Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  itselle tuli 1v+ sitten vain yksi kirje, siinä on mahdollista että kirje ei koskaan mennytkään perille ja turha MAOssa olisi inistä että lirje lähetettiin mutta ei kirjattuna.
   
 2. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 496
  Ennen oikeuskäytännössä on pidetty epäuskottavana, jos väitti, ettei kahdesta kirjeestä ainakin toista ole tullut, saati kolmesta, vaikka osoite on oikein. Nykyään alan olla sillä kannalla, ettei sekään kerro vielä mitään. Jotain kertoo se, että reipas vuosi sitten siirsin kaiken oleellisen digitaaliseksi, kun menetin luottamukseni postiin. Postin kannattaa jatkaa säästötoimenpiteitä, niin ei ole enää mitään jäljellä, mistä säästää.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
 4. Oikeusoppimaton

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2017
  Viestejä:
  1
  Terve kaikki,

  sain neljännen Hedari-kirjeen ja tilanne alkaa hieman kylmäämään. Tuota kylmäämistä saattaa edesauttaa kirjeestä riippumaton, aikaisemmin määrätty hermoloma. Aiemmat kirjeet olen kuitannut olankohautuksella, mutta nyt en enää tiedä. Asia koskee siis yhtä ladattua elokuvaa kahtena eri ajankohtana. Olen varma etten kyseistä elokuvaa ole ladannut, mutten keksi tapaa että miten tuo todistetaan. Minulla on kaksi päävaihtoehtoa miten toimia; myöntyä uhkailuun, tai olla maksamatta. Alla muutamia kysymyksiä ja ajatuksia mitä tämä episodi IV on herättänyt.

  1. Jos maksan Hedarille, mitä takuita saan siitä ettei asiaa enää kohdalani käsitellä. Saako tuosta mustaa valkoisella?
  2. Jos en maksa ja juttu menee jatkokäsittelyyn, niin millaiset kustannukset tästä on luvassa vaikka sopimustilanteessa ja onko noita ylipäätään mahdollista sopia?
  3. Luulen että monet ihmiset jotka ovat ohittaneet ensimmäiset kirjeet olankohautuksella, alkavat olemaan samassa pisteessä kuin minäkin, eli harkitsevat maksamista tai ovat jo maksaneet, vain päästäkseen eroon koko vaivasta. Lisääkö tämä todennäköisyyttä, että niitä vastaan jotka eivät ole maksa, aletaan oikeustoimiin?
  4. Olen keskituloinen, jolloin saatan olla otollinen lypsettävä, eli oikeuteen vedettävä?
  5. Jos päätän selvittää noita omia henkilörekisteritietojani, niin mistä niitä selvitetään? Markkinaoikeudelta? Suoraan HP:lta?
  6. Kuka tekee päätöksen oikeustoimiin alkamisesta? HP? Scanbox?
  7. Uskon edelleenkin että jos tuon päättää olla maksamatta, ei Hedareihin kannata olla yhteydessä, koska tuollaisilla moraalisäännöillä tomiva yritys yrittää kaikista yhteydenotoista löytää jotain kättä pidempää sinua vastaan käytettäväksi.

  Herättääkö yllä olevat kohdat ajatuksia? Olenko aivan metsässä? Olisiko jollain vastauksia esittämiini kysymyksiin?

  Lisäilen ajatuksia jos niitä tulee mieleen.
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Minusta se, että vastaamatta jättäminen mahdollistaa sen että voi teeskennellä ettei ole vastaanottanut kirjeitä, on aika epätoivoista.

  Jos on syytön, niin on äärimmäisen epätodennäköistä, että joutuisi maksamaan oikeudenkäyntikulut vain siksi ettei vastannut kirjeeseen. Joten miksi valehdella oikeudelle? Varsinkin jos jostain somesta tms. saattaa löytyä näyttöä että on.

  Jos on syyllinen, niin kulut tulevat joka tapauksessa maksettaviksi koska ei sillä ole väliä ovatko kirjeet tulleet perille, kunhan kantajan asianajaja on kohtuullisesti yrittänyt tekijää tavoitella ennen haasteetta. Lain tarkoitus on estää turhia oikeudenkäyntejä, mutta jos postista tai muusta kantajasta riippumattomasta syystä kommunikaatio ei ole onnistunut, ei se ole kantajan vika, eikä tuomioistuin sillä perusteella määrää oikeudenkäyntikuluja kantajan maksettavaksi.

  En tarkoita, ettäkö kirjeisiin olisi pakko vastata, mutta mielestäni teeskentely ettei niitä muka olisi saanut ei auta asiaa millään tavalla.
   
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Lyhyt vastaus: älä maksa.

  Pidempi vastaus: Jos et ole kolmen aikaisemman kirjeen kohdalla maksanut, niin onko tilanne muka millään tavalla muuttunut? täsmälleen sama kalastelukirje lähetetään edelleen kaikille, jotka eivät ole maksaneet. Ota myös huomioon se, että jos sinua oltaisiin oikeasti haastamassa, niin eivät ne lähettäisi enempää varoituksia kuin on tarpeen. Neljäs kirje itse asiassa tekee vielä epätodennäköisemmäksi sen, että sinua ei olla haastamassa, koska jos oltaisiin, niin uhkaus olisi toteutettu jo kolmannen tai toisen kirjeen jälkeen.

  Mitä tulee asian todistamiseen, jos et ole syyllinen niin vastapuolen näyttökin on heikompi. Kenties pystyt kuvittelemaan, kuka on todellinen tekijä... joku perheenjäsen, vierailija, naapuri avoimen verkon kautta, vai joku muu? Jos kyseessä on vierailija tai naapuri, tilanne on helpompi, koska todennäköisesti jakamista on tapahtunut vain satunnaisesti ja vastapuolella ei ole kovaa näyttöä. Perheenjäsenten osalta tilanne voi olla vaikeampi, jos jälkikasvu on kovakin warettamaan, mutta silloinkaan sitä ei voida yhdistää sinuun. Todisteeksi voi antaa omat tietokoneensa puolueettoman kolmannen osapuolen tarkastettavaksi, minkä pitäisi riittää.

  Lisäksi, lokakuun uudet haasteet ovat kaikki Crystaliksen tekemiä. Scanbox on siis mahdollisesti jo vetäytynyt haasteiden tekemisestä kokonaan ja keskittyy vain rahastukseen. Ei pelkoa.

  1. Kyllä. Mutta siinäkin tapauksessa että kaikesta huolimatta maksat (mitä ei kukaan varmaan suosittele), niin kannattaa vaatia se paperi ennen kuin siirrät penniäkään Hedareiden tilille. Puhelimitse ei asiaa kannata sopia, sillä suullinenkin sopimus on sitova.

  2. Oikeudenkäyntimaksu on 500 euroa (2000 jos menee käsittelyyn), HP:n oma lasku useita tuhansia euroja. Jossakin artikkelissa muistaakseni mainittiin 7000 euroa tapauksessa, jossa asia sovittiin ilman oikeudenkäyntiä.

  3. Ei.

  4. Et erityisemmin. Pelkästään tulot eivät vaikuta, sillä ei verotietoja edes tarkasteta kaikilta, vaan vasta silloin jos on muuten otollinen uhri (paljon näyttöä torrenteista, jne.)

  5. Henkilötietojen tarkastuspyyntö tehdään suoraan HP:lle. Tällöin ei voi enää teeskennellä ettei vastaanottanut kirjettä, mutta se yhteydenotto ei velvoita maksamaan tai selvittelemään asiaa sen enempää.

  6. Scanbox.

  7. Totta, mitään ylimääräisiä tietoja ei kannata antaa omasta elämäntilanteesta tai mistään muustakaan. Mutta pelkkä asian kieltäminen ei mielestäni heikennä tilannettasi.

  Sinulla on muuten kolmaskin mahdollisuus: ehdota maksavasi satanen hyvityksiä ja pyydä kuitteja vahingonkorvauksesta. Mitään kuitteja ei tietenkään anneta, joten voi olla että Scanbox luopuu koko vaatimuksesta. Tällöin tosin joudut tunnustamaan tekosi, mutta haastetilanteessa olet vahvoilla, koska oikeus saattaa määrätä oikeudenkäyntikulut kantajan maksettavaksi mikäli hyvityssumma on markkinaoikeuden linjauksen mukainen.
   
 7. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  200
  Puolet halvemmalla selviää jos näin käy. Tosin ennen tuota jätät vastineen MAO:lle missä kerrot että a)et pysty selvittämään kuka on ladannut ja mitä b)suostut maksamaan summan kohtuullistettuna jossa esität vaikka että maksat alun perin pyydetyn summan ja mahdollisesti tuon 500e oikeudenkäyntimaksun.

  TÄMÄ VAIN SIIS JOS EI HALUA LÄHTEÄ ITSEÄÄN PUOLUSTAMAAN OIKEUDESSA VAIKKA OLISI SYYTÖN.
   
 8. pampula

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  20
  Haajakin muisti taas kirjeellä.

  Mitenkäs on, onko täällä ketään joka olisi Adultialta saanut kirjeen joskus säikeen alkuaikoina? Montako kirjettä loppujen lopuksi tuli ennenkuin luovutti?
  Itse liityin joukkoon vasta tämän vuoden alkupuolella, mutta kirjeitä on kerinnyt jo tulla 9 kipaletta. Väitetystä latauksestakin alkaa olla kohta 2 vuotta aikaa.

  Sitkeää sakkia nämä trollit.
   
 9. Hemmoko

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2017
  Viestejä:
  4
  Itselle tuli alkuaikoina kirje johon vastasin, että en ole ko. latausta tehnyt. Toinen kirje tästä vielä tuli ja siihen se sitten jäi. Itsellä taisi olla vielä niin, että todistettavasti en ollut edes Suomessa väitetyn latauksen aikana, mutta tästä en maininnut vastauksessani Haajalle.
   
 10. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  26
 11. Headless Partner

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2017
  Viestejä:
  28
  Täytynee itsekin päivittää tilannetta. Eli kolmisen viikkoa meni niin HP:lta vihdoin vastattiin reklamaatiooni ilmeisen virheellisestä maksuvaatimuksesta ja henkilötietojen tarkistuspyyntöön. No, henkilötietoja ei luovutettu vedoten käsin tehdyn allekirjoituksen puuttumiseen. Sen sijaan myönnettiin, että maksuvaatimuksessa on "järjestelmän" aiheuttamia puutteita ja virheitä ja siksi siellä oli mm. näitä yhteenlaskuvirheitä, kahteen kertaan listattuja/laskutettuja nimikkeitä ja ties mitä.

  Erittelyä korjattiin, mutta siinä on silti nimikkeitä edelleen saman verran, eli joko kahteen kertaan laskutettuna tai sitten sellaisia nimikkeitä, joita ei alkuperäisessä kirjeessä eikä heidän korjauksessaan ole selvitetty mistä ne tulevat. Pyysin myös erittelyä valvonnan kuluista enkä tietenkään saanut näitäkään. Hyvitykseen on kuulemma vaan mitoitettu kuluja, jotka aiheutuvat siitä sun tästä. Loppuun ilmoitettiin, että summa on silti ihan sama, sillä se on se summa, jolla heidän päämiehensä on valmis sopimaan asian ilman asian viemistä viranomaisille. Minusta tämä jos joku kertoo siitä, että hinnat vedetään hatusta ja kiristellään vähän mutulla ihmisiltä mitä huvittaa sen sijaan, että oltaisiin todella valmiita myöntämään virheitä tapahtuneen ja erittelemään asiat uudelleen ymmärrettävästi ja perusteellisesti.

  Sähköpostin sanomaksi jäi lähinnä, että: "Kunhan nyt vaan maksaisit sen nelisen tonnia mitä jo alkuun pyydettiin, ellet halua asiaa viranomaisten käsiteltäväksi." Kaiken kruunasi HP:n työntekijän pelkällä etunimellä suoritettu allekirjoitus. Jos alkaisin vaatimaan ihmisiltä rahaa viranomaisilla uhkaamalla ja vielä epäselvin perustein, vaatisin itseltäni munaskuita edes omalla koko nimelläni esiintymiseen. Kun tämäkin yhteydenotto nyt sitten oli tätä luokkaa, niin en jaksanut alkaa jankkaamaan samoista asioista uudelleen ja laittamaan allekirjoitettua henkilötietojen tarkistuspyyntöä, vaan siirsin asian mielessäni jonnekin tulevaisuuteen.

  Ei siinä sitten kovin kauaa mennytkään, että tipahti kirje postilaatikkoon viime viikolla, olikos se nyt kolmas lajiaan. Otsikoitu oikeudenkäyntiuhaksi ja maksu- tai lisäselvitysaikaa 7 päivää eli kirjeen käteen saamisesta kokonaista kaksi vikonloppupäivää, jotka olin pois kotoa ja pääsin eilisten menojen vuoksi vasta tänään tutustumaan koko asiaan paremmin, valmiiksi vanhentuneena asiana. Minä olen heidän mukaansa tässä se osapuoli, joka ei ole toimittanut vielä riittävää selvitystä syyttömyydestäni asiaan, vaikka he eivät ole toistaiseksi kyenneet toimittamaan minulle edes koherenttia maksuvaatimusta, josta kävisi selkeällä tavalla ilmi mistä laskutetaan ja millä perusteilla.

  Saati sitten, että voisin oikeasti enää selvittää tätä yli vuoden takaista asiaa näillä käytössäni olevilla tiedoilla. Siihen tarvitsisi lähtökohtaisesti tietää edes se miten laajamittaista ja miten pitkillä aikaväleillä näitä heidän väittämiään jakamisia on tapahtunut, sekä edustamiensa nimikkeiden että mahdollisen muun torrent-liikenteen osalta, jotta voisi haarukoida asian edes siihen, onko mahdollinen jakaja joku omassa asunnossani vieraillut läheinen, jolla on salasana omaan sisäverkkooni vai onko kyseessä joku vierasverkkoa aikanaan käyttänyt vähemmän läheinen ystävä tai esim. naapuri. Mutta tuskinpa näilläkään tiedoilla pitkälle pääsisi, kun ei ole videovalvontaa eikä almanakkaan merkattu yli vuoden takaisia ihmisten sisääntulo- ja ulosmenoaikoja.

  Että joopajoo. En nyt tiedä miten päin tässä pitäisi jaksaa hakata päätä tähän seinään. Kai se pitäisi vaan virallinen lomake sitten tulostaa, allekirjoittaa ja skannata näistä henkilötietopyynnöistä HP:lle. Mutta mitä vähän täällä ehdin taas lukea historiaa ja etenkin daamin omakohtaisia kokemuksia, niin ei taida sekään minnekään muualle johtaa kuin tämän löysän hirren pitkittämiseen. Joten pitäisiköhän sitä sitten vain alkaa odottaa näitä uhattuja viranomaisia ovelle ja oikeuskanteita postiin? Tuleekohan nekin sitten yhtä munakkaasti pelkällä etunimellä esiintyen? Maksaminen on joka tapausessa jo lähtökohtaisesti pois suljettu vaihtoehto enkä jaksa uskoa, että kukaan puolivaloilla ajava petkuttajakaan lähtisi oikeusasteisiin riitauttamaan epäselviä maksuvaatimuksia. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos instanssi on moraaliltaan ja oikeudentajultaan jo valmiiksi harhainen.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Uutta tietoa, että Adultia olisi jättänyt joskus kirjeidenlähettelyn sikseen. Yleensä se on kirjeensaajan kiistämiseen vastannut, etteivät jätä asiaa automaattisesti siihen, vaan utelevat mahdollisia muita käyttäjiä. Aikovat varmistua mahdollisilla jatkotutkimuksilla siitä, että saavat hyvityksen oikealta jakajalta, joten eivät aio ennenaikaisesti jättää asiaa sillensä pelkän väitteen perusteella, joten yhteydenotto Adultiaan/Filmiaan taitaa olla yhtä tyhjän kanssa.
   
 13. Headless Partner

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2017
  Viestejä:
  28
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  kun katsoo päiväystä niin taisi joni koittaa tätä eikä saanut tarpeeksi rahaa irti ja siirtyi warekiristykseen koska ekat kirjeethän tuli 2014 lopussa?

  uusille kirjeensaajille: ei kannata maksaa, mikään ei ole muuttunut vaikks tulisi 100 kirjettä jonilta niin mikään ei velvoita vastaamaan tai maksamaan. omat tiedot voi kysyä jos haluaa jotain tehdä.
  .
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Hyvä, kun päivitit. Nyt kannattaa se virallinen henkilörekisterin tarkastuspyyntö tehdä ja pyytää kaikki heidän rekisterissään sinusta olevat tiedot, koska miten edes pystyisit selvittämään asiaa, jos et saa kaikkea itsestäsi talletettuja tietoja tarkastettavaksesi.
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Sen allekirjoituksen laittaminen ei liene niin iso homma. Ainakin siitä on hedareille kiusaa. Maksaa ei kannata eikä asiasta sen enempää stressata, voit miettiä sitten kun vastaus tulee jaksatko tehdä siitä kantelua. Tässä vaiheessa koska olet jo ollut HP:hen yhteydessä, on mielestäni aivan sama lähettää se tarkastuspyyntölappunen uudestaan... Haaste tulee jos on tullakseen, todennäköisemmin ei.

  Btw allekirjoitukseksi kelpaa jos saat jostain toisesta dokumentista sopivasti leikattua ja editoitua nimmarin ja laitat sen kuvana PDF:ään, niin ei tarvitse erikseen joka paperia skannata.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 18. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Onko hiirellä piirto-ohjelmaan piirretty nimmari yhtä validi?
   
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Jos piirto-ohjelma on virallinen MS Paint, niin silloin on. ;)

  (Mutta oikeasti, en tiedä. Voihan se ollakin. Riippuu aina vastaanottajasta minkälaisen käppyrän hyväksyy.)
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  onhan niitä käsinkirjoitukselta näyttäviä fonttejakin olemassa :)
   
 21. Pelinappula

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Viestejä:
  2
  Headman partnerssilta tullut kirje muutama viikko sitten jossa vaativat rahaa.alaikäinen oli vissiin waretellut 2016 jotain sarjaa pitääkö maksaa vai mitä tehdä.:confused:
  (huom ensimmäinen kirje mikä tullut)
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Et ole velvollinen selvittämään asiaa. Voit jättää vastaamatta kokonaan, tai sitten vastata esim. Oikeus ja kohtuus -blogissa olevalla esimerkkivastauksella jossa totuudenmukaisesti kiellät teon ja kerrot että et ole itse vastuussa. Ei kannata antaa mitään tietoja HP:lle vapaaehtoisesti, älä kerro montako henkeä taloudessa asuu äläkä mitään muutakaan mitä he voisivat käyttää sinua tai perhettäsi vastaan. Samalla voi tehdä henkilörekisterin tarkastuspyynnön, mikä kannattanee koska tiedossa on että HP yrittää laskuttaa juurikin tv-sarjojen kokonaisista tuotantokausista, vaikka tosiasiallisesti ei olisi ladattu kuin muutama jakso.

  Koko summaa ei ainakaan kannata maksaa. Jos päädyt sovittelemaan, niin silloinkin kannattaa ainoastaan lupautua maksamaan hyvityksen osuus 50 euroa per jakso, ja vaatia vahingonkorvausosasta kuitteja tai laskuja. Vahingonkorvausta kun ei tarvitse maksaa kuin todellisesta vahingosta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 23. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Muista sekin, ettei sinulla ole minkäänlaista velvollisuutta / vastuuta selvittää teon tekijää. Kyseinen kirje (vaikkakin "vakiokaavalla") on lähetetty Juuri Sinulle(tm), ja sinun tarvitsee (ja kannattaa) vastata vain "omalta kohdaltasi", mikäli päädyt ylensäkin vastaamaan.

  Kannattaa myös muistaa, että Hedarit seuraavat tätä ketjua aktiivisesti. Eli sikäli hyvä, ettet esittänyt mitään julkisia arvailuja siitä, kuka alaikäinen kyseessä saattaisi mahdollisesti olla.

  Mikäli jostain syystä mielessä kävisi aate, että olisi "oikein" maksaa, niin muista, että rahat menevät pitkälti lakitoimistolle & saksalaiselle trollilafkalle, joka ei edes harrasta minkäänlaista sisällön levitystoimintaa. Eivätkä siis esim. sisällön tuottajille.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 24. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  No Stockmann sekä valtionyhtiöt Altia ja Vapo tekevät yhteistyötä Hedman Partners kanssa. Eli onhan Suomessa muutamia näitä täysin moraalittomia ja vastuuttomia yrityksiä jotka ovat palkanneet Hedman Partnersin.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Ne taitavat olla Viron byroon asiakkaita. Suomesta käsin ei tietääkseni tehdä muuta kuin kirjehuijauksia (tai en ole ainakaan kuullut muusta toiminnasta, mikä ei tietenkään tarkoita etteikö sitä olisi).
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti