Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  En minä mitään niellyt ole, vaan realistisesti ajattelen, mitä minä itse tekisin, jos tekisin trollibisnestä. Katsoisin parhaan mahdollisen haastettavan ja tämän ympärille alkaisin kutomaan verkkoani. Muut, joille kirjeen lähettäisin, maksajat olisivat vain ylimääräistä bonusta. Tietäen Suomen kalliit oikeudenkäyntikulut, käyttäisin tätä peloketta härskisti hyväkseni. Siis jos olisin moraaliton lakimies.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Ja kalastelua: “Have you, or other people with access to the aforementioned IP address, such as children living at home, viewed or tried to watch [a pirate movie] at the specified time?” Njord Law now writes in its letters to alleged pirates.

  “If so, the case can be terminated by paying 4,500 SEK [$550].”

  Heidänhän se pitäisi tietää, kuka tämän tekijänoikeudenloukkauksen on tehnyt, kun vaativat rahaa.
   
 3. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tietenkin paras mahdollinen haastettava valitaan joukosta, koska eihän sinne oikeuteen kannata häviämään mennä. Pointti oli vain se, että vaikka haastettu olisi millainen piraatti noin muuten, niin todistamalla sen ettei ole syyllistynyt siihen kanteessa mainittuun loukkaukseen voi seivata itsensä. Kuten myös kantajakin voi hyvin olla voittaja, vaikkei minkäänlaista muuta jakohistoriaa olisikaan, jos se muuten osoittaa vastaajan syylliseksi siihen kirjeessä mainittuun loukkaukseen.

  Mutta myönnetään nyt sen verran, että haastettujen kohdalla on nyt kaiketi käytetty niitä muita havaintoja todisteena, koska Tecxipio niitä sattuu keräämään. Ja kaikkea mahdollista syyllisyyttä tukevaa kannattaa tietenkin esittää.

  --

  Tähän liittyen. Edellisessä tapauksessa riidelty loukkaus oli tehty uTorrentilla, vaikka samalla todisteltiin, että kyseistä leffaa oli "jaettu" myös Pulsarilla saman liittymän kautta. Ilmeisesti siitä Pulsarilla tehdystä havainnosta ei ollut koepalaa/operaattorin vahvistusta, koska järkevämpäähän olisi ollut käyttää sitä, kun Pulsarin käytöstä oli olemassa se twitter-viesti?

  Tosin tietenkin se twitter-viesti on voinut tulla ilmi vasta myöhemmin, kun kirje on jo postitettu. Ja high fivet on varmaan lennelleet HP:n toimistolla(vai mikä Ace noita nuuskiikaan), kun kaveri twiitannut torrent-aiheista viestiä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 4. Acehaseo

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  325
  Eikös tuo ollut alusta asti selkeä tapaus? Hedman on todennut käyttävänsä markkinaoikeutta myös jatkossa. Poliisi tulee mukaan kuvioon vasta rikosasioissa, eli käräjäoikeudessa. Mielummin räkivät toimistolla kattoon kuin puuttuvat näihin asioihin.
   
 5. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Hyvä päivitys!
  Siis sama meno molemmilla toiminimillä. On se säälittävää. Haajalla voisi olla edes sen verran moraalin rippeitä, että kiristäisi edes pornokirjeoikeudenkäynnillä Adultian jutuissa.. Ikävä kyllä sellaista ei ole.
   
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Miten muuten jos teoreettisesti Ace Control harrastaisi wlan-valvonnan ohella jotain laajempaa nettietsivätoimintaa, niin heilläkin kaiketi täytyisi olla jonkinlainen rekisteri olemassa näistä nuuskituista? Tosin kun kyseessä on salapoliisitoimisto, niin sellaisesta rekisterin olemassaolosta ei tietenkään olisi mitään merkintää missään?

  Tuli vain mieleen, että mikä taho noita someprofiileita tutkii ja kuinka laajaa toimintaa se on.

  HP:han ei ilmoittanut mitään tämänsuuntaista tiedonkeruuta siinä vastineessaan tietosuojavaltuutetulle. Ja jos toiminta olisi ulkoistettua, niin kaiketi heillä ei mitään syytä olisi sellaista rekisteriä pitääkään, koska valtaosasta ei löydy mitään tietoja? Sen sijaan sillä taholla joka näitä profiileita käy läpi, voisi hyvin olla olemassa jonkinlainen tietokanta nuuskituista? :)
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Eipä sillä lain edessä ole mitään väliä, onko kyse hydrauliikkapätkän vai mainstream-leffan torrentoinnista. Samanlaisia tekijänoikeuden loukkauksia molemmat, ja molemmista on mahdollista saada samat sanktiot.

  Toki Haajaa voi tästä huolimatta kritisoida, että ratsastaa muiden toimijoiden perskärpäsenä. Jos kaverilla olisi yhtään selkärangan jäänteitä, niin keskittyisi käyttämään omia keissejään pelotteena - eli Adultian puuttuessa edes Filmia... ei kun niin joo. Pahahan se on käyttää, kun niitäkään ei ole.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 8. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Nettinuuskintaa wlan verkkoja kuulostelemalla voi tehdä kuka tahansa eikä vaadi kummoisia välineitä. Ainakin teoreettisesti on mahdollista, että Ace nuuskii laajemmaltikin. Arvaisin että tämänlainen toiminta olisi rinnastettavassa julkisella paikalla kuvaamiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tietenkin nuuskia saa, mutta entäs jos nuuskittua tietoa alettaisiin keräämään johonkin tietokantaan? Nuuskittavia on lähtökohtaisesti paljon ja dataa voi olla vaikea käsitellä, jos sitä ei kerää ylös. Vaikkei someprofiilista löytyisi sillä kertaa minkäänlaista torrentteihin tai hevimusiikin kuunteluun viittavaa, niin profiileiden osoitteet kannattaisi minimissään ottaa ylös?
   
 10. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Nyt on IHAN pakko näpäyttää sen verran takaisin, että eikös se ole ihan sama, minkä verran torrent -liikennettä on, jos trollina ei ole HP (tässä tapauksessa käsittääkseni Filmia), koska eivät ole haastamassa ketään oikeuteen?

  (no, tuskimpa kukaan tuon kommentin pohjalta erehtyi maksamaan...)
   
 11. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Tämä on totta. Itse puhuin moraalin näkökulmasta liittyen arempaan hydrauliika-aiheeseen. Samaa tarinaa toki.
   
 12. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 496
  Asia ei ole näin yksioikoinen. Julkisella paikalla saa kuvata varsin vapaasti, mutta jos alat tekemään kuvassa esiintyvistä henkilöistä henkilörekisteriä, niin sitten mennään taas henkilötietolain velvoitteisiin. Jos vain teet rekisterin siitä, kuinka monen yllä on valkoinen tai musta vaate, niin se on ihan ok. Tällaisen koosteen avulla et pysty tunnistamaan ketään. Jos kuitenkin alat yksilöimään henkilöiden ominaisuuksia ja tekemisiä, niin olet jo muodostamassa henkilörekisteriä. Sitten jälleen ratkotaan sitä, onko tämä yksityiseen käyttöön tai muuten tavanomaista käyttöä - jonkin acen kaltaisen toimijan kohdalla se olisi epäuskottavaa. Siispä kyseessä olisi henkilörekisteri.

  Netissä tunnistetietojen kerääminen tunnistamistarkoituksessa muodostaa epäilemättä henkilörekisterin.
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  On tuossa pointtinsa, keskustelu tästä venyisi pitkäksi. Asian ydin että miten joku some profiili yhdistetään kirjeensaajaan. Esimerkiksi Flint:n klassisessa tapauksessa se oli helppoa sisällön vertaamisen kannalta.
   
 14. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Kuulostaa perustellulta, ei edes kommentteja. Kysymys: Miten laki määrittelee henkilörekisterin?
   
 15. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 496
  "henkilörekisterillä käyttötarkoituksensa vuoksi yhteenkuuluvista merkinnöistä muodostuvaa henkilötietoja sisältävää tietojoukkoa, jota käsitellään osin tai kokonaan automaattisen tietojenkäsittelyn avulla taikka joka on järjestetty kortistoksi, luetteloksi tai muulla näihin verrattavalla tavalla siten, että tiettyä henkilöä koskevat tiedot voidaan löytää helposti ja kohtuuttomitta kustannuksitta"

  EU:ssa puolestaan on katsottu IP:n olevan henkilötieto. Tämän yhteyteen liitetään sitten muita henkilöön liittyviä ominaisuuksia, eli yleensä mitä tämä IP:n takana oleva henkilö on tehnyt.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2017
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Huomaan, että olet aika vasta rekisteröitynyt, joten et tietenkään voi tietää mitä tässä on matkan varrella tapahtunut. Kysymys on siis siitä, että jotkut nimimerkit kehottavat laittamaan kirjeen roskiin, polttamaan sen tms., mutta se on väärä ratkaisu, koska ensimmäinen kirje pitää nimenomaan säilyttää, koska siitä löytyy kaikki tiedot, jolla voit tilata omat tietosi markkinaoikeudesta. Tällöin näet tästä markkinaoikeuden päätöksestä, millä perusteella yhteystietosi on luovutettu.

  Kun luet tämän langan ensimmäisen sivun toisesta kommentista linkit, niin näet, että olemme tulleet pitkän matkan eteenpän, jottei kenenkään syyttömän tulisi maksaa yhtään mitään. Se on kuitenkin selvä asia, että tätä torrent-liikennettä seuraavat miljoonatasolla päivittäin ja kuka tahansa voi joutua tämän seurannan kohteeksi. Siksi pitää olla realisti, koska mistä me tiedämme, mitä nämä seuraavaksi keksivät, jos emme ole valppaina koko ajan.
   
 17. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  197
  Olen suht. vasta rekisteröitynyt, mutta seurannut kyllä "taka-alalta" tätä sairasta bisnestä pidemmän aikaa, ja ainakin omasta mielestäni olen nyt ainakin jotakuinkin kärryillä. Olen myös mielestäni tehnyt jotain pientä asian eteen (lähettänyt Vuopalalle kommentteja kiristyskirjetoiminnasta, selittänyt homman toiminnan "IRL" useammallekin henkilölle jne.)

  Itse päättelin saman henkilön aiemman postauksen pohjalta:

  ettei kyse ole ensimmäisestä kirjeestä, joten muunlainen hyötykäyttö on jopa suositeltavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2017
 18. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Riippuu täysin millä asialla haastemies soittelee. Aika monta asiaa pystyy antamaan nykyisen lainsäädännön mukaisesti puhelimessa tiedoksi. Markkinaoikeuden istunnoista en ole varma, rikosjutuissahan esim. syytetty/vastaaja haastetaan henkilökohtaisesti eli joko haastemies toimittaa asiakirjat tälle, tai tämä käy noutamassa ne tai vaihtoehtoisesti palauttaa vastaanottotodistuksen haasteesta.
  Jos haastemiehellä on puhelinnumero olemassa on näillä kyllä yleensä tapana soittaa ensin, eikä tulla väijyttämään "asiakasta" asiakirjojen kanssa.
   
 19. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Tarkoittaa vain sitä, että Farsus asuu Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuden alueella. Tiedoksiannettavat asiakirjat/haasteet/kutsut toimitetaan lähes järjestäen sen alueen käräoikeuteen, jossa kohdehenkilö asuu.
   
 20. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Kyllä ne tekevät tuota edelleen. Työtapoja on yhtä paljon kuin haastemiehiä, näillä, kun ei ole varsinaista työaikaa. Haastemies voi venata sua, vaikka kolmeen aikaan yöllä työpaikan oven edessä, jos tietävät, että sulla alkaa vuoro silloin ja eivät muuten tavoita.
   
 21. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Vaikka joku taho tuota yrittäisi viedä laskuna eteenpäin, niin silti asia vaatisi käräjäoikeudessa käsittelyn, jotta asia voi edetä ulosottoon asti. Pelkän laskun maksamatta jättämisellä ei siis ulosottoon pääse, vasta, kun haastemies on antanut mahdollisen velkomuksen tiedoksi asia etenee ulosottoon, jos tässä vaiheessa asiaan ei vieläkään halua millään tapaa reagoida.
   
 22. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Jos on vähänkin harvinaisempi nimi haastemiehellä niin en yhtään ihmettele, että ei halua soitella omasta numerostaan myytävän tavaran perään. Google kuitenkin tietää yleensä haastemiehet nimeltä.
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Todetaan tähän sen verran täsmennyksenä, että sitähän me emme edelleenkään täysin varmasti tiedä, missä Farsus asuu. Tämä haastemies kun ei soitellut perään työasioissa, vaan koska oli kiinnostunut Farsuksen netissä kaupittelemasta tavarasta.

  Mutta tosiaan, huolimatta siitä että MAO:n pääkallonpaikka on Helsingissä, niin se ei kuitenkaan tarkoita, että Helsingistä käsin lähtisivät myös haastemiehet toimittamaan papereita ympäri Suomea - vaan keikka nakitetaan haastettua lähimpänä olevan käräjäoikeuden haastemiehelle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Soitin juuri Helsingin hallinto-oikeuteen ja Hedman Partners on valittanut tietosuojavaltuutetun päätöksestä. Virkailijan mukaan keskimääräinen käsittelyaika on karkeasti arvioiden noin 8 kk, joten lisäaikaa saivat olla luovuttamatta kaikkia henkilörekisteriin tallettamiansa tietoja.
   
 25. Ripu-Rapu

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  12
  Lopetin tämän keskustelun aktiivisen seuraamisen tuossa sivun 1100 kohdilla. Osaakohan joku lyhyesti ja ytimekkäästi kertoa, onko tässä ilmiössä tapahtunut mitään mullistavaa about kesän jälkeen?

  Ei viitsisi lueskella 200 sivua "sä oot trolli" ja "itse ole aivovammainen" -kommentteja :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti