Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 424
  Hyvä kun ilmoitit. Siksi onkin tärkeää, että ensin selvittää, mitä asia koskee, ettei aiheuta turhaa pelkoa kanssakulkijoissa.

  Miten on, joko sinulle selvisi miksi poliisi haluaa sinua kuulustella, eli liittyykö asia mitenkään tekijänoikeustrollaukseen?
   
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  todella moni soittaa virka numerosta, eikä välttämättä edes omista kuin työpuhelimen/liittymän.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 3. tylr

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Viestejä:
  6
  Mitkä sarjat ja elokuvat crystalis omistaa? Eli ovatko he lähettäneet haasteet vain niille jotka ovat crystaliksen teoksia ladanneet?
   
 4. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  29
  Eiköhän pari rassukkaa lisää saatu maksamaan tälläkin, mikä oli varmaan tarkoituksena?
   
 5. Blackmailia

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2017
  Viestejä:
  1
  On ilmeisesti ihan perussetti, että Filmialta tuleva toinen kirje on aggressiivisempi, kuin ensimmäinen? Tuttavalle siis tullut nyt kaksi kappaletta ja varsinkin tämä jälkimmäinen on aiheuttanut unettomia öitä ja sydämentykytyksiä. Olen yrittänyt rauhoitella kertomalla todennäköisyyksistä, mutta heikoin tuloksin.

  Lähtökohtaisesti varmaan kannattaisi neuvoa häntä olemaan maksamatta, koska tällaista toimintaa ei pitäisi missään nimessä tukea ja todennäköisyydet sille, että asia etenee oikeuteen asti ovat erittäin pienet. Toisaalta ei ole kiva seurata vierestä, kun huomaa, että toisen elämä selkeästi kärsii näiden kirjeiden aiheuttamasta stressistä. Kyseessä siis luontainen murehtija.
   
 6. kirjevarpunen

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  25
  Olikohan nämä niitä HP:n turvaamistoimi juttuja?
   
 7. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  246
  1)Tämä on kyseisen firman "normaalia toimintaa". Tämä ei ole mikään "henkilökohtainen uhkaus juuri sinulle", IHAN vastaavia (tyhjiä) uhkauksia ovat lähettäneet IHAN kaikille jo vuosien ajan.
  2)"Asian eteen vieminen" (johon tekstissä mahdollisesti viitataan) tarkoittaa, että "kysytään oikeuksien haltijalta, josko TÄMÄ olisi se ensimmäinen tapaus koskaan, joka oikeasti haastetaan oikeuteen". Se, olisiko kirjeiden lähettäjällä edes resursseja oikeuteen viemistä varten, on kyseenalaista.
  3)Voitetuilla oikeusjutuilla, joihin kirjeissä viitataan ei ole MITÄÄN tekemistä kirjeitä lähettävän tahon kanssa. Kirjeen lähettänyt taho ei tähän mennessäkään (vuosien toiminnan jälkeen) ole haastaneet KETÄÄN oikeuteen.
  4)Kirjeitä saattaa tulla yli kymmenenkin, mahdollisesti vielä aiempaa uhkaavemmalla sävyllä. IHAN samat kirjeet lähetetään samoilla uhkauksilla KAIKILLE, jotka eivät maksa. Ensimmäisen voi säästää (siinä on tietoja, joita uudemmissa ei ole), loput voi hyödyntää esim. takan sytykkeenä.

  Jos nyt hetken leikitään, että tässä olisi mitään mahdollisuutta, että oikeasti olisivat haastamassa oikeuteen (ei ole):
  Mikäli koneella on useita mahdollisia käyttäjiä, voi olla aika lailla turvassa. Markkinaoikeudessa pitää pystyä näyttämään, että on todennäköistä, että juuri syytetty olisi tekoon syyllistynyt. Mikäli nettiyhteydellä on useampia eri käyttäjiä (esim. perheenjäsenet), näin ei tietenkään ole. Ketään ei tarvitse (eikä kannata) myöskään ilmiantaa.

  Mikäli tekoon on syyllistynyt, ei syyllisyydestä kannata huudella sosiaalisessa mediassa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 172
  Filmia ei ole haastanut ketään oikeuteen, ikinä.
   
 9. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Yllättävän paljon näitä Adultia/Filmia kirjeen saajia on viime aikoina "avautunut" täällä. Tulee väkisinkin mieleen että onko tämä kyseisen toimiston viimeinen iskuyritys, rekisteröityä tänne ja kertoa että oikeus toimilla on uhattu.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 10. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Myyty varmaan netissä sitten. Onko linkkiä ilmoitukseen tarinan tueksi?
   
 11. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Kannattaa olla varuillaan sen haastemiehen kanssa, koska se saattaa esiintyä ihan muissa asioissa ja esim suorittaa valeostona viihde-elektroniikkaa. Luulet myyväsi vahvistinta ja saat eurojen sijaan haasteen räkästen naurujen saattelemana. Parhaassa tapauksessa sitä valeoston yhteydessä rikoksentekovälineenä takavarikoitua viihde-elektroniikkaa käytetään myöhemmin Pohjois-Pohjanmaan käräjäoikeudessa todisteena sua vastaan.
  Vielä. Keskusrikospoliisin kyberrikosyksikkö hoitaa kuulustelut ensin.

  Näistä on hyvin vaikea päästä enää nykyään irti, kun kaikki keinot on otettu käyttöön ja Tommi Haaja sekä Saksassa toimiva piinkova verkkorikollisten paljastamiseen erikoistunut superyksikkö toimivat yhteistyössä valmiustilaa nostaneen poliisin kanssa, jotta järjestäytynyt tietoverkkorikollisuus saadaan kitkettyä myös Suomesta.
  Taitaa olla ihan toisenlainen "iskuyritys". Ja väsynyt sellainen.
   
 12. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  @jdee- Olipa hauskaa luettavaa :D
   
 13. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Niinpä. Joku kuvittelee, että saavat turvaamistoimena takavarikoida elektroniikkaa, kun todisteet eivät riitä edes osoitetietojen saamiseen :D
   
 14. Crypton123

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Viestejä:
  152
  Se voi olla mistä vain asiasta peräisin, vaikka autolla ajettuun kolariin liittyä, nettikirjoittelusta, siis ihan mistä vain mistä rikosilmoituksia voi toisesta ihmisestä tehdä. Näitä poliisikuulusteluihin joutuneita on myös ihan kiusaa tehden valtavat määrät Suomessa. Väärä poliittinen mielipide tai jokin muu syy minkä takia jokin nilkki haluaa sut kyttikselle tai sit se voi olla ihan aiheestakin. Turhaa tulla tänne levittää mitään shaibaa, vähä sama ku joku väittäis että mun autoa naarmutettiin parkkiksel ja nyt ne on mun kannoilla ja muiden pitää hypätä kalliolta alas koska ne tulee naarmuttaa muidenkin autoja pian. Eli jos joku tekee toisesta ilmoituksen niin eihän se toinen tiedä sitä ennen kuin kytät ottaa yhteyttä. Työkaverikin saattaa tehdä ilmoituksen tai naapuri tai exät...
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Ennen kuin tulee bännit liiallisesta sarkasmista, niin vakavampi viesti väliin.

  Tää voisi olla kuin suoraan yhden kirjebisnekseen osallistuneen asiamiehen tarina tulevaisuudesta.

  "- Alkoi tuntua että en ole pärjännyt elämässä. Että ainut, mitä olen saavuttanut on pieni menestyminen stand up -koomikkona ja siinä se."

  http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/201710172200464284_rk.shtml
   
 16. pöllösininen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  17
  Äärimmäisen vakavaa. Muista sopia tapaaminen turvalliseen paikkaan, turvaa selusta. Eihän sitä tietenkään kerrota kirjeessä, mitä asia koskee, se on ihan normi tapaus poliisin toiminnassa.
   
 17. Farsus

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2010
  Viestejä:
  85
  Ei oo linkkiä, myin regionlinen kautta ja ilmoituksen poiston jälkeen ei jää tietoja ilmoituksesta. Myyntikuvat on mutta en jaksaisi upata niitä mihinkään että sais ne tänne näkyviin, tietääkseni ei saa kuvia suoraan viestikenttää lisättyä. En ole trolli, yleensä käyttänyt tätä palstaa tavaroiden kauppaamiseen ja satunnaiseen kommentointiin muissa ketjuissa. Huomaan kyllä ettei olisi pitänyt hätäillä tänne kirjottamisen suhteen, aika helposti saa ilmeisesti väärän kuvan asioista. Tästä oppineena en lähde enää turhaan kyselemään mitään mistä en ole varma ja mikä saattaa aiheuttaa väärinkäsityksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017
 18. Klassinen

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Viestejä:
  8
  Tarkoittaako "on tullut vireille" että haasteet on toimitettu?
   
 19. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  292
  Olishan se ihme, jos ilmoitus löytyisi...
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ei
   
 21. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Hedman, adultia ja filmia ovat laittaneet niin paljon kirjeitä että ei ole mikään ihme jos joku näistä kirjeensaajista sattuisi haasteen tai yhteydenottopyynnön poliisilta saamaan. Kyseessä on aivan varmasti vain SATTUMA.
  Veikkaan että kuumotusta aiheuttaa kirjeiden saajissa myös yllättävät postilta saapuvat kirjatut kirjeet.

  Joku oikeasti on saattanut saada haastemieheltä yhteydenoton, tilanne kuitenkin on aivan varmasti se että asia liittyy johonkin muuhun kuin kiristyskirjeisiin.

  Kaveri sai haastekirjeen kun oli automaattinen vuokranmaksu keskeytynyt huolimattomuudesta johtuen. Jos olisi ollut tilanteessa jossa on saanut kiristyskirjeitä niin olisi myös miettinyt että nyt tuli sitten hedmanneilta haastetta. Muistaakseni haaste toimitettiin juuri siten että siinä luki että on tultava kuulemistilaisuuteen tms. Hedmannit on tietääkseni toimittanut tähän asti haasteen MAO:n kautta, ei käräjäoikeusteitse. Eli kuultavaksi tuskin ketään kutsutaan ainakaan poliisien toimesta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2017
 22. borellus22

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Viestejä:
  4
  Mitä tuo "tullut vireille" siis käytännössä tarkoittaa? Itse sain eilen HP:lta toisen kirjeen joka oli sävyltään agressiivisempi kuin kuukausi sitten tullut ensimmäinen. "Alamme valmistella teitä koskevaa tapausta sen jatkokäsittelyä varten." No, kai ne kaikille copy pastettaa tuon saman lainin, eihän se muuten kuulostaisi tarpeeksi "pelottavalta".

  Rekisteröidyin tänne muroon ihan kysyäkseni seuraavaa, kun olen muutaman tunnin tätä threadia lukenut ja yrittänyt googlettaa mutta en ole löytänyt vastausta: Olenko siis ymmärtänyt oikein että tämä Hedman Partners on ainoa trollausfirma joka tähän mennessä on toteuttanut näitä "jatkotoimenpiteitä"? Ja mistä saisi luotettavaa tietoa siitä kuinka suuri osa näistä uhkauksista toteutetaan? Jostain luin että viime vuonna olisi ollut n. 20 oikeusjuttua kyseisellä firmalla, ja vuonna 2015 hatanmaa taisi väittää allekirjoittavansa noin 100 kirjettä viikossa; määrä lienee kasvanut siitä. E: Eli toisinsanoen vaikka kirje tulisikin HP:lta mahdollisuus haasteen saamiseen on silti mikroskooppisen pieni?
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2017
 23. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 172
  Juuri näin. Sama uhkaus lähetetään kaikille.

  Itse asiassa koska yhteystietojen saaminen on hyytynyt, luulen että Joni pitää tasaisen tahdin joka voi olla esimerkiksi tuo mainitsemasi 100 kirjettä viikossa. Webbisivujensa mukaan tiimin koko on pienentynyt joten tahti voi olla jopa hiukan hitaampi.

  Mitä tulee toteutuneisiin uhkauksiin, jos tänä vuonna on laitettu vireille 4 keissiä, niin kyllähän se kertoo että homma on jo loppumassa ja todennäköisyys haasteen saamiseen on aika pieni. Mutta täytyy pitää mielessä että ei niitä haastettavia ole valittu summamutikassa, vaan ne joiden torrent-historiasta on paljon näyttöä, ja mieluiten sellaista kamaa latailtu josta voidaan tunnistaa henkilö mahdollisimman hyvin. Lisäksi uhrilla pitää olla maksuvalmiutta, eli luottotiedot kunnossa ja hyvät tulot.
   
 24. borellus22

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Viestejä:
  4
  Eli he tekee jonkinlaisen background checkin? Itse olen työtön ja ihmettelen millä he kuvittelevat että maksan sen 33 000 euroa oideudenkäyntikuluja... vai laittaako kenties yhdyskuntapalveluun roskia keräilemään tien varresta jos väärin toteaa syylliseksi :D
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 172
  Ne tarkistavat luottotiedot ja tulot vain niiltä uhreilta, jotka etukäteen näyttävät torrent-liikenteen perusteella mahdollisilta kandidaateilta tulla haastetuiksi.

  Työttömiä tuskin haastetaan, koska silloin voi voittoisassakin keississä joutua nuolemaan näppejään. Olet siis turvassa, vaikka olisitkin Suomen warettajien top-4:ssä. :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti