Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
 2. Proc Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  @Fum muutaman sivun takainen viesti palautettu alkuperäiseksi. Ei mitään tietoa, mitä tuossa on käynyt.

  Joku tuolla sanoi pystyvänsä keräämään nimimerkkien IP-osoitteet. Ja vielä tuttuja työntekijöitä operaattoreilla? Vielä lisää salaliittoteoriaa tuohon päälle? Ei tuohon voi sanoa muuta kuin höpöhöpö :D
  Tuossa on nykyään myös Cloudflare Muron ja ulkomaailman välissä, joten melkoisen operaation joutuu käynnistämään, jos jotain nimimerkkejä haluaa jäljittää.

  Eri asia sitten, jos klikkaa ketjussa epämääräistä linkkiä ja siellä onkin vihamielinen tiedonkerääjä odottamassa. Saako selville esim. edellisen/edelliset nettiosoitteet, joissa on ollut, vai pitääkö olla esim. Alexa-plugari? Paremmin tästä tietäviä löytyy varmaan tästäkin ketjusta.
   
 3. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331
  Yhdyn Procciin mielipiteeseen. Normi käyttäjä tai vaikka olisi IT asiantuntija ei saa täältä mitään IP osoitteita kerättyä..... jos ei reititä liikennettä esim. oman haitallisen "tukiaseman" kautta nettikahvilassa.. mutta aika foliota olisi jo tämä juttu! Mitään ylimääräisiä linkkejä ei kannata klikata, enkä myöskään usko siihen, että minkään mainoksen kautta mitä täällä näkyy saisi ip osoitteita kerättyä.
   
 4. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 285
  Itselle tulee mieleen tracking kuvien käyttö, kun linkkien klikkailua varmaa useampi osaa varoa, toki jos haluaisi yksilöidä käyttäjän pitäisi varmaan pm kautta saada hänet lataamaan kuva.
   
 5. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  Heippa, tänään jaossa tommilta uusi painos uusimmalla päivityksellä.
  Kivaa vaihtelua edelliseen joka alkoi jo toistaa itseään.

  Juuri ajattelinkin lämmittää takan...
   
 6. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Heh....
   
 7. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Onko kirjeen sisällössä jotain olennaista muuttunut?
   
 8. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  564
  Tännekkin tuli, oiskohan jo 4. kirje. Lähettäjä Filmia. Onko vieläkin niin, ettei kannata reagoida mitenkään?
  Jos nyt tällaisesta tulisi jotain jatkotoimenpiteitä, niin eikös nuo kirjeet pitäisi lähettää kirjattuna kirjeenä? Millä todistavat, jotta on ainutkaan lähetetty kirje tullut perille?
   
 9. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  Ei.

  Lisätty alkuun viimeisin 33k pelottelu johon tässäkin viitataan.
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000005374586.html

  Muuten sisältö tasan sama.
  On se hieno mies tuo "tomppeli" kun pysyy trendikkäästi ajan hermolla.


  Eli Filmia = takkaan, ei toimenpiteitä.
   
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jokainen tietysti tekee miten parhaaksi katsoo, mutta kannattaa pitää mielessä, että neljänteen kirjeeseen vastaamatta jättäminen saattaa aiheuttaa jatkotoimenpiteenä viidennen kirjeen. Siitä on enää aika lyhyt matka kuudenteen, seitsemänteen ja kahdeksanteen kirjeeseen joiden jälkeen tulee vielä yksi, jonka jälkeen se pelätty kymmenes kirje. Siinä vaiheessa on sitten jo varmaankin aika hankala olla itsensä kanssa, kun pitää odotella yhdettätoista kirjettä.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Aika hauskaa muuten, että jo noilla kirjemaksuilla saisi sen yhden kirjatun kirjeen maksettua, jos oikeasti haluaisi saada oikean henkilön tavoitettua.

  Laitan tähän samaan viestiin toisen hauskan huomion: @vaasa on poistunut keskuudestamme. Kiitos ylläpidolle tästä! Ei ole kenenkään etu, että täällä pelotellaan ihmisiä perättömillä tutkintapyynnöillä.
   
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Tämä on ääliömäinen provo, jättäkää huomioimatta ja kommentoimatta. Filmia ei ole koskaan kyennyt muuhun kuin kirjeen nuolentaan ja tietojen kalasteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Mutta eikö tuossa just sanottu samaa mutta eri sanoin..:D
   
 14. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ei ne kirjeiden perille tuloa pystykään todistamaan eikä niiden tarvitse. Kirjeet on ainoastaan rahastamista varten. Oikeaa tekijää ei tiedetä kun kukaan ei ole tunnustanut ja niillä vaan yritetään pelotella liittymän omistaja maksamaan.
  Rikosilmoituksen ne pystyis tekemään millon tahansa oli kirjeitä sitten lähetelty tai ei mutta kaikki ymmärtää miksi ne ei poliisin juttusille mene: Todisteita ei ole. Sama pätee markkinaoikeuteen. Vain niitä on haastettu sinne, keneltä on lipsahtanut tunnustus tai jotka on sosiaalisessa mediassa mainostaneet latailleensa laittomasti.
   
 15. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Ei minun mielestäni mutta näin olkoon, koska jatko ei edistäisi tämän foorumin tarkoitusta.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Sanotaan näin, että toinen ilmaisi sarkastisesti ja toinen vakavasti, mutta asia on sama. Adultia/Filmia ei ole tehnyt muuta, kuin lähettänyt samalle ihmiselle jopa toistakymmentä kirjettä. Jos se oikeasti olisi halunnut tavoittaa tämän ihmisen, se olisi voinut yhden kirjatun kirjeen hinnalla saada tiedon todistettavasti perille.

  Adultia/Filmia toimii perinteisen tekijänoikeustrollin tavoin eli kalastelee, jos joku onneton hermostuu ja tarttuu koukkuun. Kenekään ei siis tarvitse pelästyä sitä yhdennettätoista kirjettä, sen jälkeen voi tulla jopa kahdestoistakin.
   
 17. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  564
  Kiitoksia! Käytän siis saunansytykkeinä nuo kirjeet niinkuin aiemminkin :)
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Nyt kannattaa muistaa, keitä sinne oikeuteen on haastettu. Siis niitä, joilla on ollut erittäin paljon torrent-liikennettä. Tämä on siis se lähtökohta. Vasta sen jälkeen aletaan näitä aihetodisteita punomaan ympärille. Ei kannata kirjeitä panna saunansytykkeeksi, vaan tilata ne omat tietonsa sieltä markkinaoikeudesta, jotta näkee millä perusteella ne omat yhteystiedot on aikanaan saatu.
   
 19. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Nyt kun Filmia nostaa päätään niin tuli mieleen tämä tytäryhtiö Adultia. Taitaa olla lopettanut porno kirjeiden lähettämiseen tykkänään koskaan mitään toiseen suuntaan viittaavaa ei ole kuulunut.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Pari hauskaa hakutulosta Google Trendsistä:

  [​IMG]


  [​IMG]

  Crystalis ei välttämättä yllätä, että on selvästi haetuin Suomessa ja Ruotsissa, vaikka Saksasta yhden miehen avuin toimiikin. Mutta enemmistö Excipioon kohdistuneista hauista myös täältä.
   
 21. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Nyt kannattaa muistaa, että ne muut torrent-liikenteet ovat myös aihetodisteita. Operaattorilta on saatu vahvistus vain yhdellä aikaleimalla. Kun tätä jatkuvasti nostetaan esille, miten se "erittäin paljon torrent-liikennettä" olisi ainoa kriteeri. Siihen satasen hyvitykseen riittää sen yhden loukkauksen todistaminen. Siihen on sitten käytetty apuna muita samasta IP-osoitteesta tehtyjä havaintoja :)

  Periaatteessa noi kaikki muut havainnot voisi myöntää, jos pystyisi suoraan todistamaan ettei ole tehnyt kanteessa mainittua loukkausta.

  Niistä ei muuten kannattaisi edes käyttää nimitystä "torrent-liikenne", jos ne perustuu pelkästään havaintoon parvessa, eikä minkäänlaista liikennettä ole todettu.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kyllä vaan, mutta aina on joku lähtökohta. Jos itse ajattelet, että tekisit tätä trollibisnestä, niin tietenkin ensiksi katsoisit, mistä olisi hyvä aloittaa. Et suinkaan ottaisi luupin alle pienintä mahdollista tekijää, vaan semmoisen, josta voit sitten kerätä aikajanalla taakse- ja eteenpäin todistetta, vaikkapa ammattikirjallisuuden tai mielimusiikin kohdalla ja saada tämä ihminen näyttämään tekijältä, vaikkei sitä olisikaan.

  Jos minä tekisin trollibisnestä, niin kun saisin listat Patrickiltä, niin siellä olisi jo varmasti punaisella merkitty parhaat mahdolliset haastettavat. Kirjeitä lähettäisin tietenkin kaikille ja pokkana yh-äideille valittaisin, että sorry nyt vaan, mutta kun teidän tytär on nyt laittomasti katsonyt Black Sailsia, niin vähemmällä selviätte, kun tytär kesätieneisteistä maksaa, niin ei joudu oikeuteen, eikä nuorelle ihmiselle tule rikosrekisterimerkintää. Siis jos olisin moraaliton lakimies.

  Nämä kaikki tulisivat ekstrana, mutta pääpainon laittaisin näihin IT-ammattilaisiin, jotka eivät voi perustella oikeudessa, etteivätkö olisi osanneet tai tietäneet. Lisäksi tietenkin Ace Venturaa kaikkiin mahdollisiin vero- ym. tietoihin. Torrent-liikenne ei siis ole aihetodiste, vaan se päätodiste. Se sitten, kuka sitä liikennettä on käyttänyt, on näiden trollien todistettava.
   
 23. pampula

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  20
  Ihka uusista kirjeistä en tiedä, mutta ainakin jo postilistalla oleville ei muutosta ole. Taisi olla viikko sitten kun uusin kirje kolahti luukusta. Päivitetty uhkailu tuolla uusimmalla keissillä niinkun filmian kirjeetkin, muuten samaa tavaraa.
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Oot aika hyvin niellyt sen trollien esittämän kuvion siitä, että pystyvät toteamaan kaikenlaiset latailut sen yhden operaattorilta saadun vahvistuksen perusteella :) Edellisessä keississähän "Scanbox" jopa väitti, että jossain kohdassa IP-osoitteen oli saanut uusi henkilö ja sen jälkeiset torrentaamiset eivät enää olleet vastaajan tekemiä.

  Mutta haasteen saisi tietenkin se kenet voi helpoiten todistaa syylliseksi siihen yhteen kirjeessä esitettyyn loukkaukseen riippumatta muusta "jakohistoriasta". Mistä se sitten kertookaan, että syyllisyys on nyt jouduttu hakemaan todistelemalla jotain muita kantajalle kuulumattomia "jakoja".

  Miten niin ei ole aihetodiste, jos riidellään siitä onko vastaaja syyllinen?

  "Aihetodiste, indiisi, lyhyesti indisio on lakikielessä todiste tai tosiasia, jonka perusteella tiettyä seikkaa voidaan pitää ilmeisenä tai todennäköisenä, mutta joka ei kuitenkaan välittömästi osoita asiaa."

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aihetodiste

  Edellisessä keississäkään ei esitetty yhtään suoraa todistetta vastaajaa kohtaa, vaan pyrittiin kaikenlaisilla aihetodisteilla osoittamaan teko tarpeeksi todennäköisesti vastaajan tekemäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 25. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Saksan trollit/Njord Law tekivät maihinnousun Ruotsissa:

  Copyright Trolls Hit Thousands of Swedish ‘Pirates’ With $550 ‘Fines’

  "Like most ‘trolling’ cases, figures on how many people are paying up in Sweden are hard to come by. Clausen won’t say how many have parted with cash, but the lawyer says that 60% of the letters have elicited some kind of response. In previous similar projects in the UK, around a fifth of targets paid some sort of settlement, with no contested cases reaching the courts."

  20% on aika lähellä Viljakaisen möläyttämää 30%:ia.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti