Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Miksipä ei. Tai sitten älä vastaa mitään. Myös valmista vastausmallia Oikeus ja kohtuus -blogista voi käyttää, jottei anna mitään ylimääräistä tietoa jota voitaisiin käyttää painostuskeinona:

  http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-3-3.html
   
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Lukaisin tossa HP:n vastineen tietosuojavaltuutetulle uudelleen ja eihän siinä ihan suoraan sanota, että tieto koskisi vain yhtä IP-osoitetta. Ensin ilmoitetaan yleisesti mitä tietoa Tecxipio toimittaa rekisterinpitäjälle ja sen jälkeen eritellään asiat, jotka rajataan tarkastusoikeuden ulkopuolelle:

  TCP-protokollan portit, DHT-protokollan kautta saadut tiedot samasta IP-osoitteesta(samasta IP-osoitteesta, josta evätyt TCP-portit vai mistä?) ja onko rekisteröidyn IP-osoitteesta kerätty muilta ajankohdilta näyttöä(mikään kai ei estä, että rekisteröidyllä olisi näitä osoitteita useampia rekisterissä).

  Missään ei sanota suoraan tiedon perustuvan vain yhteen IP-osoitteeseen, vaan kerrotaan tietojen yksilöivän kahden eri loukkauksen tapahtuneen hakijan nimissä olevasta liittymästä. Tämä siis siitä huolimatta, että hakija itse sanoo ettei toista havaintoa ole varmistettu operaattorilta. Operaattorilta saatu vahvistus ei ole rajana sille mitä tietoa HP kerää rekisteriinsä tiettyyn liittymänhaltijaan liittyen eikä myöskään rajana sille, mitä tietoa se luovuttaa itse ulos kirjeen muodossa.

  Eikö kukaan muuten ole laittanut tätä menemään HP:lle ja kumppaneille? :)

  http://www.tietosuoja.fi/material/a...UILTA_Rekisteritietojen_korjaamisvaatimus.pdf

  Tota on tietysti hankala täyttää kokonaisuudessaan, ennen kuin rekisterin haltija luovuttaa täydelliset tiedot, mutta kai tolla voisi virallisesti oikaista sen kirjeessä esitetyn väittämän, jos sellaisen oikaisun aikoisi tehdä. Toki on parempi sitten myös olla valmis todistamaan kyseinen asia myöhemmin :comp:

  "Jos rekisterinpitäjä kieltäytyy korjaamasta tietoja, sen tulee antaa asiasta kirjallinen kieltäytymistodistus (henkilötietolain 29 §), jossa on mainittava myös kieltäytymisen syy"

  Niin ja sen todistaminen ettei havainto ole omasta liittymästä voi kyllä olla hieman hankalaa, vaikka oman syyttömyytensä voisikin todistaa.

  --

  Löytyipäs toi kyseinen kirjekin googlesta.

  "Liittymän omistajana oletta asiaan osallinen ja ensisijainen epäilty tekijänoikeuden loukkauksen tekijäksi. Mahdolliset jatkotoimet ja asian selvitys kohdistetaan ensisijassa teihin"

  Toi on kyllä aika hurjaa tekstiä, en olis uskonut että HP:kin laittaa tollaista settiä kirjeisiin. Voisi tulla aika wtf olo, kun tollainen kirje paukahtaa postiluukusta. Sairasta touhua ei voi muuta sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Juuri tästä syystä vastatoimenpiteet täytyy ensisijaisesti kohdistaa Hedman Partnersiin ja Joni Hatanmaahan. Ei hänen ole mikään pakko kirjoittaa kirjettä näillä sanamuodoilla. Njordlawn lähettämä kirje on huomattavasti sovittelevampi, noin esimerkkinä. Ei minusta tässä kirjeiden lähettämisessä olisi niinkään suurta ongelmaa jos vaaditut hyvitykset olisivat kohtuullisia, ja Jonin kaltaiset limanuljaskat eivät uhkailisi heti ensi sanoikseen älyttömillä oikeudenkäyntikustannuksilla tai rikosrekisterimerkinnöillä.
   
 4. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  217
  En tarkoittanut että tässä oikeasti on Jonilla ja kumppaneilla tarkoitus johonkin jalompaan, kuten waretuksen kitkemiseen. Sen ollessa tarkoitus niin tuskin kirjeessä heti vaadittaisiin moninkertaisia korvauksia. Rahaahan tällä pyritään tekemään. Toivotaan että kaikki tajuavat antaa vastauksen turvaamistoimi haasteisiin.
   
 5. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  En nyt tiedä miten paljon sähköisesti toimitetuissa listoissa sensuroidaan tietoa. Eri listojen vertailua ajatellen on kuitenkin varsin hyvä jos sensuuri on minimissään. IP osoitteilla ei varsinaisesti tee mitään, mutta mitä itse vertailin Kirjaamossa listoja, niin niissä löytyy todella paljon virheitä. Etenkin kun oletusarvona on se, että listoja on käsitellyt ohjelmisto, eikä ihminen olisi niitä muokannut jälkikäteen.

  Tämän lisäksi eri listojen samoille ajankohdille ajoittuvien parven kokojen määrät heittelevät todella huimasti.
  Noitahan voidaan selittää lie millä, mutta mitä itse tutustuin ja vertailin, niin... vaikka olen kaukana täällä vallovan foliohattuilun linjasta, niin kyllä itsellä heräsi pari kysymystä joihin ei ihan helposti keksinyt vastausta. Ja tuskin vastauksia koskaan saadaankaan.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tuossa esimerkkinä sensuroidusta liitteestä, jonka jokainen saa tilatessaan päätöksensä sekä lisäksi yhden rivin, jossa näkyy se kirjeessä mainittu oma IP-osoite. 472/16
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  "Toivotaan että kaikki tajuavat antaa vastauksen turvaamistoimi haasteisiin." Tämä on tärkeä asia ja jokaisen ehdottomasti kannattaa antaa vastineensa, koska eihän sillä, vaikka kone takavarikoitaisiin vielä pystytä mitenkään todistamaan mahdollista syyllistä. Koneella on voinut olla vaikka kuinka paljon käyttäjiä, eikä koneen tutkimisella pystytä näyttämään, kuka sen tekijänoikeusrikkomuksen olisi oikeasti tehnyt. Jos sieltä koneelta löytyisi jälkiä loukkauksesta, niin Hedman Partnersinhan se edelleenkin pitäisi löytää se oikea syyllinen. Jos vaikka nuorten kotibileissä on ollut kymmeniä nuoria, niin miten todistat, kuka tämän loukkauksen olisi tehnyt?
   
 8. Ok Computer Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2017
  Viestejä:
  2
  Huomasit kai seuraavat:

  1. Lokit ovat UTC-ajassa ja muunnetaan kirjeisiin Suomen ajaksi
  2. Parven koolle lasketaan vakiokoko 24 tunniksi ja seuraavalla 24 tunnilla on heti alkavalta sekunnilta uusi koko

  zzzZZzz

  Pentti Viljakaisen ketjussa esitellyssä listassa oli virheellisesti UTC=Local Time, olivat samat, ei voinut tietä kumpaa aikaa Pentti tarkoitti? ... kirjetyöryhmän kokouksessa oli ollut esillä että operaattoreiden toivomuksesta käytetty aikavyöhyke täytyy ilmoittaa selkeämmin.
   
 9. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 285
  Jos itsellä olisi vastaava case ja dokumentit wippies boxin olemassaolosta, niin enpä murehtisi pätkääkään (melkeinpä voisi odottaa että pääsisi itse trollaamaan jonia). Kiristykseksi tuota ei saa, kirjeen sanamuodon takia - onha tuota jo koetettu poliisinkin kautta selvittää. Forumilla ei muistaakseni ole pahemmin ollut esimerkkejä joiden mukaan yhteydenotosta olisi ollut varsinaista hyötyä. Toki kannattaa lukea ajatuksella ketjun 2. posti läpi, ja sen jälkeen miettiä jos tekee rekisteritietojen tarkistuspyynnön ja ehkä laittaa "En ole asianomainen" -tyyppisen kirjeen.
  https://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-partnersilta-kiristyskirje.1213329/#post-1715207039
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 10. Tuulikki 41v

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2017
  Viestejä:
  1
  Hei!

  Ensiksi, kiitos kaikille aktiiveille, jotka ovat määrätietoisesti selvittäneet asioita ja taistelleet näitä ns. trolleja vastaan.
  Hedman Partnersin kirje tipahti eilen postiluukusta ja huoli on valtava.

  Olen 41v yh äiti ja asun kahden teinipoikani kanssa Helsingissä. Pojat ovat erittäin kiinnostuneita atk leitteista, internetistä ja varsinkin peleistä.
  Meillä on internet modeemi, mutta se on suojattu salasanalla.

  Kun kirje saapui, kysyin heti pojilta, että mikä ihme tämä on.
  Pojat koittivat selittää asiaa, mutta en minä siitä mitään ymmärtänyt. Sain käsityksen, että pojat eivät ole ladanneet mitää laitointa ja totesivat vain, "älä siitä välitä".
  Googlettelin kyseisiä kirjeitä ja sain jonkun näköisen käsityksen asiasta.

  Keskustelimme uudelleen poikien kanssa ja pojat kielsivät taas ladanneensa mitään laittomasti.
  Yhdessä päädyimme lopputulokseen, että "joku laneissä olleista varmaan käyttää Popparia". Lanit ovat ilmeisesti tapahtuma, jossa poikien kaverit tuovat tietokoneensa kotiimme ja pelaavat yö myöhään.

  Ohjeidenne mukaan en aijo ottaa kiristäjiin mitään yhteyttä.
  Mutta tarvitseeko minun silti olla huolissani, että minut haastetaan?
   
 11. Ok Computer Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2017
  Viestejä:
  2
  Anteeksi, että puutun asiaan jostan en tiedtä - Wippies?

  1. Itse Wippies yhteys vaatii kirjautumisen/salasanan?
  2. Wippies-yhteys toimii jollain muulla IP-osoitteella kuin operaattorin, VPN, kirjettä ei pitäisi olla mahdollista saada?

  -> jos kirje tulee Wippies-boksilla, niin sitä on käytetty kuin tavallista avointa Wlania -> täytyy todistaa samalla tavalla kuin kuka muu tahansa, että wlan on ollut (mahdollisesti) avoin silloin kun HP:n päämiehen teosta jaettiin liittymästä?

  Tietysti auttaa, jos konettakaan ei ole ollut, mutta miten saada HP helposti uskomaan?
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Jos pojat puhuvat totta ja joku poikien kaveri on asialla, niin haaste ei ole todennäköinen... tällöin "popparia" eli popcorntimeä lienee käytetty vain kerran mistä näkee että kyseessä oli vierailija eikä vakituinen asukas. Kannattaa pyytää kavereita olemaan käyttämättä popcorntimeä tai vastaavia kyläillessään. Vain ne, joista on todella paljon näyttöä vertaisverkoissa jakamisista haastetaan, joten tuollainen satunnainen jako ei laita sinun kotitalouttasi tulilinjalle. Kirjeitä läheteään kuitenkin kymmenille tuhansille ja vain kourallinen saa haasteen.

  Jos on mahdollisuus että pojat ovat itse asialla, sama pätee mutta liittymän omistajana et ole vastuussa eikä sinulla ole myöskään velvollisuutta tehdä selvityksiä poikiesi tai heidän kavereidensa kolttosista.

  Kirjeeseen voi jättää vastaamatta, tai sitten vastata lyhyesti ja kiistää teon. Uhkailukirjeitä tulee vielä kaksi kappaletta lisää, ja niiden sanamuoto on pelottava mutta pidä mielessä että täsmälleen sama kirje on lähetetty kymmeniin ellei satoihin tuhansiin kotitalouksiin. Hedman Partners ei ole ottanut juuri sinua silmäteräkseen mistään syystä.
   
 13. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Wippies

  Ongelmaksihan tämä muodostuisi vasta siinä (epätodennäköisessä) vaiheessa, että oikeus ei uskoisi, ettei käytössä ollut konetta & Wippies -purkkia.
   
 14. hedpa

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2017
  Viestejä:
  2
  Tuttuni sai jokin aika sitten uuden kirjeen. Kirjeessä luki, että tapaus tarkastetaan jatkotoimien käynnistämistä varten, kun ei ole antanut selitystä. Onko tämä taas astetta kovempi yritys pelotella? Voinko vielä neuvoa, että laittaa paperin vain piirongin laatikkoon ja unohtaa sen? Tiedän, että tuttu ei ole mitään lataillut. Ensimmäisen kirjeen jälkeen laitoin hänen siihen saakka avoimen langattoman verkon salaukset kuntoon.
   
 15. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Huomasit kai seuraavat:

  1) En puhunut ajankohdista kirjeiden ja listojen välillä, vaan eri hakemuksilla lähetetyistä listoista joilla on samat päivämäärät ja samat teokset. UTC ajalla ei ole mitään väliä kahden UTC ajalle merkityn listan välillä.
  2) Parven koko vaihtelee ja jos samalle päivälle kirjatuissa havainnoissa on parven koko sama, paitsi yhdellä käyttäjällä on yli sadan tuhannen heitto, vaikka yleisö on copy pastetettu samaksi, niin alkaa ihmetyttämään.

  zzzZZzz

  Älä kiitos yritä saivarrella asiasta mistä ei puhuttu.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Samat kirjeet lähtevät automaattisesti kaikille, jotka eivät ole maksaneet. Ei tarvitse siis pelästyä sen enempää kuin ensimmäisenkään kirjeen kohdalla. Odotettavissa on vielä kolmas kirje, joka saattaa tulla viikon tai parin sisällä toisesta.
   
 17. hedpa

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2017
  Viestejä:
  2
  Tuo oli ilmeisesti kolmas tai neljäs kirje. Montako näitä on porukalle tullut?

  On aivan perseestä tämä toiminta. Ihmiset hädissään panikoivat ilman syytä.
   
 18. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Siis tadaa! Kiertää bannia koko ajan uusilla tunnuksilla. Mitä ihmettä
   
 19. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Sain muuten yksityisviestinä varmistuksen, että joku on saanut neljännenkin kirjeen HP:lta. Ennen kirjeitä lähetettiin kolme, olisiko Jonilta alkanut osoitteet loppumaan?

  Onko kukaan muu saanut todistettavasti neljättä kirjettä Hedman Partnersilta (Adultia/Filmiahan niitä ovat perinteisesti lähetelleet kymmenisen kappaletta)? Jos on, se olisi hyvä olla kaikkien tiedossa jotta kukaan ei turhaan panikoi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Itselleni tuli viestiä, että neljäskin kirje on tullut lähiaikoina. Kirjeessä viitataan aiempiin kirjeisiin ja koska vastausta ei ole kuulunut, he pitävät kirjeensaajaa todennäköisenä syyllisenä. Kirjeen tarkoitus on tiedottaa, että tapausta tarkastetaan jatkotoimia varten. Lisäksi mikäli kirjeensaaja on seurannut anonyymeistä verkkokeskusteluista ohjeita välttää yhteydenottoja, niin se on kuulemma huuhaata. Tässä viitataan myös uusimpaan keissiin, jossa ei selvitystä olla annettu. Edelleen ne haluaa että yhteyttä otetaan ja vielä on mahdollisuus sopia maksamalla 7 päivän aikana. Se ei ole mahdollista jatkotoimien käynnistyttyä.

  Ihmettelen edelleen, että miksi näitä kirjeitä ei lähetetä kirjattuna, koska mistä nämä voivat tietää, että ne ovat edes menneet perille?
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 22. thomsom

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2015
  Viestejä:
  40
  Minulle on tullut HP:ltä vain kaksi kirjettä, pitääkö tässä huolestua?
   
 23. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  36
  Onkos porukka jo lukenut siitä kun markkinaoikeus vaatii sakkojen uhalla luovuttamaan elisaoperaattorilta 55 ip osotetta ?
   
 24. innosepi

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Viestejä:
  22
  HP:lta tuli neljäs kirje myös tänne. Aikalailla samat uhkailut jatkuvat. Tällä kertaa viimeinen varoitus, taas.
  Niin ja tuossa kirjeessä viitataan myös kolmeen aiemmin päivättyyn kirjeeseen joista en ole saanut kuin kaksi...
  On HP:lta tainnut kiireessä unohtua postittaa...
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 25. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Mistä
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti