Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
 2. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  No toivotaan että operaattorit eivät enää petä asiakkaittensa luottamusta tällaisten pilipali-pyyntöjen takia ja vaikka hävittävät osoitteet tai sitten maksavat sakot
   
 3. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Jaa että HP on ruvennut neljättä kirjettä lähettelemään. Ihan selkeästi yhteystiedot loppuneet (ainakin luulen niin) ja nykyisiä yritetään pelotella uudella kirjeellä. Todellisuudessa mikään ei varmasti muutu, paitsi yrittävät pelotella ihmisiä maksamaan. Puolen vuoden päästä odotellaan sitten viidettä, eikös?

  Tommi taas jatkaa normaalia spämmiään, aikalailla tahdissa 1 kirje per kuukausi, välillä tiheämmin.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tämä on just tätä, ettei ihminen edes välttämättä ole saanut näitä kirjeitä. Jos olisivat asiallisia, niin lähettäisivät kirjattuna, niin ainakin voisivat todistaa, että ovat näitä vaatimuskirjeitään lähettäneet.
   
 5. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Hedman Partnersin kielenkäyttö on hieman koventunut tässä uusimmassa kirjeaallossa. Parhaita paloja:

  Eli jos olet saanut kirjeen, jossa on tuonsisältöisiä virkkeitä, niin voit olla ihan rauhassa. Kyseessä on samalla lailla massakopioitu jorina kuin aiempienkin kirjeiden kohdalla.

  Erityisesti hymyilyttää tuo viittaus "anonyymien verkkokeskustelujen ohjeisiin". Jokos sitä alkaa Jonillakin menemään murolaisten vastarinta tunteisiin? No alkaa tai ei, tämän anonyymin verkkopetterin ohje on edelleen olla reagoimatta kirjeeseen mitenkään ja käyttää kirjeessä vaaditut rahat mieluummin vaikka siihen, että ostaa itselleen jotain kivaa. Ainakaan kyseisellä summalla ei kannata rahoittaa yhdenkään rahanahneen lakielmerin Audin osamaksuja.

  Tai no, annetaan nyt herra Hatanmaalle sen verran krediittiä, että tuo neuvo julkiseen oikeusapuun yhteydessä olemisesta on ihan kelvollinen, edelleen. Itse kirjetrolleihin ei tietenkään kannata olla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 6. peeteep

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Viestejä:
  9
  "Mikäli olette seuranneet anonyymeistä verkkokeskusteluissa tarjottua ohjetta välttää kirjeeseemme reagoimista" hah olipa tyhmä veto jonilta sillä tämähän vain saattaa herättää kirjeen saajassa mielenkiintoa ja hän lukaisee koko tämän keskustelupalstan läpi, jos ei ole sitä aiemmin tehnyt.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 7. NikoP

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  2 091
  Kyllähän koneelta voi löytyä vaikka mitä todisteita, etenkin kuten metadata kuten käyttäjänimet, tiedostojen luonti/muokkaus/käyttöajat. Hedmanille olisivat varmasti todella hyödyllisiä.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Mielenkiintoista. Siis eri hakemuksissa oli pyydetty täsmälleen samaa osoitetta, samalta operaattorilta? Tästähän ei ole varsinaisesti mitään hyötyä hakijalle, joten kuulostaa inhimilliseltä erehdykseltä.

  Kakkoskohdan havaintohan voi johtua siitä että teos on sama, mutta kyseessä on eri parvi. Kokonaisyleisö on sama koska siihen on summattu kaikki torrentit kyseisestä teoksesta.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tietenkin sieltä löytyy paljon tietoa, mutta sanooko nuo tiedot, kuka sen kyseisen tekijänoikeuden loukkauksen olisi tehnyt? Jos usealla henkilöllä on pääsy jonkun koneelle/verkkoon, niin miten voitaisiin todistaa, että IP-osoitteen haltija olisi nimenomaan itse tehnyt nämä loukkaukset?
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  "Olemme lähettäneet teille kirjeet 1, 2 ja 3, joissa olemme vaatineet rahaa, uhkailleet oikeustoimilla, ja kehottaneet olemaan yhteydessä. Koska ette ole reagoineet kirjeisiin mitenkään, olette ilmeisesti lukeneet anonyymien verkkokeskustelujen ohjeita, joissa kehotetaan olemaan reagoimatta kirjeisiin mitenkään. Ja nyt, sen sijaan että toteuttaisimme yhdenkään kirjeissä 1,2 ja 3 esittämistämme uhkauksista, lähetämme kirjeen 4, jossa toistamme vielä kerran samat vanhat uhkaukset - ja huomautamme, ettei niihin anonyymeihin verkkokeskusteluihin tule missään nimessä uskoa."
   
 11. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Oikeestikko ???
   
 12. NikoP

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  2 091
  Käyttäjän tiedoista voidaan päätellä kuka on pääasiassa profiilia käyttänyt. Jos profiili täsmää sinuun, niin siinä on yksi hyvä todiste sinua vastaan, joka sinun pitää pystyä kumoamaan jos tapaus etenee.

  * Selaushistoria, tiedostot, yms.

  Toki jos kaikki käyttää samaa profiilia niin menee vaikeemmaksi, mutta ainakin oman kokemuksen mukaan useat tunnukset on yleisesti käytössä.

  Siltikin on mahdollista, että koneella on yhdistäviä tekijöitä, esimerkiksi selainhistoria täsmää sinuun (voi olla sähköposti, harrastukset, yms.) + samaan aikaan aloitettu lataus = todiste.

  Toki tapauksesta riippuen voi olla, ettei tarvittavaa näyttöä saa tai mahdolliset löydökset pystyy selittämään. Just esim. jos pystyy todistamaan että on ollut juhlat samaan aikaan ja kone on ollut kaikkien käytettävissä.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Luulisi, että nämä ihmiset, jotka ovat tämän takavarikkopyynnön saaneet, osaavat vastata siihen parhaalla mahdollisella tavalla. Täällä on ollut jo aiemmin vastaavasta puhetta ja silloin tuli asiantuntijoilta monenmoista neuvoa. Se on tietenkin jokaisen oma asia, miten markkinaoikeudelle vastaa, mutta vastata kannattaa joka tapauksessa, jottei turvaamistointa pantaisi täytäntöön, koska se taas lisättäisiin kirjeisiin uhkaavaa vaikutusta ylläpitämään. Se tässä on pointtina, koska jos jättää vastaamatta, niin mahdollisesti markkinaoikeus määrää koneen takavarikon ja se ei taas ole kirjeensaajien kannalta hyvä asia, mutta hyvä näitä on tietenkin pohtia, niin jokainen voi miettiä mitä siihen vastineeseen laittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 14. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Argh. Ei. Otetaan uudestaan. Jossain pari sataa sivua sitten tätä avasin, mutta ei tuntunut kiinnostavan kun mut julistettiin tiettyjen tahojen toimesta "markkinaoikeuden kätyriksi" ja Jonin kahvikaveriksi.

  Eli. Yksi Hedman Partnersin IP hakemus ei sisällä kaikkia samalla päivällä ja samasta teoksesta tehtyjä havaintoja. Jostain kumman syystä näitä ei käsitellä kronologisessa järjestyksessä, vaan aikaväliltä Tammikuu-Kesäkuu teoksesta Tombstones tehtyjä havaintoja saattaa olla useammissa erikseen MAO:lle toimitetuissa hakemuksissa.

  Seuraava esimerkki on täysin hatusta vedetty, mutta vastaa todellisia listoja "sinne päin".
  Hakemus A. 11.11.2016 päivänä on listattu 30 IP osoitetta jotka ovat jakaneet Tombstonesia. Parven koko on merkitty 110 000 ja kokonaisyleisö 360 000. Kaikilla on sama parven ja kokonaisyleisön koko. Listassa ei merkintää siitä kuinka kauan IP on havaittu parvessa. Vain otos siitä millä sekunnilla IP on havainnoitu.

  Hakemus B. 11.11.2016 päivänä on listattu 25 IP osoitetta jotka ovat jakaneet Tombstonesia Parven koko on merkitty 96 000 ja kokonaisyleisö 250 000. Kaikilla on sama parven ja kokonaisyleisön koko, PAITSI yhdellä IP osoitteella keskellä listaa parven kooksi on merkitty 4. Kokonaisyleisö on silti 250 000.


  Parven ja kokonaisyleisön määräähän voisi selitellä sillä, että on tarkkailtu useampia eri parvia, mutta sitten herää se sama vanha kysymys siitä, että miten ihmeen isoja nuo parvet oikeasti ovat ja kuinka monta sataa tuhatta ihmistä oikeasti jaksaa ladata jotain B luokan rainaa. Puhettahan tästä oli jo silloin kun Game of Thrones rikkoi torrent jako ennätykset. Samaan aikaan kun Hedman Partnersin listat väittivät, että Walk Among the Tombstones veti enemmän yleisöä kuin GoT.
  Enemmän mua häiritsee tuo nelonen keskellä listaa. Kone ei helposti tee sellaista virhettä.... copy pastettaessa sellaisen voi vahingossa tehdä.
   
 15. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  En ole jaksanut seurannut topiccia aikoihin vaikka nousee ylös aina vaan ja uudestaan, mutta tämä.

  Muistan silloin vuosia sitten kun jonkun ison torrent saitin sivulla oli top 20 eniten seedaajia tms. olevaa tiedostoa ja tässä joukossa oli paljon jotain kusisia Walk among the tombstones filuja vai mikä sen sarjan nimi nyt olikaan mitä alussa kyttäsivät. Siis näiden mammuttileffojen/sarjojen rinnalla oli tosiaan liuta jonkun paskaisen neverheard B-sarjan jaksoja ja jäi mieleen kun ihmettelin asiaa, että mikä sarja tuo oikein edes on. Onneksi ei tullut painettua lataukseen kun ei kiinnostanut edes katsoa IMDB:stä mikä se on (tai sitte nimenomaan katsoin sen yhden tähden arvostelun). :D

  Eli jotenkin saivat/saavat boteilla kusettua tuota seedaajien määrää ylös noissa ja ansoitettua kiristettävää porukkaa klikkaamaan click-baittiaan ja oikeuteen evidenssiä ziljoona tulojen menetyksistä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 16. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Tämä nimenomaan, yksi niitä karmeimpia epäkohtia koko tässä vyyhdissä: parven koko ja yleisesti esille saattaminen. En edes jaksaisi lähteä enää näitä juttuja puimaan, kun mietitään tätä "merkittävästi esille saattamista". Yhdessä vaiheessahan oli se uutinen siitä jostain Z-nation-sarjasta, vai mikä lie, mitä Viljakainen edusti. Sanottiin jossain uutisissa, että se oli muka Excipion mukaan helevetin suosittu sarja, vaikka eihän se oikeestaan kiinnostanut juuri ketään. Parvien koot oli massiivisia ja sitä rataa. Itse en tunne ketään joka kattoisi edes jotain Black Sailsia. Puhumattakaan siitä, että kukaan olisi koskaan sanonut sitä torrentilla ladanneen. Taitaa noi Game of Thronesin p2p-oikeudet olla pikkasen liian kalliita jollekin Saksan trolleille ostettavaksi. On mua sekin mietityttänyt, että miten paljon nää trollit pystyy siellä Saksan päässä itse vaikuttamaan noihin parvien kokoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 17. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  Joo tota parvien järjetöntä kokoa osaavien kannattaisi kyllä tutkia tarkasti, että miten ne paisuttaa niitä ja vetää puolestaan hedarit/saksan jengi petoksesta/valheellisesta todistuksesta käräjille. Koska ne nyt ei voi pitää paikkaansa kuten @peternorth tuossa sanoo.

  Ja Black sailshan se tosiaan tais olla se sarja minkä suosiota sillon ihmettelin.

  Mun oma teoria on, että näillä Saksan IT-guruilla on joku IP-bottisofta mikä syöttää kymmeniä/satoja tuhansia IP-numeroita muka seedaajiksi näihin valvomiiinsa parviin vaikka eivät jaa mitään ja ne filut sitte näky suosituimmat top10 listoilla torrent sivuilla. Sitten noukitaan ne uteliaat oikeat ihmiset muka suosittujen tiedostojen clickbaittiin mennyttä sieltä parvesta ja näytetään oikeudessa, että katsokaa miten vakava rikos on tapahtunut.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  Niinpä. Miksi luulette että autenttisia fiiluja ei oikeudessa näy? Siksi koska niitä ei ole olemassa.
   
 19. NikoP

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  2 091
  Joo, toki takavarikkoa kannattaa vastustaa. Siihen nimenomaan tämäkin liittyy, että koneelta voi löytyä kaikenlaisia jälkiä, joten potentiaalinen "kultakaivos".
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Olisi tietenkin kiva nähdä tämmöinen turvaamispyyntö, niin voisi ottaa paremmin kantaa. Jos ajattelee, että ulkopuolinen tutkisi koneen, niin eikö siinä kuitenkin olisi lähinnä löytyisikö koneelta jälkiä näihin torrenteihin tai käytettyihin ohjelmiin, koska kuuluisiko se ulkopuoliselle tutkijalle mikään selaushistoria tms. asiaan kuulumaton juttu? Se olisi tietenkin eri asia, jos Hedman Partners itse tutkisi, mutteihan se pääse näihin koneisiin käsiksi.
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  jaa että joni on laittanut neljännettä kirjettä menemään? onkohan ottanut porno tommin asenteen ja laittaa nyt spammina. saa nähdä tuleeko tokaa kirjettä (yksi tuli yli vuosi sitten) itselle :D aika hölmöä spammata enää kirjeitä kun "maksuaika" on umpeutunut muuteskaan.... pitäisi sen yhden ja saman maksuajan eikä siirtäisi viikolla.... tukin kukaan maksaisi mitään (edes oikeita) laskuja jos eräpäivää vaan lykättäisiin viikolla :D
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Eikös tämä johdu siitä, että hakemuksia tehdään/tehtiin aina kolmena kappaleena kolmelle isolle operaattorille? Tietääkseni hakemuksia on myös päivitetty jälkikäteen hakemusprosessin aikana, mikä saattaisi osittain selittää tätä.

  En näe tuossa esittämässäsi esimerkissä ristiriitaa. Parven koko on sen yhden torrentin vuorokausittainen käyttäjämäärä. Kokonaisyleisö on kaikkien sen saman leffan tai tv-sarjan jakson sisältävien parvien yhteenlaskettu käyttäjämäärä. Kokonaisyleisö on siis aivan keinotekoinen luku, jolla esim. tuo 4 käyttäjän parvi on saatu näyttämään mukamas merkittävältä koska "teokselle on ollut kysyntää".

  Tässä tapauksessa siis listalla on hakemuksessa A ja B on samat kokonaisyleisöt ja parven koot koska ne oikeasti koskevat täsmälleen samaa torrenttia jakaneita IP-osoitteita. Tämä on luonnollista, koska vaikka sama filu julkaistaankin monta kertaa esim. eri resoluutiolla tai eri paikasta ripattuina versioina, niin joku niistä sattuu olemaan kuitenkin suosituin jolla on kymmenien tuhansien yleisö (mikä on mahdollista ilman bottejakin esim. tuoreiden tv-sarjan jaksojen osalta heti julkaisun jälkeen). Torrentit joilla on eniten seedaajia näkyvät hakukoneissa ensimmäisinä, ja näin ollen keräävät alkumomentin voimin isoimmat käyttäjämäärät. Seassa oleva yksi neljän käyttäjän parvi on joku niistä pienempiresoluutioisista, tai muuten vain vähemmälle suosiolle jääneistä torrenteista, kuitenkin samasta leffasta.

  Pahoittelen jos asia on jo aiemmin keskusteltu. Yritin hakea tästä ketjusta viestejäsi, mutta en löytänyt mitään kovin tarkkaa analyysia tai sen tarkempia yksityiskohtia. Tämähän ei enää ole ajankohtaista, mutta jos hermannit jatkavat samalla linjalla ja jollain ilveellä keksivät miten MAOsta saadaan uusia hakemuksia läpi, niin kaikki tiedonmuruset ovat tarpeen. En halua väitellä väittelyn takia tai epäillä ketään "trollien kätyriksi", vaan kyselen puhtaasti uteliaisuudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Juuri näin. Uusi kirje kielii vain ja ainostaan Jonin ja kumppaneiden epätoivosta kun bisnes kuihtuu alta pois.

  Miettikää nyt: jos Joni oikeasti olisi haastamassa, miksi hän lähettäisi yhtään enempää kirjeitä kuin mihin asianajajan eettiset ohjeet ja laki velvoittavat? Siihen riittää yksi tai kaksi ilmoitusta, jolloin Joni voi sanoa että yritti neuvotella, ei onnistunut, mennään käräjille. Joni tienaa itse kuitenkin haasteen tekemällä ja oikeudenkäyntiin valmistautumalla moninkertaisesti sen mitä hänelle maksetaan jonkun kirjeen postittamisesta.
   
 24. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Jonilla on paukut lopussa kun pitää viitata, ettei kannata luottaa Googleen yhtään (siis tähän ketjuun). Nyt kun tuli yksi voitto, niin kävi juuri niin kuin ennustinkin, elikkäs lisää kirjeitä ja pieni PR-palaveri. Tähän pelottelua noilla millä lie haltuunotoilla, joista tavan kansalainen kuvittelee, että nyt on kohta polliisit ovella.:) Pelottelua niin kun aina. Valitettavasti Torrentfreak oli tähänkin tarttunut, vaikka ei niillä nyt oikein ole täkäläisestä oikeusjärjestelmästä mitään hajua. Melkein palvelee enemmän trolleja sekin, ainakin kun niitä kommentteja lukee. Iltalehtiä nyt on helppoa voidella tyhjällä sonnalla. Sitähän tää on ollut koko ajan. Yrittäisit Joni edes pikkasen enemmän.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tässä on hyvin tiivistettynä viimeikaiset tapahtumat. Tuo koneiden haltuunotto on tosiaan vaan yksi pelottelun muoto. Annetaan ymmärtää, että koneita noin vain tultaisiin hakemaan yksityisen kansalaisen kotoa.

  Luultavasti Joni on laittanut markkinaoikeudelle pitkän listan jakotapahtumia, jotka olisivat tämän kyseisen IP-osoitteen haltijan koneelta tapahtuneet, mutta kuten itse on tietosuojavaltuutetulle valituksessaan tunnustanut, siellä saattaa olla muidenkin henkilöiden tietoja, joten pitkien excel-taulukoiden ei pitäisi enää markkinaoikeutta hämätä, vaan antaa kansalaiselle mahdollisuuden vastineeseen. Uskoisin, että ainoa asia, jolla markkinaoikeus määräisi koneet takavarikkoon olisi se, ettei IP-osoitteen haltija vastaa yhtään mitään. Vastineessa olisi myös hyvä tilaisuus tiedustella markkinaoikeudelta, että onko Hedman Partners toimittanut alkuperäisiä lokitiedostoja hakemuksensa liitteeksi.

  TorrentFreak julkaisee suunnilleen kaikki mitä sinne aiheesta tarjotaan, joten jos haluaisi suuren viimeaikaisen uutisen Suomesta, niin se on tietenkin tietosuojavaltuutetun päätös määrätä Hedman Partners luovuttamaan kaikki tiedot henkilörekisteristään. Vastine on myös hyvää luettavaa, kun siinä Hedman Partners suoraan myöntää, että sen henkilörekisteri ei ole ajan tasalla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti