Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  205
  Kannattaako nyt hyvissä ajoin käydä omalla nimellä laittamassa arvostelu "Ei toimi, 0/5", jotta sitä voi tarvittaessa käyttää tulevaisuudessa todistusaineistona oikeudenkäynnissä? :cool:

  Lisäksi, eikös tuo arvostelu ollut nimenomaan googlen play storessa? Saanen epäillä, että kukaan harrastaisi laajempaa waretusta nimenomaan kännykällä ympäristössä (kotona), jossa on todennäköisesti tilanteeseen paremmin sopiva laite (tietokone) saatavilla?
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2017
 2. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Tai käydä arvostelemassa jotakin aplikaatiota, josta elokuvia voi saada vain laillisesti.

  Btw aikaisempaan, tietokoneen nimi, ei kerro mitään siitä kuka tietokonetta on käyttänyt tai millä tunnuksella siihen on sisäänkirjauduttu - oikeastaan yhtä vähän kuin ohjelman arvostelu kertoo mitä ohjelmalla on oikeastaan tehty jos sitä ei erikseen arvostelussa kerrota.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2017
 3. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  205
  ...ja voihan yhteyttä jakaa tietokoneelta eteenpäin muillekin laitteille.
   
 4. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  176
  @DrVatanen @Mosu2016 jne jotka mietitte miksi Telia on ylimääräiset tiedot luovuttanut.

  Alunperin trollit vaativat _kaikkea_ piraattiliittymiin liittyvää tietoa mitä operaattoreilla on tallennettuna, eikä oma-aloitteisesti rajannut viranomaisille tarkoitettuja tietoja pyynnöistään pois. MAO puolestaan nuiji päätökset pyynnön mukaisesti kun operaattoreilla ei ollut mitään lausuttavaa asiasta. Sen MAO sentään rajasi, että päätös koski vain nimeä ja yhteystietoja, eikä sentään ihan kaikkea tietoa. Viranomaisille kuuluvan ja operaattorien omiin tarkoitukseen kuuluvan tiedon rajaus tuli vasta viime vuoden vaihteen aikoihin, muistaakseni DNAn kieltäytyessä tietojen luovuttamisesta ilman rajausta. Täällähän siitä oli puhuttu jo paljon aiemmin.

  Todennäköisesti operaattoreille lähti trolleilta taas pyyntö _kaikesta_ liittymiin liittyvästä tiedosta, eikä operaattori(e)n unessa oleva lakiosasto ollut tarpeeksi tarkka päätöstä lukiessaan. Tai jos oli, se tulkitsi MAOn tarkoittaneen päätöksellään samoja tietoja jotka kuuluisivat vain viranomaisille.

  Kummassakin tapauksessa MAO on pääsyyllinen, Telian lakiosasto vain ammattitaidoton. Eikä vielä ole varmaa koskeeko moka vain Teliaa. Ja operaattorin puolelta uskon lakipuolen hutilointiin ennemmin kuin yksittäisen työntekijän mokaan, niitä vanhoja päätöksiähän on kuitenkin useita ja varmaan useampi työntekijä ollut niitä tietoja keräämässä.

  Nämä vuodot muuten selittävät muutamia Hatanmaan lausuntoja, esim. sen että heillä on keinoja eritellä talouden sisäisiä käyttäjiä. Ja vaikka HP ei ilmeisesti syyllisty mihinkään käyttäessään saamiaan ylimääräisiä tietoja, on tietojen luovuttamisesta mahdollista nostaa kanne, ja jos siinä todetaan lakia rikotun, rangaistuskin määrätään.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Muistan aikoinaan, kun @Pääsiäinen laittoi johonkin kommenttiin "Aamen". Se ei moderaattorin mielestä ollut riittävä vastaus tai kommentti, joten minä panen paremmaksi ja sanon "Ave Maria".

  Olen todellakin onnellinen, että teitä, jotka taistelette tätä Suomen kansaa riivaavia tekijänoikeustrolleja vastaan, on olemassa. Kiitos Doc Z-Weed, että olet yksi näistä uljaista sotureista, jotka taistelevat sen puolesta, että oikeudenmukaisuus voittaisi viimeinkin tässä asiassa!

  Minua todellakin harmittaa, ettei ihmisillä ollut kiinnostusta perustaa yhdistystä, jolla olisi voitu kerätä varoja nimenomaan näihin oikeudenkäynteihin. Piraattipuolue ja Effi eivät myöskään olleet kiinnostuneet, että korvamerkittäisiin varoja tähän tarkoitukseen jäsenmaksujen tai lahjoituksien puolesta.

  Itselläni ei ole varallisuutta muuhun, kuin huolehtia omasta itsestäni, mutta henkisesti varmasti autan. Olen laittanut loton ja jos voitan, niin perustan firman, joka nimenomaan auttaa kiristyskirjeiden uhreja.

  Jos löytyy Pro bono -lakimiestä, joka auttaa oikeudessa, niin teen kyllä kaiken muun näiden Suomen nuorten kavereiden avuksi, joilta nyt ollaan viemässä viimeisetkin siemenet.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Rakkaat suomalaiset miehet, nouskaa näitä kusettajia vastaan.

   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 397
  Tämä versio tapahtumista on ihan mahdollinen. Joka tapauksessa, oli se syy mikä hyvänsä, todennäköisesti sen selitys löytyy osastolta "väärinymmärrykset, puutteellinen tieto ja puhdas inhimillinen tyhmyys" eikä "tahallinen kolluusio". Vastuusta se ei tietenkään ketään vapauta, mutta ollaanpahan ainakin vähän enemmän kintut maan pinnalla.

  Pientä peiliin katsomisen paikkaa mielestäni niillä ketjun postaajilla, joka olivat heti ensimmäisenä valmiita uskomaan salaliittoteorioita.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2017
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Teliahan on kämmäillyt aiemminkin, eli voihan se olla vahinko. Ja nyttemmin käytännöt voivat olla toiset. Paras tapa mielestäni nostaa asia pöydälle on jos mahdollisimman moni Telian asiakas ottaa yhteyttä Teliaan, viittaa haasteessa oleviin tietoihin ja kysyy:

  A) Mitä tietoja Telia toimittaa hakijoille,
  B) Kauanko Telia säilyttää tietoja poislukien 157 § viranomaistarkoituksiin, sekä
  C) Mihin tarkoitukseen Telia säilyttää IP-osoitetta lainkaan.

  Sama tietysti pätee kaikille muillekin operaattoreilla. Mikään ei muutu forumeilla asiaa pällistelemällä.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Kiitos luojan, sinäkin olet olemassa!:cool: @DrVatanen tietenkin kiitos opeista, mutta tuo foorumilaisia syyllistävä asenteesi ei johda mihinkään.

  Jokaisen on siis konkreettisesti tehtävä jotakin, jos aiotaan saada muutos tähän asiaan lopullisesti, ettei se piinaa enää lapsiamme ja lapsiemme lapsia. Tuo biisi, jonka laitoin oli edesmenneen mieheni laulama laulu minulle. Se sai minut aina hyvälle tuulelle ja siksi toivon, että jokainen tätä palstaa lukeva saisi samanlaisen tunteen ja tekisi kaikkensa, jotta tälle suomalaisia riivalle ilmiölle saataisiin stoppi.

  Peiliin katsomisen paikka on oikeuslaitoksella, joka mahdollisti tämän kusetuksen. Siis saman oikeuden, jonka pitäisi puolustaa heikompaa. Nyt tämä oikeus on tehnyt itsestään mahdottoman, jolloin köyhällä ei edes ole varaa puolustautua kunnolla. Kuulutan nyt edelleen niitä lakimiehiä, joilta löytyy sydäntä osaamisen lisäksi auttamaan näitä Suomen nuoria miehiä. Annetaanko kansamme kuolla sukupuuttoon, kun tämmöinen kiristys vie viimeisenkin mahdollisuuden perustaa perheitä?
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Telian osalta ainakin kannattaa lisäksi tilata omat henkilörekisteritietonsa. https://www.telia.fi/tietosuoja-ja-...losteet/internetpalveluiden-asiakastietokanta

  "TARKASTUSOIKEUS
  Käyttäjällä on henkilötietolain 26 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella:

  Telia Finland Oyj,
  Asiakaspalautteet
  PL 0400, 00051 Telia

  Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää osoitteessa Teollisuuskatu 15, Helsinki."

  Onko joku kokeillut, onnistuuko netin kautta skannattuna lähetetty pyyntö?
   
 11. TurboJuudas

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2017
  Viestejä:
  1
  Tuli mieleen tätä ketjua lueskelleena, että mitä jos henkilöt jotka saavat perättömän kiristyskirjeen Hedareilta tms. vastaisivat tähän kirjatulla kirjeellä tyyliin: "Sain teiltä perättömän uhkailukirjeen, jossa minun väitetään jakaneen eteenpäin luvatonta materiaalia. Väite on täysin perätön, minulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, enkä aio tähän sen enempää aikaa uhrata. Mikäli lähestytte/olette yhteydessä asian suhteen vielä minuun päin vaatien tekemään lisäselvitystä asiasta, sitoudutte siihen, että minulla on oikeus laskuttaa puulaakianne 500€/selvityskerta.

  Yt. Up Yours"
  Loppuiskohan tuo spämmäily?
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Tuskin. Asianajaliiton valvontalautakunnassa oli tapaus, jossa vastaanottaja oli kieltänyt lähettämästä listää kirjeitä, ja Joni lähetti silti. Lautakunta määräsi huomautuksen mutta se kumottiin hovioikeudessa.

  Tietysti tuollaisen vastauksen voi piruillakseen lähettää, ja sitten kun seuraava kiristyskirje tulee niin voi kiusata hedareita maksumääräyksillä, mutta ei niitä ulosottoon saa.
   
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ei niille kannata mitään vastata. vaikka olisi vedenpitävät todisteet ja näyttäisit hedareille ekan kirjeen jälkeen tulee silti loput 3 kirjettä. jonia ei vaan kiinnosta vai mikä mikkola siellä nykyään onkaan....
   
 14. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Tämän kaltainen kirjehäirintä käsittääkseni on sallittua Suomen laissa, joten ei auttane yrittää laskuttaa omista tunneistaan ennen MAO:n käsittelyä. Puhkiessani tätä ongelmaa, täällä moneen kertaan kerrotut keinot lienevät ainoat korissa.

  Kuitenkin, elämme jännittäviä aikoja. Markkinaoikeuden käsittelyyn on tulossa case, jossa tekijä on kuulopuheiden mukaan myöntänyt teon mutta oikeuskäsittely tulee silti. Luullakseni tämän case:n päätöksessä linjataan se, että mikä on MAO:n tuomio, jos vastaaja jo aiemmin myöntänyt teon. Toivon mukaan tässä saadaan hinnastoon tarkennuksia tämän kaltaisessa tapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2017
 15. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Eli vastaaja ei ole sopinut, kun juttu menee eteenpäin? Jos näin on, niin jännittävää todellakin.
   
 16. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  813
  Mistä tässä siis riidellään jos teko myönnetty, korvaussummasta?

  Mutta enivei hyvä kun ei luovuttanut, katsotaanko osaako MAO tulkita nyt lakia oikein.
   
 17. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ko. haasteessahan lainattiin vastaajan lähettämää sähköpostia, joka oli suurinpiirtein muotoa: "Myönnän ladanneeni teokset, en tiennyt jakavani samalla. Minulla ei ole nyt yhtään rahaa."

  Toisaalta tuosta ei nyt tiedä vielä sen enempää. Jotenkin omituiselta tuntuisi, jos HP ei olisi tarjonnut vastaajalle jonkinlaista maksusuunnitelmaa, vaan olisi suoraan lähtenyt viemään juttua eteenpäin. Ihan täysin spekulaationa veikkailisin jotakin sellaista, että alunperin hädissään teon myöntänyt epäonninen on jälkeenpäin rauhoituttuaan päättänyt luottaa siihen, etteivät ne näitä keissejä eteenpäin vie ja lopettanut yhteydenpidon kokonaan hyväksymättä missään vaiheessa hyvitysehdotusta tms.

  Vaan sittenpähän tuon näkee. Elleivät nyt sovi keissiä ennen oikeuteen menemistä, jota - edelleen aivan mutulla - epäilen aika todennäköiseksi vaihtoehdoksi.
   
 18. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Täytyyhän tässä on jotain muuta taustalla, kun HP on aina pimittänyt uusia todisteita juuri ennen oikeussaliin astumista.

  Jännittävällä tarkoitin sitä että haasteen saaja on antanut vastineen markkinaoikeudelle ja tapaus etenee oikeusistuntoon saakka. Olisi yllättävää, kun tämän keissin vaikuttaa juuri sellaiselta joka on soviteltavaksi suunniteltu.
   
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Kuulopuheet ovat kuulopuheita kunnes toisin todistetaan. Voihan kyseessä olla myös sellainenkin tilanne, että vastaaja ei ole reagoinut haasteeseen mitenkään ja tapaus menee markkinaoikeuteen yksipuolisena tuomiona.
   
 20. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 249
  Tuli muuten vaihdettua tuo Telian liittymä. Saapi nähdä vaihdanko takaisin jossain välissä, mutta näillä mennään toistaiseksi. Tällä hetkellä siis mennään liittymillä, jotka ovat pistäneet eniten hanttiin tuohon kiristysbisnekseen. Harmi kun tällä hetkellä ei taida olla liittymää, joka ei luovuttaisi lainkaan asiakastietoja.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Mitä kuulopuheita tarkoitat? Oletko saanut enemmänkin tietoa kantajalta tai vastaajalta? Virallista tietoa meillä on tästä tapauksesta nämä. Kaveri myöntää teon ja kertoo, ettei tiennyt sen olevan laitonta ja lupaa maksaa kunhan pääsee töihin.

  Tietenkin tuossa kannattaa ehdottomasti vedota tietämättömyyteen ja varattomuuteen ja siihen, että on informoinut näistä Hedman Partnersia. Tiedätkö siis, että Hedman Partners olisi luvannut tulla hyvityssummassa vastaan, koska teko on ollut tahaton ja tekijä on varaton?

  Oikeus on nyt moneen otteeseen arvioinut hyvityksen määrän 100e/leffa ja 50e/sarja, niin minkälaisia tarkennuksia ajattelit?
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 604
  Tässä on sitä kansalaisaktiivisuutta, eli yksikin ihminen voi teoillaan vaikuttaa. Tuo on yhden ihmisen protesti Telian politiikkaan luovuttaa asiakkaansa tietoja enemmän kuin laki määrää. Se on kylläkin totta, ettei Suomessa löydy operaattoria, joka kunnolla puolustaisi asiakkaidensa yksityisyyttä, mutta Telia nyt mokasi pahemman kerran.
   
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Ash vs Evil Dead on vain puolituntinen sarja, kun vaikkapa Black Sails kestää tunnin. Jos menee MAO:n arvioitavaksi, ja vastaaja huomaa vedota siihen että kyseessä on puolet lyhempi teos, niin hyvitys saattaisi pudota 50:stä 25 euroon.

  Tosin sillä ei ole kirjeisiin sitten mitään vaikutusta, koska HP enintään siirtää sen 25 egeä hyvitys-sarakkeesta kulut-sarakkeeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017
 24. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  Tarkoitan että täällä on kuultu, siis kuulopuhetta.

  Näin tässä luultavasti on käynyt.
  Mielenkiintoista tässä on se, että kuinka paljon HP voi veloittaa oikeudenkäyntikuluja tilanteessa, jossa mitään lisätodisteluja syyllisyysestä ei tarvita, sikäli kun vastaaja ei edelleenkään kiellä tekoa.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Oikeudenkäyntimaksu on 2000 euroa 500 euron sijaan, jos asiaa ei sovita. Ja kyllähän asianajaja laskuttaa oikeudenkäyntiin lausunnon tekemisestä vaikka mitään ei kieltäisikään, eli kyllä siinä useamman tuhatta euroa joutuu maksamaan enemmän kuin sovittelussa, vaikka hyvitys laskisikin 450 euroa. Tämä siis mikäli oikeus ei kohtuullista oikeudenkäyntikuluja, mutta sitä ei yleensä tehdä pelkästään varattomuuden takia tai siksi että ei kiistäisi tekoa.

  Toisaalta jos sovittelussa kaveri on sanonut, että maksaa sen viisikymppiä mikä on markkinaoikeuden linjaus, niin oikeudessa voi vedota siihen, että oikeudenkäynti on turha ja 1500 euroa + kaikki sen jälkeen tulleet asianajokustannukset voisi kiistää tällä periaatteella.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti