Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Spriii

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2017
  Viestejä:
  5
  poistettu
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2018
 2. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  "Aikavälillä 29.11.2015 - 12.04.2017 vastaajan liittymästä on tehty kymmeniä tuhansia havaintoja"

  HP valehtelee tuossa aivan selvästi 1 vuoden ja 5 kk aikana, että olisi jaettu kymmenituhasia leffoja ja tv-sarjoja ei ole edes matemaattisesti mitenkään mahdollista.

  Nyt kun MAO on kiristänyt vaatimuksia niin HP valehtelee suoraan ja liioittelee 100 kertaisesti levitettyjen teosten määrät.

  HP kusettaa, huijaa ja valehtelee suoraan MAO:lle ja MAO:n idiootit nielee kaikki valheet.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  644
  Voihan tuossa olla mukana musiikkitiedostoja.
   
 4. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Ei HP:tä musatiedostot kiinnosta. Vain tietyt leffat ja tv-sarjat. Lisäksi tuo HP:n valehtelu ja liioittelu on aivan tietoista toimintaa, koska vain sen avulla bisnes pyörii muuten se loppuisi. Jos mietitään nyt kun MAO on linjannut, että jakaminen pitää olla merkittävää niin mitä tekee HP. 1. Valehtelee ja liioittelee jakamisten määrät 10-1000 kertaiseksi, jotta saa uusia nimiä joilta kiristää rahaa. 2. Odottaa nimien loppumisen jolloin bisnes loppuu?
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 5. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  527
  Meillä on jo todiste siitä, ettei pelkkä ip riitä mihinkään, jos syytetyllä on ollut avoin wlan-verkko. Yksi juttu kaatui juuri siihen, ettei mafialla ollut ip:n lisäksi muita todisteita, joten oikeus totesi avoimen wlanin riittäväksi epävarmuustekijäksi. Kaikissa muissa tapauksissa syytetty on todistanut itse syyllisyytensä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 6. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  117
  "Havainto" tarkoittaa tässä tapauksessa aivan varmasti että:

  Jatka vastaavaa kaavaa kunnes havaintoja on kymmeniä tuhansia.
   
 7. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  644
  Tässä ei ole kyse tietojenluovuttamisesta, jonka yhteytessä ei pitäisi näillä latauksilla olla mitään merkistystä, koska HP:n toimeksiantajalla ei ole niihin oikeuksia.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Eihän se tarkoita, että olisi havaittu eri teoksia. Vaan vaikka niin että sama teos havaittu olleen jaettu maanantaina, tiistaina, keskiviikkona, jne. ... tai todennäköisesti jopa useita havaintoja päivässä. Se saattaa vaikuttaa korvaukseen, sillä MAO on aiemmin pitänyt lieventävänä seikkana sitä, ettei jakamisen määrää ole selvitetty, mutta toisaalta saattaisi myös olla vaikuttamatta.
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Havaintoja voi olla vaikkei olisi liittynyt yhteenkään parveen. Riittää että torrent-client on käynnissä ja siinä DHT päällä. Tossa muistaakseni mainittiin havaintojen koskevan hakijan teoksia. Havaintoja olisi siis päälle 19 päivässä niiden teosten osalta. Ne voi olla yhden teoksen osalta tai useamman, mutta teoksethan on hakemuksessa eritelty eli niitä ei sen enempää ole.

  No just noin. Ja jos havainnot kerätään pienestä parvesta niitä tulee useampia jatkuvasti putkeen.

  -

  Ja muistin väärin ne havainnot koskikin muiden teoksia. Omien teosten osalta havaintoja oli tuhansia.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  "havainto" voi tarkoittaa joko DHT-havaintoa tai koepalan latausta. Molempia tehdään, mutta veikkaisin että koepalojen latausta harvemmin. (Tai no, en lukenut tarkkaan vuotaneita Tecxipion dokkareita, ehkä niistä selviää kummasta on kyse.)
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 11. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tossa hakija yrittää siis perustaa vaadetta turvaamistoimelle noilla muilla teoksilla siten että vastapuolen haittaa menettää laitteensa hakijalle ei pidä korostaa, koska loukkaukset ovat kohdistuneet laajasti muidenkin teoksiin :) Eli eihän ne muut teokset kuulu hakijalle, mutta koska kohde on paha piraatti noin muuten, niin hakijalla pitäisi olla pääsy hänen laitteisiinsa, koska olisi itse aiheuttanut oman haittansa toimimalla laajemminkin tuhmasti.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 12. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  298
  Varmaan kantsii turvaustoimiin liittyvissä vastineissa mainita, ettei hakijalla edes välttämättä ole p2p-oikeuksia kaikkiin valvottuihin tekeleisiin? Mutta onhan tuo aika epätoivoista kalastelua taas. Ellei tosiaankin ole niin, että ollaan jaettu taas kuukausikaupalla Black Sailsiä, Poweria ja Ash Vs. Evölliä. Sehän nyt on kumminkin lähes tulkoon faktaa, että harvemmat jakaa edes 1:1 mitään.
   
 13. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tää on taas perus kun näissä tarkastellaan esim yhteystietoja haettaessa yksityisyyden suojaa verrattuna tekijän oikeuksien suojaan ja turvaamistoimessa hakijan oikeuksia verrattuna vastapuolen haittaan asiassa. Niin aina haetaan sitä haittaa tai merkittävyyttä laajemmin ei pelkästään oman intressin tai tietyn teon osalta.

  Yhteystietoja haettaessa yritettiin ensin laittaa muiden teot tietyn IP:n niskoille parvilla ja kokonaisyleisöillä ja nyt kun se ei mene läpi, niin on ilmeisesti yritetty lisätä muiden teoksia hakemuksiin(tosin toi selviää sitten jos koko hakemus tulee nähtäville). Samoin tässä yritetään hakea perustetta saada laitteet muistakin kuin omista teoksista.

  HP:n kannattaisi ehkä haalia niitä asiakkaita vähän lisää, niin se voisi hakijan ominaisuudessa oikeasti käyttää perusteena laajempaa kirjoa loukkausten osalta. Parin päämiehen kanssa on vähän noloa yrittää esiintyä jonain TTVK:na.

  -
  Tosin ihan virallisestihan toi kai vaatisi sitä että oikeuksia olisi keskitetty yhdelle taholle. Kuten Teostolla, jolle TTVK hakee hyvityksiä.

  Tässä hyvä liikeidea perustaa joku keskitetty lafka hallinnoimaan P2P oikeuksia. Loukkaukset olisi aina helpommin merkittäviä(ainakin määrällisesti), kun yksi taho omaisi kaikki mahdolliset P2P:eet. Patrick Achache tosin keksinyt jo saman.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Nimenomaan. Kun on mukamas niin tarkkana päämiehensä tekijänoikeuksista, niin miksi Hedman Partners venyttää asian selvittelyä lähes kaksi vuotta, eli antaa omalla passiivisuudellaan toiminnan jatkua? Lisäksi pitää muistaa, ettei se edelleenkään tiedä, kuka se "suurrikollinen" on, koska mikään ei vielä kerro sitä, että IP-osoitteen haltija olisi itse nämä lataukset/jakamiset tehnyt.
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Siksipä toi kai onkin turvaamistoimihakemus eikä haaste.
   
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Puuta on tietysti hyvä koputtaa, mutta pitäisin aika epätodennäköisenä, että nuo HP:n tehtailemat turvaamistoimihakemukset menisivät läpi, ainakaan kiireellisinä. Taisin tämän jo joskus aiemminkin mainita, mutta kyse olisi päätöksestä, joka olisi ensimmäinen laatuaan suomalaisessa oikeuskäytännössä. Mitään oikeudellisia ennakkoperusteita pyyntöön suostumiselle ei siis löydy. Sen sijaan jos suostuttaisiin, niin sittenhän se linja olisi taas vedetty, eikä MAO - kuten jo tietojenluovutuspyyntöjen kohdalla - voisi aivan mielivaltaisesti alkaa säätämään sitä valittua linjaa tiukemmaksi, vaikka siitä nousisi taas haloo. Eli on syytä ainakin toivoa, että siellä oltaisiin opittu jotain siitä kun edellisen kerran varomatta raotettiin Pandoran lipasta. Varsinkaan kun mikään pakko ei ole, päinvastoin. Edeltävä oikeuskäytäntö - se vähä mitä on - kehottaa enemmänkin ylivarovaisuuteen kuin pykälien hölläperäiseen tulkintaan.

  Ja onhan tuo pyyntö pähkinänkuoreen tiivistettynä aivan päätön. HP kun tuossa käytännössä vaatii saada haltuunsa *täydet* kopiot kaikkien vastapuolen omistamien digitaalisten laitteiden sisällöstä. Eli oikeus siis määräisi ilman ennakkovaroitusta jonkun yksityishenkilön kaikki tiedostot - tämän koko digitaalisen yksityiselämän - kolmannen osapuolen nähtäväksi, joka ei ole edes viranomainen. Ja miksi? Siksi että kyseinen henkilö on ehkä ladannut torrent-verkosta muutaman telkkarisarjan tuotantokauden.

  Jos siis päätöstä tehdessä pitää arvioida oikeuksienhaltijan oikeuksia vs. vastapuolen yksityisyyden suojaa, niin tuon pitäisi oikeasti olla yksi maailman helpoimpia ratkaisuja. Kahta enemmän Chisugaten jälkeisessä Suomessa. Asiasta syntyvä kökkömyrsky kun olisi vähintään samaa tasoa kyseisen episodin kanssa. Kimmo Mikkolakaan tuskin haluaa kameroiden eteen mokomaa päätöstä puolustelemaan.

  Korostetaan nyt kuitenkin, että totesin trollien pyyntöihin myöntymisen olevan epätodenäköistä, en mahdotonta. On tässä maailmassa kai hullumpiakin päätöksiä tehty. Mutta saa siinä silti olla tuomarilla cojonekset betonia ja selkänahka kevlaria jos meinaa vihreää valoa näyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 17. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  775
  Koko turvaamishakemus oli niin "reikäinen" kun olla ja voi. Esimerkiksi laitteiden takavarikointi kun ei ole edes varmuutta että loukkaus on tehty koneella joka on talon sisällä...ja toiseksi mitä haittaa voi aiheutua kun takavarikoidaan jonkun laitteet, ...entäpä jos ne ovatkin työkäytössä (firman kone, yrityksen kirjanpito yms)..niin haitta voi huomattava.

  Toivotaan että MAO ei kämmää tätä.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Laitoin nyt yhdestä turvaamistoimiasiasta Tecxipion listoja tuonne. Sivuja on yhteensä 50 ja tuolla eka sivulla määrätyltä ajalta, mutta omien havaintojen mukaan logit ovat 24.1.2016 - 17.4.2017, jos en nyt ihan väärin katsonut.

  Kaikissa havainnoissa on siis tismallaan sama IP-osoite! Miten tämä on mahdollista, kun Hatanmaa väitti tietosuojavaltuutetulle valituksessaan, että IP-osoite on dynaaminen ja voi vaikka vaihtua päivittäin? Tällä kaverilla IP-osoite olisi siis ollut täysin sama yli vuoden ajan.
   
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Niin. Välillä mainitaan, että vastapuolen liittymästä on tehty jotain ja välillä uskotaan vastapuolen itse tehneen jotain. Välillä halutaan reititintä, että voisi sulkea ulkopuolisen tahon pois. Tossa mainittiin, että laitteita ei tarvitsisi takavarikkoon kuin pariksi viikoksi - kuukaudeksi. Eli haitta olisi tietenkin huomattava pelkästään siksi. Siihen lisänä, että tavavarikoidut laitteet olisi mahdollisesti kokonaan jonkun juttuun liittymättömän(reititin ehkä liittyy juttuun) ja siihen päälle se tietojen kopiointi ulkopuolisen tahon haltuun.
   
 20. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 261
  Ehkä tuolla on hankittuna kiinteä julkinen IP osoite. Toki tarvinaisempaa kotiliittymissä eikä taida olla enää uutena saatavilla isommilta operaattoreilta muutoin kuin yrityskäyttöön. Esim Telialta lisäpalveluja neljä kiinteää IP:tä https://www.telia.fi/yrityksille/tuotteet/liittymat/nettiliittymat/yritysinternet
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Katsoin nuo viisi läpi ja jokaisella vastaava tilanne. IP-osoite on ollut sama vähintään vuoden ajan. Ja vaikka olisikin, niin eihän se sittenkään kerro tekijää.
   
 22. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 261
  Ei kerro, toki kiinteiden IP osoitteiden tapauksessa reititin voi hyvinkin olla sillattuna, eli koneiden MAC osoitteet näkyisivät operaattorille, eli mahdollista että laite voitaisiin yksilöidä... toki kuhunkin kiinteään IP osoitteeseen voi olla vastaamassa reititin jonka takana privaattiverkko, jolloin vain nämä reitittimet MAC osoitteet näkyvät, tai joitain siltä väliltä.
   
 23. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ei kai se ip-osoite miksikään muutu, jos torrentit laulaa 24/7? En ota kantaa siihen, kuinka todennäköinen skenaario se on, että päätelaitetta tai modeemia / reititintä ei ole tarvinnut sammuttaa tai uudelleen käynnistää puoleentoista vuoteen, mutta se selittäisi, miten ip-osoite on pysynyt identtisenä noin pitkään.
   
 24. Bambino

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  54
  Taas tänään tuli Filmia kirje, 6.9.2017 ensimmäinen havainto Porno-Tommin hassuttelu kirjeistä. Tämä oli jo kolmas. Saas nähdä vieläkö viitsii nähdä vaivaa. Leffa Mechanic ollut alusta lähtien ja summana 600€.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Vaikka IP-osoite olisi sama ja konekin voitaisiin yhdistää IP-osoitteen haltijaan, niin pitäisi vielä todistaa, kuka sen tekijänoikeusloukkauksen olisi tehnyt. Ilmeisesti joku, joka olisi sitä konettä käyttänyt, mutta kuka? Itse, perheenjäsen, ystävä eli joku, jolla olisi mahdollisuus päästä tälle IP-osoitteen haltijan koneelle.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti