päälle. HP on tarjonnut suunnitelmaa tänne postatun sähköpostin perusteella, joten tuskin ihan heti siitä kieltäytyisivätkään.

  Teon tunnustaminen heti kärkeen lakitoimistolle, jolla on tapana viedä juttuja oikeuteen ihan vaan esimerkin vuoksi, ei tunnu parhaalta idealta. Tunnustaa ei tarvitse erikseen edes maksaessa.

  Kantaja käyttää kyseistä sähköpostia näyttönä siitä, että vastaaja on tehnyt itse teon josta hyvitysvastuu syntyy. Samalla se ilmoittaa, ettei ole saanut hyvitystä, joten kanteessa esitetty vaatimus on ajankohtainen edelleen. Se miten HP on vastannut seuraavaksi, ei ole oleellinen asiayhteydessä eli sen kannalta onko vastaaja syyllistynyt tekoon.

  Jos vastaajalla on jotain mussuttamista siitä että kantaja ei ole ollut halukas sovintoon aiemmin, tulee sen tuoda se asia itse esiin omassa vastineessaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti