Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  96
  Joo tuo olisi aika hyvä laittaa eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2017
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Pitäisköhän tähän sanoa, että puhui niin totta kuin osasi. Hedman Partners siis antoi ymmärtää, että tämmöinen rikostutkinta olisi mahdollisesti menossa ja jätti vastaamatta tietosuojavaltuutetun kysymykseen mihin rikosprosessiin asia liittyy.
   
 3. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  96
  Niin eli valehteli, koska mitään rikostutkintaa ei ole menossa ja siksi ei pystynyt vastaamaan mihin rikosprosessiin, koska mitään ei ollut.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Lakimiehet kyllä osaavat muotoilla sanansa niin, että pääsevät pälkähästä. Itse pidin tuota painostuskeinona maksamiselle tai olla luovuttamatta kaikkia tietojani. Sinänsä se kääntyi heitä itseään vastaan, koska mielestäni rikostutkinnalla pelottelu on todellakin syvältä, varsinkaan kun eivät sitä edes halua tehdä. Poliisikin on ottanut kannan, että kysymyksessä on yksityinen riita-asia, johon he eivät puutu.

  Nyt eivät sitten enää kehdanneet tietosuojavaltuutetun päätöksestä valituksessaan tuohon vedota, vaan keksivät uusia verukkeita.
   
 5. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 103
  Tuo kannattaa tehdä, eli jopa tekniikkaa ymmärtämättömäm pitäisi huomata että jos sama taho yhtäaikaa kertoo eri tahoille ettei voi olla varma ettei luovuta muiden kuin kyseisen henkilön tietoja ja toisaalta kertoo että profiloinnilla voidaa yksilöidä henkilö, niin jompi kumpi ei voi pitää paikkaansa.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Joo, laitan menemään, jos siitä jotain hyötyä olisi. Joka tapauksessa kaikkien nyt haasteen saaneiden kannattaa käyttää tuota tietoa hyväkseen.

  ---

  Laitan tähän samaan, että Telian asiakaspalvelusta tuli viesti tietojen säilytysajasta: "Kiitos viestistäsi. Markkinaoikeuden päätökseen liittyviä IP tietoja säilytetään pidempään. Muutoin niitä säilytetään vain 3kk ajan."
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 774
  Markkinaoikeudessa on kuitenkin Tecxipion asiantuntijalausunnot näyttönä. Hallinto-oikeudelle tehdyssä valituksessa ei puolestaan ole muuta kuin Jonin omat lörinät. Veikkaan että jälkimmäisellä ei ole mitään vaikutusta edelliseen, mutta toisinpäin voi olla.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Yhtään MAOa puolustelematta pitää todeta, että on se riita-asioiden käsittely käräjäoikeudessakin joskus samanlaista arpomista. Että ei se välttämättä asioita yhtään sen autuaammaksi tekisi jos nämä jutut siirrettäisiin pois MAOsta ja takaisin käräjäoikeuksien käsiteltäväksi.

  Rikosoikeudenkäynneissä ollaan toki sitten skarpimpia ja vaativampia. Mutta rikoskäsittelyiksihän trollit eivät näitä edes halua.
   
 9. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  77
  Eikös tuossa olisi se ratkaiseva ero, että käräjäoikeudessa syyllisyys pitää oikeasti todistaa, "paras tarina" ei enää voita?

  Toki samanlaiset sadut sielläkin varmaan esitettäisiin syyllisyyttä tukevina faktoina...
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Ei käräjäoikeus tee sitä eroa, vaan se käsitelläänkö rikos- vai riitajuttua, kuten tuossa yläpuolella jo totesinkin.

  Sillä ei ole mitään väliä vaikka tällainen tekijänoikeuskanne olisi käräjillä MAOn sijasta, kun se olisi kuitenkin riita-asia edelleen - eli paras selitys voittaisi. Että se menisi käräjille rikosjuttuna, trollin pitäisi tehdä asiasta rikosilmoitus ja tapauksen läpäistä poliisitutkinta ja syyteharkinta. Ja sille polulle trolli ei ole halunnut lähteä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2017
 11. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  854
  Telia ilmoittaa myös sivuillansa arkistoivansa luovutetut tiedot. Vastausta liittyen siihen laitevuotoon on varmaankin turha odottaa?
   
 12. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  200
  Eiköhän Telian johdosta tai lakiosastolta olla Hedman Partnersiin yhteydessä ja auteta Hedman Partnersia ymmärtämään, että tämä kyseinen keissi on paras sopia kaikessa hiljaisuudessa. Tuskin Hedman Partners haluaa ruveta hankalaksi ja saada vastaansa Telian kokoluokan ja resurssit omaavaa yritystä.

  Se miten Telia hoitaa imagohäpeän on sitten toinen asia.
   
 13. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Olen aika hämmästynyt että Telia todella vuotaa tietoja asiakkaiden verkosta omin luvin kolmannelle osapuolelle. Varsinkin kun tietää, että tämä osapuoli käyttää tietoja rahan kiristämiseen. Ei kai voi olla sallittua pitää lokitiedostoja koneen nimistä ja MAC-osoitteista muuten kuin operaattorin tekniseen käyttöön ja viranomaiskäyttöön esim poliisitutkintaa varten?

  Minkä takia Telia tallettaa näitä tietoja?
  Kuka näihin tietoihin pääsee käsiksi Telialla ja miten ne on voitu Hedmaneille luovuttaa?
  Onko Telialla todella oman ilmoituksensa mukaisesti 24kk lokeja mm. MAC-osoitteista, vai oliko tämä viesti vain osa MAOn huijaamista?
  Mihin muihin tarkoituksiin näytä tietoja käytetään ja mitä muuta tietoa Telia kerää asiakkaistaan?

  Sitten pitää vielä miettiä Telian motiivia. Telia on toiminnallaan tietoisesti järjestämässä asiakkaalleen (asiakkailleen?) kymppitonnien laskua tarjoamalla oma-aloitteisesti Hedareille viestintäsalaisuuden ja yksityisyydensuojan piiriin kuuluvaa tietoa, jota hedarit käyttävät asiakkaan kiristämiseen ja MAOn harhauttamiseen. Luulisi jo integrity-osastolla kellojen soivan.

  Entä saavatko Hedarit nuo viestintäsalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ilmaiseksi vai joutuvatko maksamaan niistä Telialle erikseen?

  Jos olisin asiassa osapuoli, vaatisin asiassa tutkintaa ja Telialta vahingonkorvausta.
  Telian kanssa en halua olla tekemisissä enää missään muodossa. Valehtelevat paskiaiset.
   
 14. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Oikeastaan olisi helpottavaa tietää että kyseessä olisi järjestely jossa Telia ja Hedman partners ovat sopineet Telian asiakaskunnan kiristämisestä, ja Telia saisi siivun tuotosta.

  Toinen oikeastaan ikävämpi vaihtoehto on sitten se, ettei mitään järjestelyä ole, vaan Telia ihan typeryyttään ja ilmaiseksi, auttaa Hedmanneja omien asiakkadensa ryöstämisessä, ja samalla vielä syyllistyy viestintäsalaisuuden rikkomiseen.

  Meinaan kyllähän Hedarien on pakko ymmärtää että aliverkon sisäiset tiedot kuten MAC-osoitteet ja koneiden nimet ovat sellaista tietoa jota heillä ei laillisesti pitäisi olla. Tuo oikeusjuttu on ihan viimeisiä laatuaan ennen kuin bisnes kuolee ja tuskin Hedarit enää saavat uusia MACceja operaattoreilta kerättyä. Hedarit ovat polttamassa siltoja takanaan kun jopa teleoperaattorikin on uhrattavissa.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 279
  Faktoja ja valistuneita arvauksia:

  Operaattorin järjestelmä saattaa automaattisesti lokittaa ne tiedot, joita käyttäjän suunnalta heille päin lähetetään. Jos reititin on säädetty siltaavaan tilaan, silloin operaattorille näkyy myös tietokoneen nimi.

  Miksi tiedot ovat yhä operaattorilla tallessa, vaikka heidän omien sanojensa mukaan ne hävitetään 3kk päästä? Ehkäpä ne tiedot, jotka on jouduttu luovuttamaan on päätettykin säilyttää vähän pidempään. Ihan vaan, you know, sen takia että jos niiden perään tullaan myöhemmin esimerkiksi oikeuskäsittelyn yhteydessä kyselemään, ei tarvitse levitellä käsiä.

  Operaattorin *ei* tarvitse luovuttaa oikeuden päätösten pohjalta muita tietoja kuin liittymänhaltijan nimi ja yhteystiedot - MAC-osoitteet ja mahdolliset päätelaitteiden tiedot eivät näihin kuulu. Tämä on täysin kiistatonta. Miten trollit ovat ne voineet saada haltuunsa? Toki tässä voi nyt alkaa kehittelemään ties mitä salaliittoteorioita siitä miten käsky on tullut ylhäältä ja HP jopa maksaa operaattorille näistä tiedoista - tai sitten voi soveltaa Occamin partaveistä: Kyse on yksinkertaisesti pyyntöä käsitelleen työntekijän lapsuksesta. Mikä ei tee asiasta yhtään vähemmän vakavaa, mutta ei myöskään saa sen ympärillä vellovaa keskustelua karkaamaan lapasesta, kun mielikuvitus lähtee laukkaamaan sinne sun tänne.

  Hedman Partners ei syyllisty mihinkään laittomuuksiin kun he käyttävät kanteissa hyväkseen mitä tahansa tietoja mitä he ovat operaattorilta saaneet, varsinkin jos ne ovat tulleet kuin faksi Jäätteenmäelle - pyytämättä ja yllätyksenä. Asia on tällä hetkellä kiusallinen Telian, ei HP:n kannalta.

  Operaattorilla taas ei ole mitään muuta kuin hävittävää, jos he tietoisesti näitä tietoja luovuttavat - vaikka trolleilta saatua korvaustakin vastaan. Suomessa oikeudenkäyntiasiakirjat kun ovat julkisia, ja tällainen tieto tulee saman tien ilmi, kun trollit päättävät sitä käyttää hyväkseen. Silloin operaattorilta kaikkoavat asiakkaat. Enkä usko, että mikään hypoteettinen maksettu lahjus pystyy kuittaamaan pääelinkeinosta aiheutuvia tappioita. Suomessa kun on vielä tuo verottajan valvontakin sellaista, ettei niitä rahoja pystyisi ihan tuosta vaan ujuttamaan osaksi normaalia liikevaihtoa. Ja sitten vielä tietysti imagohaitat siihen päälle.

  Jos haluaa välttämättä lahjusteorioita kehitellä, niin paljon todennäköisempänä vaihtoehtona raha on maksettu suoraan sille pyyntöä käsitelleelle työntekijälle. Tässäkin on toki omat ongelmansa, kuten se että operaattori pystyy kyllä selvittämään, kuka pyynnön on käsitellyt. Ja vaikkei mahdollinen lahjuskuvio tulisikaan ilmi, niin siinä voi silti saada kengän kuvan ahteriinsa ihan jo tekemänsä "virheen" perusteella. Onko se sitten ollut trolleilta saatujen maksimissaan muutamien kymppitonnien arvoisen bonuksen arvoista? Jos summa olisi vähintään kuusinumeroinen, niin sitten ehkä. Mutta vaikea on uskoa, että ketään tällaisten tietojen takia tuollaisilla summilla voideltaisiin. Trollauksen pääidea kun on nimenomaan selvitä mahdollisimman halvalla aina kun voi.

  Toki operaattori voi luovuttaa näitä ekstratietoja myös sillä periaatteella, että he ovat saaneet trollilta lupauksen, ettei niitä käytetä oikeusjutuissa todisteina. Mutta mitä hemmetin iloa niistä silloin trollille on? Ainakaan niin paljoa, että tilanteessa kannattaisi alkaa lahjuksia maksamaan.


  Sori tää järjen äänenä toimiminen. Ja vaikkei joku haluaisikaan uskoa yläpuolella ilmaistua, niin se on siitä huolimatta syytä hyväksyä, ettei kellään meistä ole tarpeeksi tietoa asiasta minkään sortin syytösten tai vihjailujen esittämiseen. Ja silloin niiden esittäminen on idiootin touhua. Joo, tiedetään, "pidetään nyt maltti mukana kunnes saadaan enemmän tietoa asiasta" voi olla vähän lattea neuvo, koska rivikansalaisen voi olla vähän vaikea hankkia asiasta nykyistä enempää faktaa. Tuskin Telia kovinkaan kattavasti vastailee joihinkin Matti Meikäläisen sähköpostilla esittämiin kysymyksiin asian tiimoilta. Mutta se ei ole silloinkaan mikään pätevä syy sortua salaliittoteorisointiin.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Tuo vastaus säilytysajoista tuli asiakaspalvelusta, vaikka osoitin senkin johtoryhmälle, eli todennäköisesti vakiovastaus. Sehän kertoo, että siellä edelleen on kymmenien tuhansien markkinaoikeuden päätöksien mukaiset IP-osoitteet ja luovutetut yhteys- ym. ylimääräiset tiedot tallessa. Telian ilmoitus lyhentää tietojen säilytystä kolmeen kuukauteen ei siis tosiasiallisesti auttanut niitä, joiden tiedot on jo aiemmin luovutettu, koska todistettavasti niitä säilytetään jopa yli 24 kk.

  Odotetaan mitä laitevuotoon vastaavat. Tuossa vielä luettavaksi kirjeeni, jos joku ei sitä aiemmin lukenut. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718457000/
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Ei siellä varmasti ainakaan hyvällä Hedman Partnersin touhua katsella, koska nyt Hedman Partners paljasti, että Telia itse asiassa luovuttaa asiakkaidensa tietoja enemmän kuin laki määrää. Tämä on aivan ainutlaatuista, että operaattori kääntyy omaa maksavaa asiakastaan vastaan, kun sivuillaan kirjoittaa sananhelinää asiakkaidensa yksityisyyden suojan varjelemisesta.

  En tiedä, paljastiko Hedman Partners tämän tarkoituksella vai tyhmyyttään, mutta sinänsä teki palveluksen Telian asiakkaille, että nämä tietävät vaatia, mitä tietoja Telia on heistä luovuttanut eteenpäin.
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 447
  Käytännössä tämä ei vaikuta yhtikäs mitään Telian nykyisiin asiakkaisiin. Siis heihin joilla on Telian mobiili/nettiliittymiä. Niin kauan kun tämä asia on vain "pienen piirin" tiedossa, asialla ei ole merkitystä
  Kaivattaisiin jälleen tutkivaa journalismia jotta tämä asia saataisiin suuren yleisön tietoisuuteen. Jälleen kerra vinkattu MOT:ia mutta saa nähdä tekevätkö jatko-osaa viime kevään piratismi dokkariin.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Hyviä kysymyksiä, joihin olisi hyvä saada vastauksia. Tiedän, että eräs murolainen on jo informoinut Hesarin Juha-Pekka Raestetta tästä asiasta.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Hyvä, että olet laittanut Tiina Lundellille asiasta.
   
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 447
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
 23. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  200
  Viimeksi muokattu: 25.11.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  En itse ole twitterissä, mutta ketkä olette, niin esittäkää hyviä kysymyksiä ja laittakaa vastauksia tänne. Laitoin MOT:in Tiina Lundelille viestiä asiasta, joten jospa hän median edustajana ottaisi yhteyttä Teliaan ja kyselisi vähän lisää.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 389
  Viimeksi muokattu: 25.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti