Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Jos noista turvaamistoimihakemuksista voi jotain päätellä, niin ainakin noissa parissa ensimmäisessä tapauksessa on kyse ns. varmoista nakeista. Siellä on imutettu kokonaisia kausia useampaa sarjaa, mitä trollit kyttää. Eli tästä voimme edelleen vetää sen johtopäätöksen, ettei ihan helpolla mitään haasteita ole tulossa paria tiedostoa jakaneille.

  Ja jälleen kerran, kantsii miettiä vähän mitä täälläkin sanoo plus tietysti muillakin julkisilla sivuilla. Sitäkin voidaan käyttää mahdollista haastettavaa vastaan, niin kun näköjään taas on päässyt käymään. Ei kantsi mitään päästää suusta, mistä voisi päätellä kuka on kyseessä. Käsikirjoituksen mukaan nää näköjään edelleenkin menee.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  En ole vielä saanut täysin anonymisoituna kaikkia liitteitä, mutta tämä henkilö itse asiassa suostuu maksamaan:

  "Myönnän ladanneeni kirjeessänne mainitun teoksen (Ash vs. Evil Dead -sarjan jakson 4).
  Olen ollut siinä uskossa, että teosten lataaminen ei ole laitonta, ainoastaan niiden levittäminen. Siitä että ladatessa voi syyllistyä materiaalin samanaikaiseen levittämiseen, en ole ollut tietoinen.

  Olen varaton opiskelija, jolla ei tänä vuonna ole ollut lainkaan palkkatuloja. Lisäksi opintotukeni maksatus on keskeytetty x.x.2016 alkaen, koska opintosuorituksia on kertynyt liian vähän. Tililläni on tällä hetkellä 26 euroa.

  Olen valmis maksamaan kohtuullisen korvauksen tekijänoikeuden loukkauksesta heti, kun se on mahdollista. Keskeytän opinnot ja etsin jotain työtä."
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tosiaan, siis kaveri on joulukuussa vastannut maksavansa kunhan saa rahaa. Millä perusteella asia on viety markkinaoikeuteen, eikä normaaliin perintään? Oliko ihan pakko laskuttaa 2640 euroa asiamieskuluja kun tekijä on joka tapauksessa tunnustanut ja luvannut maksaakin.

  EDIT: Siis ihan sairasta meininkiä. Köyhä opiskelija haastetaan, koska epäillään että asia saadaan sovittua vieläkin suurempien oikeudenkäyntikulujen pelotteella. Vaikka jos asia menisi oikeuteen, luultavasti oikeudenkäyntikulut voisi kokonaan vaatia kantajan maksettavaksi, sillä markkinaoikeuteen haastaminen on kohtuuttoman raskas operaatio. Ongelma on, että sitä varten pitäisi palkata asianajaja tai saada oikeusapua, ja riski tappiosta voi olla liian kova jolloin suostutaaan maksamaan kymmenen vuoden ajan pari kymppiä kuussa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017
 4. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Oma pika-analyysini noista haasteista on:

  Haaste 1: Vastaaja on myöntänyt lataamisen sähköpostitse muttei maksanut hyvitystä. Email on jotenkin naivistinen, joten epäilen että vastaaja on lähinnä "lähtenyt pelaamaan peliään" HP:n kanssa.
  Haaste 2: Samanniminen tyyppi on Google Play:ssä kirjoittanut uTorrent-appiin arvostelun ja näin myöntänyt käyttävänsä sitä. Tämä on näistä ehkä kyseenalaisin, tuskin waretus on kännykällä tapahtunut.
  Haaste 3: Jäänyt valvojien haaviin useamman kerran eri IP:eillä. Tämä on aika selvää pässinlihaa ja melkein mielestäni sietääkin hävitä keissinsä.

  kaikissa haasteissa on samanlaista "tekninen profilointi"-todistelua.

  Turvaamistoimihakemukset taitavat kaikki olla yhteneviä. Muron keskustelua on käytetty perusteluna sille, että päätös turvaamistoimesta pitäisi tehdä vastaajaa kuulematta koska aikaisemmatkin hakemukset ovat vuotaneet nettiin ja sitten murossa on viljelty ohjeita todisteiden tuhoamiseen.

  Haasteet 1 & 3 ovat aika selkeitä varmoja nakkeja ja siten tämän suuremman keskustelun kannalta aika mielenkiinnottomia. Tuohon kakkoseen google play -todisteineen pitänee perehtyä vähän tarkemmin. Vähän epäilyttävää todistusaineistoa.

  Turvaamistoimihakemuksista on vaikea sanoa, miten kohteet ovat valikoituneet. Nopalla?
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017
 5. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Tai itseasiassa komento takaisin, tuossa kolmoshaasteessa on sivulla 9 aika mielenkiintoista settiä:

  "Teleoperaattori havaitsee liittymän käyttöosoitteen datapistokkeen välityksellä laajaverkkoon[sic] kytketyn laitteen fyysisen osoitteen (MAC-osoite) sekä laitteelle annetun nimen (Client name). Tämä laite on tapauksesta riippuen joko reititin tai liittymän käyttäjän tietokone. Telia Oyj on markkinaoikeuden päätöksen diaarinumero 2015/271 perusteella luovuttanut tiedot vastaajan liittymästä laajaverkkoon[sic] yhdistetystä laitteesta. Laajaverkkoon[sic] on Telia Oyj:n antaman tiedon mukaan yhdistetty laite jonka Client name on ollut "Jesse-PC" ja MAC-osoite on ollut ... Laitteen Client name viittaa suoraan vastaajaan, minkä perusteella kantajat pitävät selvitettynä, että liittymään yhdistetty laite on vastaajan ja vastaaja on itse käyttänyt liittymään oikeudenloukkauksen tekemiseen".

  Jouduin kirjoittamaan tuon tuohon käsin, koska noista skannatuista pdf:stä ei voi kopioida.

  Mutta tulee ainakin itselleni yllätyksenä, että teleoperaattorit luovuttavat tuollaisiakin tietoja.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tässä ainakin Hedman Partners itse järjestää turhan oikeudenkäynnin, koska kaveri on myöntänyt ja halukas maksamaan. Hänelle olisi tullut tarjota kohtuullistamista ja maksusuunnitelmaa, eikä suinkaan haastetta.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tosin emmehän tiedä, mitä "tunnustuksen" jälkeen haastettu on keskustellut HP:n kanssa. Onhan sille voitu ehdottaakin maksusuunnitelmaa mutta kaveri on voinut perua puheensa ja kieltäytyä maksamasta. Hakemuksessahan se meili on vain todisteena syyllisyydestä, ja muutakin viestintää on voinut olla.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Toivotaan, että kaveri on säilyttänyt kaikki viestittelyt, jos on sovittu maksusuunnitelmasta, kohtuullistamisesta tms. jälkeenpäin. Lisäksi jos ei ole yksinkertaisesti pystynyt maksamaan, niin työttömyys, opiskelu ym. on yleensä peruste lykätä erääntyneitä maksuja, kun niistä ilmoittaa perijälle. Tuossahan sähköpostissa jo kaveri ilmoittaa tilanteensa ja taloudelliset vaikeutensa.
   
 9. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Kieltämättä joo. Toihan on tietokoneen nimi, tässä tapauksessa ilmeisesti samalla myös vastaajan etunimi. Eli silläkin perusteella sitten yksilöivät.
   
 10. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  960
  Ylläri minullekkin jo sen takia että tämä logitetaan... Syy miksi aina kannattaa laittaa rautapalomuuri väliin, ei näy koneiden nimet operaattorille.
   
 11. Veetapiksi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Viestejä:
  31
  Puoli vuotta on mennyt ilman uusia yhteystietoja. Ihmettelen kuka maksaisi jollei maksa heti ensimmäisen kirjeen jälkeen. Uskottavuus katoaa kun tajuaa ettei sieltä haastetta pauku vaan uutta ruikutuskirjettä.

  Veikkaan kirjepajojen työntekijöillä olevan työnhaku päällä täydessä vauhdissa. Hedmanilla on vielä vaihde päällä, mutta muut ajavat alamäkeä vapaalla.

  Kauanko arvioitte jäljellä olevien kirjepajojen jatkavan vielä toimintaansa?
   
 12. pellehata

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2017
  Viestejä:
  1
  Kannattaako? Pellet spämmää kirjeitä, minkä kerkeävät ja siteeraavat vanhoja kirjeitä ja puhuvat oikeuteen viemisestä.

  Eikö nämä voisi jäädä noiden rattijuoppojen alle :)
   
 13. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Kunnes maksat, postijärjestelmä lakkautetaan, tai kunnes maapallon metsävarat ovat ehtyneet (mikä sitten tuleekaan ensin)
   
 14. saysaysay

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  10
  Eikös noissa kaikissa ole kyseinen operaattori TeliaSonera?
   
 15. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ei ole, toinen haaste ja viiden turvaamistoimihakemus on DNA:n asiakkaille.
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Telia on aika anteliaalla päällä kun antaa macciosoitteita ja koneen nimiä myöten tietoja.
   
 17. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  26
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Ikean varastohommat ainakin olivat rehellistä työtä. Nyt Mikko-poika on ryöstämässä varattomilta opiskelijoilta monen tonnin korvauksia. On varmaan hyvinkin tyytyväinen itseensä.
   
 19. user9999999998

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2017
  Viestejä:
  6
  Siis voiko tästä päätellä, että TeliaSonera luovuttaa, tai on luovuttanut, tiedot käyttäjien verkkoon yhdistetyistä laitteista?
  Vai onko edelleen HP:llä vain tiedossa nämä IP-osoitteet?
   
 20. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  No kyllähän se on tuossa aika suoraan sanottu, että Telia Oyj antamista tiedoista on käynyt ilmi laitteen nimi ja MAC-osoite.

  Kuulostaa jotenkin ihan helvetin oudolta, kun kerran noissa MAO:n yhteystietojen luovutuspäätöksissä käsketään seuraavaa:
  "Markkinaoikeus määrää TeliaSonera Finland Oyj:n selvittämään ja antamaan [hakija]:lle käyttäjän ja tilaajan yhteystiedot päätöksen liitteestä ilmenevistä teleliittymistä siinä mainittuina aikoina."

  MAC-osoite ja laitteen nimi eivät mielestäni ole yhteystietoja.
   
 21. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Toikin aika kummallista, että joku Google Play-kaupan arvostelu kelpaa todisteeksi syyllisyydestä.:facepalm:
   
 22. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Muistakaa kuitenkin, että nämä laput on vasta kantajan haastehakemuksen liitteitä. Saahan siihen kantaja kirjoittaa vaikka että johtuen kuun, marsin ja venuksen asemasta taivaalla on suuri Shamaani kertonut, että Jesse teki sen.
   
 23. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Niin, tiedän kyllä, mutta aika naurettavalta kuulostaa.
   
 24. user9999999998

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2017
  Viestejä:
  6
  No niin todellakin kuulostaa helvetin oudolta.

  Mutta, jos tosiaan TeliaSonera on enemmänkin näitä kyseisiä käyttäjien tietoja antanut,
  sehän silloin muuttaa tilanteen tilanteen täysin joillekin kirjeen saajille, eikös?

  On tää kyllä ihme touhua koko ruljanssi.
   
 25. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 240
  Vaikka itselleni ei ole kirjeitä tullut (en myöskään käytä mitään torrent ohjelmia, enkä tee muutakaan "kiellettyä"), niin onhan tuo TeliaSoneralta aika syvältä, käytännössä auttavat trolleja noilla tiedoilla.

  Onko vahvistusta siitä, että onko Elisa tai DNA luovuttaneet yhtä paljon tietoa kuin TeliaSonera? Vai pelkät "tarvittavat" yhteystiedot?

  Voisi vaihtaa tuon Telian kotiliittymän johonkin toiseen, jos ovat noin innokkaita auttamaan trolleja. Ei kiinnosta tukea operaattoria, joka ei laita yhtään kampoihin. Aikanaan oli Elisa, mutta se tuli vaihdettua Teliaan. Tämä taitaa olla kuitenkin vaihdon tarpeessa. Pitänee selvitellä asiaa.

  Moraali kuitenkin vahvasti mukana tässä hommassa. Joku voisi käydä Jonin & Tommin ovella vähän koputtelee ;)
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti